سیتروئن C3-XR در نمایشگاه تحول صنعت خودرو

سیتروئن C3-XR
C3-XR

سیتروئن C3-XR یکی از خودروهایی است که گروه خودروسازی سایپا با خود به نمایشگاه تحول صنعت خودرو آورده است؛ خودرویی که قرار بود ۵ سال پیش در ایران عرضه شود!

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

زمانی که برجام امضا شد دوستان خودرویی همیشگی ما یعنی فرانسوی ها پا پیش گذاشتند تا سهم خود در بازار ایران را بیش تر کنند. در همین راستا، پژو ۲۰۰۸ برای ایران خودرو و سیتروئن C3 برای سایپا اولین محصولات پسابرجامی بودند که قرار شد در ایران تولید شوند. در کنار این دو مدل، پژو ۳۰۱ و سیتروئن C3-XR هم پا به نمایشگاه های خودرو گذاشتند تا معلوم شود قرار است خودروهای بیش تری از PSA در ایران عرضه شود. اما با کنار گذاشته شدن برجام از سوی آمریکا و اعمال دوباره تحریم ها، فرانسوی ها خیلی زود از ایران رفتند و تمام پروژه ها معلق ماند. حالا پس از گذشت این سال ها سایپا دوباره سیتروئن C3-XR را به نمایشگاه صنعت خودرو آورده است تا نشان دهد برنامه تولید این خودرو دوباره محتمل است.

پس از ۶ سال دوباره سیتروئن C3-XR!

این تصاویر، عکس های جدیدی از سیتروئن C3-XR در ایران نیست! بلکه مربوط به نمایشگاه خودروی مشهد در سال ۱۳۹۵ است و حالا پس از ۶ سال دوباره این خودرو را در غرفه سایپا می بینیم. این که پس از ۶ سال و در نمایشگاه تحول صنعت خودرو دوباره این خودروی فرانسوی را می بینیم یعنی ما احتمال عرضه خودرویی که قرار بود ۶ سال پیش عرضه شود را تحول می دانیم! البته بسیاری از کارشناسان حضور دوباره این خودرو را صرفاً علامتی برای کنار رفتن تحریم ها و شکل گیری دوباره برجام و در نهایت، حضور دوباره سیتروئن می دانند. اما آن چه سایپا بیش تر سعی دارد نشان دهد این است که آن ها در این سال ها سیتروئن C3-XR را ایرانیزه کرده اند و این خودرو را به زودی مثل تارای ایران خودرو عرضه می کنند.

مشخصات فنی سیتروئن C3-XR

سیتروئن C3-XR
سیتروئن C3-XR

سیتروئن C3-XR نسخه ای از C3 است که سیتروئن در چین عرضه می کرد و همان پلتفرم PF1 گروه PSA را دارد. این خودرو قرار بود در سایت سایپا سیتروئن در کاشان تولید شود و از نظر ساختار و قطعات تشابه بسیاری با تارای ایران خودرو دارد. در حال حاضر، تولید این خودرو به صورت ایرانیزه (براساس پروژه M44) امکان پذیر شده و براساس اطلاعاتی که سایپا منتشر کرده است، این خودرو مجهز به پیشرانه ME16 یا همان TU5 پلاس خواهد شد. این پیشرانه توان تولید نهایت قدرت ۱۰۸ تا ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ تا ۱۵۰ نیوتن متر را دارد و قدرت موتور از طریق جعبه دنده ۶ سرعته دوکلاچه و یا ۶ سرعته AT به چرخ های جلو منتقل می شود.

کابین و امکانات سیتروئن C3-XR

کابین سیتروئن C3-XR
کابین C3-XR

با نگاهی به کابین این خودرو متوجه شباهت طراحی و ارگونومی با پژو ۳۰۱ و یا همان تارا می شویم. اساس طراحی همان است و قرارگیری المان های کابین دقیقاً همان چیزی است که در تارا می بینیم. سایپا برای معرفی پروژه M44 امکاناتی نظیر فرمان کمکی برقی، سیستم کنترل پایداری، سنسور دنده عقب، دوربین دنده عقب، صفحه نمایش ۹ اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی و… را معرفی می کند و هنوز مشخص نیست این خودرو در چه تریم هایی قرار است به بازار بیاید.

رابطه برجام و سیتروئن C3-XR

این روزها احتمال توافق مجدد برجام پررنگ تر شده است و با لغو مجدد تحریم ها مسیر ارتباط برای تولید خودرو و انتقال تکنولوژی هموار خواهد شد. اما سؤال این جاست که اگر توافقی شکل بگیرد آیا همچنان تولید خودرویی مثل سیتروئن C3-XR منطقی است؟ آیا بهتر نیست پس از توافق مجدد خودرویی با طراحی به‌روزتر و جدیدتر را جایگزین آن کرد؟ البته شاید سایپا می خواهد سرمایه گذاری های خود را در پروژه M44 بی ثمر نگذارد و تولید سیتروئن C3-XR را به عنوان پروژه ای از دست رفته تلقی نکند، اما به هرحال یادتان باشد این خودرو قرار بود ۶ سال پیش در ایران به عرضه برسد و تولید آن پس از ۶ سال (حتا با ایرانیزه شدن) نشانگر هیچ تحولی در صنعت خودروی کشور نیست! در هر صورت این را هم در نظر داشته باشید که این خودرو حداقل ۱ سال با تولید فاصله دارد و فعلاً خبری از عرضه انبوه آن نیست و با توجه به این که سایپا فعلاً نام پروژه M44 را برای این خودرو در نظر گرفته است و حتا نشان آن را در نمایشگاه با چسب پوشانده اند، پس احتمال دارد این خودرو در نهایت با نام دیگر و نشان سایپا به بازار آید.

محمدرضا پاداش

عکس ها: علیرضا پاداش

پایگاه خبری اسب بخار

سیتروئن C3-XR سایپا چه مشخصات فنی‌ای دارد؟

براساس اطلاعاتی که سایپا منتشر کرده است، این خودرو مجهز به پیشرانه ME16 یا همان TU5 پلاس خواهد شد. این پیشرانه توان تولید نهایت قدرت ۱۰۸ تا ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ تا ۱۵۰ نیوتن متر را دارد و قدرت موتور از طریق جعبه دنده ۶ سرعته دوکلاچه به چرخ های جلو منتقل می شود.

سیتروئن C3-XR سایپا چه امکاناتی خواهد داشت؟

سایپا برای معرفی پروژه M44 امکاناتی نظیر فرمان کمکی برقی، سیستم کنترل پایداری، سنسور دنده عقب، دوربین دنده عقب، صفحه نمایش ۹ اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی و… را معرفی می کند و هنوز مشخص نیست این خودرو در چه تریم هایی قرار است به بازار بیاید.

سیتروئن C3-XR سایپا چه زمان به بازار می آید؟

در هر صورت این را هم در نظر داشته باشید که این خودرو حداقل ۱ سال با تولید فاصله دارد و فعلاً خبری از عرضه انبوه آن نیست.

۳ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.