جیلی ؛ روسیه آری ، ایران خیر

جیلی در روسیه
جیلی در روسیه

به تازگی، کمپانی جیلی عرضه محصول امگرند را در روسیه آغاز کرده است. به همین دلیل، بر آن شدیم تا از منظر دیگری به موضوع حضور جیلی در روسیه و عدم حضور آن در ایران بپردازیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

روز گذشته، کمپانی جیلی موتورز چین از آغاز قریب الوقوع فروش سدان کامپکت امگرند (Emgrand) نسل SS11 در روسیه خبر داد. سدانی پرطرف‌دار که نسلی از آن نیز در ایران توسط جیلران موتور به فروش می رسید و اتفاقاً آمار فروش و تقاضای بسیار خوبی هم داشت. فروش بالای جیلی امگرند در ایران تحت شرایطی رقم می خورد که برندهای وارداتی نیز در کشورمان حضور داشتند و آمار فروش بالای این خودرو نشان از کیفیت برند جیلی دارد، برندی که جایش در ایران خالی‌ست و حتا در دور جدید واردات هم علیرغم دهن به دهن شدن نام یکی از محصولات این برند خوش‌نام چینی، عملاً چیزی از آن در سامانه یکپارچه و شوروم های خودروسازان، تاکنون ندیده ایم.

رفتار دوگانه چینی ها در قبال روسیه و ایران

با تشدید تحریم های ایران توسط غرب و پس از خروج تمام برند های اروپایی، ژاپنی و کره ای از ایران، چینی ها نیز که به دنبال سهم خواهی از بازار اروپا و آمریکا بودند، عملاً ایران را ترک کردند و برخی برندهای باقی مانده نظیر چری و جک هم به تغییر نام و برندینگ در ایران روی آورند. با آغاز جنگ روسیه و اوکراین، تحریم های صنعت خودرو گریبان روسیه را هم گرفت و در اقدامی خودجوش، اکثریت برندهای معتبر خودرویی از شرق آسیا، اروپا و آمریکا بازار خودروی این کشور را ترک کردند. چینی ها که از هیچ فرصتی به سادگی گذر نمی کنند، بازاری پررونق و گسترده را پیش روی خود دیدند و به سرعت روسیه را در نوک پیکان حمله خود قرار دادند. به عنوان مثال، فردای روزی که ب ام و و بنز از بازار روسیه رخت بر بستند، هونگچی با سدان H9 در این کشور اعلام حضور کرد تا خلأ خودروهای لوکس را برای روس ها پر کند.

کمپانی چری نیز با سبد کامل محصولات به این کشور رفت و خیلی زود انواع خودروهای تحت برند اکسید و چری را در روسیه عرضه نمود. به عنوان مثال، درحالی که، ما همچنان منتظر چری آریزو ۸ هستیم، این خودرو در بازار روسیه حضوری فعال دارد.

جیلی در روسیه
جیلی در روسیه

اکنون جیلی هم به عنوان یکی از معتبرترین برندهای چینی که مالکیت سهام ولوو را هم در اختیار دارد، به بازار روسیه رفته است و این نشان می دهد رفتار چینی ها در قبال تحریم های روسیه و ایران کاملاً متناقض است. به نظر می رسد اژدهای شرقی، بازار ایران را (هر چه‌قدر کوچک و اندک) بستر مناسبی برای سعی و خطای خود در سال های گذشته و فروش سبدی و زوری محصولات در حال حاضر می بیند. با نگاهی به برخی خودروهای چینی موجود در بازار به‌خصوص از برند دانگ فنگ، کاملاً مشخص است که این خودروساز چینی، طرف های ایرانی را مجبور می کند تا در صورتی که، فلان محصول را می خواهید، باید این خودرو را هم با خود ببرید و در ایران عرضه کنید.

چینی ها به وضوح روشن است که حاضر نیستند برندهای درجه یک خود را به بازار ایران بفرستند و حتا از همین برندهای موجود در ایران هم، پرچم‌دارهایشان را به ایران نمی آورند.

در سفر اخیر خبرنگار ما به چین، به گفته ایشان برندهایی همچون بی وای دی، آواتار، ایکس پنگ، آیتو، لی اتو و…، از جمله خودروسازان بسیار باکیفیتی در چین هستند که آمار فروش بالایی هم در این کشور و مثلاً در شهری همچون شانگهای دارند و عملاً هیچ میلی از خود برای حضور در ایران نشان نمی دهند که دقیقاً این موضوع مصداق بارزی از رفتار دوگانه چینی ها در قبال بازار ایران و سایر بازارهای هدف‌شان است.

۴.۳ امتیاز از ۱۵ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.