ارگ بم میزبان رقابتی جدید از سرزمین اژدها: ام وی ام X22 پرو بخریم یا جک S3؟
بر آن شدیم مقایسه ای میان جک S3 و ام وی ام X22 پرو ترتیب دهیم تا بتوانیم شما را در امر انتخاب و خرید هر یک از این دو خودرو یاری نماییم.
سگمنت خودروهای کامپکت و شهری به علت ازدحام این روزهای کلان شهرها، کمبود فضای پارک و همچنین قیمت نسبتاً مناسب و… به یکی از محبوب ترین رده های خودرویی مبدل گشته است.
در چند سال گذشته، شاهد متنوع شدن سبد این محصولات توسط خودروسازان داخلی بودهایم و جک S3 را در کنار H30 کراس و چانگان CS35 و همچنین MVM X22 نسل اول، میتوان از اولین کراس های کامپکت مونتاژی در داخل دانست.
اکنون پس از گذشت ۵ سال از عرضه اولیهX22 ، مدیران خودرو تصمیم دارد فیس لیفت این خودرو را با پسوند پرو در بازار داخلی عرضه نماید.
طراحی ظاهری
وقتی به ظاهر دو خودرو نگاه میکنید، در اولین گام تفاوت سبک طراحی را متوجه خواهید شد؛ در S3 با یک کراساوور کامپکت تورینگ مواجه هستیم که برای بزرگ شدن فضای داخلی، تا حد ممکن اتاق کشیده طراحی شده است و به همین دلیل، کاپوت خودرو کوتاه تر از حد معمول است، اما X22 این رویه را دنبال نکرده است و علیرغم فضای داخلی کوچک تر، طراحی ظاهری معقول تری دارد. نمای جلوی S3 با طرحی آشنا و شبیه به محصولات هیوندای نسل قبل، اگرچه کمی تکراری به نظر میرسد اما زیباست. نمای کناری خودرو به دلیل سبک طراحی، که پیش تر ذکر شد، زیبایی چندانی ندارد و در نهایت، در بخش عقب خودرو نیز با طرحی شبیه هیوندای مواجه میشویم که چیدمان داخلی چراغ ها کاملاً از مد افتاده به نظر میرسد.
و اما X22 پرو؛ جلوپنجره جدید محصولات تیگو، موسوم به طرح کهکشانی، در نمای جلوی ام وی ام X22 پرو به چشم میخورد (مشابه آن چه در تیگو ۷ پرو و تیگو ۸ پرو به کار رفته است) و ظاهر این خودرو را به محصولات رده بالاتر کمپانی چری نزدیک کرده است. چراغهای اصلی نیز، مشابه با شیوه این روزهای خودروسازان، به دو طرف سپر منتقل شدهاند و دو چراغ باریک و تیز روی کاپوت نقش دیلایت را ایفا میکنند و چهره ای نسبتاً تهاجمی و جذاب به این خودرو بخشیده اند. وقتی چهره جلوی خودرو را در یک قاب مشاهده کنید به سرعت متوجه شباهت بیش از حد X22 پرو و هیوندای کونا خواهید شد و این یعنی چینی ها همچنان از سنت الگوبرداری خود دست نکشیده اند.
در نمای عقب خودرو حجم تغییرات اگرچه بسیار کم تر است، اما اندک تفاوت های ایجادشده در این نما (تغییر در بخش سپر و دیفیوزر عقب) نسبت به قبل، چهره به روزتری را به X22 بخشیده اند اما کافی نیستند.
ورود به کابین
با ورود به داخل S3 با حجم زیادی از پلاستیک های نقره ای مواجه میشوید که پس از گذشت مدت کوتاهی، شما را دلزده خواهند کرد. مانیتورهای جدید خودرو تمام تاچ و اندروید بیس شده اند و عملکرد مناسبی دارند. فضای پا و سر در هر دو ردیف جلو و عقب کاملاً مناسب و رضایت بخش است و فضای صندوق این خودرو نیز در کمال تعجب حتا از جک S5 نیز بیش تر است.
در X22 پرو طراحی داشبورد کاملاً متحول و رانندهمحور شده است. افزوده شدن فرمان برقی، ترمز پارک برقی و اتوهلد هم از دیگر نکات مثبت این نسل نسبت به قبل است.
فضای پا و سر اگرچه در ردیف جلو کافیست، اما در ردیف عقب تنگ است و در مسیر های طولانی، آزاردهنده خواهد بود.
از امکانات ایمنی و رفاهی دو خودرو میتوان به مواردی همچون سانروف، فرمان برقی، دو عدد ایربگ، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سیستم کنترل پایداری، کروز کنترل، مانیتور، تریم داخلی چرمی و… اشاره نمود.
همان طور که پیش تر ذکر شد، X22 پرو نسبت به رقیب دارای امکاناتی چون ترمز پارک برقی و اتوهلد است و در طرف مقابل، جک S3 تهویه مطبوع اتوماتیک را به مشتریان ارائه مینماید.
نکته حائز اهمیت جای خالی سیستم استارت و ورود بدون کلید در هر دو خودروست که با توجه به رده قیمتی آن ها این جای خالی کاملاً محسوس است.
پیشرانه و قوای فنی
جک S3 از یک پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت ۱۰۷ اسب بخار و گشتاور ۱۵۵ نیوتن متر بهره میگیرد. گیربکس این خودرو از نوع اتوماتیک سی وی تی است.
در طرف مقابل، X22 پرو از یک پیشرانه ۱ لیتری توربوشارژ ۳ سیلندر با حداکثر قدرت ۱۰۲ اسب بخار و گشتاور ۱۵۰ نیوتن به همراه یک جعبه دنده سی وی تی با تعویض دستی ۹ سرعته مصنوعی بهره میگیرد.
با توجه به ساختار ۳ سیلندر، کم حجم، توربوشارژ و حساس پیشرانه X22 پرو و با در نظر گرفتن کیفیت نه چندان مطلوب بنزین های داخلی، میتوان برتری را در این زمینه با جک S3 و پیشرانه حجیم تر و کم دردسرترش دانست.
سخن پایانی
در پایان میتوان گفت، اگر طراحی کمی عجیب و تکراری جک S3 (به لحاظ سال های حضورش در بازار و عدم ایجاد تغییر در آن) را کنار بگذارید و مواردی چون اتوهلد و ترمز پارک برقی برایتان اهمیت چندانی نداشته باشد، برتری این رقابت با اختلاف اندکی به دلیل پیشرانه حجیم تر و پرتوان تر جک و صد البته کم دردسرترش، با این خودرو خواهد بود.
اما در طرف مقابل باید نیم نگاهی نیز به سبک طراحی ظاهری و داخلی جدید و جذاب X22 پرو داشت و منتظر ماند و دید که این خودرو در بازار چه عملکردی را از نظر فروش از خود نشان خواهد داد.
رضا صفرآبادی فراهانی
پایگاه خبری اسب بخار
این خودرو دارای یک پیشرانه ۱ لیتری توربوشارژ با حداکثر قدرت ۱۰۲ اسب بخار و گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر است. گیربکس آن نیز از نوع اتوماتیک سی وی تی با امکان تعویص مصنوعی ۹ سرعته است.
جک S3 از یک پیشرانه ۱۶۰۰ سی سی تنفس طبیعی با قدرت ۱۰۷ اسب بخار و گشتاور ۱۵۵ نیوتن به همراه یک جعبه دنده سی وی تی بهره میگیرد.
ام وی ام X22 پرو از نظر امکانات با دارا بودن مواردی همچون ترمز پارک برقی و اتوهلد، نسبت به حریف برتری دارد و در طرف مقابل، جک S3 پیشرانه پرتوان تری را نسبت به X22 برای مشتریان به ارمغان میآورد.
قطعا جک اس۳. چون با توجه به همون بنزین بی کیفیت داخلی و استفاده بیشتر ایرانیها از یک ماشین برای شهر و جاده، موتوریک لیتری توربو حساس پاسخگوی تمامی نیازها نخواهد بود و نیاید این موارد را فدای ظاهر و ۲تا آپشن بیشتر کرد.
به سلیقه احترام می ذارم ولی ام وی ام رو بیشتر دوست دار
سلام من اس سه دارم جک اس سه بسیار ماشین خوبی هست،ی دنده اسپرت داره که در مواقع شتاب می توانید از اون دنده استفاده کنید من بسیار راضی هستم .و در مواقع سبقت و بخواهم پرشتاب برم از دنده اسپرت استفاده می کنم.دنده اسپرت کاملا ماشین از جا میکنه و بسیار پرشتاب عمل می کنه.دنده دی خوبه و کاملا به صرفه است،اس سه صدی شش میسوزنه و این برای یک ماشین اتوماتیک یعنی یک ماشین کاملا اقتصادی و عالیه و کم مصرف ،کلا این ماشین ظاهرش شبیه توسان هست رنگ مشکی اش هم که خداست خدایی کاملا اسپرت هست.طراحی زیبا جلو و داخل کابین حرف نداره خیلی زیباست،دنده ها انقدر نرم عوض می شوند که اصلا نمیفهمید کی دنده عوض می کنه.جک اس سه در کل حرف نداره.
اینجوریم که از اس ۳تعریف میکنید نیستش و مردم رو گمراه نکنید. من خودم داشتم سال ۹۷ سه ماه باهاش رانندگی کردم ..ماشین بد نیست اما زیبا هم نیست هر وقت میدیدمش یاد ون میوفتادم و میخورد تو ذوقم…ولی متریال به کار زفته کابینشم زیادی خشک بود .دنده دی هم که فرمودین واقعا ماشین راه نمیرفت درسته مصرفش پایین میومد اما ماشین لاکپشت بود …دنده اسپورتش خوب بود واقعا اما یه هو مصرفش تا ۱۰میرسید
موافقم
قطعا s3 کم اصطحلاک و جادار تر نسیت به ایکس ۲۲ و تعلیق بسیار نرم و خوش دست فرمان