این 9 کمپانی چینی آماده تسخیر بازار جهانی خودرو هستند
چینی ها در سال های اخیر رشد فوق العاده ای در کیفیت و تعداد داشته اند، اما با بررسی بیش تر آمارهای تولید در چین بسیار شگفت زده تر خواهید شد.
فهرست مطالب
چین کشوری است که انگار در دنیای دیگری قرار گرفته و با کشورهای دیگر تفاوت هایی اساسی دارد. این کشور از نظر فرهنگی، سیاسی و به خصوص اقتصادی با دیگر کشورهای پیشرفته که در غرب دیده می شود تفاوت دارد. این تفاوت را به وضوح می توان در صنایع و به خصوص در صنعت خودروی چین دید. چین بزرگ ترین بازار خودروی دنیا را دارد که در آن، تعداد بسیار زیادی برند، خودروهایی را تولید می کنند که اکثرشان در دیگر نقاط جهان موجود نیست. از آن جا که به دلیل جمعیت زیاد تقاضای بسیار بالایی در بازار چین وجود دارد، تولیدکنندگان خودرو در چین تمرکز اولیه شان را بر تأمین نیاز بازار داخل گذاشته اند. با این حال، آمار صادرات چینی ها سال به سال بیش تر می شود و دیر یا زود گسترش محصولات آن ها را در سرتاسر دنیا خواهیم دید. در این مقاله، ۹ کمپانی چینی قدرتمند را معرفی می کنیم که بالاترین میزان عرضه را در سال اخیر داشته اند و انتظار می رود در آینده سهمی قابل توجه از بازار جهانی داشته باشند.
۹- گروه گک (GAC Group)
در سال ۲۰۲۱ این گروه فروش ۴۵۰,۰۰۰ دستگاهی را با برندهای گک، ترامپچی و آیون ثبت کرد. این خودروها اکثراً در کلاس شاسی بلند یا کراس اوور قرار می گرفتند و در کنار آن، فروش محدودتر سدان ها و خودروهای تمام برقی نیز ثبت شده است. علاوه بر این، کمپانی گک در قراردادهای همکاری مشترک با میتسوبیشی، تویوتا، هوندا و استلانتیس خودرو تولید می کند. در حال حاضر، توسعه محصولات این گروه به آمریکا و اروپا نرسیده است، اما این کمپانی سرمایه گذاری سنگینی را به همراه تویوتا برای تولید خودروهای الکتریکی انجام داده است و به زودی باید منتظر برقی هایی مدرن از این خودروساز باشیم.
۸- بی وای دی (BYD)
کمپانی بی وای دی به عنوان خودروساز در سال ۲۰۰۳ و با خرید کمپانی Qinchuan تأسیس شد. این کمپانی یکی از مطرح ترین شرکت های تولیدکننده باتری های لیتیوم یونی در جهان است. بی وای دی در سالی که گذشت ۷۴۰,۰۰۰ دستگاه خودرو را فروخت که مهم ترین و موفق ترین محصولاتش خودروهایی نظیر بی وای دی تانگ، بی وای دی هان، بی وای دی دلفین و بی وای دی سیل بوده اند. در حال حاضر، مدل تانگ از این خودروساز در برخی کشورهای اروپایی به فروش می رسد و علاوه بر آن، این نشان بازار نسبتاً خوبی را در خاورمیانه و آمریکای جنوبی دارد.
۷- دانگ فنگ
دانگ فنگ یکی از خوروسازهای چینی است که به واسطه حضور گسترده محصولاتش در ایران نام آن را بسیار شنیده اید. این خودروساز یکی از گسترده ترین برندسازی ها را در چین داشته است و تمام برندهای دانگ فنگ، ونوچیا، فنگ دو، آئولوس، فورتینگ و وویاه از جمله برندهای زیرمجموعه دانگ فنگ هستند. این خودروساز خودروهای هوندا، نیسان، کیا و پژو سیتروئن را هم در سایت های خود تولید می کند. در سال ۲۰۲۱ این گروه خودروسازی ۷۶۲،۰۰۰ دستگاه فروش را ثبت کرده است، که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۲۳ درصد و نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۱۳ درصد رشد داشته است. این خودروساز با برخی مدل هایش حضوری محدود در بازار اروپا را آغاز کرده، اما بازوی قدرتمند این کمپانی خودروهای کار و تجاری نیمه سنگین است.
۶- FAW
در سال ۱۹۵۳ کمپانی FAW، به عنوان قدیمی ترین خودروساز چین، تأسیس شد. این خودروساز نقشی کلیدی در تاریخ خودروسازی چین داشته و حالا هم در میان برترین تولیدکنندگان چین است. در سالی که گذشت، فروش ۸۱۰,۰۰۰ دستگاهی برای FAW ثبت شده است که این فروش شامل تراک های Jiefang، خودروهای برند بستیون و محصولات لوکس هونگچی می شود. خودروی رسمی دولتی چین در حال حاضر هونگچی L5 است و این نشان یکی از بازوهای قدرتمند FAW به حساب می آید. کمپانی FAW با تویوتا، جنرال موتورز و گروه فولکس واگن قرارداد همکاری مشترک دارد و اخیراً با هونگچی E-HS9 به بازار نروژ آمده است.
۵- چری
چری در مقایسه با خودروسازی نظیر FAW سابقه چندانی ندارد و در سال ۱۹۹۷ تأسیس شده است. تمرکز این خودروساز بر ساخت خودروهای سواری، کراس اوور و کار و تجاری است. با وجود این که آن ها صادرات را زودتر از رقبا و در سال ۲۰۰۱ آغاز کرده اند، اما همچنان سهم این خودروساز در بازارهای توسعه یافته کم است. اما در بازارهای در حال توسعه سهم قابل توجهی را برای چری می بینیم. برای مثال، به واسطه داشتن خط تولید در کشورهای برزیل و مصر، این خودروساز آمار تولید بالایی را در سال گذشته در این دو کشور ثبت کرده است. در سال ۲۰۲۱ چری ۹۶۲،۰۰۰ دستگاه خودرو را با برندهای اِکسید، کَری، جتور و چری به فروش رسانده و سهم بالایی را از بازارهای هدفش داشته است. در سال های اخیر، این کمپانی در پی رسیدن به بازار آمریکا و اروپا بوده است که به نظر می رسد در سال های آینده به این هدف دست یابد.
۴- سایک
سایک یکی از مهم ترین نشان های خودرویی چین است و همیشه از آن به عنوان یکی از قدرتمندترین های چین یاد می شود. این کمپانی مالکیت ام جی (موریس گاراژ) و برندهای دیگر نظیر Roewe ،Maxus و لیفان را دارد. در سال ۲۰۲۱ فروش ۱.۱۱ میلیون دستگاهی برای سایک ثبت شده است که شامل عرضه ام جی در اروپا هم می شود. در کنار این فروش، سایک قراردادهای همکاری مشترک تولید محور با جنرال موتورز، فولکس واگن و Iveco دارد. از این میان، مهم ترین محصول این کمپانی در بحث فروش مینی کار وولینگ است که با همکاری جنرال موتورز به تولید رسیده است و پرفروش ترین برقی بازار چین محسوب می شود.
جالب است بدانید برند ام جی در جایگاه دوم بیش ترین عرضه چینی ها در اروپاست و فروش ۵۳،۱۰۰ دستگاهی در سال ۲۰۲۱ برای ام جی در قاره سبز ثبت شده است. این فروش یعنی ۸۰ درصد عرضه بیش تر از کل چینی های دیگر (به جز جیلی) در اروپا و این قدرت برند ام جی و سایک را نشان می دهد.
۳- گریت وال
گریت وال یکی از کمپانی های خصوصی چین است که در تمام دنیا با شاسی بلندهایش شناخته می شود. خودروهای این کمپانی با نشان های هاوال، تانک، WEY ،ORA و گریت وال عرضه می شوند. اگرچه بیش تر فروش ۱.۲۸ میلیون دستگاهی گریت وال در سال ۲۰۲۱ مختص به بازار چین بوده، اما ماجراجویی های این نشان در اروپا آغاز شده است و آن ها می خواهند به طور خاص با نشان ORA به بازار قاره سبز ورود کنند. نشان استراتژیک گریت وال، هاوال است که در بازارهای استرالیا، آمریکای جنوبی و خاورمیانه حضور دارد و شاسی بلندهای این نشان در سال های اخیر، کیفیت قابل قبولی را ارائه داده اند.
۲- جیلی
جیلی پرآوازه ترین خودروساز چین به حساب می آید و دلیل آن هم مالکیت این خودروساز بر ولوو و داشتن سهام قابل توجه دایملر است. با وجود این که از نظر فروش در رتبه دوم خودروسازان چینی در سال ۲۰۲۱ قرار گرفته است، اما همه می دانیم که جیلی کیفیتی متمایز را در محصولاتش ارائه می دهد. این خودروساز فعالیت خود را در سال ۱۹۹۷ آغاز کرد و با سرمایه گذاری های سنگین توانست ولووی سوئد، پروتون مالزی و لوتوس بریتانیا را خریداری کند. یکی از برندهای استراتژیک جیلی، لینک اند کو است که در حال حاضر، عرضه نسبی خوبی را در هلند و ایتالیا ثبت کرده است و همچنین برندهای مدرنی نظیر زیکر، پلستار و ژئومتری هم زیرمجموعه های گروه جیلی هستند.
۱- چانگان
در سالی که گذشت، چانگان با ۲.۳ میلیون دستگاه فروش، بالاترین عرضه را در چین داشته و در رتبه اول فروش قرار می گیرد. چانگان رشد ۱۵ درصدی سال به سال را تجربه کرده است که انتظار می رود همین روند در سال جاری هم حفظ شود. در سال های اخیر برند پرطرفدار اوشان توانسته است بازار خوبی را در چین و دیگر بازارهای هدف داشته باشد. این خودروساز در چین با فورد و مزدا قرارداد همکاری مشترک تولید محور دارد و جالب است بدانید فروش سالانه چانگان حالا بالاتر از مزدای ژاپن و تاتا در هند است.
در این مقاله پرفروش ترین خودروسازان چین در سال ۲۰۲۱ را معرفی کردیم و شما می توانید جزییات فروش و زیرمجموعه های این کمپانی ها را در تصاویر بالا ببینید. در حال حاضر، چینی ها هنوز راه زیادی تا رسیدن به سطح اول ساخت خودرو در جهان دارند، اما پیشرفت آن ها بسیار سریع رقم می خورد. با این رکوردهای فروش و ظرفیت بالای آن ها در تولید و سرمایه گذاری، انتظار می رود در سال های نه چندان دور چینی ها بازار جهانی را قبضه کنند، چراکه تولید چینی ها محدود به یک یا دو کمپانی نیست و در این مقاله ۹ کمپانی را معرفی کردیم که هر کدام شان در آینده حرف هایی برای گفتن دارند.
محمدرضا پاداش
پایگاه خبری اسب بخار
منبع: Motor1
بهترین چینی ساز دنیا چانگانه.متاسفانه علیرغم اینکه یه زمانی با سایپا شراکت داشت بخاطر بیسوادی سیاسی و تحریم شدنمون از بازار ایران رفت و میدان به برندهای بی اصالت چینی رسید
داداش اشتباه نوشتی ، سایک موتور مالک برند بی کیفیت لیفان نیست..اون برند جدید اسمش فیفان هست یک برند برقی گرونقیمت