تیگارد X35 یا هایما S5؛ کدام کراس اوور بهتر است؟

تیگارد X35 و هایما S5
تیگارد X35 و هایما S5

تیگارد X35 و هایما S5 دو کراس اوور کامپکت بازار ایران هستند که رقیب هم به حساب می آیند. در ادامه به مقایسه این دو کراس اوور می پردازیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

اواخر فروردین بود که سانیار موتور، به عنوان یکی از زیرمجموعه های دیار خودرو، اولین کراس اوور تیگارد را با نام تیگارد X35 معرفی کرد. این خودرو نسخه ای سفارشی‌سازی‌شده از بایک X3 است که در رده کراس اوورهای کوچک بازار قرار می گیرد. در مقابل، هایما S5 جدید مدتی است که عرضه شده و با تغییرات اعمال‌شده در این خودرو، بازار هم رویکردی مثبت تر به این خودرو داشته است. مدیران دیار خودرو در نمایشگاه اصفهان از عرضه تیگارد X35 تا پایان سال خبر دادند و این یعنی به‌زودی X35 را در بازار خواهیم دید.

اما اولین محصول تیگارد بهتر است یا کراس اوور کامپکت ایران خودرو؟ در ادامه پاسخ به این پرسش را از جنبه های مختلف بررسی می کنیم.

حتماً ببینید: تست و بررسی هایما S5 جدید ۶AT

 مقایسه کمپانی های مادر

همان طور که گفته شد، تیگارد X35 همان بایک X3 است. کمپانی بایک یکی از قدیمی ترین خودروسازان چین است و در بحث تولید کراس اوور و شاسی بلند سابقه زیادی دارد. این کمپانی که بخش بزرگی از سهامش دولتی است، در سال ۲۰۲۱ ششمین گروه خودروساز چین براساس میزان عرضه بود و نامی پرآوازه در چین و دیگر بازارهای هدف به حساب می آید. در مقابل، S5 محصول کمپانی هایما است که ما در ایران این نشان را با ایران خودرو می شناسیم. هایما در ابتدا با سرمایه گذاری مشترک مزدا و چینی ها به وجود آمد و پس از آن، عمده سهم آن به FAW رسید. در حال حاضر، این خودروساز زیرمجموعه ای از FAW به حساب می آید، اما از نشان های مطرح این گروه خودروسازی نیست. در مجموع، اگر بخواهیم این دو کراس اوور را براساس کمپانی های مارد مقایسه کنیم، باید برتری را به تیگارد X35 بدهیم، چراکه نشان بایک از هایما شناخته شده تر است.

مقایسه ابعاد و طراحی تیگارد X35 و هایما S5

کراس اوور تیگارد ۴,۳۲۵ طول، ۱,۸۳۰ میلی متر عرض و ۱,۶۴۰ میلی متر ارتفاع دارد و کراس اوور ایران خودرو ۴,۳۵۸ میلی متر طول، ۱،۸۲۳ میلی متر عرض و ۱,۶۳۰ میلی متر ارتفاع دارد. با این ابعاد هر دو خودرو تقریباً هم‌سایز هستند و در رده کراس اوورهای کوچک بازار قرار می گیرند. طراحی هر دو کراس اوور نسبتاً ساده است و المان پیچیده ای ندارد، اما خطوط طراحی در تیگارد X35 نسبت به هایما S5 مدرن تر هستند. چراغ روشنایی روز با طرح L و قطعات کرومی به‌کاررفته در جلوپنجره باعث شده است X35 طراحی بهتری داشته باشد. البته در نمای عقب، طراحی هر دو کراس اوور در یک سطح ارزیابی می شود. در مجموع، طراحی بیرونی تیگارد X35 از هایما S5 بهتر و مدرن تر است.

مقایسه مشخصات فنی تیگارد X35 و هایما S5

هایما S5 مجهز به پیشرانه ۱.۵ لیتر توربو است که توان تولید نهایت قدرت ۱۶۱ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۲۳ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۶ سرعته AT به چرخ های جلو منتقل می شود و مصرف سوخت ترکیبی در این خودرو ۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. در مقابل، تیگارد X35 هم پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ زیر کاپوت دارد که این پیشرانه توان تولید نهایت قدرت ۱۴۷ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۱۰ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده CVT (با ۶ دنده مصنوعی) به چرخ های جلو منتقل می شود و مصرف سوخت ترکیبی در این کراس اوور ۷.۴ لیتر در هر صد کیلومتر است. سیستم تعلیق و ترمز در هر دو کراس اوور یکسان است و مشخصات فنی نزدیکی را در این دو رقیب می بینیم. در بحث قدرت و گشتاور برتری در هایما S5 دیده می شود، اما مهم ترین تفاوت فنی در سیستم انتقال قدرت است. وجود جعبه دنده اتوماتیک در کراس اوور ایران خودرو باعث شده است لذت رانندگی در این خودرو به مراتب بیش تر از تیگارد X35 باشد و در این مقایسه برتری فنی را باید به S5 داد.

مقایسه کابین و امکانات تیگارد X35 و هایما S5

طراحی بایک X3 در سال ۲۰۱۹ انجام شده و طراحی این نسل از هایما S5 برای سال ۲۰۱۴ است. دلیل اصلی تفاوت های طراحی نیز به همین دلیل است، بنابراین طراحی بدنه تیگارد X35 از هایما S5 جذاب تر است. همین روال را برای طراحی کابین هم داریم و کابین X35 به مراتب از S5 جذاب تر است. به‌کارگیری قطعات نقره ای در داخل و سبک متفاوت در طراحی المان های داشبورد باعث شده است فضای کابین X35 مدرن تر باشد.

در بحث امکانات فنی هر دو خودرو امکاناتی مثل استارت دکمه ای، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سنسور پایش فشار بار تایرها (TPMS)، سنسور پارک و سیستم کنترل حرکت در سربالایی مجهز هستند، اما در باقی آپشن ها تفاوت های بسیاری دارند. برای مثال، هایما S5 شش ایربگ ۱۰ نقطه ای دارد، اما تیگارد X35 دو ایربگ جلو را دارد، یا تیگارد به آپشن هایی مثل چراغ های جلوی LED، ترمز پارک برقی و سقف پانارومیک مجهز است، اما در S5 این امکانات را نداریم. در مقابل، هایما S5 دوربین ۳۶۰ درجه، صندلی شاگرد برقی و تهویه اتوماتیک را دارد که این امکانات در X35 دیده نمی شود. در مجموع، اگر بخواهیم معیار را طراحی کابین در نظر بگیریم، طراحی تیگارد X35 به‌روزتر است، اما در بحث امکانات باید به کارایی و استفاده خودتان دقت کنید و ببینید کدام آپشن برای شما اولویت دارد.

مقایسه قیمت تیگارد X35 و هایما S5

در نگارش این مقایسه، قیمت هایما S5 در بازار آزاد ۱ میلیارد و ۲۰ میلیون تومان اعلام می شود و با شرایطی که بازار دارد مشخص نیست این کراس اوور حتا فردا چه قیمتی خواهد داشت. در نمایشگاه اصفهان هم اعلام شد تیگارد X35 از طریق بورس کالا به فروش خواهد رسید و قیمت نهایی احتمالاً در محدوده ۹۰۰ میلیون تومان باشد، که البته حالا قطعاً قیمت بالاتری برای این کراس اوور بایک خواهیم داشت. با این تفاصیل، هر دو خودرو در یک محدوده قیمتی هستند و باید دید واکنش بازار به عرضه نخستین محصول تیگارد چه خواهد بود.

سخن پایانی

در این مقایسه سعی کردیم تا دو خودرو را از جنبه های مختلف با هم مقایسه کنیم و در هر بخش هم نتیجه گیری هایی داشتیم. اگر معیار انتخاب‌تان کمپانی مادر و یا طراحی باشد باید در این محدوده تیگارد X35 را انتخاب کنید و اگر مشخصات فنی و ایمنی مدنظرتان باشد، هایما S5 انتخاب منطقی تری است. البته در بحث امکانات باید ببینید کدام آپشن با توجه به نوع استفاده شما کارایی بیش تری دارد و بر آن اساس انتخاب خودتان را انجام دهید.

نظر شما در مورد این دو کراس اوور کوچک بازار ایران چیست؟ شما با بودجه یکسان کدام یک از این دو کراس اوور را انتخاب می کنید؟ نظر خود را برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

تیگارد X35 چه مشخصات فنی‌ای دارد؟

تیگارد X35 هم پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ زیر کاپوت دارد که این پیشرانه توان تولید نهایت قدرت ۱۴۷ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۱۰ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده CVT (با ۶ دنده مصنوعی) به چرخ های جلو منتقل می شود و مصرف سوخت ترکیبی در این کراس اوور ۷.۴ لیتر در هر صد کیلومتر است.

هایما S5 چه مشخصات فنی‌ای دارد؟

هایما S5 مجهز به پیشرانه ۱.۵ لیتر توربو است که توان تولید نهایت قدرت ۱۶۱ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۲۳ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۶ سرعته AT به چرخ های جلو منتقل می شود و مصرف سوخت ترکیبی در این خودرو ۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.

با عضویت در کانال تلگرام اسب بخار از جدیدترین اخبار روز خودرو مطلع شوید

۴.۵ امتیاز از ۸ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.