علیمرادلو : برقی سازی یک انتخاب نیست یک الزام است

برقی سازی خودروها
برقی سازی خودروها

مدیرعامل گروه بهمن با اشاره به برنامه هایی که در راستای برقی سازی خودروها در کشور آغاز شده است گفت: «این جمله‌ای است که مرتب تکرار می‌کنم و بر آن اعتقاد راسخ دارم؛ برقی سازی یک انتخاب نیست، یک الزام است.»

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بیوک علیمرادلو با تأکید بر ضرورت حرکت اصولی و زیرساختی برای تولید خودروهای برقی ادامه داد: «چین می خواهد از سال ۲۰۲۵ دیگر از موتورهای درون‌سوز و سوخت فسیلی استفاده نکند. غرب زودتر این حرکت را آغاز کرد اما الان از چین عقب افتاده است. بسیاری از کشورهای دیگر هم در نظر دارند تا سال ۲۰۳۰ تولید خودروهایی را که سوخت فسیلی استفاده می کنند متوقف کنند، بنابراین حرکت به سمت تولید خودروهای برقی تبدیل به الزام می شود. البته در برقی‌سازی برخی سیاست‌های جهانی هم مستتر است و نباید خیلی ساده‌انگارانه به آن نگاه کنیم. به عنوان مثال، ۸۰ درصد باتری‌های دنیا در چین تولید می شود و طبیعی است که فشار را روی برقی‌سازی بگذارد.»

این فعال صنعت خودروسازی اضافه کرد: «واقعاً باید به این مسئله دل‌سوزانه نگاه کرد. این موضوع را ۱۰ سال پیش مطرح کردم که صنعت خودروسازی کشور به یک پرش تکنولوژی نیاز دارد و بحث خودروهای برقی می‌تواند این پرش را برای ما ایجاد کند. گفتم باید به سمت تولید پلتفرم و موتورهای برقی برویم. در سازمان گسترش نیز ساختارهای مورد نیاز را نیز مشخص کردند اما کار انجام نشد. اصلی ترین دلیل نیز به تصدی‌گری ۸۰ درصدی دولت بر اقتصاد مرتبط می شود.»

برقی سازی یک فرهنگ است

وی تصریح کرد: «برقی سازی صرفاً با خودرو نیست، بلکه یک فرهنگ و یک برنامه است. باید زیرساخت های آن را فراهم کرد. فرض کنید اکنون شخصی یک خودروی برقی می خرد، چگونه باید این خودرو را شارژ کنم؟ می توانم آن را به درون ساختمان ببرم یا کابل کشی کنم؟ بنابراین قوانین ساختمانی باید عوض شود، کدهای ساختمانی ما باید عوض شود. به عنوان مثال، برای یک ساختمان چند طبقه اداری بیش تر از ۷۵ آمپر برق نیاز نیست، اما اگر برای استفاده از خودروهای برقی ۱۵۰ آمپر نیاز است، در این جا باید اداره برق را برای چرایی این مصرف توجیه کرد. بنابراین برقی سازی فقط نصب چند شارژر در خیابان یا عرضه چند خودروی برقی نیست.»

تشخیص آقای وزیر درست است

مدیرعامل گروه بهمن با تأکید بر این که آقای وزیر به‌درستی تشخیص دادند که برقی‌سازی باید از حمل و نقل عمومی شروع شود، بیان کرد: «برقی‌سازی در حمل و نقل عمومی از نقطه A به طرف B شروع می‌شود، یعنی وسایل حمل و نقلی که برنامه‌ریزی حرکت داشته باشد. ماشینی که برنامه حرکت ندارد، همه جا هست و نمی‌توان یک‌شبه همه جا را مجهز کرد. باید از موتورسیکلت شروع کنیم که ۱۶ درصد آلودگی کلان‌شهرها را ایجاد می کنند. از تاکسی و از اتوبوس برقی باید شروع کنیم، اما باید مرحله به مرحله پیش رفت.»

علیمرادلو اضافه کرد: «برای به نتیجه رسیدن این حرکت نیاز به یک حرکت جمعی است، باید همه ما دست به‌کار شویم، همه باید آن را باور داشته باشیم. باز هم تأکید می کنم که این موضوع یک الزام است که باید به سمت آن برویم.»

از خودروی دست دوم تا لباس دست دوم

وی تأکید کرد: «هر چه‌قدر دیرتر به سمت برقی سازی حرکت کنیم، مسئول پسماند دیگران می‌شویم. مثل قضیه خودروهای دست دوم که من به شدت با آن مخالف هستم. پیش تر گفته ام، این‌ها از خودروهای دست دوم شروع کردند، فردا به لباس دست دوم هم می رسیم و امیدوارم به مسواک دست دوم نرسیم، البته وقتی صنعت را نابود کنیم، به آن هم می‌رسیم.»

مدیرعامل گروه بهمن ادامه داد: «بنابراین پیش از هر چیز در سیستم حمل و نقل عمومی باید تفکر عوض شود، چون  خودروسازها هم دیگر نمی‌توانند خودرو به آن شکل قبلی بفروشند. باید راه‌حل بفروشند. خودروسازان جهان را نگاه کنید، دیگر خودروسازی خیلی کار مهمی نیست. خودروها خیلی شبیه هم دیگر شده اند. دیگر قالب سازی آنچنان نقشی ندارد. به همین دلیل سرعت آمدن مدل‌های جدید خیلی سریع شده است. چینی‌ها با سرعت قالب‌سازی و غیره و غیره یک تحول عظیمی ایجاد کرده اند؛ باید پذیرفت که در تولید خودروهای برقی در حال حاضر چینی‌ها حرف اول را در دنیا می‌زنند.»

وی گفت: «ما هم اگر بخواهیم بیش از این از دنیا عقب نمانیم به یک عزم ملی نیاز داریم. من خیلی خوشحالم که یک وزیر با تجربه اجرایی آمده است و می‌خواهد این کار را انجام دهد، اما واقعیت این است که وزیر صمت به تنهایی  نمی‌تواند این کار را انجام دهد. همه باید یک همت کنیم تا این کار انجام شود. این مسئله نیازمند یک عزم و یک حرکت ملی است.

این فعال صنعت خودروسازی همچنین در ادامه در خصوص اقدامات گروه بهمن در برقی سازی محصولاتش گفت: «بهمن هم همچنان  پیشروست و سعی می‌کند بهترین‌های روز را به بازار ایران ارائه دهد. در بحث خودروهای برقی طی سال های اخیر کار را آغاز کرده ایم، همچنین با درک این مطلب که باید از حمل و نقل عمومی شروع کنیم، تاکسی برقی‌  آورده ایم. در عین حال، مدت هاست که روی موتورسیکلت برقی کار می‌کنیم و امیدواریم تا پایان امسال موتور کار برقی را به بازار ارائه دهیم؛ این موتور براساس فرهنگ کاری کسانی که با موتورسیکلت در کشور کار می‌کنند، طراحی شده است و امیدوارم بتوانیم تعداد قابل توجهی وارد سیستم حمل و نقل کند.»

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.