مقایسه ام وی ام X22 پرو و بک X3 پرو ؛ جدال شرقیهای کوچک بازار
ام وی ام X22 پرو و بک X3 پرو دو خودروی کراس اوور کامپکت شهری در بازار ایران هستند و محصولات جدیدی محسوب میشوند. هر دو خودرو در یک کلاس قرار دارند، که البته بک X3 پرو هنوز عرضه نشده است، اما ام وی ام X22 پرو چند ماهی است وارد بازار شده و با استقبال خوبی هم روبهرو شده است. در این محتوا قصد داریم به مقایسه این دو خودروی بازار بپردازیم و ببینیم کدامیک ارزش خرید بالاتری دارند.
خودروهای کراس اوور نه تنها در بازار ایران بلکه در بازار سراسر دنیا چند سالی است که طرفداران بسیاری پیدا کرده است و تبدیل به یک سگمنت محبوب شدهاند. ابتدای تولد این سگمنت، خودروهایش تنها یک ابعاد و اندازه داشتند، اما رفته رفته دسته بندیهای جدیدی در این سگمنت از جمله کراس اوورهای کامپکت به وجود آمد. کراس اوورهای کامپکت، دستهای از خودروهای کراس اوور هستند که مخصوص شهرهای شلوغ ساخته شده اند و در اصل، همان خودروهای هاچ بکی هستند که کمی فضا و ارتفاع بیش تری نسبت به خودروهای هاچ بک دارند. در این مقایسه، هر دو خودروی ام وی ام X22 pro و بک X3 pro در این دسته بندی حضور دارند و رقبای سرسختی برای هم محسوب میشوند.
ام وی ام X22 pro در اصل نسخه جدید و فیس لیفت شده خودروی محبوب ام وی ام X22 شرکت مدیران خودروست که چند ماهی است وارد بازار شده و مردم استقبال خوبی از آن کردند، اما خود ام وی ام X22 یک کراس اوور کامپکت چینی محصول برند چری است. این خودرو توسط شریک تجاری چری در ایران، مدیران خودرو، در بازار ایران مونتاژ شده است و تحت برند MVM به فروش میرسد. نسخه اولیه این خودرو در دهه ۹۰ شمسی وارد بازار خودروی کشور شد و توانست فروش بالایی را تجربه کند. همین مورد سبب شد مدیران خودرو فیس لیفت این خودرو را نیز به سبد محصولات خود اضافه کند.
این سوی میدان، بک X3 pro نیز محصول جدیدی از خودروسازان بم است که قرار است بهزودی فروش آن آغاز شود. بک X3 پرو در اصل خودرویی از برند Maple است که در ایران دچار تغییر برند شد. میپل یکی از زیرمجموعههای برند جیلی چین است که از سال ۲۰۰۰ تحت سلطه این غول خودروسازی چینی قرار گرفته است. میپل X3 pro یا همان بک X3 pro نسخه فیس لیفت شده خودروی Yuanjing V3 است که خوشبختانه نسبت به نسخه قدیمی کاملاً متحول شده و یک فیس لیفت بزرگ را تجربه کرده است. خودروسازان بم تا قبل از این خودرو تجربه نسبتاً خوبی را از همکاری با جیلی در ایران دارد. حالا پس از گذشت چند سال دوباره با این برند همکاریهایش را آغاز کرده است و قصد دارد خودروهای بیش تری را از جیلی وارد ایران کند.
مقایسه طراحی ظاهری ام وی ام X22 پرو و بک X3 پرو
در مقایسه میان ام وی ام X22 pro و بک X3 pro از نظر طراحی ظاهری با دو خودروی کاملاً متفاوت روبهرو هستیم، که یکی، از ترند روز بازار پیروی کرده و دیگری ظاهر محافظه کارانهای دارد تا بتواند در بلندمدت ماندگارتر شود. ام وی ام X22 پرو در بخش ظاهری نسبت به نسخه پیشین در نمای جلو کاملاً متحول شده و ظاهری مدرن را به خود گرفته است. چراغهای اصلی مانند بسیاری از خودروهای روز به روی سپر منتقل شده است و در قسمت بالا تنها چراغهای دی لایت به صورت خطی تعبیه شدهاند. جلوپنجره ظاهر بزرگ و پهنی دارد و داخل آن به صورت به اصطلاح آناناسی تزیین شده است! در نمای عقب اما تغییر خاصی نسبت به قبل رخ نداده است و همان چراغهای یک تکه نسبتاً کوچک قبلی را شاهدیم. یک نوار مشکی رنگ دو چراغ را به یکدیگر متصل کرده و همچنین طرح دیفیوزر نیز بهروزتر شده است.
بک X3 پرو از نظر ظاهر کاملاً طراحی محافظه کارانه و سادهتری حداقل در نمای جلو نسبت به خودروی رقیب دارد. در نمای جلو اولین موردی که به چشم میخورد سبک طراحی جلوپنجره است که شبیه به دیگر محصولات جیلی است و ابعاد بزرگی دارد. چراغهای اصلی در بخش بالا با ظاهری خشن تعبیه شده و با یک خط کرومی به جلوپنجره خودرو وصل شدهاند. بر روی سپر اما تنها چراغهای دی لایت و ورودی هوای ثانویه به همراه یک لیپ سپر نسبتاً اسپرت قرار گرفته است تا ظاهر خودرو را از سادگی تمام نجات دهند. در نمای عقب نیز مانند جلو چراغهای اصلی با خطوط تند و تیزی طراحی شده است و همچنین روی سپر نیز چراغهای مهشکن به صورت عمودی قرار گرفتهاند. نکته قابل توجه، طراحی چراغ سوم ترمز این خودروست که وسط باله عقب طراحی شده و جلوه زیبایی به خودرو داده است.
مقایسه ابعاد بک X3 pro و ام وی ام X22 pro
از نظر ابعاد با دو خودروی تقریباً یکسان و مشابه روبهروهستیم. بک X3 pro به ترتیب ۴۰۰۵ میلی متر طول و ۱۷۶۰ میلی متر عرض و ۱۵۷۵ میلی متر ارتفاع دارد. فاصله بین دو محور این خودرو هم نزدیک به ۲۴۸۰ میلی متر است. این سوی میدان، ام وی ام X22 pro به ترتیب ۴۲۰۰ میلی متر طول و ۱۷۶۰ میلی متر عرض و ۱۵۷۰ میلی متر ارتفاع دارد و فاصله بین دو محور این خودرو نیز ۲۵۵۵ میلی متر است. بدین ترتیب، ام وی ام X22 پرو به لطف طول و فاصله محوری بیش تر فضای جادارتری نسبت به بک X3 پرو دارد.
مقایسه کابین ام وی ام X22 پرو و بک X3 پرو
در بخش کابین هر دو خودروی هموطن در یک سطح قرار دارند و تقریباً مشابه یکدیگرند. درون کابین بک X3 pro شاهد یک داشبورد نسبتاً مدرن و زیبا هستیم که در قسمت میانی ابتدا یک صفحه نمایش عریض باکیفیت به صورت بیرونزده تعبیه شده است که علاوه بر نمایش اطلاعات سیستم مالتی مدیای خودرو، اطلاعات سیستم تهویه مطبوع خودرو را نیز نشان میدهد. پس از آن دریچههای سیستم تهویه مطبوع به صورت یکپارچه و سرتاسری طراحی شده و سرانجام تعدادی کلید پیانویی برای تنظیم سیستم تهویه مطبوع و دیگر قسمتهای خودرو تعبیه شده است. فرمان خودرو به صورت Dکات طراحی شده است که ظاهر جذاب و اسپرتی دارد و این Dکات بودن سبب شده است فضای پا برای راننده کمی بیش تر از حالت معمولی مهیا شود. متریال به کاررفته درون کابین این کراس اوور کیفیت قابل قبولی دارد و در بلندمدت افت چندانی نخواهند داشت. همچنین از نظر فضای سر و پا هم هر دو ردیف خودرو فضای نسبتاً جادار و خوبی دارد که تقریباً یکسان با نماینده مدیران خودروست.
در این سو، داخل کابین ام وی ام X22 پرو نیز شاهد یک داشبورد مدرن و مشترک در برخی قسمتها با دیگر محصولات جدید ام وی ام هستیم که یک نکته مثبت محسوب میشود. در بخش میانی داشبورد برخلاف خودروی رقیب ابتدا دریچههای سیستم تهویه مطبوع قرار دارد و پس از آن، یک صفحه نمایش بزرگ تنها برای سیستم مالتی مدیای خودرو در نظر گرفته شده که با یک زاویه اندکی به سوی راننده کشیده شده است. نکتهای که در ام وی ام X22 پرو وجود دارد، پنل جداگانه سیستم تهویه مطبوع است که این مورد در بک X3 پرو دیده نمیشود. همچنان در این خودرو نیز فرمان به صورت Dکات است و غربیلک سهشاخه درون آن میزبان کلیدهای کنترلی سیستم مالتی مدیا و کروز کنترل است. کیفیت متریال و فضای کابین هر دو قابل قبول است و تفاوتی که میان این خودرو با خودروی مقابل است استفاده از قطعات دکوراتیو نارنجی رنگ در X22 پرو است که در X3 پرو وجود ندارد.
مقایسه بخش فنی
در بخش فنی بیش ترین تفاوت میان این دو خودرو وجود دارد. این سوی میدان، نماینده مدیران خودرو در نسخه اتوماتیک به یک پیشرانه ۱ لیتری ۳ سیلندر توربوشارژ مجهز شده است که توانایی تولید ۱۰۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت از طریق یک گیربکس اتوماتیک CVT با شبیه سازی ۹ سرعته به چرخهای جلوی خودرو منتقل میشود. شتاب ۰ تا ۱۰۰ ام وی ام X22 پرو اتوماتیک، طبق اعلام شرکت، حدود ۱۴.۲ ثانیه است و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز نزدیک به ۸.۵ لیتر است. با توجه به توربوشارژ بودن پیشرانه متأسفانه حساسیت به کیفیت بنزین در این خودرو دیده میشود که یک بسیار مهم است. سیستم تعلیق این خودرو هم در چرخهای جلو از نوع مک فرسون و در چرخهای عقب از نوع میله پیچشی است.
در آن سوی ماجرا، بک X3 پرو یک پیشرانه ۴ سیلندر یک پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی را زیر کاپوت خود دارد که قادر به تولید ۱۰۹ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور است. جعبه دنده این خودرو نیز مانند رقیب از نوع اتوماتیک CVT است که قدرت پیشرانه را به چرخهای جلو منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو طبق اعلام شرکت حدود ۶.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و شتاب آن نیز ۱۱.۴ ثانیه است. سیستم تعلیق این خودرو مانند رقیب در چرخهای جلو از نوع مک فرسون و در چرخهای عقب از نوع غیر مستقل با فنر پیچشی است که سواری نرمی دارد. نکته مهم در این خودرو تنفس طبیعی بودن آن است که به مراتب استهلاک پایینتری از خودروی رقیب خواهد داشت.
مقایسه امکانات
هر دو خودرو در بخش امکانات رفاهی و ایمنی شرایط خوبی دارند. از جمله امکانات X22 پرو میتوان به سانروف، سامانه کنترل پایداری، رکاب های کناری، مانیتور لمسی ۹ اینچی به همراه دوربین عقب، سنسورهای هشداردهنده موانع در قسمت عقب خودرو، دی لایت، تنظیم برقی زوایای داخلی آینه های کناری همراه با چراغ راهنما و گرمکن، سنسورهای نمایش دهنده میزان فشار باد تایرها، سیستم کروز کنترل، سامانه کنترل سرعت خودرو در سراشیبی، سنسور نور، غربیلک فرمان به صورت چرمی و دی کات، ۲ ایربگ جلو، فرمان کمکی برقی و تریم چرمی صندلیها اشاره کرد.
در مقابل، بک X3 پرو نیز امکاناتی نظیر فرمان Dکات، نگهدارنده بار یا روف رک، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ۶ حالت دستی، سیستم نمایش فشار باد تایرها، تهویه مطبوع برقی و تنظیم دستی، نمایشگر ۸ اینچی اطلاعات و سرگرمی با قابلیت اتصال به بلوتوث، سیستم صوتی با ۸ بلندگو، دوربین دنده عقب، سنسور پارک عقب، استارت دکمهای، ورود بدون کلید، ریموت هوشمند، سانروف، فرمان برقی با قابلیت تنظیم ارتفاع، آینههای کناری با قابلیت تنظیم برقی و گرمکن، قطع کردن سوخت و باز کردن درها پس از تصادف، کروز کنترل، چراغهای جلو هالوژنی با قابلیت تنظیم ارتفاع، سیستم روشنایی روز، ثابت کننده صندلی کودک یا ایزوفیکس، قفل اتوماتیک درها و هشدار سرعت بالا را دارد.
بک X3 پرو یک پیشرانه ۱.۵ لیتر تنفس طبیعی با ۱۰۹ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور را دارد. جعبه دنده آن هم از نوع اتوماتیک CVT است.
ام وی ام X22 پرو اتوماتیک به یک پیشرانه ۳ سیلندر ۱ لیتری توربو شارژ مجهز شده که توانایی تولید ۱۰۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. جعبه دنده این مدل نیز از نوع اتوماتیک CVT شبیه سازی ۹ سرعته است.
مقایسه میان زباله دانی با آبریرگاه
سگ زرد برادر شغاله.x22 پشتش ک افتضاحه موتوری هم ضعیف .اون جدیده هم چون چینی هسته مثل هم هستن. چین کلا موتور خوب نمیزنه همش ضعیف و بدرد نخور
اگر بخواد موتور خوب بزنه با این قیمت البته ن تو ایران ماشین نمیده بیرون
ابعاد خودرو رو باید با مقیاس سانتیمتر مینوشتید و نه میلیمتر
X22 pro mt نسبت به ایرانیا عالیه ، تو گردنه کم نمیاره ، تو سرعت عالی ، استهلاک هم کم ،
احمد جان شما حتما باید ایکس ۲۲ پرو رو بخری تا متوجه بشی که اینایی که گفتی رو نداره 🙂
با این تفاسیر بک ایکس ۳ استهلاک کمتر و سوخت کمتری مصرف داره و جدیدتر و به روزتر هست تنفس طبیعی هم هست که مهمه
اینکه توربو باشه و سیستم توربو خراب بشه و اونوقت تنفس طبیعی میشه ماشین رو روشن کرد و اگر تو این وضعیت کار کنه توان ماشین چقدر میاد پایین