همه چیز در مورد مرسدس بنز EQS + ویدیو

بنز EQS مدل 2022
بنز EQS مدل ۲۰۲۲

پس از انتشار اخبار بسیار در مورد مرسدس بنز EQS، حالا کمپانی آلمانی از لوکس ترین محصول برقی خود به صورت رسمی رونمایی کرده است که مشخصات خارق العاده ای دارد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

۹ سال پیش تسلا با رونمایی از مدل S نشان داد که یک خودروی الکتریکی می تواند جذاب و لوکس هم باشد و حالا مرسدس بنز هم با EQS به تولید خودروی تمام برقی و لوکس روی آورده است تا سهمی از بازار رو به توسعه این رده داشته باشد. مرسدس بنز EQS با برد مسافت ۷۷۰ کیلومتر تمامی رقبای فعلی بازار را کنار می زند، اما این فقط یکی از جنبه هایی است که این خودروی جذاب را متمایز می کند و اگر نگاهی دقیق تر به این خودرو داشته باشیم می بینیم که این خودرو از هر نظر بین رقبا سرآمد است.

بنز EQS مدل 2022
بنز EQS مدل ۲۰۲۲

مرسدس بنز EQS به عنوان پرچم دار خودروهای برقی بنز معرفی شده و به همین دلیل هم کمپانی سعی کرده است نهایت تکنولوژی را در طراحی این خودرو به کار گیرد. اگر بخواهیم مقایسه ای با خودروهای برقی این نشان داشته باشیم باید بگوییم که EQS در واقع، اس کلاس بخش الکتریکی بنز است، پس باید هم در این حد لوکس و زیبا باشد. طراحی این خودرو به سبک خانواده EQ (خودروهای برقی بنز) انجام شده و راندمان آیرودینامیکی اولین اصل مورد نظر در طراحی بدنه بوده است، پس به همین دلیل، ضریب درگ در مرسدس بنز EQS به عدد عالی ۰.۲۰ می رسد. همچنین EQS اولین خودروی بنز است که هایپر اسکرین (صفحه نمایش بزرگ) سیستم اطلاعات و سرگرمی مخصوص بنز (MBUX) را دارد که در تصاویر منتشرشده از کابین این خودرو این موضوع را بررسی کرده ایم.

عملکرد فنی مرسدس بنز EQS

بنز EQS مدل 2022
بنز EQS مدل ۲۰۲۲

مرسدس بنز EQS در دو تریم عرضه می شود و در هر دو تریم خودرو مجهز به پکیج باتری ۱۰۸.۷ کیلووات ساعتی لیتیوم یونی است. نسخه پایه با نام EQS 450+ به صورت تک موتوره تولید می شود که پیشرانه برقی در این نسخه روی محور عقب قرار دارد و توان تولید نهایت قدرت ۳۲۹ اسب بخار و نهایت گشتاور ۵۵۰ نیوتن متر را دارد. نسخه جذاب تر و قوی تر اما EQS 580 4MATIC نام دارد که در این نسخه دو موتور برقی را داریم که جداگانه روی محور عقب و جلو سوار می روند و طبعاً با دو موتور سیستم تمام چرخ محرک را در این نسخه می بینیم. دو پیشرانه برقی در این نسخه از مرسدس بنز EQS نهایت قدرت ۵۱۶ اسب بخار و نهایت گشتاور ۸۲۸ نیوتن متر را تولید می کنند و باعث می شوند این خودرو در ۴.۱ ثانیه شتاب گیری صفر تا صد را انجام دهد.

بنز EQS مدل 2022
بنز EQS مدل ۲۰۲۲

اما به مهم ترین بحث در مورد خودروهای برقی می رسیم و آن چیزی نیست جز میزان طی مسافت با هر بار شارژ کامل باتری ها. مرسدس بنز ادعا می کند با هر بار شارژ مدل EQS می توانید براساس استانداردهای WLTP مسافت ۷۷۰ کیلومتر را بپیمایید. این در حالی است که مهم ترین خودروی این رده، یعنی تسلا مدل S، برد مسافتی ۶۱۰ کیلومتری را ارائه می دهد. یکی از دلایل برد مسافت بالاتر در EQS پکیج های جدید و بزرگ تر باتری هاست، اما دلیل اصلی آیرودینامیک بودن بدنه است و همان طور که گفته شد، ضریب درگ را به عدد ۰.۲۰ می رساند. دقت کنید این عدد به این معناست که مرسدس بنز EQS، آیرودینامیک ترین محصول تولید انبوهی محسوب می شود که تابه‌حال دیده ایم.

باتری مرسدس بنز EQS در ۳۵ دقیقه و با استفاده از شارژرهای سریع و مستقیم ۱۱۰ کیلوواتی از ۱۰ تا ۸۰ درصد شارژ می شود، اما با استفاده از شارژرهای معمولی خانگی شارژ کامل این خودرو ۱۱ ساعت زمان می برد. البته احتمالاً کمپانی مرسدس بنز پیش از عرضه مدل EQS با یکی از کمپانی های ارائه دهنده ایستگاه های شارژ شریک می شود تا در این زمینه هم رقیبی برای تسلا به حساب آید و خدمات شارژ ویژه خود را در این ایستگاه ها ارائه دهد.

طراحی بدنه

بنز EQS مدل 2022
بنز EQS مدل ۲۰۲۲

طراحی مرسدس بنز EQS کاملاً با چیزی که در محصولات دیگر بنز دیده بودیم متفاوت است. البته در سال های اخیر، مرسدس با معرفی کانسپت ها و خودروهای سری برقی EQ نشان داد که امضای طراحی دیگری را در این خودروها به کار می برد و این امضا و خاص بودن را در EQS به وضوح می بینیم. از آن جا که، این خودرو براساس پلتفرم اختصاصی بنز در خودروهای برقی طراحی شده پس محدودیت های طراحی در بدنه خودروهای بنزینی را در این خودرو نداریم. طراحان مرسدس بنز در این خودرو خط کاپوت را پایین تر آورده اند و شیشه جلو را کشیده تر طراحی کرده اند. در ادامه، سقف منحنی را داریم و طراحی پنجره ها بسیار شبیه به GLE کوپه انجام شده است. در کل، طراحی بدنه در این خودرو بسیار مدرن به نظر می رسد و حتا اگر اعداد مربوط به ضریب درگ منتشر نمی شد، از طراحی بدنه می شد حدس زد که این خودرو بدنه ای با راندمان بالای آیرودینامیک را دارد.

به گفته مهندسان مرسدس بنز، دیگر زمان خطوط شکسته در طراحی برای مرسدس بنز گذشته است و خودروهای برقی بنز را با طراحی صاف و منحنی خواهید دید. در جلو و در قسمتی که عادت داریم جلوپنجره را ببینیم، یک صفحه مشکی رنگ بزرگ را داریم که نشان مرسدس بنز در وسط آن قرار گرفته و نشان ستاره مرسدس بنز با ابعاد کوچک تر در زمینه این صفحه نقش بسته است. سه ال ای دی به سبک مرسدس بنز اس کلاس در کاسه چراغ ها شبیه به همان طراحی دیده می شود و یک نوار ال ای دی در پایین کاپوت دو چراغ جلو را به هم متصل می سازد تا چهره مرسدس بنز EQS مدرن تر شود. در نملی عقب، طراحی چراغ ها با الهام از چراغ های حبابی قدیمی به صورت مارپیچ انجام شده است و دو چراغ عقب همانند چراغ های جلو به هم پیوسته هستند.

طراحی کابین

کابین بنز EQS مدل 2022
کابین بنز EQS مدل ۲۰۲۲

گرچه طراحی مرسدس بنز EQS در بدنه خیلی شبیه به خودروهای لوکس و گران نیست، اما با استفاده از پلتفرم اختصاصی برقی و طراحی ناب بدنه، در این خودرو فضای بسیار زیادی را در داخل داریم که بسیار راضی کننده است. اما این تنها نقطه قوت طراحی داخلی این خودرو نیست. اگر برای بار اول به تصاویر مربوط به کابین مرسدس بنز EQS نگاه کرده باشید، بدون شک تصور می کنید با یک کانسپت طرف هستید و نه یک خودروی تولیدی! این یعنی بنز در طراحی داخلی EQS نهایت تکنولوژی را به کار برده است که پیش تر در هیچ خودروی تولیدی‌ای دیده نمی شد. از هایپراسکرین ۵۶ اینچی شروع می کنیم که به داخل انحنا دارد و سه صفحه نمایش جدا را در خود جا داده است. سیستم اطلاعات و سرگرمی در وسط، سیستم جلوآمپر دیجیتال در پشت فرمان و یک صفحه نمایش اختصاصی برای شاگرد در این هایپراسکرین قرار گرفته اند. نکته جالب این جاست که صفحه نمایش مخصوص به قسمت شاگرد به دوربینی مجهز است که راننده را کنترل می کند و اگر راننده حواسش بیش از حد به این صفحه نمایش پرت شود این سیستم به صورت خودکار غیرفعال می شود.

پس در صورتی که راننده حواسش کاملاً به جاده باشد، سرنشین قسمت شاگرد می تواند از طریق صفحه نمایش خود امکاناتی مثل ماساژ، گرم کن و سردکن صندلی، سیستم تهویه، سیستم نورپردازی داخلی و سیستم صوتی را تنظیم کند. میزان بالای امکانات در این خودرو ممکن است کمی گیج کننده به نظر برسد و شاید گمان کنید تمرکز برای رانندگی با EQS ساخت باشد، اما بنز در توسعه سیستم اطلاعات و سرگرمی این خودرو نهایت سادگی را به کار برده است و سیستم دستور صوتی به همراه هوش مصنوعی در بالاترین سطح تکنولوژی هستند تا به راحتی بتوان از امکانات این خودرو بهره برد و در عین حال، تمرکز رانندگی را هم حفظ کرد. برای مثال، اگر شما پس از ترک محل کار خود هر روز با شخص خاصی تماس برقرار می کنید، پس از گذشت چند روز این سیستم به صورت خودکار پیشنهاد تماس را به شما می دهد.

کابین بنز EQS مدل 2022
کابین بنز EQS مدل ۲۰۲۲

در عقب کابین این خودرو سیستم امکانات به صورت سفارشی با یک تبلت ۱۲.۳ اینچی هماهنگ می شود تا سرنشینان عقب کنترل امکانات را در دست گیرند. گرچه هنوز اطلاعات در مورد میزان فضای داخلی این خودرو منتشر نشده است، اما از طراحی پیشرانه و بدنه می توان حدس زد که کابین بسیار جادار باشد. مرسدس بنز EQS همانند کلاس اس به هدآپ با قابلیت واقعیت افزوده مجهز است که علاوه بر نشان دادن اطلاعات سفر، با المان های گرافیکی متغیرهایی را به شما روی شیشه جلو نشان می دهد. در این خودرو، آخرین امکانات ایمنی مرسدس بنز شامل کروز کنترل تطبیقی، سیستم جلوگیری از تصادف، ترمز هوشمند و سیستم رانندگی بین خطوط را داریم که این سیستم ها همانند اس کلاس با هم به صورت پیشرفته عمل می کنند. برای مثال، اگر شما بخواهد لاین خود را تغییر دهید و لاین پر باشد، سیستم اجازه تغییر لاین را به شما نمی دهد. همچنین همانند اس کلاس اگر برخوردی از کنار داشته باشید، پیش از برخورد ارتفاع جانبی افزایش می یابد تا کم ترین میزان آسیب را داشته باشید.

یکی دیگر از امکانات پیشرفته مرسدس بنز EQS سیستم بررسی و فیلتر هوای کابین است که این سیستم براساس دغدغه های فعلی جهانی در مورد ویروس شکل گرفته است. این سیستم با اسکن هوای داخل کابین کیفیت هوای داخل و بیرون را مقایسه می کند و با تصفیه هوا باکتری و ویروس های کابین را از بین می برد.

قیمت و زمان عرضه مرسدس بنز EQS

بنز EQS مدل 2022
بنز EQS مدل ۲۰۲۲

براساس اطلاعات موجود مرسدس بنز EQS اواخر سال جاری به بازار آمریکا می آید، اما هنوز قیمت و اعداد رسمی برد مسافت (براساس استاندارد های آمریکا) منتشر نشده است. اما اگر معیار قیمت گذاری را به عنوان اس کلاس برقی در نظر داشته باشیم، احتمالاً این خودرو در نسخه پایه EQS 450+ قیمت ۱۱۰ هزار دلاری خواهد داشت و در نسخه EQS 580 قیمت پایه ۱۲۰ هزار دلاری را داشته باشیم و در کامل ترین نسخه قیمت به حدود ۱۵۰ هزار دلار خواهد رسید.

با این قیمت های احتمالی، مرسدس بنز EQS به رقابت با خودروهایی نظیر لوسید ایر گرند تورینگ، تسلا مدل اس Plaid و پورشه تایکان می رود که البته تمام رقبای ذکرشده در نسخه هایی بسیار ارزان تر هم عرضه می شوند و از این نظر بنز گران قیمت تر است.

محمدرضا پاداش

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.