هیوندای سانتاکروز معرفی شد + ویدیو
پس از مدت ها انتظار و انتشار تصاویر جاسوسی و رندرهای مختلف از اولین پیکاپ هیوندای، سرانجام هیوندای سانتاکروز معرفی شد و حالا می توانیم نگاهی جامع به این خودرو داشته باشیم.
نخستین بار سال ۲۰۱۵ بود که هیوندای از کانسپت سانتاکروز در نمایشگاه خودروی دیترویت پرده برداشت و حالا پس از گذشت شش سال، نسخه تولیدی این پیکاپ معرفی شده است. البته این پیکاپ هرگز ماهیت یک تراک را ندارد و خود کمپانی هیوندای، سانتاکروز را یک وانت اسپرت برای گشت و گذار می داند. طراحی این تراک بسیار شبیه به توسان جدید است و المان های سبک جدید طراحی را در خطوط بدنه سانتاکروز می بینیم که البته در تصاویر جاسوسی که پیش تر هم منتشر شده بود هم می شد حدس زد که این خودرو بسیار شبیه به توسان خواهد بود.
مشخصات فنی
سانتاکروز در نسخه پایه به پیشرانه ۲.۵ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی مجهز است که هیوندای هنوز مشخصات دقیقی از این پیشرانه منتشر نکرده است و فقط گفته شده این موتور بیش از ۱۹۰ اسب بخار قدرت و بیش از ۲۴۴ نیوتن متر گشتاور خواهد داشت. این پیشرانه با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک هماهنگ می شود که سیستم تمام چرخ محرک را دارد و قدرت پیشرانه بسته به شرایط به هر چهار چرخ منتقل می شود. قدرت این پیشرانه باعث می شود هیوندای سانتاکروز بتواند توان کشش تا وزن بالای ۱۵۸۸ کیلوگرم داشته باشد.
پیشرانه قوی تر که با پرداخت مبلغ بیش تر برای سانتاکروز قابل سفارش است موتور ۲.۵ لیتری توربوشارژ است که قدرتی بالای ۲۷۵ اسب بخار را دارد و گشتاور این پیشرانه بالای ۴۲۰ نیوتن متر است. این پیشرانه پرقدرت با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک دوکلاچه هماهنگ می شود که پدل شیفتر (دسته تعویض دنده پشت فرمان) هم به این پیشرانه متصل است تا حس اسپرت بودن این پیکاپ بیش تر در راننده القا شود. این نسخه به صورت استاندارد در نسخه تمام چرخ محرک عرضه می شود و توان کشش با این نسخه به ۲۲۶۸ کیلوگرم می رسد.
طراحی بدنه
همان طور که گفته شد، کلیت طراحی هیوندای سانتاکروز به خصوص در جلو مشابه با هیوندای توسان است و همان شکل چراغ های روشنایی روز به صورت تلفیقی در جلوپنجره را در این خودرو می بینیم که تنها تفاوت آن با توسان این است که یک ال ای دی بیش تر در این خودرو به کار رفته است. در هیوندای سانتاکروز ستون A شیب زیادی دارد که جلوه خاصی به ظاهر کلی بدنه داده و در عقب ستون C هم زاویه دار طراحی شده است تا مدرن بودن بدنه به چشم بیاید.
نکته مهم در طراحی هیوندای سانتاکروز مربوط به قسمت بار است، جایی که، طول کف آن ۱۳۳ سانتی متر است و قسمتی از آن بلند شده است تا محل ذخیره سازی پنهان را در قسمت بار داشته باشیم. همچنین در گوشه های سپر قسمت هایی برای پا طراحی شده تا بتوان راحت تر تا قسمت بار بالا رفت. البته هیوندای اعلام کرده است در آینده لوازم جانبی خاصی را برای قسمت بار به سبد فروش اضافه می کند که یکی از آن ها پوششی است که از قسمت کابین یکپارچه روی قسمت بار قرار می گیرد تا قسمت بار سربسته باشد.
طراحی کابین و امکانات
درون کابین هیوندای سانتاکروز صفحه نمایشی ۸ اینچی به صورت استاندارد سیستم اطلاعات و سرگرمی را در دسترس قرار می دهد که قابلیت اتصال به اپل کارپلی و اتواندروید دارد که البته امکان سفارش صفحه نمایش ۱۰ اینچی و جلوآمپر دیجیتال هم به صورت آپشن فراهم است. یکی از امکانات جالب سانتاکروز در پایین صندلی های عقب است که فضایی برای بار طراحی شده است تا وسایل را در آن ها بگذارید.
در کنار امکانات ذکرشده، هیوندای سانتاکروز به آپشن ها و امکانات ایمنی مثل سیستم جلوگیری از تصادف، سیستم تشخیص عابر پیاده و دوچرخه سوار، سیستم رانندگی بین خطوط و سیستم بررسی توجه و هوشیاری راننده به صورت استاندارد مجهز است. امکانات دیگری مثل کروزکنترل تطبیقی، سنسور نقطه کور، سنسور عقب، دوربین نقطه کور و دوربین ۳۶۰ درجه هم به صورت آپشن قابل سفارش هستند.
هیوندای تولید سانتاکروز را در آلاباما و در ماه ژوئن آغاز خواهد کرد و فروش این خودرو در اواخر تابستان در آمریکا آغاز می شود و هیوندای هنوز قیمت این خودرو را اعلام نکرده است.
محمدرضا پاداش
پایگاه خبری اسب بخار
زیباس
چطور می تونیم بخریم؟؟؟
یعنی هیوندای و کیا شاهکار دارن می کنن