ام وی ام X22 پرو دنده ای؛ مشخصات فنی + مزایا و معایب

ام وی ام X22 پرو دنده ای

ام وی ام X22 پرو دنده‌ای جدیدترین مدل X22 پرو بوده و پس از نسخه اتوماتیک در سال ۱۴۰۲ توسط مدیران خودرو به بازار عرضه شده است. این خودروی هاچ بک کراس چینی جزو ارزان ترین خودروهای بازار در این سگمنت بوده و رقیبی جدی برای خودروهای هاچ بک داخلی است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

ام وی ام X22 یک خودروی هاچ بک کراس چینی و یکی از محصولات برند چری است که اکنون بیش از ده سال از عرضه آن به بازار می گذرد. این خودرو توسط شریک تجاری چری در ایران یعنی مدیران خودرو در بازار ایران تولید شده و با برند ام وی ام عرضه می شود. نسخه های اولیه ام وی ام X22 در اوایل ۹۰ شمسی وارد بازار ایران شد و توانست فروش بسیار خوبی را تجربه کند. 

استقبال از ام وی ام X22 در نسخه های مختلف به حدی بود که مدیران خودرو تصمیم گرفت تا نسل جدید این هاچ بک کراس را نیز به سبد محصولاتش اضافه کرده و آن را جایگزین نسخه های قبلی کند. نسل جدید این خودرو ام وی ام X22 پرو نام گرفت و مدیران خودرو در گام اول نسخه اتوماتیک آن را وارد بازار کرد. سرانجام پس از چند ماه از حضور نسخه اتوماتیک X22 پرو، مدیران خودرو نسخه MT یا همان نسخه دنده‌ای این خودروی پرطرفدار را هم معرفی کرد تا بتواند سهم فروش بیشتری در این سگمنت را از آن خود کند. 

طراحی ظاهری ام وی ام X22 پرو

ام وی ام X22 پرو در واقع فیس لیفتی از ام وی ام  X22 معمولی بوده و از نظر ظاهری تفاوت‌های بزرگی مخصوصا در نمای جلو نسبت به نسخه قدیمی پیدا کرده است. در بخش جلوی خودرو شاهد سبک طراحی جدیدی هستیم که در آن چراغ‌ های مخصوص روز به صورت یک نوار LED کشیده و باریک در بالاترین بخش قرار گرفته و چراغ‌ های اصلی بر روی سپر منتقل شده که در نسخه دنده‌ای از نوع هالوژنی است. جلو پنجره خودرو نیز ظاهر بزرگتر و زیباتری پیدا کرده که در بیشتر کراس اوورهای جدید مدیران خودرو و فونیکس قابل مشاهده است. 

در نمای جانبی این خودرو تنها ظاهر آینه‌ های جانبی و طراحی رینگ‌ های خودرو تغییر کرده و دیگر اجزا همچنان مانند نسخه قبلی است. در قسمت عقب ام وی ام X22 پرو اما بر خلاف نمای جلو شاهد تغییرات اندکی هستیم. گرافیک چراغ‌ ها کمی تغییر پیدا کرده و یک نوار مشکی رنگ دو چراغ را به یکدیگر متصل کرده و همچنین طرح دیفیوزر نیز متفاوت شده است. 

کابین

ام وی ام X22 پرو در درون کابین خود هم تغییرات چشمگیری را به همراه داشته و نسبت به نسل قبلی داشبورد به مراتب بروزتر و جذاب تری دارد. غربیلک فرمان ظاهری شبیه به دیگر محصولات جدید مدیران خودرو پیدا کرده و همچنین طرح کلی فرمان نیز به D کات تغییر پیدا است. داشبورد میانی هم به کل تغییر کرده و اکنون شاهد یک سیستم مالتی مدیا جدید با یک صفحه نمایش بزرگ‌تر هستیم که با زاویه کمی به سمت راننده کشیده شده است. 

البته در نسخه دنده‌ای ام وی ام X22 پرو برخی امکانات مانند کیلس استارت و ترمز پارک برقی حذف شده اما ظاهر کلی داشبورد تفاوتی ندارد. در این نسخه نیز تریم داخلی به صورت مشکی نارنجی بوده و متریال نیز کیفیت مطلوبی دارند که یک نکته مثبت محسوب می شود. همچنین از نظر فضای داخل کابین هیچ تفاوتی میان این نسخه با نسخه قبلی وجود ندارد و همچنان فضا برای چهار سرنشین قابل قبول است. 

مشخصات فنی

ام وی ام X22 پرو دنده ای
ام وی ام X22 پرو دنده ای

ام وی ام X22 پرو در بخش فنی بزرگترین تفاوت را با نسخه اتوماتیک داشته و خودرویی قوی تر با استهلاک کمتر است. این خودرو به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی مجهز شده که می تواند حداکثر ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۳ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این اعداد نشان دهنده آن است که ام وی ام X22 پرو دنده‌ای نسبت به نسخه اتوماتیک قدرت بیشتری داشته اما گشتاور کمتری را تولید می کند. 

جعبه دنده این نسخه نیز از نوع ۵ سرعته دستی است و قدرت پیشرانه را به چرخ های جلو خودرو منتقل می کند. شتاب این نسخه طبق اعلام شرکت حدود ۱۶ ثانیه بوده و مصرف سوخت آن هم نزدیک به ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ترکیبی است. سیستم تعلیق این خودرو مانند نسخه اتوماتیک در چرخ های جلو از نوع مک فرسون و در چرخ های عقب از نوع توییست بیم است. 

امکانات رفاهی و ایمنی

ام وی ام X22 پرو دنده‌ای در بخش امکانات رفاهی و ایمنی اما نسبت به مدل اتوماتیک خودروی کم آپشن تری بوده و به امکاناتی نظیر سانروف، سامانه کنترل پایداری، رکاب های جانبی، مانیتور لمسی ۹ اینچی به همراه دوربین عقب، سنسورهای هشدار دهنده موانع در قسمت عقب خودرو، دی لایت، تنظیم برقی زوایای داخلی آینه های جانبی همراه با چراغ راهنما و گرمکن، سنسورهای نمایش دهنده میزان فشار باد تایرها، سیستم کروز کنترل، سامانه کنترل سرعت خودرو در سراشیبی، سنسور نور، غربیلک فرمان به صورت چرمی و دی کات، ۲ ایربگ جلو، فرمان کمکی برقی و تریم چرمی صندلی‌ ها مجهز شده است. 

رقبا

از جمله رقبای مستقیم ام وی ام X22 پرو دنده‌ای خودروهایی نظیر پژو ۲۰۷ پانوراما دنده‌ای، نسل قبلی ام وی ام X22 در نسخه دنده‌ای و همچنین خودروهای کارکرده ای مانند ساندرو استپ وی هستند. همانطور که اشاره کردیم تا کنون ام وی ام X22 پرو دنده‌ای ارزان ترین خودروی مدیران خودرو بوده و با توجه به سابقه خوبش می توان آن را یک رقیب بزرگ برای خودروهای داخلی دانست. 

مزایا ام وی ام X22 پرو دنده‌ای

طراحی خوب

قدرت بیشتر نسبت به نسخه اتوماتیک

استهلاک پایین تر نسبت به نسخه اتوماتیک

خدمات پس از فروش قابل قبول 

بازار پر رونق

معایب ام وی ام X22 پرو دنده‌ای

نبود برخی امکانات نسبت به نسخه اتوماتیک

گشتاور کمتر از نسخه اتوماتیک 

سواری خشک 

تعلیق قدیمی در محور عقب 

سوالات متداول

X22 پرو دنده ای چه مشخصاتی دارد؟

X22 پرو دنده دستی دارای یک پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی بهینه سازی شده با حداکثر قدرت ۱۱۶ اسب بخار و بیشینه گشتاور ۱۴۳ نیوتن متر است. گیربکس این مدل هم از نوع ۵ سرعته دستی است که نیروی تولیدی توسط پیشرانه را به چرخ های جلوی این خودرو می فرستد.

X22 پرو دنده ای چه امکاناتی دارد؟

در بخش تجهیزات ایمنی و رفاهی ام‌‌ وی‌ ام X22 پرو دنده ای دارای مواردی همچون دو کیسه هوا، دوربین و سنسور پارک عقب، سیستم ترمز ضد قفل، سامانه توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سامانه کنترل پایداری و کشش، سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی و کمکی حرکت در سرپایینی، سنسور کنترل فشار باد تایرها، کروز کنترل، سنسور نور، دی لایت، تریم چرم دورنگ، مانیتور ۹ اینچی، میرور لینک، فرمان برقی، تنظیم دستی صندلی راننده در شش جهت، تنظیم دستی صندلی شاگرد در چهار جهت، گرم‌کن صندلی‌های جلو، سانروف برقی دو حالته، آینه‌های کناری برقی به همراه گرم‌کن و تاشوندگی خودکار و … است.

۴ امتیاز از ۶۹ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.