ماجرای تأخیر در تحویل 207 چیست؟

تأخیر در تحویل 207
تأخیر در تحویل ۲۰۷

به تازگی، خبرهایی مبنی بر تأخیر در تحویل ۲۰۷ها و دیگر محصولات ایران خودرو منتشر شده است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

یکی از مهم ترین مشکلات این روزهای صنعت خودرو کسری قطعه و نبود ارز برای وارد کردن قطعات مورد نیاز تولید است. در کنار این مشکلات، قوانین سفت و سخت سازمان استاندارد نیز در حال اجراست و خودروها یکی پس از دیگری در حال مجهز شدن به امکانات رفاهی و ایمنی به نسبت جدید هستند.

تحویل تارا دستی
تحویل تارا دستی

برای مثال، یکی از خودروهایی که مدت هاست با مشکل کسری قطعه مواجه است و ایران خودرو نمی تواند آن را با وجود داشتن مجوز شماره گذاری از سازمان استاندارد، به مردم تحویل دهد تارا دنده ای است که هنوز مشتریان فروردین ۱۴۰۲ و خریداران سال گذشته بورس کالا هم خودرویی دریافت نکردند، چه برسد به سامانه یکپارچه ای ها و تحویلی های بعد از فروردین. در لینک زیر می توانید از ماجرا تارا دنده ای و برخورد ایران خودرو با مشتریان این خودرو به طور کامل آگاه شوید.

بیشتر بخوانید: مشکل بزرگ ایران خودرو ؛ ناتوانی در تولید و تحویل تارا دستی

اکنون اما علاوه بر کسری قطعه و نبود ارز، مشکل دیگری هم یقه خودروسازان داخلی را گرفته است که مقصر اصلی چنین موضوعی خودشان و کم‌کاری‌هایشان است؛ نمونه اش تأخیر در تحویل ۲۰۷ که در ادامه آمده است.

ماجرای تأخیر در تحویل ۲۰۷ها چیست؟

تأخیر در تحویل 207
تأخیر در تحویل ۲۰۷

مدتی است پیام هایی از مشتریان و خریداران ۲۰۷های مختلف به دست ما می رسد که در همه آن ها آمده است خودرویشان تولید شده و آماده است، اما مجوز شماره گذاری دریافت نکرده و در پارکینگ ها دپو شده اند. به همین دلیل، پیگیر عدم تحویل و شماره گذاری ۲۰۷ها شدیم و علت اصلی بروز چنین مشکلی را پیدا کردیم.

علت پلاک نشدن و عدم تحویل ۲۰۷ ها چیست؟

طی پیگیری های خبرنگار اسب بخار تا به حال تعداد زیادی ۲۰۷ با تریم های مختلف تولید شده است که هیچ کدام از آن ها مجهز به کنترل پایداری، سنسور نور، سنسور باران و پایش فشار باد تایر (TPMS) نیستند. به همین دلیل و با توجه به پاس نکردن شرایط لازم برای ادامه دار شدن تولید، سازمان استاندارد مجوز شماره گذاری این خودروها را لغو کرده و ایران خودرو را ملزوم به رعایت استانداردهای جدید کرده است. از این رو، ۲۰۷های دپوشده شماره گذاری نشده اند و ایران خودرو نتوانسته است آن ها را به مشتریان تحویل دهد.

آیا سازمان استاندارد مقصر تأخیر در تحویل ۲۰۷ است؟

امکانات سازمان ملی استاندارد در خدمت تست تصادف

در این باره نمی توان سازمان استاندارد را مقصر اصلی دانست، زیرا ابلاغیه های مربوط به بروز شدن استانداردها از مدت ها قبل به خودروسازان داده شده بود و این خودروسازان داخلی بودند که در به‌کارگیری آپشن ها و امکانات ایمنی جدید کم‌کاری کردند. از این رو مانند همیشه ایران خودرو آن قدر در به‌کارگیری آپشن هایی مانند کنترل پایداری، سنسور نور، سنسور باران و پایش فشار باد تایر (TPMS) تأخیر داشت که بالاخره با واکنش سازمان استاندارد روبه‌رو شد.

آیا محصولات دیگر ایران خودرو هم مشکل تأخیر در تحویل دارند؟

به جز تارا دنده ای که مشکلش سازمان استاندارد نیست و کسری قطعه موجب تأخیر در تحویلش شده است، خودروهایی مانند رانا پلاس، پژو پارس، سورن پلاس و دنا به دلیل استاندارد نبودن پلاک نمی شدند.

خبر خوب برای مشتریان ایران خودرو

اما خبر خوب برای مشتریان ایران خودرو این است که شرکت طی رایزنی هایی که با سازمان استاندارد داشته موفق شده است بتواند لااقل شماره گذاری خودروهای غیراستاندارد تولید و دپوشده را بگیرد و به مشتریان تحویل دهد تا با مهلتی که از سازمان استاندارد گرفته بتواند در سری بعدی تولیدش، امکانات جدید را اضافه کند.

در این باره می توان گفت برای کلاستر و دکمه های درون کابین این خودروها، چراغ های هشدار مربوط به آپشن های مورد نظر سازمان استاندارد در نظر گرفته شده است که می تواند حاکی از کوتاه مدت بودن پیاده سازی آن ها باشد.

به این ترتیب، مشتریان خودروهای ۲۰۷، دنا، رانا، پژو پارس و سورن پلاس منتظر باشند تا به زودی خودروهایشان بدون این که استاندارد باشند، پلاک شوند و به دست‌شان برسد.

البته مانند تمام کارهای دیگر، پروسه شماره گذاری و تحویل هم در ایران به کندی پیش می رود و ممکن است این روند یک یا دو ما به طول بیانجامد.

تا به حال کدام یک از خودروها مجوز تولید مجدد را گرفته است؟

در این راستا باید گفت که دیروز متوجه شدیم رانا پلاس پانورامایی که در حال حاضر در خط تولید ایران خودرو قرار دارد به کنترل پایداری و دی لایت مجهز شده و به صورت کاملاً قانونی در حال تولید است.

بیشتر بخوانید: رانا پلاس به آپشن های کنترل پایداری و سنسور پایش باد تایرها تجهیز شد

به این ترتیب و با توجه به سخت گیری های سازمان استاندارد، خودروهایی مانند آریسان ۲، پراید وانت، کوییک، شاهین، ساینا، وانت کارا و از همه مهم تر نیسان وانت، باید به امکانات جدید مدنظر این سازمان مجهز شوند تا بتوانند در خط تولید باقی بمانند، یا این که مانند این بار، با رایزنی و یا مانند داستان نیسان وانت ها با دستور رئیس جمهور، تولید و پلاک شوند.

در این راستا یک پرسش مهم هم پیش می آید که چرا سازمان استاندارد با قدرتی که دارد، نسبت به کیفیت ورق بدنه و استحکام شاسی خودروهای تولید داخل واکنشی جدی نشان نمی دهد؟

همه می دانیم که در رانندگی و هنگام بروز تصادف، استحکام بدنه و شاسی خودروست که می تواند تأثیر بیش تری نسبت به کنترل پایداری، سنسور نور و امثالهم داشته باشد و از جان راننده و سرنشینان محافظت کند.

در پایان از شما مخاطبین عزیز می خواهیم نظرات و همچنین تجربیات خود در مورد تاخیر در تحویل محصولات ایران خودرو را برایمان کامنت کنید.

علت پلاک نشدن و عدم تحویل ۲۰۷ها چیست؟

تا به حال تعداد زیادی ۲۰۷ با تریم های مختلف تولید شده است که هیچ کدام از آن ها مجهز به امکانات مد نظر سازمان استاندارد نیستند. به همین دلیل و با توجه به پاس نکردن شرایط لازم برای ادامه دار شدن تولید، سازمان استاندارد مجوز شماره گذاری این خودروها را لغو کرده است، از این رو، ۲۰۷های دپوشده شماره گذاری نشده اند و ایران خودرو نتوانسته است آن ها را به مشتریان تحویل دهد.

آیا سازمان استاندارد مقصر تأخیر در تحویل ۲۰۷ است؟

در این باره نمی توان سازمان استاندارد را مقصر اصلی دانست، زیرا ابلاغیه های مربوط به به‌روز شدن استانداردها از مدت ها قبل به خودروسازان داده شده بود و این خودروسازان داخلی بودند که در به‌کارگیری آپشن ها و امکانات ایمنی جدید کم‌کاری کردند.

آیا محصولات دیگر ایران خودرو هم مشکل تأخیر در تحویل دارند؟

به جز تارا دنده ای که مشکلش سازمان استاندارد نیست و کسری قطعه موجب تأخیر در تحویلش شده است، خودروهایی مانند رانا پلاس، پژو پارس، سورن پلاس و دنا به دلیل استاندارد نبودن پلاک نمی شدند.

۴.۴ امتیاز از ۸ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.