جنگ وانتی: چالش های آفرودی با 6 پیکاپ چینی

تست آفرودی پیکاپ های چینی
تست آفرودی پیکاپ های چینی

در قسمت جدید اسب بخار به سراغ تست و بررسی ۶ پیکاپ چینی موجود در بازار ایران در مسیرهای خارج جاده رفته ایم. تا پایان همراهمان باشید.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

در قسمت هشتم فصل ۹ اسب بخار با نام جنگ وانتی به سراغ یک تست و بررسی متفاوت رفته ایم. تست و بررسی‌ای که احتمالاً مانند آن را تابه‌حال در ایران با این وسعت و این تعداد از خودرو نداشته ایم. در این قسمت، ۶ پیکاپ چینی در بازار ایران را در کنار یکدیگر قرار داده و توانمندی آن ها را در مسیرهای آفرودی به چالش کشیده ایم. در برنامه جدید اسب بخار شاهد رقابت پیکاپ های دو دیفرانسل چینی شامل بهمن G9، فوتون G7، آمیکو آسنا توربو دنده ای، کی ام سی T8، کلوت اتوماتیک و کینگ لینگ تاگا در آیتم های مختلف خواهید بود. به نظر شما در هر آیتم، کدام پیکاپ برتری خود را به رخ حریفان خواهد کشید؟

تا انتهای این قسمت همراه ما باشید. لازم به توضیح است که ساخت این برنامه متفاوت، با حمایت فومن شیمی، صورت پذیرفته است.

ویدیو چالش ۶ پیکاپ چینی

نکات مهم جنگ وانتی

تست آفرودی پیکاپ های چینی
تست آفرودی پیکاپ های چینی

در این قسمت، چالش های متفاوتی برای خودروها در نظر گرفته شده است. از جمله این چالش ها می توان به بررسی میزان کش آمدن چرخ ها و تعلیق، عملکرد سیستم کنترل پایداری و ضد هرزگردی، عملکرد قفل دیفرانسیل پیکاپ ها، عملکرد پیکاپ ها در حالت کمک سبک و کنترل پایداری روشن، عملکرد پیکاپ ها در حالت کمک سنگین و کنترل پایداری خاموش، عملکرد سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی و کمکی حرکت در سرپایینی و‌ … اشاره کرد.

تمام خودرو های موجود در این تست فابریک کارخانه هستند و این یعنی هیچ گونه کیت تعلیق، فنربندی متفاوت و… ندارند. در این تست سرعت بالا به هیچ عنوان مدنظر نبوده است، چراکه با سرعت بالا تقریباً اکثر شیب ها را می توان پشت سر گذاشت؛ پس مسئله اصلی به چالش کشیدن خودروها در سرعت های کم و همچنین در حالت توقف و شروع مجدد در شیب های تند و پستی و بلندی هاست. در این تست سعی شده است تا حد امکان از نتیجه گیری پرهیز و با کمک دوربین های متعدد و نمایش هر خودرو از چندین زاویه، نتیجه هر تست و چالش به شما مخاطبان محترم سپرده شود، اما در هر صورت، آن چه به نظر ما ملاک برتری هر خودرو در هر یک از تست ها بوده است، مانند همیشه کاملاً بی طرفانه و بدون جانب‌داری بیان شده است.

اما سؤال مهم؛ چرا هایلوکس نیست؟

در بودجه پیکاپ های مورد بررسی در این تست، هایلوکس های موجود از نوع کارکرده هستند و همچنین به دلیل سال تولید، دارای قفل دیفرانسل، سیستم ضد هرزگردی و… نیز نیستند، اما این امکان وجود دارد که به زودی و در قسمتی دیگر، پیکاپ های چینی را با هایلوکس های موجود در بازار نیز به چالش بکشیم.

چه خودروهایی در جنگ وانتی حضور دارند؟

تست آفرودی پیکاپ های چینی
تست آفرودی پیکاپ های چینی

در این قسمت، ۶ پیکاپ چینی در بازار ایران را در کنار یکدیگر قرار داده و توانمندی آن ها را در مسیر های آفرودی به چالش کشیده ایم. در برنامه جدید اسب بخار شاهد رقابت پیکاپ های دو دیفرانسل چینی شامل بهمن G9، فوتون G7، آمیکو آسنا توربو دنده ای، کی ام سی T8، کلوت اتوماتیک و کینگ لینگ تاگا در آیتم های مختلف هستیم.

فوتون G7

به عنوان نخستین خودروی این جمع شش تایی، به سراغ فوتون G7 می رویم. این پیکاپ دو دیفرانسیل به یک پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ مجهز شده است، که برخلاف بسیاری از پیکاپ‌ های چینی با تکنولوژی بورگوارد ساخته شده و به فناوری GDi هم مجهز شده است. این قلب تپنده برای فوتون تونلند اتوماتیک ۲۳۸ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتن متر گشتاور را به همراه دارد که عددی بسیار مناسب است. قدرت تولیدشده در نماینده ایران خودرو دیزل توسط یک جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT ساخت شرکت ZF به هر چهار چرخ خودرو در صورت نیاز منتقل خواهد شد. تعلیق این خودرو مشابه بسیاری از رقبای هم‌رده اش در جلو از نوع جناغی دوبل و در عقب از نوع فنر تخت به همراه دیفرانسیل یک پارچه است. در تونلند G7 تنظیم اتوماتیک سیستم انتقال قدرت را داریم.

پیکاپ بهمن G9

بهمن G9 یکی دیگر از شرکت کننده های این نبرد است. پیکاپ بهمن G9 در بخش فنی به یک موتور ۲ لیتری توربوشارژ مجهز شده که توانایی تولید ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۳۶۵ نیوتن متر گشتاور را داراست. این پیشرانه مجهز به تکنولوژی پاشش سوخت مستقیم (GDI) است که نتیجه آن بازدهی بالا و مصرف سوخت پایین است. همچنین جعبه دنده این پیکاپ غول پیکر از نوع ۸ سرعته اتوماتیک ساخت شرکت ZF است که قدرت تولیدشده توسط موتور خودرو را به هر چهار چرخ خودرو منتقل می‌کند. سیستم تعلیق این خودرو در چرخ‌های جلو از نوع دوجناغی یا همان دابل ویشبون بوده اما در چرخ‌های عقب از نوع پنج اتصالی با فنرهای پیچشی است که سبب شده G9، نرم ترین سواری را در بین رقبا داشته و در عین حال، از توان باربری‌اش کاسته شود. وزن بهمن G9 نزدیک ۲ تُن بوده و حجم باک آن هم ۸۰ لیتر است.

کلوت مکث موتور

مصرف سوخت ترکیبی طبق ادعای کارخانه حدود ۱۰.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است، اما احتمال دارد که در واقعیت این عدد کمی تغییر کند. رقیب اتوماتیک بعدی، کلوت مکث موتور است. این خودرو در نسخه اتوماتیک به پیشرانه ۲.۴ لیتری توربوشارژ میتسوبیشی مجهز است که توان تولید نهایت قدرت ۲۱۵ اسب بخار و نهایت گشتاور ۳۲۰ نیوتن متر را دارد و قدرت از طریق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک به چرخ ها منتقل می شود. این پیشرانه استاندارد یورو ۵ را دارد و مصرف سوخت ترکیبی آن ۱۲.۶ لیتر در هر صد کیلومتر است. تنظیم نوع انتقال قدرت به چرخ های جلو و عقب به صورت الکتریکی در این پیکاپ انجام می شود. این پیکاپ جرم خالص ۱۹۲۰ کیلوگرم را دارد و می تواند یک تُن بار را با خود حمل کند.

کی ام سی T8

رقیب چهارم، پیکاپ محبوب این روزهای بازار ایران، کی ام سی T8، است. کی ام سی T8 در بخش فنی به یک پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ مجهز شده است که توانایی تولید ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۶ سرعته دستی به چرخ‌های جلو و عقب منتقل می‌شود. کی ام سی T8 مانند دیگر خودروهای پیکاپ و آفرودی این امکان را دارد تا در حالت‌های مختلف نیروی پیشرانه را به سوی چرخ‌ها انتقال دهد و قابلیت‌های بی‌راهه‌نوردی خود را بیش تر کند. یکی از نکات مثبت T8 در دسترس بودن حداکثر گشتاور از دور ۱۸۰۰ است و این سبب می‌شود تا بیش ترین گشتاور در دورهای پایین و متوسط در اختیار راننده باشد.

آمیکو آسنا توربو

اما پیکاپ طویل آمیکو آسنا توربو نیز با رنگ خاصش در این تست، حسابی خودنمایی می کرد. زیر کاپوت این پیکاپ عظیم الجثه یک قلب تپنده ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری توربو شارژ با کد ۴K22 ساخت میتسوبیشی قرار گرفته که توانایی تولید ۲۱۸ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور را داراست. جعبه دنده این خودرو نیز از نوع ۶ سرعته دستی است که در صورت نیاز قدرت را به هر چهار چرخ خودرو منتقل می‌ کند. در این پیکاپ قفل دیفرانسیل اتوماتیک محور عقب نیز در نظر گرفته شده است. سیستم تعلیق آسنا توربو دنده ای در چرخ های جلو از نوع جناغی دوبل و‌ در چرخ های عقب از نوع فنر تخت است، که سواری نسبتاً خشکی را مانند دیگر پیکاپ ها ارائه می کند، اما در صورت بارگیری در فضای عقب سواری نرم تر خواهد شد، همچنین مصرف سوخت ترکیبی این خودرو حدود ۱۰.۴ لیتر اعلام شده است.

کینگ لینگ تاگا

در نهایت، کینگ لینگ تاگا با ظاهر و ساختاری متفاوت نیز به عنوان آخرین شرکت کننده این جمع شش تایی محسوب می شود. کینگ لینگ تاگا در بخش فنی یکی از پرقدرت ترین پیکاپ های صفرکیلومتر حال حاضر بازار بوده که زیر کاپوتش به یک پیشرانه ۱.۸ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ مجهز شده است که توانایی تولید ۲۲۷ اسب بخار قدرت و حدود ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۶ سرعته دستی به هر چهار چرخ خودرو منتقل می شود. نکته مهم در خصوص تاگا عدم بهره مندی آن از قفل دیفرانسیل در سری اول تحویلی هاست که البته به گفته شرکت، سفارش های بعدی همراه با قفل دف خواهند بود. مشابه دیگر پیکاپ ها سیستم تعلیق این پیکاپ دورگه در چرخ های جلو از نوع جناغی دوبل و در چرخ های عقب از نوع فنر تخت است.

کدام پیکاپ چینی بهتر است؟

آن چه لازم است بدانید این است که بی تردید هیچ یک از این خودروها تمام پارامترهای مثبت را به صورت یک‌جا به شما ارائه نمی دهند. به عنوان مثال، یکی شاسی بسیار مستحکم و جدیدی دارد و دیگری توان باربری بالا؛ یکی توان باربری‌اش کم تر است، اما سواری بسیار نرمی دارد و دیگری ممکن است عملکرد سیستم کنترل پایداری و ضد هرزگردی‌اش بسیار خوب باشد، اما قفل دف آن با تأخیر عمل کند. مطلب مهم و قابل تأکید آن است که در نهایت، کدام پیکاپ طبق کاربری شما، برآیند بهتری را ارائه می کند و در واقع، کدام پیکاپ نیازهای شما را بیش تر پوشش می دهد. البته شاید مهم ترین نکته، میزان بودجه شما و قدرت خرید شما باشد، چراکه در نهایت پول است که انتخاب ها را محدود یا وسیع می کند و گزینه ها را حذف یا افزایش می دهد. نظر شما چیست؟

بار دیگر لازم به ذکر است که ساخت این برنامه متفاوت، با حمایت فومن شیمی، صورت پذیرفته و هیچ شرکتی در انجام این تست ها دخیل نبوده است.

گالری تصاویر جنگ وانتی

تصاویر پشت صحنه

۴.۵ امتیاز از ۴۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.