ورق های فولادی با تأیید خودروسازان به خط تولید می رود

ورق های فولادی خودروسازان
ورق های فولادی خودروسازان

با توجه به بحث های زیادی که پیرامون کاهش کیفیت ورق های مورد استفاده در خودروها ایجاد شده است، یک عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران می گوید: «تمام ورق های فولادی با تأیید خودروسازان به خط تولید می رود.»

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، رضا شهرستانی در پاسخ به این که در حال حاضر یکی از دلایل بی‌کیفیتی خودروهای تولید داخل را کیفیت پایین ورق‌های فولادی می‌دانند گفت: «به نظرم یک مقدار کم لطفی می کنند، این در حالی است که بیش تر مشکلات خودرو به مشکلات مکانیکی و برقی مربوط می شود. به بیان دیگر، نمی توان مشکلات کیفی خودروها را به ورق های فولادی مرتبط کرد، چراکه این ورق ها در بدنه خودروها استفاده می شود.»

این کارشناس صنعت فولاد اضافه کرد: «در حال حاضر، بیش تر ورق های فولادی مورد استفاده در خودروهای داخلی تولید فولاد مبارکه است. این محصولات CE دارد و به اروپا صادر می شوند، یعنی توانسته است استانداردهای اروپا را پاس کند، بنابراین طرح این مسائل می تواند فقط بهانه باشد.»

وی همچنین در پاسخ به این که برخی خودروسازان مدعی هستند ورقی که سفارش می دهند با آن چه دریافت می کنند تفاوت دارد، بیان کرد: «تولیدکنندگان فولاد هر سفارشی که بگیرند همان را تحویل می دهند، چون هر چیز که برای تولید باشد در داخل کشور قابل تأمین است یعنی حتا موادی افزودنی نیازی به واردات ندارد. در این شرایط به نظر می رسد سفارش گذاری ها فاقد توجیه اقتصادی بوده است. در واقع، حجم سفارش باید به گونه ای باشد که توجیه داشته باشد. اگر به نصاب مدنظر نرسد، طبیعتاً سفارش را قبول نمی کنند. بنابراین فولادساز در مقابل، آن چه را دارد پیشنهاد می دهد. اگر مورد پذیرش واقع شد که خودروساز تحویل می گیرد و در غیر این صورت نمی تواند مصرف کننده را مجبور به خرید کند، اما اگر میزان و حجم درخواست‌شان به حداقل حد نصاب برسد بدون هیچ مشلی تولید خواهد شد، بنابراین فولادساز هیچ تقصیری ندارد و براساس سفارش تولید می کند.»

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین تأکید کرد: «برای هر مرحله کنترل کیفی وجود دارد. پس از بررسی ها اگر تأیید شد، به خط تولید می رود و اگر نباشد، آن را ریجکت می‌کنند. ضمن این که، تولیدکنندگان ورق براساس سفارش، کار را انجام می دهند. ضخامت براساس درخواست مشتری تعیین می شود، وگرنه برای دستگاه نورد فرقی نمی کند با چه ضخامتی تولید کند. شاید تولید ورق با ضخامت پایین به دلیل کاهش راندمان، یک مقدار قیمت تمام شده را افزایش دهد، اما این گونه نیست که آن ها یک ضخامت و کیفیت را سفارش بدهند و تولیدکننده چیز دیگری بدهد، اما واقعاً نمی شود گفت که مثلاً یک خودروساز ورق سرد خواسته باشد و به او ورق گرم داده اند و یا ورق سرد ۷/۰ باشد و به او ۵/۱ بدهند، مگر این‌که مقدار حجم کالایی که سفارش می‌دهد، به قدری کم باشد توجیه اقتصادی نداشته باشد.

شهرستانی باردیگر تأکید کرد: «اگر محصولی که دریافت می کنند با آن چه می خواستند تفاوت دارد به حجم سفارش و توجیه اقتصادی مرتبط می شود. خودروساز ورقی می خواهد که تولید آن برای فولادساز میسر و مقرون به صرفه نیست. به عنوان مثال، حداقل تولیدش ۵۰۰ ،۱۰۰ یا اصلاً ۲۰۰۰ هزار تن است. در این شرایط با توجه به حداقل تولید تنها می تواند محصولاتی را که نزدیک به درخواست مشتری است پیشنهاد بدهد.»

وی در ادامه درباره فیلم هایی که اخیراً در فضای مجازی با موضوع بی کیفیتی بدنه خودروهای تولید داخل وایرال شده است توضیح داد: «در این مسئله دو قسمت وجود دارد؛ یک قسمت معمولاً تقویت هایی است که در خود بدنه خودرو زده می شود، یعنی ورق با آن ها تقویت می شود. اگر کاپوت خودرو را باز کنید یک سری ساپورت های پروفیل وجود دارد که برای استقامت خودرو استفاده می شود، بنابراین ورق خالی بدون آن ساپورت ها نمی تواند به تنهایی باعث افزایش تقویت شود. نکته دوم این است که آیا به آن  ورق مورد استفاده به درستی عملیات فرمی و حرارتی داده باشند، ضمن این که، می توان آن ها را آنالیز کرد و دید آیا مورد تأیید است، آیا از نظر ابعادی درست هستند، آیا مراحل پرس‌کاری و ساپورت کردن به درستی طی شده است، چون اگر به عنوان مثال، پنج مرحله در پرس‌کاری نیاز باشد و اگر پرس خراب هم نباشد و آن مراحل در دو بخش خلاصه شوند، استاندارد آن قطعاً تغییر می کند.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ادامه داد: «بار دیگر بعید می دانم که مسئله کیفیت به ورق های فولادی مرتبط باشد. چون از یک سو هر چه برای تولید لازم است را در داخل کشور داریم، بعد همان فولادی که نورد و به خودروساز تحویل داده می شود، صادر هم می شود. از سوی دیگر، فرض کنیم اصلاً ورق فولاد مشکل دارد، خودروساز، نهادها و سازمان های مرتبط به چه دلیل و چگونه آن را تأیید کرده اند یا به خط تولید برود.»

شهرستانی تصریح کرد: «اصلاً این ورق ها مشکل داشته اند و رضایت‌بخش نبوده اند، خودروساز به چه حقی از آن ها استفاده کرده است. در واقع، این ورق ها صددرصد با تأیید نماینده خودروساز به خط تولید رفته است.»

۲.۹ امتیاز از ۱۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.