سفرگیجه ؛ چگونه از کویر ریگ جن سالم برگردیم!

سفرگیجه ؛ چگونه از کویر ریگ جن سالم برگردیم!
سفرگیجه ؛ چگونه از کویر ریگ جن سالم برگردیم!

در قسمت جدید اسب بخار با مستندی متفاوت از یک سفر طبیعت گردی، بیان نکات خودرویی، آموزش رانندگی در کویر، لندکروزر بازی و… همراه شما خواهیم بود؛ مستندی که در ایران، اسب بخار می‌تواند آن را رقم بزند.

آریزو 8 آریزو 8

ویدیو چالش های آفرود در کویر ریگ جن

در قسمت ششم فصل ۹ اسب بخار، با نام سفرگیجه، و با توضیح این که چگونه از کویر ریگ جن به سلامت برگردیم، تیم اسب بخار به سراغ تهیه مستندی متفاوت رفته است، که شاید تابه‌حال مانند آن را در ایران ندیده باشیم، چراکه در این مستند جذاب، در بخش های مختلف به جنبه های گوناگون سفر به کویر و به طور کلی سفرهای ادونچر پرداخته شده است. در تمام لحظات این مستند، همواره درگیر اتفاقاتی خواهیم بود که به صورت طبیعی در این سفر رخ داده اند و از پیش تعیین شده نیستند. در بخشی از این قسمت، آموزش رانندگی در کویر با خودروهایی چون رونیز، لندکروزر اتاق ۱۰۰ و اتاق ۲۰۰ را خواهید دید. در بخشی دیگر، مهدی تفضلی در نقش لیدر برای سایر رانندگان این سفر ظاهر می شود، در شن ها و ماسه های روان ریگ جن همراه ما می شوید و گویی با خودروهای ما در دل همین شن و ماسه ها گیر می کنید، با زیبایی و تنهایی کویر سرگرم می شوید و بالاخره با نکاتی همچون تجهیزات لازم برای چنین سفرهایی آشنا می شوید. پس تا انتهای این قسمت همراه‌مان باشید.

با چه خودروهایی به دل کویر زدیم؟

حتماً می دانید سفرهای این چنینی را می بایست به صورت تیمی رفت، چراکه در کویر، همواره و در هر لحظه اتفاقی در انتظارتان است که از آن بی خبرید، پس به همین دلیل باید یک تیم همراه‌تان باشد و چند خودرو که بتوانید به صورت متصل به سفر ادامه دهید و در لحظات سخت یاری‌گر یکدیگر باشید. بی تردید ساخت برنامه در چنین شرایطی و با چند خودرو آن هم در ریگ جن، سختی کار را دو چندان می کند، که البته خوشبختانه نتیجه آن متفاوت و دلچسب از کار درآمد. در این سفر دو خودروی رونیز، یک لندکروزر اتاق ۱۰۰ شش سیلندر توربوشارژ، یک لندکروزر اتاق ۱۰۰ هشت سیلندر اتومات و یک دستگاه اتاق ۲۰۰ هشت سیلندر همراه‌مان بود، که خودروی آخر را باید به نوعی فرزند جدید و قلچماق اسب بخار هم قلمداد کرد.

در این قسمت در ابتدا سعی شده است نکات رانندگی در کویر با خودروهای مختلف همچون رونیز و لندکروزر بیان شود. نیسان رونیز یک شاسی بلند آفرودی است که در فاصله سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۹ توسط پارس خودرو به تولید می‌رسید. این خودرو با نام‌های مختلفی در مناطق گوناگون از جهان عرضه شد؛ برای مثال، آمریکایی‌ها آن را به نام نیسان اکسترا و چینی‌ها با نام نیسان پالادین می‌شناسند. نیسان رونیز پیشرانه مشترکی با نیسان پیکاپ دارد و در کنار نیسان قشقایی، نیسان ماکسیما و نیسان مورانو، سبد محصولات نیسان را در شرکت پارس خودرو تشکیل می‌داد.

موتور ۲.۴ لیتری چهار سیلندر رونیز، از نوع تنفس طبیعی انژکتوری است و می‌تواند حدود ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۸ نیوتن متر گشتاور تولید نماید. این نیرو توسط گیربکس پنج دنده دستی به هر دو محور خودرو انتقال می یابد. نیسان رونیز از آن جایی که یک اس یو وی واقعی و نه یک کراس اوور است، به امکانات لازم برای آفرود مانند دنده کمکی و پلوس خلاص کن نیز مجهز است، اما تمام این موارد باعث نمی شود این چهار سیلندر بتواند در برخی شیب ها و… پابه‌پای یک خودرو هشت سیلندر نظیر لندکروزر حرکت کند، اما در هر صورت، روی رونیز برای طبیعت گردی می توانید حساب کنید.

در طرف دیگر، صف لندکروزرها را داشتیم، اما یکی با بقیه متفاوت است؛ یک اتاق ۱۰۰ دنده ای شش سیلندر توربو با بیش از ۵۰۰ اسب بخار قدرت سر چرخ و حدود ۸۵۰ تا ۹۰۰ نیوتن متر گشتاور که آن را تبدیل به یک خودروی هِوی دیوتی مهارنشدنی کرده است.

و بالاخره، اتاق ۱۰۰ هشت سیلندر اتومات و اتاق ۲۰۰ هشت سیلندر اتومات، که هر دو را باید از دوست داشتنی ترین اتاق ها و سری های لندکروزر دانست. در این مستند به بیان تفاوت پیشرانه ۲UZ مورد استفاده در این دو خودرو نیز پرداخته ایم، که به طور مثال، این پیشرانه برای سری ۲۰۰ آپ‌گرید شده و تکنولوژی VVTi به آن افزوده شده است، که در نتیجه، توان بهتری را تولید می کند.

لندکروزر ۲۰۰ هشت سیلندر این سفر از یک پیشرانه ۴.۷ لیتری برخوردار است، که نسبت به نسخه‌های شش سیلندر (GXR) قدرت بسیار بیش تری در اختیارمان قرار می دهد. این پیشرانه قادر به تولید حدود ۲۷۱ تا ۲۸۸ اسب بخار قدرت و ۴۴۵ نیوتن متر گشتاور است، که این عدد گشتاور در کنار تکنولوژی های به‌کاررفته در اتاق ۲۰۰، این خودرو را قادر می سازد تا تقریباً هر مأموریتی را در دل کویر به انجام رساند.

در این سفر در کنار ما، بارها با خودروهای مذکور در دل کویر گیر خواهید کرد، پلوس و دیگر قطعات را عوض می کنید و با سختی های کویر و تجهیزات مورد نیاز برای سفر به کویر، بیش تر آشنا می شوید.

هر سفری همراه می خواهد

بی تردید هر سفری به همسفر نیاز دارد‌، اما همسفر تنها نباید از میان دوستان و رفقای شما باشد؛ گاهی تجهیزاتی که با خود می برید، بهترین همسفر شما خواهند بود. به طور مثال، در جریان سفر به ریگ جن و مناطق این چنینی حتماً باید روغن موتور و حتا روغن ترمز همراه داشته باشید؛ ممکن است دچار روغن سوزی شوید، ممکن است کارتل خودروی شما بشکند و هزار و یک اتفاق دیگر که مهر تأییدی بر نیاز مبرم شما به روغن موتور در سفر به کویر هستند. همان طور که در ابتدا گفتیم، سفر به کویر در هر لحظه با اتفاقی همراه است که شما از آن خبر ندارید. در این سفر نیز روغن موتور کاسپین از فومن شیمی همراه ما بود.

اما ذکر یک نکته در خصوص روغن ترمز نیز خالی از لطف نیست، بسیاری گمان می کنند روغن ترمز نیاز به تعویض ندارد، حال آن که، روغن ترمز مانند بسیاری دیگر از سیالات خودرو نیاز به تعویض و جایگزینی دارد و پیشنهاد می شود در مناطق عادی هر ۲ سال یک بار و در مناطق مرطوب هر ساله تعویض شود، چراکه رطوبت روی خاصیت آن تأثیرگذار است و در نتیجه، سبب ترمزگیری ضعیف می شود. فومن شیمی در زمینه روغن ترمز نیز از برندهای مورد اطمینان و شناخته شده در بین مردم به حساب می آید که همواره در سال های فعالیت خود سعی داشته است کیفیت محصولات خود را حفظ و بهبود ببخشد تا رضایت حداکثری مشتریان را با محصولات خود همراه سازد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.