قطعات ایمنی خودروهای صادراتی تعویض می شود! مردم الجزایر از مردم ایران مهم ترند؟

قطعات ایمنی خودروهای صادراتی
قطعات ایمنی خودروهای صادراتی

موضوع صادرات خودرو این روزها در کنار اخبار واردات خودرو بارها به گوش رسیده است، اما همچنان بسیاری بر این باورند که سطح کیفی خودروهای داخلی مناسب بازارهای بین‌المللی نیست‌. با این حال، شنیده ها حاکی از آن است که قطعات مربوط به ایمنی خودروهای صادراتی تعویض می‌ شوند و قطعات باکیفیت خارجی جای قطعات ایرانی را در خودروهای صادراتی می گیرند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش اسب بخار، پیش از این، بارها کارشناسان صنعت خودرو نسبت به عدم وجود استانداردهای ایمنی در خودروهای داخلی هشدار داده بودند، اما این هشدارها هیچ گاه موجب نشده است خودروسازان سیاست‌های تولیدی خود را به سمت ایمن شدن خودروها سوق دهند، حتا در برخی موارد شنیده شده است قطر ورق‌های استفاده شده در خودروها تا حدی کاهش پیدا کرده است که ورق زیر دستگاه پرس پاره می‌ شود و این به معنی آن است که ورق‌ های به‌کاررفته در خودروها تا آخرین حد ممکن نازک و بی‌ مقاومت شده اند.

از این مقوله که بگذریم به موضوع صادرات می‌ رسیم، احتمالاً در ویدئوهای خودروهای صادراتی ایران در کشورهای دیگر دیده‌ اید که امکانات این خودروها با خودروهایی که در بازار داخلی عرضه می‌ شوند یکسان نیست و حتا دیده شده که برای پراید صادراتی به عراق مانیتور و استارت بدون کلید تعبیه شده است. اما این امکانات تنها بخشی از تغییرات خودروهای صادراتی است، چراکه خودروهای داخلی امکان اخذ استانداردهای ایمنی کشورهای دیگر را در بسیاری از موارد ندارند. از این رو، گفته می‌ شود بیش تر قطعات مربوط به بخش ایمنی خودروهای صادراتی تعویض می شوند و جای خود را به قطعات وارداتی باکیفیت‌تر می‌ دهند. حتا شنیده‌ها حکایت از آن دارد که سایپا برای صادرات خودروهای خود به کشور الجزایر ناچار شده است لنت‌ های ترمز را نیز تعویض و با لنت های وارداتی جایگزین کند.

جزییات این مسئله را از یک منبع آگاه جویا شدیم. وی در خصوص واردات لنت ترمز برای خودروهای صادراتی سایپا به اسب بخار گفت که لنت‌های تولیدی داخل نمی‌توانستند استانداردهای کشور الجزایر را پاس کنند. به همین دلیل، سایپا نسبت به واردات لنت‌های ترمز باکیفیت اقدام کرد و با نصب قطعات وارداتی در بخش‌های ایمنی خودرو توانست مجوز صادرات به الجزایر را دریافت کند.

این مسئله نشان از آن دارد که خودروسازان داخلی نسبت به کیفیت پایین تولیدات خود و نقص در سیستم‌های ایمنی کاملاً آگاه‌اند و با توجه به این که انحصار در بازار خودرو حکمرانی می‌ کند، پاسخ‌گویی در خصوص استانداردها را نیاز خود نمی‌ دانند و خودروهایی را که در بسیاری از موارد در تصادف ها آسیب‌ های جدی به سرنشینان وارد می‌ کنند، به سادگی و با تکیه بر عدم پاسخ‌گویی در بازار عرضه می‌ کنند.

برای مثال، مدتی پیش در یک تصادف زنجیره‌ ای که در اخبار سر و صدا کرد، شاهد آن بودیم که تقریباً کیسه هوای تمام خودروهای داخلی عمل نکرد و همین موضوع آسیب‌های فراوانی به مردم رساند، اما با وجود این که پلیس بارها خودروسازان را عامل آسیب به مردم خواند، هیچ خودروسازی در این راستا پاسخ‌گو نبود و دولت نیز نتوانست در این قبال، ادعای خسارت کند.

از این رو، مشخص است خودروسازان با آگاهی تمام خودروهای کم کیفیت و ناقص در بخش ایمنی را راهی بازار داخلی می کنند، اقدامی که صراحتاً منجر به بازی با جان مردم می‌ شود. جالب‌تر آن که، هیچ نهاد ناظر و مطالبه‌گری نیز از خودروسازان نسبت به چنین اقداماتی پاسخ نمی‌خواهد و گویی که این بازار رانتی و پرسود به سادگی مردم را ابزار و بازیچه سودآوری خود می‌ کند.

۴.۶ امتیاز از ۲۹ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.