نوبرانه های قرن جدید
بازار خودرو در ایران را می توان با یک برآیند کلی، بازاری پیر دانست که تشنه تزریق اکسیر جوانی است؛ انحصار، عدم تنوع محصولات داخلی، بسته بودن واردات و تحریم های غرب علیه ایران را می توان از عوامل ایجاد این بازار پیر و تکراری دانست.
در این مطلب قصد داریم به معرفی خودروهایی بپردازیم که یا به صورت قطعی و یا به صورت احتمالی با شروع قرن جدید یعنی سال ۱۴۰۱، پای به خیابان ها و جاده های کشور خواهند گذاشت.
محصولات قطعی
در این فهرست خودروهایی را مرور خواهیم کرد که به صورت قطعی از سال جدید وارد مارکت ایران خواهند شد.
لاماری
لاماری محصول جدید شرکت آرین پارس موتور است که از ابتدای سال آینده وارد بازار می شود و قطعاً در صورت قیمت گذاری مناسب، با توجه به طراحی زیبا و مشخصات فنی قابل قبول، کار را برای رقبای خود سخت خواهد کرد. لاماری از سبک طراحی تهاجمی و کراس-کوپه بهره مند است. این خودرو دارای یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ با حداکثر قدرت ۱۹۵ اسب بخار و گشتاور ۲۸۵ نیوتن متر به همراه یک گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه است.
فوتون تونلند اتوماتیک
دسته پیکاپ ها احتمالاً سال آینده نیز از سگمنت های به نسبت شلوغ باشد. قابل توجه ترین خودروی این دسته را بی تردید باید محصول ایران خودرو دیزل یعنی فوتون تونلند جدید دانست. پیکاپی با طراحی زیبا و امکاناتی درخور توجه نظیر پدل شیفترهای پشت فرمان، ترمز پارک برقی و گیربکس شیفت بای وایر. تونلند جدید دارای یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ با حداکثر قدرت ۲۳۸ اسب بخار و گشتاور ۳۶۰ نیوتن متر است که نیروی تولیدی پیشرانه توسط یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به هر چهار چرخ منتقل می شود.
فردا T5
خودروسازی فردا هم برای سال آینده محصولات متفاوتی خواهد داشت. یکی از این محصولات قطعی که از ابتدای سال ۱۴۰۱ به خیابان خواهد آمد، خودروی FMC T5 است. این خودرو نسبت به نسخه SX5 دارای امکانات بیش تر و طراحی زیباتر به همراه پیشرانه قدرتمندتر است. برای T5 از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو ۱۵۶ اسب بخاری به همراه گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک با لایسنس آیسین استفاده شده است و خودروسازی فردا با توجه به سبک طراحی و مشخصات فنی T5، امید زیادی به موفقیت این محصول در بازار دارد.
دیگنیتی پرستیژ
مدتی پیش بود که در نشست خبری مدیران ارشد شرکت بهمن موتور و خبرنگاران، خبر عرضه نسخه جدیدی از دیگنیتی با پسوند پرستیژ در سال ۱۴۰۱ اعلام شد. این خودرو علاوه بر تغییرات جزئی در ظاهر، در بخش فنی و امکاناتی دستخوش تغییرات بسیار مثبت و چشمگیری شده است.
دیگنیتی پرستیژ از یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ با فناوری پاشش سوخت مستقیم یا همان GDI با حداکثر قدرت ۲۳۰ اسب بخار و گشتاور ۳۵۵ نیوتن متر (از دور ۱۸۰۰) بهره میگیرد و گیربکس آن نیز از نوع ۶ سرعته اتوماتیک AT خواهد بود.
بهمن رسپکت
بهمن رسپکت در بهار ۱۴۰۱ وارد بازار خواهد شد. سدان جدید بهمن که با نام رسپکت به بازار عرضه خواهد شد، در اصل همان کوین ژوآندو است و مشخصات فنی مشترک با چری آریزو ۶ را داراست. این خودرو قرار است با پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ به بازار عرضه شود. بهمن رسپکت توان ۱۵۰ اسب بخار را با گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر دارد و سیستم انتقال قدرت آن از نوع CVT با تعویض دنده مصنوعی ۹ سرعته است.
جک J7
سدان جدید و لوکس کرمان موتوری ها J7 نام دارد که در اوایل سال ۱۴۰۱ معرفی خواهد شد و با توجه به سابقه و محبوبیت برند جک در ایران این خودرو نیز می تواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد. جک J7 به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر مجهز است و ۱۵۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۱۰ نیوتن متر تولید می کند. گیربکس این خودرو هم از نوع CVT خواهد بود.
چری تیگو ۷ پرو
چری تیگو ۷ پرو محصول مدیران خودرویی ها برای سال آینده است که البته با برند فونیکس در ایران عرضه خواهد شد. کراس اووری که نسبت به نسل قبل به نظر نی رسد از طراحی منطقی تر و ماندگارتری بهره مند است. این خودرو به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو با ۱۵۷ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور به همراه یک جعبه دنده CVT مجهز است.
چری آریزو ۶ فیس لیفت
چری آریزو ۶ فیس لیفت هم دیگر محصول مدیران خودروهایی برای سال آینده و صد البته با برند فونیکس است. این خودرو در بخش دماغه و پشت و همچنین درون کابین دستخوش برخی تغییرات ریز و درشت شده، اما مشخصات فنی آن مانند قبل است. پیشرانه ۱.۵ لیتری ۱۴۷ اسب بخاری و گیربکس CVT با تعویض ۹ سرعته مصنوعی.
محصولات احتمالی چینی
چینی ها علاوه بر محصولات قطعی، برخی محصولات را هم دارند که با ضریب اطمینان بالایی در سال آینده روانه بازار ایران خواهند شد.
هایما ۸S
ایران خودرو برنامه دارد در سال ۱۴۰۱ هایما ۸S را در جایگاه یک کراس اوور اسپرت چینی به بازار عرضه کند. با توجه به تصاویر دیده شده، تست های جاده ای این خودرو در ایران آغاز شده است و مهندسان ایران خودرو پروژه پیش از تولید این کراس اوور جدید را در دستور کار خود قرار داده اند.
در هایما ۸S از یک پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو شارژ GDI با حداکثر قدرت ۱۹۵ اسب بخار و گشتاور ۲۹۳ نیوتن متر (از دور موتور ۱۵۰۰) استفاده شده است. یک جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت به چرخ های جلو را در این خودرو بر عهده دارد.
بایک رویجیانگ X5
بایک رویجیانگ X5 محصول جدید مکث موتور است که قرار است سال آینده به بازار شلوغ کراس اوورهای چینی در ایران قدم بگذارد. رویجیانگ (Ruixiang) یک شاخه جدید برای محصولات به نسبت لوکس بایک است و به تازگی، این نشان چینی کراس اوور X5 را در دو نسخه ۵ و ۷ نفره به بازار جهانی معرفی کرده است. بایک رویجیانگ X5 به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو با توان ۱۵۶ اسب بخار و گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر مجهز است و جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک AT توان را به چرخ های جلوی این کراس اوور جدید می رساند.
چری اومودا ۵
مراسم رونمایی از برند فونیکس، تابلویی به نمایش درآمد که به نوعی نقشه راه مدیران خودرو در سال جدید بود. در بخشی از این تابلو جدیدترین محصول چری یعنی اومودا ۵ قرار داشت. سبک طراحی اومودا ۵ بیدرنگ ما را به یاد محصولات هیوندای همچون Nexo، سانتاکروز و… می اندازد. چری اومودا ۵ مجهز به پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژ با پاشش مستقیم سوخت است و نیروی پیشرانه از طریق جعبهدنده هفت سرعته دوکلاچه اتوماتیک به محور جلو منتقل می شود.
جک E-JS1
کرمان موتور با عقد قرارداد همکاری با شرکت مپنا تولید جک جی ۴ برقی را آغاز کرده است و از طرفی، یک دستگاه جک E-JS1 نیز در محوطه شرکت کرمان موتور در تهران و مجموعه مپنا دیده شده است که خبرها حاکی از عرضه این هاچ بک کوچک و جذاب در سال ۱۴۰۱ است. برای جک E-JS1 از یک پیشرانه الکتریکی استفاده شده، این پیشرانه قادر به تولید ۶۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور است.
آیتو M5
در حاشیه مراسم رونمایی از بهمن اینرودز اعلام شد که در اواخر سال ۱۴۰۱، عرضه یک کراس اوور با قوای محرکه برقی توسط بهمن موتور آغاز می شود. با توجه به اطلاعات به دست آمده، این کراس اوور برقی همان آیتو M5 است. نمونه پایه آیتو M5 به یک موتور برقی مجهز است که ۲۷۲ اسب بخار را با گشتاور ۳۶۰ نیوتن متر تولید می کند.
هوآنقای N7
آمیکو برای سال آینده برنامه دارد یک پیکاپ جدید و بزرگ را با نام N7 به جای آسنا به بازار روانه کند. پیکاپ Huanghai N7 به پیشرانه ۲.۴ لیتری توربو با توان ۲۱۵ تا ۲۱۸ اسب بخار و گشتاور ۳۲۰ نیوتن متر به همراه جعبه دنده ۶ سرعته دستی یا اتوماتیک مجهز است.
محصولات داخلی
از محصولات داخلی که در سال ۱۴۰۱ رؤیتشان خواهیم کرد، می توان به K125 و آریا اشاره کرد که در ادامه به معرفی مختصر آن ها خواهیم پرداخت.
ایران خودرو K125
نخستین کراس اوور ایران خودرو با کد K125 قرار بود در سال جاری رونمایی شود، اما این امر تحقق نیافت و احتمالاً سال جدید شاهد رونمایی از این کراس اوور کامپکت خواهیم بود. خودروی K125 بر مبنای پژو ۲۰۰۸ شکل گرفته است. بنا بر شنیده ها این خودرو احتمالاً به پیشرانه TC7 پلاس با حداکثر قدرت ۱۶۱ اسب بخار و گشتاور ۲۴۰ نیوتن متر به همراه جعبه دنده ۶ سرعته DAE مجهز خواهد بود.
سایپا آریا
آریا هم از محصولاتی است که در سال آینده قدم به خیابان ها خواهد گذاشت. آریا در واقع نوع کراس شاهین است و در وهله اول با همان پیشرانه و مشخصات فنی شاهین و همچنین به همراه جعبه دنده CVT به متقاضیان عرضه خواهد شد.
اگر واردات باز شود
اگر در سال آینده واردات خودرو به کشور صورت بگیرد چه محصولاتی را به صورت احتمالی در بازار خواهیم داشت؟
هیوندای سانتافه
سانتافه همیشه محبوب را می بایست از اصلی ترین گزینه های واردات به کشور دانست. خودرویی که در صورت تحقق وارداتش و همچنین با در نظر گرفتن قیمت دلار و شرایط فعلی بازار، احتمالاً در کانال سه میلیارد تومان قرار گیرد و باید دید سانتافه در صورت قیمت گذاری این چنینی، تا چه حد می تواند آمار موفق خود را در ایران حفظ نماید. سانتافه در یکی از نسخه های قابل عرضه در ایران دارای یک پیشرانه ۲ لیتری توربو با حداکثر قدرت ۲۴۰ اسب بخار است.
هیوندای توسان
گزینه بعدی از برند هیوندای، توسان است. کراس اووری خوش ساخت و خوش فروش که در نسل جدید کاملاً متحول و دگرگون شده است. از پیشرانه های قابل عرضه این خودرو در کشور باید به گزینه ۱.۶ توربو ۱۷۸ اسب بخاری اشاره کرد. این خودرو هم در صورت عرضه احتمالاً در کانال ۲ میلیارد تومان خواهد ایستاد.
پژو ۳۰۰۸
پژو ۳۰۰۸ را باید یکی از موفق ترین و زیباترین کراس اوورهای پژو و به طور کل فرانسوی دانست. پژو ۳۰۰۸ از یک پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۸۰ اسب بخاری و گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته آیسین بهره مند است و پیش بینی قیمت آن نیز در محدوده توسان است.
سیتروئن C5 Aircross
گزینه بعدی، سیتروئن C5 Aircross است. کراس اوور متفاوتی که در صورت واردات می تواند با تکیه بر طراحی متفاوتش و مشخصات فنی قابل قبول و جذابش همچون سیتروئن C3، در بازار ایران موفق ظاهر شود و کار را برای چینی های گران قیمت همچون چری تیگو ۸ پرو بسیار سخت نماید.
رنو تالیانت
رنو تالیانت را هم باید یکی از هوشمندانه ترین گزینه های واردات به کشور دانست. سدانی جمع و جور و زیبا که در اصل نسل جدید سیمبل یا همان تندر ۹۰ خودمان محسوب می شود و با تکیه بر برند و کیفیت اروپایی خود می تواند بازار سدان های چینی اتوماتیک زیر یک میلیارد تومان را کاملاً تحت الشعاع قرار دهد و موفقیتی چشمگیر را برای عرضه کننده رقم بزند.
رضا صفرآبادی فراهانی
پایگاه خبری اسب بخار
چی بگم والا
هزار خودرو هم که بیارن وقتی قیمت ها فضایی باشه بازم بازار همینه وقتی ماشین چینی رو باید با ۳برابر قیمت خرید وضع بهتر ازین نمیشه
سانتافه۲۰۰۸ رو هم برسی کنید
مطلب جالبی بود ، متشکر . ولی در خصوص گزینه های وارداتی فکر کنم موارد بیشتری هم از بین خودروهای ژاپنی ، مثلا برندهای مزدا ، تویوتا و میتسوبیشی و همچنین برندهای اروپائی وجود خواهند داشت .
یسری از دوستان مثل جناب مهدی میان میگن چینی رو باید با ۳ برابر قیمت خرید
الان ارزش سانتافه ۱۰۲۷ دو میلیارده ؟
ارزش توسان ۲۰۱۵ یک میلیارده ؟
ارزش دنا پلاس ۵۰۰ میلیون ؟
ارزش اپتیما جی تی لاین یک میلیارد و ۷۰۰ عه ؟
این یه جانبه نگاه کردنا رو باید گذاشت کنار
وضعیتیه که پیش اومده
بهتر از اینم نمیشه
همین که چینیا هستن مجبور نیستیم ایرانیایی که ایمنی و آپشن ندارن رو بخریم باید خداروشکر کنیم