تناقض جهش تولید با قیمت گذاری دستوری
با توجه به نام گذاری سال جدید به نظر می رسد متولیان و مسئولان باید پیش از هر اقدامی تناقض جهش تولید با قیمت گذاری دستوری را برطرف کنند، در غیر این صورت، به میزان افزایش تولید، میزان ضرر و زیان انباشته نیز جهش خواهد یافت.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، تحقق رؤیای خصوصی سازی و کوتاه شدن دست دولت از فعالیت های اقتصادی از حمله خودروسازی یکی از آرزوهایی دور و دراز فعالان اقتصادی است. این مقوله آرزویی سال ها بر زمین مانده است. البته یک بار نصفه و نیمه انجام شد، اما خروجی آن به زایش خصولتی ها و شرکت های تودلی منجر شد. زایشی که موجب خلق موجودی عجیب الخلقه و خاص شد. موجودی که از یک سو، فقط برای فشری ناپیدا رانت تولید می کند و از سوی دیگر، هزینه آن را جیب مردم می پردازد.
با این وجود به نظر می رسد برای دستیابی و تحقق شعار سال از یک سو، چاره ای جز واگذاری سهام وجود ندارد و از سوی دیگر، باید تکلیف برنامه ها و راهکارهایی که زیان تولید می کند نیز مشخص شود. آخرین گزارش مالی خودروسازان نشان میدهد که جمع کل زیان انباشته صنعت خودروسازی ایران، از مرز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته و به ۲۱۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
زیان انباشته ۱۰۵ هزار میلیاردی ایران خودرو
براساس این گزارش، گروه خودروسازی ایران خودرو در نیمه نخست سال گذشته در مجموع، ۱۵ هزار و ۳۸۳ میلیارد تومان زیان کردهاند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد رشد داشته است. با این میزان جمع کل زیان انباشته گروه ایران خودرو به ۱۰۵ هزار و ۹۵۴ میلیارد تومان رسیده است.
زیان انباشته سایپا ۸۹ هزار میلیارد تومان
در گروه خودروسازی سایپا ۱۲ هزارو ۲۷۹ میلیارد تومان زیان تولید کردهاند و با اضافهشدن ضررهای نیمه نخست امسال جمع کل زیان انباشته این شرکت به ۸۹ هزارو ۵۲۷ میلیارد تومان رسیده است. زیان پارس خودرو نیز در نیمه نخست ۱۴۰۲ با ۴۲ درصد افزایش به ۴ هزارو ۴۸۳ میلیارد تومان رسیده است. این رقم جمع کل زیان انباشته این شرکت را به رقمی بالغ بر ۲۰ هزارو ۵۸۷ میلیارد تومان رسانده است.
قیمت گذاری دستوری
بخش عمده زیان حاصل نیز ناشی از قیمت گذاری دستوری است. مسئله ای که هنوز به عنوان یک مسئله سخت و پیچیده پیش روی حکمرانی اقتصادی کشور قرار دارد. آن ها به رغم آگاهی از خسارات این تصمیم با توجه به دیدگاه عوام فریبانه موجود نمی توانند یک باره سراغ آزادسازی بروند. البته برای این کار فرصت های مناسبی را در اختیار داشتند، اما بنا به دلیل عدم شناخت کافی از وضعیت بازار و اقتصاد نتوانستند از آن بهره مناسب ببرند. در نتیجه این که روزبهروز نقش خودرو در بازار تغییر کرد و برخلاف تصور و باور متولیان راه نزدیک به واقعیت اقتصاد ایران را در پیش گرفت.
در شرایط فعلی بنا به هر دلیلی تصمیم بر واگذاری سهام گرفته شده است. این مسئله می تواند به عنوان اولین قدم در مسیر خصوصی سازی به شمار بیاید. در عین حال، بازار هنوز نیازمند عرضه های گسترده و حجیم است تا در اثر تزریق محصولات جدید بتواند مقدمات کاهش قیمت ها را فراهم کند.
برای دست یابی به این منظور نیز باید افزایش و جهش تولید صورت بگیرد. این نقطه درست جایی است که تناقض شکل می گیرد، چراکه با وضعیت فعلی جهش تولید با افزایش زیان انباشته مترادف می شود. چیزی شبیه به تولید خودروهای ناقص که فقط برای تزریق آرامش روانی به بازار تولید شدند، اما فاصله زیادی برای عرضه پیدا کردند. درست مانند تکلیفی که وزارت صمت در اسفند ۱۴۰۱ برای خودروسازان ایجاد کرد و نفس این صنعت را گرفت. بنابراین پیش از آغاز برنامه ها برای تحقق شعار سال باید تکلیف قیمت گذاری روشن شود.
مردم پول همین دستوری رو به زور جمع میکنن وای به روزی که غیردستوری بشه
بازم از این شاخه به اون شاخه پریدن شروع شد واقعی خرید ما دستوری انحصاری چرا باید قیمت گذاری آزاد باش آقای رسانه در کجای دنیا سراغ داری هم انحصار در خرید باش هم قیمت گذاری آزاد باش نتیجه ش میشه گرونی بیشتر از قبل چرا خودمون هم به خودمون رحم نداریم با این تیتر زدن ها
اگر قرار باشد قیمت گذاری دستوری نباشد و اقتصاد برای خودروساز آزاد باشه سزاوار است که این موهبت شامل مردم به خصوص قشر کارگر و کارمند هم بشه و دستمزدشون به دلار و حداقل معادل هزار دلار محاسبه و پرداخت بشه. واردات هم آزاد بشه تا رقابت آزاد شکل بگیره آن وقت خدا کنه ایران خودرو و سایپا بتونن هر ماشین پنجاه هزار دلار بفروشن سودش نوش جونشون ما بخیل نیستیم
دستوری هست قیمت خودرو لگن شده هشتصد ملیون اگه دستوری نباشه باید پراید رو سه میلیارد تومن بندازی ب مردم
سلام
رفقایی که مخالف آزادسازی قیمت ها هستن توجه داشته باشن زیان انباشته یعنی چاپ پول بیشتر و تورم، حالا اگر دوست دارید پول قیمت دستوری بدین و تورم ۶۰ درصد مشکلی نیست، میشه همین وضعیتی که هست.
اما اگر قبول کنیم اقتصاد ایران به جراحی احتیاج داره اون موقعست که تازه میایم سر خط، در وهله اول باید بفهمیم که وقتی میگیم آزادسازی قیمت این نیست که قیمت ها دست نیافتنی بشه، یعنی شرایط به سمتی بره که قیمت تعیین بشه، نه اینکه تعیینش کنن.
تو همهی اقلام همینه، از بنزین و حامل های انرژی بگیر تا خودرو، وقتی قیمت آزاد بشه یعنی به جای اینکه تولید بیشتر تورم بیشتر ایجاد کنه و به تولید کننده فشار بیاره و به زور سر جمع ۱ میلیون خودرو تولید بشه، قیمت بر اساس بیشینه سازی سود تعیین میشه و تولیدکننده از خداشه افزایش ظرفیت بده و عرضه که زیاد شد قیمت های بازار متعادل میشه.
منتها به صبر احتیاجه. و البته آگاهی عمومی.
قیمت باید دستوری باشه چون خودروسازها مخصوصا ایرانخودروباحمایت.و زبان ریزی مسئول انجمنشان قصد نابودی ملت بی پول مصرف کننده رادارندبررسی کنید این اقا نعمت چه ماشینی داره چه خونه ای چه حقوق وثروت کسی که سیره وسواره غم پیاده گرسنه را نمی فهمد مسئولین هم دارند رام خودروساز میشن
درتمام کشورها قیمتها اعم از خوراکی .پوشش مصالح.خودرو وغیره توسط دولت ونمایندگان تا ئین تکلیف میشه اگرقرارباشه هر که وهرکس در تولیدش قیمت دلخواه صادر کند دولت اینجا مسئولیتش دربرابرمردم چیست.
الان دقیقا در سر موقعیت « بار کج به منزل نمیرسد » هستیم !!
مشکل ما فقط قیمت گذاری دستوری نیست . انحصار ، مالیات عوارض واردات ، تعرفه و رانت ، سهمیه و رفیق بازی ، از همه مهم تر پخمه پروری و نخبه پرانی و …… هزاران معضل که نتیجه اش میشد همین جا که الان هستیم .
خداوکیلی اسب بخار خودت باور داری که اینا دارن ضرر میدن ،یعتی این لگنها با قیمت کارخونه براشون ضرر در می داره یا دوست دارن به قیمتهایی که خودشون تو بازار درست میکنن برسن تا سود بیشتری داشته باشن،واقعا خودتون باور به ضرر اینا دارین که علتش قیمت پایین کارخونه هست،یا اگه ضرری هم باشه علتش جای دیگه س
دستوری اگه نباشه با این انحصار تولید و واردات،
این خودروسازهای نامرد قیمتها رو تا ۴برابر افزایش میدن
چرا جای ازاد سازی قیمت ها راندمان کاریشون رو بالا نمیبرن چرا جای استخدام صد نفر پارتی دار ده نفر متخصص و نخبه استخدام نمیکنن؟ تویوتا با نصف نیرو کار ایران خودرو و سایپا چند برابر داره خودرو تولید میکنه مشکل قیمت گذاری نیست مشکل اینه این دو بنگاه از اساس مریض ان و سر تا پاهشون رو سرطان بی کفایتی گرفته خواهش تقاصش رو دیگه از جیب مردم نگیرین
سلام
کدوم دستوری ؟!
خوشتون میاد با این چرندیات؟!
مردم عراق پراید رو می خرند ۱۵۰ میلیون اونم با تخفیف اونوق ما پراید می خریم ۳۰۰ میلیون این چه جوریه اخه؟
اگه باور ندارید برید عراقو از مردم شون بپرسد پراید فول اپشن ( نه بی اپشن بدون زه) چه قدره
یکی برام توضیح بده، سایپا گرون فروش که در عرض ۶ ماه قیمت کوییک و ساینا دو برابر کرده، چطور هنوز زیان انباشته داره! ساینایی که ۱۰۰ میلیون هم درنمیاد چرا هم قیمت پژوپارس شده! چرا سایپا در مورد گیربکسهای سی وی تی چینی (معروف به پانچ بلژیک) توضیح نمیده که با قیمت حدود ۱۵میلیون از چین خریده در تیراژ بسیار بالا!ولی بابتش بیش از ۱۲۰ میلیون به قیمت ماشین اضافه میکنه! گیربکی های اتومات سایپا، با گیربکسهای تارا و دناپلاس اتومات خیلی متفاوت است و خیلی خیلی ارزانتر است! ولی در محاسبه قیمت کارخانه معادل و برابر هم لحاظ می شود!