پژو 301 + مشخصات فنی و تصاویر

پژو 301
پژو ۳۰۱

پژو ۳۰۱ خودرویی است که قرار بود به صورت گسترده در بازار ایران توسط ایران خودرو تولید شود، اما با اعمال دوباره تحریم ها و کنار رفتن برجام سرنوشت این خودرو به کلی تغییر کرد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

فهرست مطالب

پژو ۳۰۱ سدان ساب کامپکت کمپانی پژو است که به طور خاص برای بازارهای نوظهور طراحی شد و قرار نبود در بازار اصلی اروپا به فروش برسد. در سال ۲۰۱۲ و در نمایشگاه خودروی پاریس این خودرو به نمایش گذاشته شد و پس از آن، تولید این خودرو در سایت اسپانیا آغاز شد. در آن زمان، گروه PSA هنوز بخشی از اتحاد استالانتیس نشده بود و براساس سیاست های آن زمان، سیتروئن الیزه بر مبنای همین خودرو اما با سبک سیتروئن طراحی و در چین تولید شد. تعداد بالایی از پژو ۳۰۱ در بازارهای در حال توسعه دیگری مثل قزاقستان و نیجریه به صورت CKD عرضه شد و در مجموع، پژو توانست فروش نسبتاً خوبی را در بازارهای هدف دیگر (آفریقا، آمریکای لاتین، اروپای شرقی و…) با پژو ۳۰۱ داشته باشد.

تحریم، خداحافظی زودهنگام ۳۰۱ و تولد تارا

پس از امضای توافق برجام رفقای همیشگی صنعت خودروی ما یعنی پژو و سیتروئن خیلی زود وارد عمل شدند و تولید پژو ۲۰۰۸ و سیتروئن C3 را در دستور کار خود قرار دادند. پس از نهایی شدن تولید این دو مدل در ایران، پژو و ایران خودرو برای تولید ۳۰۱ در ایران به توافق رسیدند. در ابتدا تعداد محدودی از این خودرو توسط ایران خودرو وارد کشور شد و پس از آن، با برهم خوردن برجام و اعمال دوباره تحریم ها، تولید این خودرو در ایران به کلی لغو شد و همین باعث شد تنها تعدادی محدود نسخه وارداتی از پژو ۳۰۱ را در کشور داشته باشم.

پژو 301

پس از اعمال تحریم ها و خروج پژو و سیتروئن از ایران، تولید پژو ۲۰۰۸ و سیتروئن C3 در کشور متوقف و برنامه های تولید ۳۰۱ هم منتفی شد. پیش از کنار رفتن توافق برجام قرار بود پژو و ایران خودرو بر مبنای پلتفرم PF1 توسعه محصولات را داشته باشند، اما قرار نبود به این زودی خودرویی ملی براساس این پلتفرم داشته باشیم. با کنار گذاشته شدن برجام و اعمال تحریم ها اما ایران خودرو سریع تر به سراغ طراحی و توسعه تارا رفت و این خودرو را بر مبنای پلتفرم PF1 و براساس طراحی پژو ۳۰۱ ساخت و عملاً تولید این سدان فرانسوی کنسل شد.

طراحی پژو ۳۰۱

با یک سدان کلاس B و اقتصادی طرف هستیم و بر این اساس همین ابتدا باید بگوییم، طراحی پژو ۳۰۱ در کلاس خودش واقعاً زیباست. این خودرو ۴,۴۴۰ میلی متر طول، ۱,۷۷۰ میلی متر عرض و ۱,۴۷۰ میلی متر ارتفاع دارد و فاصله محوری در این خودرو ۲۶۵۰ میلی متر است. جلوپنجره ذوزنقه ای با لبه کرومی را در این خودرو داریم که خطوط افقی کرومی در آن دیده می شود. چراغ ها طراحی خاص پژو در نسل قبل را دارد و سبک کلی طراحی چراغ ها درست همان چیزی است که در پژو ۲۰۰۸ هم دیده بودیم. نشان پژو روی کاپوت قرار گرفته و پایین آن نام پژو در امتداد خط کرومی بالای جلوپنجره نقش بسته است. برآمدگی روی سپر باعث شده است ظاهری چابک تر را در پژو ۳۰۱ داشته باشیم و به طور کلی، طراحی این خودرو در جلو راضی کننده و خوب ارزیابی می شود.

پژو 301

پروفیل کناری این خودرو طراحی نسبتاً ساده ای دارد و به جز خطی که از امتداد چراغ جلو تا چراغ عقب کشیده شده چیز دیگری را در طراحی نمی بینیم. در نمای عقب اما، طراحی متناسب با جلوست و سبک طراحی چراغ های جلو را در عقب هم می بینیم. روی درِ صندوق برآمدگی را می بینیم که شبیه به اسپویلر است و به ظاهر خودرو جذابیت داده و علاوه بر این، طراحی سه بعدی در سپر باعث شده خودرو پهن تر به نظر برسد و چهره آن از اقتصادی بودن محض فاصله بگیرد.

پژو 301
Peugeot 301

در مجموع، پژو ۳۰۱ را باید در جایگاه خودش در طراحی ارزیابی کنیم. یعنی این خودرو به عنوان یک سدان اقتصادی و نه چیزی بیش تر از آن، خودرویی جذاب و زیباست و به خصوص در بازار ایران با توجه به کمبود تنوع در این رده قیمتی، این خودرو از نظر طراحی قطعاً می توانست موفق باشد.

کابین و امکانات پژو ۳۰۱

کابین پژو 301
Peugeot 301

درون کابین پژو ۳۰۱ طراحی ساده تر از بیرون است و نسبت به سدان های مدرن تر، یک طراحی کاملاً معمولی را در این خودرو داریم. قطعات پلاستیکی با رنگ زمینه مشکی در این خودرو دیده می شود و جلوآمپر آنالوگ را در آن می بینیم که در وسط آن کامپیوتر سفر دیجیتال قرار گرفته است. در کابین پژو ۳۰۱، به خصوص در قسمت عقب خلاف دیگر پژوهای بازار ایران، فضای قابل قبولی را می بینیم و همچنین یکی دیگر از نقاط قوت این سدان فضای بار کافی آن در قسمت صندوق عقب است که آن را به یک سدان اقتصادی و خانوادگی خوب تبدیل می کند.

پژو 301
Peugeot 301

در بازار ایران قرار بود پژو ۳۰۱ در چهار تیپ متفاوت با جعبه دنده های دستی و اتوماتیک و با امکانات مختلف عرضه شود، اما همان طور که گفته شد تولید این خودرو منتفی شد و تنها نمونه های وارداتی از آن را در بازار می بینیم. نسخه های وارداتی از پژو ۳۰۱ در ایران امکاناتی نظیر چراغ روشنایی روز، گرم‌کن آینه های کناری، فرمان برقی، کنترل حرکت در سربالایی، سنسور پارک عقب، رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، شش کیسه هوا و تهویه برقی را دارند. در مجموع می توان گفت، گرچه طراحی داخلی این خودرو مدرن نیست، اما نسبت به بازار ایران راضی کننده است و البته امکانات و آپشن های معقولی را در رده خودش ارائه می دهد.

مشخصات فنی پژو ۳۰۱

پژو 301
Peugeot 301

پژو ۳۰۱ مجهز به پیشرانه EC5 است که این پیشرانه به عنوان نمونه ارتقایافته TU5 شناخته می شود و به زمان بندی هوشمند سوپاپ ها مجهز شده و پمپ روغن متغیر در آن نصب شده است. همچنین با اصلاح برخی ساختارها، مصرف سوخت EC5 حدود ۱۵ درصد نسبت به TU5 کاهش پیدا کرده است و نوسان دمای کم تری را تجربه می کند. پیشرانه ۱٫۶ لیتری ۱۶ سوپاپ EC5 توان آن را دارد که ۱۱۴ اسب بخار را با گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر تولید کند. انتقال قدرت در این خودرو از طریق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک (آیسین) به چرخ های جلو انجام می شود و شتاب صفر تا صد برای این سدان در ۱۲.۱ ثانیه رقم می خورد. مصرف ترکیبی ۶.۶ لیتر در هر صد کیلومتر و مشخصات نسبتاً خوب فنی باعث می شود از این نظر هم پژو ۳۰۱ انتخابی مناسب به نظر برسد.

آیا پژو ۳۰۱ ارزش خرید دارد؟

با توجه به نکاتی که ذکر کردیم، ۳۰۱ سدانی اقتصادی است که طراحی بدنه قابل قبولی دارد و در کابین هم طراحی ساده است اما امکانات نسبتاً خوبی را در این خودرو می بینیم. گرچه جای خالی امکاناتی نظیر دوربین عقب و صفحه نمایشگر لمسی سیستم اطلاعات و سرگرمی در این خودرو حس می شود، اما در مجموع، انتخاب این خودرو چندان غیر منطقی نیست، چراکه برای تارا در نسخه اتوماتیک، به عنوان نسخه ایرانیزه شده پژو ۳۰۱، قیمتی حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان تخمین زده می شود، پس قیمت نسخه مبنا و وارداتی این خودرو باید قیمتی این چنین داشته باشد. البته در نظر داشته باشید که با توجه به عرضه محدوداین خودرو و بازار سرد این سدان، قیمت های اعلامی برای آن در عمل می تواند بسیار کم تر باشد. در این کلاس، چری آریزو ۵ مدیران خودرو و هیوندای اکسنت کارکرده هم رقیب اصلی ۳۰۱ محسوب می شوند.

در مجموع، خرید پژو ۳۰۱  دو جنبه دارد؛ اول آن که، شما در این محدوده قیمتی می توانید خودرویی وارداتی را سوار شوید که امکانات نسبتاً خوبی دارد و کیفیت آن به خصوص در مونتاژ به مراتب بالاتر از تاراست و حتا در زمینه فنی اشتراک های پیشرانه آن با دیگر محصولات پژو خیال‌تان را راحت می کند، اما نکته دوم این است که عرضه محدود این خودرو باعث شده بازار داغی برای آن نداشته باشیم و طبیعتاً فروش آن برای شما مشکل خواهد بود و علاوه بر این، تأمین قطعات بدنه برای این خودرو به سادگی خودرویی مونتاژی مثل تارا نیست.

محمدرضا پاداش

پایگاه خبری اسب بخار

پژو ۳۰۱ چه مشخصات فنی‌ای دارد؟

پژو ۳۰۱ مجهز به پیشرانه EC5 است که این پیشرانه توان آن را دارد که ۱۱۴ اسب بخار را با گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر تولید کند. انتقال قدرت در این خودرو از طریق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک (آیسین) به چرخ های جلو انجام می شود و شتاب صفر تا صد برای این سدان در ۱۲.۱ ثانیه رقم می خورد.

پژو ۳۰۱ چه امکاناتی دارد؟

نسخه های وارداتی از پژو ۳۰۱ در ایران امکاناتی نظیر چراغ روشنایی روز، گرم‌کن آینه های کناری، فرمان برقی، کنترل حرکت در سربالایی، سنسور پارک عقب، رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، شش کیسه هوا و تهویه برقی را دارند.

چه خودروهایی رقبای پژو ۳۰۱ محسوب می شوند؟

با توجه به کلاس بدنه و رده قیمتی، رقبای اصلی ۳۰۱ در بازار ایران تارا اتوماتیک (در نسخه صفر)، چری آریزو ۵ (در نسخه صفر) و هیوندای اکسنت کارکرده هستند.

۱ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.