واردات تخیلی ؛ مقایسه بستیون T77 و چانگان CS35 پلاس

مقایسه بستیون T77 و چانگان CS35 پلاس
مقایسه بستیون T77 و چانگان CS35 پلاس

در قسمت جدید اسب بخار به سراغ تست و بررسی بستیون T77 و چانگان CS35 پلاس در کنار هم رفته ایم تا ببینیم آیا چینی های وارداتی در مقابل مبلغ پرداختی تا چه حد ارزش خرید دارند. تا پایان همراهمان باشید.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

در قسمت آخر از فصل ۹ اسب بخار با نام واردات تخیلی به سراغ یک تست و بررسی متفاوت رفته ایم. تست و بررسی‌ای بین یک کراس اوور وارداتی از بی ام کارز گروه بهمن و یک کراس اوور وارداتی چینی از گروه خودروسازی سایپا. در این قسمت، سعی شده است تا تفاوت های دو خودرو با یکدیگر را بسنجیم و ببینیم آیا بستیون T77 نسبت به چانگان CS35 پلاس به اندازه ۵۰۰ میلیون تومان ارزش افزوده ی بیشتری ارائه می دهد یا خیر. در بخش دیگری از این قسمت به سراغ ارائه راهکار برای تنظیم نور چراغ های جلو در منزل رفته ایم و در پایان نیز به معرفی تمامی محصولات فومن شیمی در حوزه خودرو پرداخته ایم. بواسطه همراهی فومن شیمی در این فصل، توانستیم قسمت های بسیار متفاوتی همچون عشق چالش، سفرگیجه و جنگ وانتی را تولید و پخش نماییم و یک سال دیگر را در کنار شما عزیزان باشیم.

ویدیو مقایسه بستیون T77 و چانگان CS35 پلاس

درباره بستیون T77 و چانگان CS35 پلاس

بستیون T77، اولین محصول وارداتی بی ام کارز است که برای نخستین بار در نمایشگاه مشهد ۱۴۰۲ رونمایی شد. بستیون T77 یکی از کراس اوورهای کمپانی FAW است که علاوه بر چین، با نشان لادا هم در روسیه عرضه می شود و در بازارهای هدف توانسته است موفقیت نسبی داشته باشد. در ایران کمپانی FAW را در بحث سواری با خودروهای بسترن می شناسیم. بسترن B50 و B30 سدان هایی بودند که در سال های قبل از تحریم توسط بهمن موتور مونتاژ می شدند و بعد از اعمال تحریم ها تولید این خودروهای بسترن در ایران متوقف شد. در این سال ها بسترن به بستیون تغییر نام داد و به زیرشاخه ای مستقل تبدیل شد و کمپانی FAW خودروهای مدرن و جذابی را با این نشان معرفی کرد. حالا قرار است مدل T77 از بستیون با گروه بهمن به ایران بیاید. بستیون T77 یک کراس اوور کامپکت است که نخستین بار با عنوان T-Concept در نمایشگاه پکن ۲۰۱۸ معرفی شد و پس از آن نسخه تولیدی آن در نمایشگاه گوانگژو ۲۰۱۸ رونمایی شد. این نخستین خودرو با نشان جدید بستیون بود و خیلی زود توجه ها را به خودش جلب کرد.

همه ما نشان چانگان را با CS35 می شناسیم، کراس اوور کامپکتی که ابتدا به صورت وارداتی و بعد به صورت مونتاژ به بازار ایران آمد و با اعمال تحریم های شدید، سرانجام ایران را ترک کرد.

کراس اوور CS35 در سال ۲۰۱۲ در چین معرفی شد و این اولین تجربه چانگان در تولید کراس اوور بود. در سال ۲۰۱۸ کمپانی چانگان چانگان CS35 پلاس را معرفی کرد و این خودرو در ابتدا قرار بود جایگزینی برای CS35 معمولی باشد، اما بعداً قرار شد به عنوان محصولی مستقل شناخته شود و در رده ای بالاتر از آن قرار گیرد. در سال ۲۰۲۱ یک فیس لیفت روی این کراس اوور انجام شد و آخرین نسخه از این خودرو با مدل ۲۰۲۳ به بازار ایران نیز راه پیدا کرده است. در نسل جدید CS35 شاهد بکارگیری سبک طراحی باکسی شکل هستیم که سبب شده است علیرغم جًه کوچک، نسبت به رقبا کاملا متفاوت ظاهر شود.

مشخصات فنی بستیون T77

بستیون T77
بستیون T77

بستیون T77 به پیشرانه ۱.۵ لیتر توربو مجهز است که توان تولید نهایت قدرت ۱۶۶ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۵۸ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۷ سرعته دوکلاچه تَر به چرخ های جلو منتقل می شود و مصرف سوخت در این خودرو ۷.۱ لیتر به صورت ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر است. با این مشخصات فنی این کراس اوور به باقی کراس اوورهای ۱.۵ لیتری چینی می پیوندد. کراس اوور جدید بهمن موتور ۴,۵۰۵ میلی متر طول، ۱,۸۴۰ میلی متر عرض، ۱,۶۱۵ میلی متر ارتفاع و فاصله محوری ۲,۶۸۰ میلی متری دارد و با این ابعاد در رده کراس اوورهای کامپکت تا متوسط بازار قرار می گیرد.

مشخصات فنی چانگان CS35 پلاس

چانگان CS35 پلاس
چانگان CS35 پلاس

برای چانگان CS35 پلاس تیپ ۲ نیز مانند تیپ ۳ از همان موتور ۱.۴ لیتری توربوشارژ و همان گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه تر (Wet DCT) استفاده شده است، به این ترتیب، تیپ ۲ و ۳ این خودرو از نظر فنی با هم هیچ تفاوتی ندارند.

موتور ۱.۴ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ با تزریق مستقیم سوخت (GDI) در نظر گرفته‌شده می تواند حداکثر توان ۱۵۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۵۵ نیوتن متر را از طریق یک گیربگس ۷ سرعته دوکلاچه تر به چرخ های جلو تحویل دهد.

کراس اوور وارداتی سایپا ۴۳۳۰ میلی متر طول، ۱۸۲۵ میلی متر عرض، ۱۶۶۹ میلی متر ارتفاع و فاصله محوری ۲۶۰۰ میلی متری دارد.

تجربه سواری

در بحث کیفیت سواری دو خودرو باید گفت در چانگان با یک کراس اوور کامپکت با سواری معمولی مواجه هستیم که چندان نباید انتظار نرمی از آن داشت. موتور و گیربکس عملکرد بسیار هماهنگ و خوبی دارند و شتاب خودرو نیز به دلیل وزن پایین، قابل قبول است. فضای پا در ردیف دوم این خودرو چندان زیاد نیست و کیفیت متریال نیز متوسط است. به لحاظ ارگونومی ادوات کابین اما چانگان وضعیت بسیار خوبی را از خود نشان می دهد.

در طرف مقابل بستیون سعی دارد سواری نرمی را ارائه دهد اما تعلیق عقب آن چندان یاریگر این امر نیست. کیفیت متریال کابین نسبت به رقبای همرده یک سر و گردن بالاتر است و رنگ بدنه نیز کیفیت بسیار مطلوبی دارد. پیشرانه خودرو برای جثه ۱.۵ تنی اش قدری ضعیف است اما هماهنگی این موتور شبه آلمانی با گیربکس دو کلاچه خوب است و تاخیر زیادی را از گیربکس این خودرو شاهد نیستیم. نکته بسیار مثبت بستیون اما بی تردید ترمز های این خودرو است که برعکس سایر چینی ها نه داغ می کنند و نه ضعف عملکردی دارند. ترمز های این کراس اوور بسیار راضی کننده هستند.

امکانات بستیون T77 و چانگان CS35 پلاس

بستیون T77
بستیون T77

در فاو بستیون T77 آپشن هایی مثل فرمان کمکی برقی، اتوهلد، ترمز پارک برقی، استارت دکمه ای، ترمز اضطراری، رادار بین خطوط، سیستم هشدار تصادف از جلو، نور بالا اتوماتیک، گرمکن صندلی راننده و سرنشین، کروز کنترل تطبیقی، دسته دنده الکترونیکی، تهویه اتوماتیک، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل حرکت در سرپایینی و کمکی حرکت در سربالایی، ۶ کیسه هوای ده نقطه ای و… دیده می شود.

چانگان CS35 پلاس
چانگان CS35 پلاس

از امکانات ایمنی در نظر گرفته‌شده برای چانگان CS35 پلاس تیپ ۲ می توان به مانیتور، کلاستر دیجیتال، سیستم کنترل کشش و کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، ترمز کمکی (BA)، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سراشیبی (HAC و DAC)، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، ایربگ راننده، ایربگ سرنشین جلو، ترمز پارک برقی‌، اتوهلد، دوربین و سنسور عقب اشاره کرد.

تیپ کار: تنظیم چراغ و نوردهی خودرو در منزل

آموزش تنظیم چراغ خودرو
آموزش تنظیم چراغ خودرو

چراغ های جلو در صورت تنظیم نبودن نمی توانند مسیر را به خوبی روشن کنند و در عین حال موجب آزار و اذیت راننده هایی که از روبرو می آیند نیز می شوند ، پس بهتر است آن ها را تنظیم کنیم تا هم نور بهتری داشته باشیم و هم موجب آزار دیگر راننده ها نشویم.

تنظیم نبودن چراغ های خودرو موجب می شود تا آن ها به صورت ناهماهنگ کار کنند و موجب شوند تا نتوانیم مسیر روبروی خود را به خوبی ببینیم. برای مثال ممکن است چراغ سمت راننده و سمت شاگرد در ارتفاع مناسب نباشند که این اختلاف موجب می شود تا نتوانند به طور اصولی و درست مسیر را روشن کنند.

تنظیم چراغ های جلوی خودرو کار سختی نیست و شما می توانید به راحتی آن را انجام دهید. برای شروع به کار نیاز است تا لوازمی مانند پیچ گوشتی ، نوار چسب کاغذی و متر را حاضر کنید و با استفاده از آن ها مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید :

۱- یک فضای خالی به طول حدوداً ۱۰ متر را انتخاب کنید که در جلوی آن یک دیوار و یا در پارکینگ باشد.

۲- با خواندن دفترچه راهنمای خودرو و یا نوشته ای که بر روی چراغ خودرو درج شده است می توانید یک عدد را پیدا کنید و متناسب با آن چراغ خود را تنظیم کنید. به این عدد Slope چراغ و یا شیب چراغ می گویند. اگر عدد مورد نظر ۱.۲ باشد یعنی به ازای هر متری که خودروی شما عقب تر می رود ، نور چراغ ۱.۲ سانتی متر پایین تر می آید. برای مثال در عدد Slope 1.2 اگر فاصله خودروی شما از دیوار ۱ متر باشد و ارتفاع نقطه نور در ۵۰ سانتی متری از سطح زمین باشد ، پس از ۵ متر عقب رفتن خودرو ، ارتفاع نقطه نور باید در ۴۴ سانتی متری از سطح زمین قرار گیرد.

۳- خودروی خود را در یک سطح صاف که در روبروی آن یک دیوار یا در پارکینگ است ، قرار دهید.

۴- میزان باد تایر های خودرو را تنظیم کنید و تمام وزن های اضافی را از آن خارج کنید. سپس درجه تنظیم ارتفاع برقی چراغ ها را در حالت صفر یا خط صاف قرار دهید ( بعضی از خودرو های چنین آپشنی را ندارند ) و در صورت امکان از یک نفر بخواهید تا پشت فرمان بنشیند.

۵- با استفاده از متر ، فاصله چراغ ها تا سطح زمین را اندازه بگیرید و از یک اندازه بودن ارتفاع تعلیق چپ و راست مطمئن شوید.

۶- خودروی خود را در فاصله ۵۰ سانتی متری از دیوار قرار دهید و چراغ های نور پایین ( Low Beam ) خودرو را روشن کنید.

۷- خط کات آف چراغ ( Headlight Cut-off Light ) را با استفاده از نوار چسب کاغذی مشخص کنید.

۸- به میزان عددی که در طول ۱۰ متر عقب رفتن از ارتفاع نور چراغ کم می کند ، در زیر خط اول پایین بیایید و دوباره با نوار چسب آن جا را علامت بزنید. برای مثال اگر عدد Slope شما ۱.۳ بود باید ۱۳ سانتی متر پایین بیایید و با نوار چسب علامت گذاری کنید.

۹- خودرو را ۱۰ متر عقب تر ببرید. سپس چک کنید و ببینید که خط کات آف چراغ بر روی نوار چسب پایین قرار دارد یا نه. اگر قرار داشت که چراغ شما تنظیم است ، اگر قرار نداشت شما باید با استفاده از پیچ گوشتی ، پیچ های تنظیم چراغ را طوری بچرخانید تا خط کات آف چراغ در حالت دوم بر روی خط علامت گذاری شده پایینی قرار گیرد. در این مرحله تنظیم کردن ارتفاع چراغ راحت تر است اما برای تنظیم چپ و راست چراغ باید دقت بیشتری به خرج دهید.

فومن شیمی

در پایان، بار دیگر لازم به ذکر است که ساخت برنامه های متفاوت این فصل، با حمایت فومن شیمی، صورت پذیرفته و بی تردید بدون همراهی این مجموعه، امکان تولید و پخش بسیاری از آیتم های جذاب این فصل، به راحتی میسر نمی‌گردید.

گالری تصاویر بستیون T77

گالری تصاویر چانگان CS35 پلاس

تنظیم چراغ خودرو

پشت صحنه

تصاویر: بهزاد اویسی

۳.۳ امتیاز از ۷ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.