مقایسه امکانات سیتروئن C3 و رنو کپچر – کدام پرآپشن تر است؟
سیتروئن C3 و رنو کپچر دو کراس اوور ساب کامپکت فرانسوی هستند که در بازار خودرو ایران، رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند.
C3 در کارخانه سایپا سیتروئن مونتاژ شده و کپچر هم به شکل وارداتی توسط ایران خودرو به بازار آمده است.
فهرست مطالب
البته سیتروئن C3 را بیش تر می توان در دسته هاچ بک ها جای داد، اما از آن جا که رنو کپچر، به عنوان یک کراس اوور جمع و جور، ابعاد چندان بزرگی ندارد می تواند با این خودرو رقابت کند. وجه مشترک سیتروئن C3 و رنو کپچر را می توان عدم فروش بالا در بازار دانست. البته این فروش پایین به معنای عدم استقبال مردم از آن ها نیست، بلکه هر دو خودرو در تیراژی محدود وارد بازار ایران شده اند. طبیعتاً چنین خودروهایی بازار خرید و فروش کم رونق تری هم دارند، اما در همین شرایط، باز هم عده ای از افراد هستند که خرید این هاچ بک کراس های اروپایی را به گزینه های آسیایی ترجیح می دهند.
از میان این دو، کدام یک امکانات بیش تری دارد و گزینه ارزشمندتری برای انتخاب است؟ در مقاله امروز به مقایسه امکانات C3 و کپچر پرداخته ایم.
مقایسه امکانات رفاهی سیتروئن C3 و رنو کپچر
سیتروئن C3 و رنو کپچر به صورت فابریک از کروز کنترل بهره می برند. کپچر یک حالت رانندگی اقتصادی را در اختیار راننده می گذارد که در راستای کاهش مصرف سوخت تأثیر خوبی دارد. در کابین C3 شاهد به کارگیری سیستم نورپردازی داخلی هستیم که فضای اتاق خودرو را دلنشین تر می کند. سیتروئن C3 و رنو کپچر از جعبه فرمان برقی بهره می برند. سیستم فرمان در هر دو از نوع حساس به سرعت است. این فرمان ها با چرم مصنوعی روکش شده اند تا افزون بر حفظ دوام ظاهری، حس لوکسی بیش تری به راننده بدهند. ستون فرمان هم در هر دو خودرو از نوع تلسکوپی تنظیم شونده است. دکمه های کروز کنترل و اینترفیس را نیز بر روی فرمان C3 و کپچر می توان یافت. رنو برای سیستم صوتی کپچر از یک سیستم معمولی با نمایشگر ۷.۰ اینچی لمسی استفاده کرده است. این سیستم در نسخه های ۲۰۱۷ کپچر به دستیار صوتی و تنظیم هوشمند بلندی صدا هم مجهز شده است. سامانه نویگیشن و دوربین دید عقب هم بر روی سیستم صوتی کپچر موجود هستند. از دیگر ویژگی های سیستم صوتی کپچر می توان به قابلیت پشتیبانی از iPod اشاره کرد.
سیتروئن هم برای سیستم صوتی C3 به سراغ برندهای معروف نرفته است. نمایشگر C3 همچون کپچر از نوع ۷.۰ اینچی است. در کابین C3 نیز مانند کپچر، ۶ بلندگو وجود دارد. در سیستم مولتی مدیای C3 به جای نویگیشن، سیستم اشتراک محتوای تلفن همراه تعبیه شده است و بنابراین می توانید از مسیریاب های روی موبایل خود بر روی نمایشگر خودرو استفاده کنید. سیستم ورود بدون کلید در سیتروئن C3 و رنو کپچر وجود دارد. استارت موتور هم در هر دو خودرو به وسیله دکمه انجام می شود. هم سیتروئن و هم رنو از سیستم تهویه مطبوع تک کاناله اتوماتیک استفاده کرده اند. در سیستم تهویه کپچر، سنسور تشخیص آلایندگی (AQM) هم دیده می شود. جای محفظه خنک نگه دارنده (کول باکس) در هر دو خودرو خالی است. تنظیم صندلی ها در هر دو رقیب به شکل دستی انجام می گیرد. صندلی راننده C3 و کپچر در ۶ جهت و صندلی سرنشین جلو در ۴ جهت قابل تنظیم است.
هر دو خودرو قابلیت تاشوندگی دوتکه را هم برای صندلی های عقب ارائه می دهند. یک ویژگی جالب توجه در صندلی های عقب کپچر، قابلیت جابهجایی آن ها به صورت ریلی است. آپشن گرم کن صندلی فقط در نسخه های خاصی از هر دو رقیب ارائه شده است. رنو کپچر در مدل های ۲۰۱۷ به بعد، گرم کن صندلی های جلو را دارد. سیتروئن C3 هم فقط در برخی نسخه ها به تعداد محدود با این آپشن عرضه شده است. رنو کپچرهای ۲۰۱۷ به بعد، به صندلی های با روکش چرمی هم مزین شده اند، اما سیتروئن C3 کلاً با صندلی های پارچه ای به خط تولید سایپا آمد. سیستم ایزو فیکس به منظور نصب صندلی کودک بر روی صندلی های عقب در سیتروئن C3 و رنو کپچر به چشم می خورد. آینه وسط هیچ یک از این دو از نوع الکترو کرومیک نیست. در عوض، آینه های کناری در هر دو به صورت برقی تا می شوند و گرم کن دارند. شیشه های عقب کپچر در مدل های ۲۰۱۷ به صورت فابریک دودی شده اند.
مقایسه امکانات ایمنی سیتروئن C3 و رنو کپچر
در بحث ایمنی رقابت میان سیتروئن C3 و رنو کپچر سخت تر از قبل می شود. هر دو کمپانی فرانسوی، ادعای زیادی پیرامون ایمن بودن محصول خود دارند. سیتروئن ۶ کیسه هوا برای C3 تعبیه کرده است، اما تعداد کیسه های هوای رنو کپچر به ۴ عدد می رسد. کپچر در مقایسه با C3، ایربگ های پرده ای را ندارد. جالب این جاست که امتیاز ایمنی رنو کپچر با تعداد کیسه هوای کم تر نسبت به سیتروئن C3 بالاتر است، در حالی که، C3 با شرکت در تست های مؤسسه یورو انکپ ۴ ستاره ایمنی به دست آورده، کپچر در شرایط مشابه موفق به دریافت ۵ ستاره کامل شده است. از آن طرف، سیتروئن C3 از سیستم های کنترل کشش و کنترل پایداری بهره می برد، اما در رنو کپچر فقط سیستم کنترل پایداری ارائه می شود. سیستم کنترل ایستایی در سر بالایی هم خوشبختانه در هر دو رقیب تعبیه شده است. ترمز کمکی در کنار ترمز ضد قفل، هم بر روی C3 و هم کپچر نصب شده است. در کپچر به منظور افزایش امنیت در مقابل سرقت، کارت کلید هوشمند رنو همراه با خودرو ارائه می شود.
سنسورهای پارک در سیتروئن C3 و رنو کپچر فقط بر روی سپر عقب تعبیه شده اند. حال آن که، این روزها سنسورهای جلو نیز در بسیاری از خودروها وجود دارند و برای رانندگی های درون شهری کاملاً به کار می آیند. روشن شدن برف پاک کن ها در C3 و کپچر به واسطه وجود سنسور باران به شکل خودکار انجام می شود. سنسور کاهش فشار باد لاستیک ها را در C3 می بینیم که آپشنی نسبتاً مفید است. در رنو کپچر این سنسور به شکلی دیگر و در قالب سیستم اندازه گیری غیرمستقیم فشار باد تایرها (iTPMS) وجود دارد. رنو کپچر از چراغ های روشنایی روز و سنسور نور برخوردار است. سیتروئن C3 هم، به عنوان یک خودرو اروپایی مدرن، دقیقاً همین دو آپشن را ارائه می دهد. چراغ های مه شکن برای جلو و عقب هر دو خودرو تعبیه شده اند و خیال راننده های آن ها را در جاده های کوهستانی راحت می کنند. کپچر به آپشن روشن شدن پروژکتورهای جلو در پیچ مجهز شده است. در آن سو، سیتروئن C3 هم دو آپشن چراغ بدرقه و چراغ خوش آمد گویی را دارد.
سپهر عظیمی
پایگاه خبری اسب بخار
رنو برای سیستم صوتی کپچر از یک سیستم معمولی با نمایشگر ۷.۰ اینچی لمسی استفاده کرده است. این سیستم در نسخه های ۲۰۱۷ کپچر به دستیار صوتی و تنظیم هوشمند بلندی صدا هم مجهز شده است. سامانه نویگیشن و دوربین دید عقب هم بر روی سیستم صوتی کپچر موجودند. از دیگر ویژگی های سیستم صوتی کپچر می توان به قابلیت پشتیبانی از iPod اشاره کرد.
نمایشگر C3 همچون کپچر از نوع ۷.۰ اینچی است. در کابین C3 نیز به مانند کپچر ۶ بلندگو وجود دارد. در سیستم مولتی مدیای C3 به جای نویگیشن، سیستم اشتراک محتوای تلفن همراه تعبیه شده و بنابراین می توانید از مسیریاب های روی موبایل خود، بر روی نمایشگر خودرو، استفاده کنید.
سیتروئن ۶ کیسه هوا برای C3 تعبیه کرده است، اما تعداد کیسه های هوای رنو کپچر به ۴ عدد می رسد. کپچر در مقایسه با C3، ایربگ های پرده ای را ندارد. جالب این جاست که امتیاز ایمنی رنو کپچر با تعداد کیسه هوای کم تر، نسبت به سیتروئن C3 بالاتر است. در حالی که، C3 با شرکت در تست های مؤسسه یورو انکپ ۴ ستاره ایمنی به دست آورده، کپچر در شرایط مشابه، موفق به دریافت ۵ ستاره کامل شده است. از آن طرف، سیتروئن C3 از سیستم های کنترل کشش و کنترل پایداری بهره می برد، اما در رنو کپچر فقط سیستم کنترل پایداری ارائه می شود.
عه، خاک عالم! پژو و سیتروئن از رو هم کپی کردند!!