تست و بررسی فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس / الکتیگوسیته

فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس پلاگین هیبرید

در این قسمت با تست و بررسی فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس، آیتم گیرپاچ پژو ۲۰۷ پانورامیک و همچنین معرفی ضد یخ های فومن شیمی، همراه ما باشید.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777
فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس پلاگین هیبرید

تست و بررسی فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس پلاگین هیبرید مدیران خودرو در قسمت پنجم از فصل نهم مستند خودرویی اسب بخار انجام شد. . فونیکس تیگو ۸ پلاگین هیبرید یک کراس اوور بزرگ و پر آپشن که حالا در نسخه پلاگین هیبرید به بازار ایران عرضه شده و شروع مسیری جدید برای صنعت خودروسازی ما در زمینه استفاده از انرژی های نو خواهد بود. در قسمت تست، علاوه بر بیان مشخصات، آپشن ها و کیفیت سواری، در خصوص مصرف سوخت و مواردی از این دست نیز صحبت کرده ایم.

همچنین در بخش دیگری از این قسمت با توجه به شروع فصول سرما، به سراغ انواع ضد یخ و خرابی ها و عواقب ناشی از عدم استفاده از آن آمده ایم. در نهایت به بخش گیرپاچ می رسیم. جایی که در آن در خصوص پژو ۲۰۷ سقف پانورامیک و برخی ایرادات آن صحبت کردیم.

ویدیو تست و بررسی فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس پلاگین هیبرید

فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس پلاگین هیبرید

فونیکس در ابتدا کار خود را در زمینه خودرو های هیبریدی با اکران بنر های e+ آغاز کرد و پس از آن نوبت به نمایش یک نمونه کاور شده با چمن مصنوعی از این خودرو در سطح شهر تهران رسید که به پاک بودن آن و دوستدار محیط زیست بودنش اشاره داشت. اما اکنون این خودرو به صورت رسمی معرفی و تعیین قیمت شده و عرضه آن به زودی آغاز خواهد شد.

با اولین نگاه به فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس به سرعت متوجه می شوید که ظاهر خودرو با نسخه پرومکس هیچ تفاوتی ندارد. حتی گرافیک داخلی چراغ های عقب نیز مانند نسخه پرومکس، تیره انتخاب شده است.

تنها تفاوت ظاهری این مدل با تیگو ۸ پرومکس را می توان در بخش درگاه ورودی شارژر باتری های خودرو قلمداد کرد که در بخش گلگیر جلو سمت راننده تعبیه شده است و مکانیزم باز شدن آن هم فشار آوردن به لبه ی این دریچه کوچک است. به طور کلی تیگو ۸ پرو e پلاس دارای یک طراحی کلاسیک و ماندگار است و دلیل ماندگاری آن هم پرهیز طراحان کمپانی چری از حجم پردازی های اغراق آمیز و بکار گیری خطوط شکسته و خلق بدنه کیوبیک یا کوپه مانند است.

بعد از میتسوبیشی اوتلندر PHEV این دومین خودروی پلاگین هیبریدی است که به بازار ایران عرضه می شود. خودروهای پلاگین هیبرید از جمله هیبرید هایی هستند که قابلیت شارژ دارند و معمولا ظرفیت باتری و توان موتور های برقی در این نوع هیبرید ها بیشتر است.

مشخصات فنی فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس

فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس پلاگین هیبرید

در فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس یک پیشرانه ۱.۵ لیتر ۴ سیلندر توربو را داریم که در کنار دو پیشرانه برقی (سوار بر محور جلو) تولید قدرت انجام می دهند. نهایت قدرت ترکیبی در این کراس اوور به ۳۲۶ اسب بخار می رسد و نهایت گشتاور هم حدود ۵۱۰ نیوتن متر است. قدرت از طریق جعبه دنده ۳ سرعته DHT (جعبه دنده مخصوص خودروهای هیبرید) به چرخ های جلوی این کراس اوور ۷ نفره می رسد و با این مشخصات تیگو ۸ پرو e+ به قوی ترین کراس اوور مونتاژی ایران بدل می شود.

فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس پلاگین هیبرید

پک باتری تیگو ۸ پرو e پلاس ظرفیت ۱۹.۲۷ کیلووات ساعتی دارد و شارژ آن حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان می برد. مصرف سوخت تیگو ۸ پرو e پلاس در حالت بنزینی حدود ۶.۵ لیتر به ازای هر صد کیلومتر است و در صورت فعالیت پیشرانه الکتریکی به صورت همزمان، مصرف سوخت این کراس اوور ۷ نفره چینی به ۱.۵۵ لیتر به ازای هر صد کیلومتر می رسد. موتور های برقی این کراس اوور دارای قدرت ۵۵ و ۷۰ کیلووات هستند و خروجی گشتاور آن ها نیز به ترتیب ۱۶۰ و ۱۵۵ نیوتن متر اعلام شده است. این خودرو دارای حالت های رانندگی زیر است.

حالت های رانندگی فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاسHEV+NORMAL
EV+NORMAL
HEV+SPORT
HEV+ECO
EV+ECO

تجربه رانندگی در تست و بررسی فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس

فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس پلاگین هیبرید

در تست و بررسی فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس نخستین نکته آن است که در صورت فول شارژ بودن باتری ها، می توانید مسافتی در حدود ۷۵ کیلومتر را طی نمایید. مورد بعد آنکه شارژ باتری ها در حین حرکت به درستی صورت می پذیرد. سیستم خودران خودرو تحت شرایطی که فرهنگ رانندگی ما درست باشد و مدام در ترافیک های شهری روی هم نپیچیم، دقیق و درست عمل می کند.

نکته ای که در خصوص سواری این خودرو به وضوح به چشم می آید، نرم بودن و شتاب بسیار خوب آن است که این امر (شتاب) درصورتیکه سیستم کنترل پایداری خودرو خاموش باشد، به شدت کنترل تیگو ۸ پرو e پلاس را سخت می کند. ضمن اینکه در حالت خاموش بودن سیستم‌ پایداری، خودرو در پیچ ها کاملا آماده کش آمدن و از دست رفتن تعادل عقب است و خیلی نمیتوان روی هندلینگ آن در سرعت های بالا، حساب باز کرد. قابلیت بیراهه نوردی سبک خودرو خوب ارزیابی می شود اما به علت نصب باتری ها در کف خودرو، قدری ارتفاع clearance آن کاهش داشته است که باید مراقب باشید.

ایستگاه شارژ خودرو برقی
ایستگاه شارژ خودرو برقی

البته لازم به ذکر است که از آنجاییکه شارژر این خودرو بدون کابل ارت کار نمی کند و خانه های ما نیز چندان برای این قبیل خودرو ها تطبیق پذیری لازم را ندارد، گروه مپنا شارژر مناسب برای این خودرو ها را ارائه کرده است و امید است علاوه بر این مورد، مابقی استندهای شارژ شهری نیز مانند میدان آزادی فعال شوند چراکه در شب تست و بررسی این خودرو، به طور مثال شارژر های بوستان یاس فاطمی قابل استفاده نبودند.

ضمنا رسیدن به مصرف سوخت ترکیبی در حد هر صد کیلومتر، ۳ لیتر یا کمی بیشتر برای کاهش آلایندگی خودرو و کاهش مصرف سوخت، قطعا مستلزم شارژ باتری های خودرو به جهت استفاده از سیستم محرک برقی آن است.

در پایان باید گفت پیش از واردات و یا مونتاژ خودرو های برقی و پلاگین، به ایجاد زیر ساخت مناسب برای آن ها نیازمندیم. منظور از زیرساخت نیز چیزی نیست جز استند های متعدد شارژ در سطح کلان شهر های ایران و سپس شهر ها و شهرستان های دیگر و آموزش تکنسین های مجرب برای ارائه خدمات پس از فروش مناسب به مشتریان این سبک خودرو ها.

گیرپاچ: پژو ۲۰۷ پانورامیک

پژو 207i پانورامیک

در وهله اول قلاب بکسل بند پژو ۲۰۷ سقف شیشه ای را در بخش دماغه به شما نشان دادیم چراکه این قلاب در پشت سپر ۲۰۷ مخفی شده است و ممکن است برخی از وجود آن مطلع نباشند. در انتها هم به بیان برخی مشکلات در پرده ی دستی سقف شیشه ای و اختلاف ارتفاع شیشه با سقف از قسمت بیرونی پرداخته ایم. به نظر می رسد پرده ی دستی سقف ۲۰۷ باید هرچه سریعتر برقی شود چراکه باز و بست این پرده در حین رانندگی کاری دشوار و کاملا مخاطره آمیز است.

تیپ کار: معرفی ضد یخ و کولانت فومن شیمی

سیستم خنک کاری موتور (cooling system components) یکی از مهم ترین بخش های فنی هر خودروست که در صورت خراب بودن و یا درست کار نکردن آن، مشکلات زیادی برای موتور به وجود می آید و احتمال از بین رفتن آن بالا می رود. یکی از بخش های مهم فنی خودرو همین سیستم خنک کاری موتور است که در نزدیکی آن قرار دارد تا بتواند از دمای موتور بکاهد و از جوش آوردن آن جلوگیری کند. فومن شیمی برای سیستم خنک کاری موتور محصول کولانت را ارائه کرده است. کولانت یک محصول کامل بوده که به صورت درست و ۵۰ / ۵۰ ترکیب شده و دیگر نیازی به آب مقطر و… ندارد.

همچنین کاسپین در این خصوص محصول سوپر ضد یخ را هم دارد. این محصول قابلیت تاب آوری و حفظ عملکرد از دمای منفی ۳۷ تا مثبت ۱۰۸ درجه سنتی گراد را دار می باشد.

نکته مهمی که در خصوص ضد یخ باید بدانید آن است که این محصول فقط جهت استفاده در فصل زمستان نیست و همواره مایع ضد یخ باید در سیستم خنک کاری موتور موجود باشد چراکه قابلیت هایی چون ضد جوش، ضد خورندگی و ضد رسوب هم از کارکرد های آن است. اما مسئله دیگر در این خصوص آن است که بدانید استفاده از آب شیر و حتی آب جوشانده شده در دراز مدت سبب خرابی رادیاتور و گرفتگی لوله های سیستم خنک کاری،  به جهت تشکیل رسوبات، می شود.

گالری تصاویر فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس پلاگین هیبرید

پشت صحنه تست و بررسی تیگو ۸ پلاگین هیبرید

۴.۲ امتیاز از ۱۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.