سرگذشت هاوال به بهانه حضور مجدد در ایران؛ شکست دوباره یا موفقیت

بیلبورد هاوال H6 هیبرید
سرگذشت هاوال

در چند روز گذشته بیلبوردهای تبلیغاتی هاوال H6 در سطح شهرها نصب شده و این سوال را به وجود آورده که آیا حضور مجدد این برند در ایران موفق خواهد شد یا مجدداً شاهد شکستش خواهیم بود.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

تصاویر ارسالی از گمرک در بهمن ماه سال گذشته مشخص کرده بود که گروه بهمن با برند BM Cars قصد دارد تا به سراغ برندی برود که در گذشته نیز سابقه واردات و مونتاژ آن را داشته و متاسفانه در عرضه خودرو و ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان نیز آن چنان موفق عمل نکرده.

مدیران 777 مدیران 777
هاوال H6 بی ام کارز
هاوال H6 بی ام کارز

حال اما به بهانه نصب بیلبوردهای تبلیغاتی هاوال H6 هیبرید در سطح شهر، که قرار است به صورت وارداتی به بازار ایران عرضه شود، تصمیم گرفتیم تا نگاهی کوتاه و اجمالی به سرگذشت این خودرو داشته باشیم.

سرگذشت هاوال در ایران

شرکت گریت وال از سال ۲۰۱۳ تصمیم گرفت تا محصولات کراس اوور و شاسی بلندش را تحت برند هاوال تولید و به بازار عرضه کند. عظیم خودرو نیز با توجه به کیفیت بالای محصولات هاوال تصمیم گرفت تا مدل H2 را به ایران وارد کند اما موفق نشد تا این پروژه را کامل به سرانجام برساند. به دنبال عدم موفقیت عظیم خودرو در عرضه هاوال، بهمن موتور از فرصت استفاده کرد و به دنبال مونتاژ H2 رفت. متاسفانه با شروع تحریم ها، این شرکت نیز در عرضه و ارائه خدمات پس از فروش خودروهای هاوال با موانعی رو به رو شد تا مشتریان این برند برای دریافت خودرو، تامین قطعات و تعمیرات با مشکلات زیادی مواجه شدند.

پس از ۵ سال و بازگشایی مجدد مسیر واردات خودرو، بی ام کارز موفق شد در بهمن ماه سال گذشته نمونه های اولیه هاوال H6 هیبرید را برای انجام تست های فنی و کسب مجوزهای مختلف از گمرک ترخیص کند. حال اما شاهد بیلبوردهای تبلیغاتی این خودرو در سطح کلان شهرها هستیم که نشان دهنده جدی تر شدن واردات مجدد هاوال به ایران است.
در این زمان باید خاطر نشان کرد که تقریباً تمام صاحبان هاوال در ایران به علت عدم عرضه درست، تعداد پایین نسخه های تحویل شده و همچنین نبود قطعات و تعمیرکار با دردسرهای عمده ای دست و پنجه نرم می کنند و از طرفی همین عوامل موجب شده تا H2های مونتاژی و وارداتی بازار خرید و فروش خوبی هم نداشته باشند.
البته باید گفت که وجود این نکات منفی دلیلی بر ضعیف بودن و یا بی کیفیتی محصول نیست، چرا که هاوال خودروهایی کم استهلاک، بی دردسر و پرقدرت را تولید کرده و به طور کلی جایگاه خوبی در بین خودروسازان چینی دارد.

به هر حال می توان با توجه به پیشینه و سرگذشت برند هاوال در ایران و همچنین تیراژ پایین واردات H6 هیبرید (نهایتاً و در بهترین حالت ۱۰۰۰ دستگاه)، نتیجه گرفت که خریداران این خودرو از سامانه یکپارچه باید آمادگی رخ دادن هر مشکلی را داشته باشند.

مشخصات فنی هاوال H6 هیبرید

 هاوال H6 هیبرید مجهز به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ است که می تواند حداکثر توان ۱۴۷ اسب بخار و ماکسیمم گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر را برای خودرو فراهم کند. موتور برقی در نظر گرفته شده برای این خودرو نیز ۱۷۴ اسب بخار توان و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور را تولید می کند. در نهایت توان و گشتاور موتور برقی و بنزینی از طریق گیربکس CVT مخصوص خودروهای هیبرید به چرخ های جلو تحویل داده می شود.

امکانات و آپشن های H6 وارداتی

از مهم ترین امکانات و آپشن های این خودرو می توان به سیستم ترمز اضطراری اتوماتیک، سیستم BOS، ترمز پارک برقی و اتوهلد، شیب سنج، ۶ ایربگ، رادار نقطه کور، رادار DOW، رادار بین خطوط، کروز کنترل تطبیقی، هشدار تصادف از جلو و عقب، سیستم پایش خستگی راننده، اصلاح هوشمند لاین حرکتی خودرو پس از سبقت از خودرو طویل، ترمز اضطراری برای عابر پیاده و دوچرخه، رادار کمکی در ترافیک، صندلی برقی راننده و سرنشین، گرم کن و سرد کن صندلی راننده و سرنشین جلو، دوربین ۳۶۰، شارژر وایرلس، اتوپارک، کیک سنسور و صندوق برقی و هدآپ اشاره کرد.

۳.۴ امتیاز از ۵ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.