فروش تونلند اتوماتیک بنزینی در نیمه دوم 1401

تونلند اتوماتیک بنزینی
تونلند اتوماتیک بنزینی

مدیرعامل ایران خودرو دیزل از آغاز پیش فروش تونلند اتوماتیک بنزینی در نیمه دوم ۱۴۰۱ خبر داد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، جواد توسلی مهر در حاشیه مراسم رونمایی از اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل، با اشاره به این که هنوز قیمت نهایی تونلند اتوماتیک بنزینی مشخص نشده است، از پیش فروش این محصول در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ خبر داد.

مدیران 777 مدیران 777

وی در خصوص این که آیا این خودرو با تأخیر عرضه نمی شود تصریح کرد: «در این مورد بحث هایی مانند مجوزها، استاندارد، ایمارک و TA وجود دارد که خارج از اراده شرکت است و باید این پروسه طی شود.»

مدیرعامل ایران خودرو دیزل با اشاره به این که تا کنون ۲۵۰ دستگاه از این اتوبوس برقی فروخته شده است اعلام کرد: «ایران خودرو دیزل از این میزان ۲۰۰  دستگاه به وزارت کشور و ۵۰ دستگاه نیز به شهرداری تهران فروخته است.»

همچنین توسلی‌مهر در خصوص میزان داخلی سازی این اتوبوس گفت: «اکنون نیمی از موتور برقی این اتوبوس داخلی‌سازی شده است و برای اجزا و قطعات نیمی دیگر از آن وابسته به خارج هستیم. البته سال آینده و با تفاهمی که با شرکت‌های داخلی داشته ایم، موتور این اتوبوس کاملاً داخلی‌سازی خواهد شد.»

وی  میزان پیمایش این خودرو با هر بار شارژ را ۲۵۰ کیلومتر با ایرکاندیشن و ۳۸۰ کیلومتر بدون ایرکاندیشن عنوان کرد.

سوداگری در واردات خودروهای دست دوم

توسلی مهر همچنین درباره این که چرا منتقد خودروهای دست دوم کار و تجاری به کشور است و چه اثری بر صنعت داخلی دارد تصریح کرد: «ساده ترین اثر این نوع واردات این است که صنعت اروپا  نوسازی خواهد شد. نکته دیگر این است که این خودروها با استاندارد یورو ۶ وارد شده اند و سوختی که در ایران وجود دارد برای آن ها مناسب نیست. بنابراین آن ها با مشکل مواجه خواهند شد.»

وی ادامه داد: «از سوی دیگر، این خودروها عمدتاً در مبداء قیمت هایی معادل ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان دارند. یعنی در محدوده ۲۴ تا۳۰ هزار یورو، اما وقتی وارد ایران می شوند با قیمت هایی معادل ۵ تا ۶ میلیارد تومان معامله می شوند. این مسئله نشان می دهد سوداگری در این کار بسیار پررنگ است. از سوی دیگر، این خودروها خدمات پس از فروش ندارند. به عنوان مثال، برای یک قطعه پرمصرف مانند فیلتر باید ماه ها منتظر ماند. ضمن این که، براساس آخرین آمار، ۸۴۰۰ دستگاه از این نوع خودروها وارد شده اند. البته با واردات محصولات صفرکیلومتر مشکلی نداریم.

یک اتوبوس برقی دیگر در راه است

مدیرعامل ایران خودرو دیزل با اشاره به این که یک اتوبوس برقی دیگر محصول جدید این شرکت خواهد بود، در تشریح مزایای این اتوبوس ها گفت: «این خودرو در بازه ۸ ساله رقمی معادل ۸۴۰ میلیارد تومان صرفه جویی در مصرف سوخت خواهد داشت، اما نکته مهم در محصول مسافری، تضمین حاکمیت و خرید از سوی دولت است. این در حالی‌ست که با وجود آماده سازی سالن ون شهرداری هیچ قراردادی منعقد نکرده است و حتا اقدام به واردات ون کرده که زنجیره ارزش خودروسازی تجاری نگران این موضوع است.

توسلی مهر ادامه داد: «در حال حاضر، در این شرکت ۱۶۰ دستگاه اتوبوس وجود دارد که شهرداری به دلیل منابع مالی توان خرید ندارد . این در حالی‌ست که ۵۰۰ دستگاه اتوبوس با منابع مالی دیزل ساخته شده که لازم است وزیر نسبت به حل این معضل اقدام کند.

وی از انعقاد قرارداد تفاهم نامه ساخت موتور برقی با یکی از شرکت های دانش بنیان خبر داد و اظهار کرد: «با وجود بالا بودن همه مشخصات قیمت این اتوبوس ۲۰ درصد نسبت به رقبا پایین تر است.»

وی با اشاره به اهمیت اتوبوس های برقی به دلیل کاهش آلایندگی ها تصریح کرد: «در جهان طبق آمار سرانه برای هر ٣٢ هزار نفر در جهان یک اتوبوس برقی تولید شده و از الزامات شهرهای پرجمعیت است. ضمن این که، به جز حذف آلایندگی به دلیل حذف موتور دیزلی، آلایندگی های صوتی هم از آن حذف شده است.»

حاکمیت تضمین خرید بدهد

مدیرعامل ایران خودرو دیزل در ادامه بیان کرد: «اگر قرار به تولید محصول پیشرفته باشد، باید قراردادهای تضمینی از سوی حاکمیت امضا شود، زیرا ریسک سرمایه گذاری در این حوزه بالاست و در حال حاضر، ما در بخش ون سرمایه گذاری کردیم، اما قول هایی که از طرف دکتر زاکانی در شهرداری تهران داده شده بود، عملی نشده است و این منابع مالی را بدون بهره وری باقی می گذارد.»

افزایش ۵ برابری تولید در ایران خودرو دیزل

مدیرعامل ایران خودرو دیزل با اشاره به تولید ٧ هزار دستگاه خودرو در سال ١۴٠٠ گفت: «تولید نسبت به سال ٩٩ حدود ۵ برابر شده است و بدهی های بانکی نیز در حال تسویه شدن است. در حال حاضر، بدهی ایران خودرو دیزل به بانک ها تنها حدود ٣٠٠ میلیارد تومان است.»

مدیرعامل ایران خودرو دیزل ادامه داد: «٣۶ درصد از سهم بازار خودروهای تجاری متعلق به ایران خودرو دیزل است و ٧٠ درصد از محصولات ما تولید داخلی است و تنها ٣٠ درصد وابسته به CKD هستیم.»

وی بیان داشت: «در ۱۶ ماه گذشته با الهام از فرمایشات رهبر معظم انقلاب و “جهش تولید” به سراغ افزایش تولید به منظور نجات این شرکت رفتیم، شرکتی که از سال ۹۰ و با اتفاقات حادث‌شده برای آن از تولید سالیانه ۱۲ هزار دستگاه به سالیانه فقط ۲ هزار و ۸۰۰ دستگاه کاهش یافت و سبب شد به یکی از ورشکسته ترین شرکت‌های خودروسازی در ۱۰ سال گذشته تبدیل شود.»

بدهی ایران خودرو دیزل صفر شد

مدیرعامل ایران خودرو دیزل یادآور شد: «زیان این شرکت در شهریور سال گذشته به پنج‌هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان رسید که تعدیل ۲۰ درصدی نیروهای آن را به دنبال داشت، با این حال، با جهش در تولید و رسیدن از ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه در سال ۹۸ به هفت هزار دستگاه در سال جاری، کاهش بدهی‌های این شرکت اتفاق افتاد و امروز بدهی ایران خودرو دیزل به صفر رسیده است.»

 توسلی مهر اضافه کرد: «امروز سود عملیاتی شرکت ایران خودرودیزل به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان رسیده و سودده‌ترین شرکت خودروسازی کشور است.»

وی در پایان گفت: «ایران خودرو دیزل، که ورشکسته ترین خودروساز کشور بوده است، امروز سودده‌ترین شرکت و در سال بعد در مجمع عمومی انشاالله سود را اعلام خواهیم کرد. تنها نیازمند حمایت های نهادها هستیم تا تولید را با محصولات جدید جلو ببریم. ضمناً در سال بعد در حوزه کیفیت اخبار خوبی خواهیم داشت.

براساس این گزارش، اتوبوس برقی شرکت ایران خودرو دیزل یکی از هفت محصول توسعه یافته این شرکت در ۱۶ ماهه گذشته است.

 طراحی و توسعه اتوبوس برقی ایران‌خودرودیزل بر مبنای پلتفرم اتوبوس آتروس این شرکت انجام شده که ظرفیت تولید آن روزانه چهار دستگاه و سالیانه حدود یک‌هزار دستگاه است.»

علی طجوزی

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.