
لزوم برنامه ریزی به جای وعده درمانی در خودروسازی کشور

کم تر از ۱۰ روز به پایان سال ۱۴۰۲ مانده است و وضعیت بازار خودرو هیچ تغییری نکرده است. این وضعیت به شدت ضرورت و لزوم برنامه ریزی به جای وعدهدرمانی را در صنعت خودروسازی کشور گوشزد می کند؛ امری که چندان از سوی مسئولان جدی گرفته نمی شود.


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، سال گذشته در چنین اوقاتی، وزارت صمت فکر می کرد که توانسته است به سلامت از حواشی و به آرامی از تلاطم های بازار خودرو عبور کند. وزیر وقت صمت نیز فکر می کرد می تواند با استفاده ابزاری از واردات خودرو و همچنین عرضه های یکپارچه در سامانه فروش، برنامه هایی را که مدنظر دارد اجرا کند. فاطمی امین در آخرین گفتوگوی تلویزیونی خود نیز به این نکته ها اشاره کرد که با واردات خودرو و افزیش تولید علاوه بر نزدیک شدن به چشم انداز ۱۴۰۴، بازار خودرو به تعادل رسیده است و شاهد افزایش رقابت، کیفیت و کاهش قیمت ها شد. همچنین وزارت صمت برخلاف دستور صریح رئیس جمهور مبنی بر برچیدن بساط قرعه کشی، به بهانه عرضه های گسترده و حجیم، سامانه یکپارچه را راه اندازی و تمام خودروسازان را ملزم به حضور در آن کرد. در همین حال، شایعه ها مبنی بر افزایش شدید قیمت محصولات دو خودروساز بزرگ در سال جدید، وضعیت بازار و احتمال ورود خودروهای وارداتی و تکانه های شدید قیمتی، بیش از یک میلیون نفر را به ثبت نام در این سامانه وادار کرد. نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر هم با اعتماد به سخنان وزارت صمت در تاریکی اقدام به ثبت نام کردند تا شاید بعد از ۵ سال جزء اولین افرادی باشند که خودروهای صفر وارداتی غیر چینی سوار می شوند.
این وضعیت باعث شد وزارت صمت نتیجه را محصول تفکر و عملکرد خود بداند. در این شرایط، فاطمی امین در چند نوبت مدعی شد که تا پایان خرداد ماه ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو وارداتی به کشور خواهد آمد. اتفاقاتی که بعدها رخ داد نشان داد که تمام حرف ها و ادعاهای وزیر صمت صرفاً وعده بوده است، یعنی به جای این که اصلی ترین نهادی که وظیفه اش هدایت صنعت کشور براساس واقعیت ها، زیرساخت ها و توانمندی ها حرف بزند، صرفاً برای آرام نگه داشتن بازار و تکیه بر احتمالات سعی کرده است فضای آینده را مثبت نشان بدهند. امری که تا امروز نه تنها نتیجه ای دربر نداشته است، بلکه در بهترین حالت می توان گفت تا یکی دو ماه آینده در نهایت، ۳۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور خواهد شد؛ یعنی تقریباً یک هفتم ادعای وزارت صمت. البته در حال حاضر، وزارت صمت خود را مسئول پاسخ دهی به کارهای متولیان سابق نمی داند، اما آیا این برای مردمی که یکسال با نگرانی، امیدوار بوده اند، جواب قانع کننده ای به شمار می آید؟
بنابراین به نظر می رسد در سال جدید و با انتقال مشکلات از سال ۱۴۰۲ به ۱۴۰۳، وزارت صمت حداقل یک کار درست انجام بدهد و از برنامه ریزی به جای خبرسازی و وعده درمانی استفاده کند. اگر قرار بود با کارنامه سازی و تولید انبوه خبر کسی ماندگار شود و به صدارت و مدیریتش ادامه بدهد، هنوز فاطمی امین وزیر و تیموری نیز مدیرعامل سایپا بودند.
ارباب وعده ها بود فاطمی امین. آخرین وعده اش هم ماندگاری در سمت وزارت تا آخر این دولت بود….که به خودش داده بود.
تغییرنکردن شرایط، عدم عرضه خودرو در نمایندگی ها و عاملیتها، روی هوا نگه داشتن واردات مخصوصا دست دوم ها و پیش بینی افزایش قیمت برای خودروهایی که در واقعیت مزیت رقابتی هم ندارند در عاملی به نام سرکوب بازارهای شبه پول این سیگنال رو میده که سود دهیبازار خودرو بیشتراز بازارهای دیگه خواهد بود و در سال آینده پولها به سمت بازارخودرو و پارک شدن تعداد بیشتری خودرو خواهین رفت.
ببینید وقتی اصطلاحا دلار دچارافزایش قیمت میشه، دولت عرضه رو افزایش میده و ارزپاشی میکنه، اما در مورد خودرو این عرضه اتفاق نیوفتاده، و فاکتور سود دهی بالاتر از ارز و طلا رو هم داشته پس باید پیش بینی کرد که این عدم عرضه قیمت خودرو رو بالا خواهد برد. البته این که دولت بازارهایی از جمله ارز و طلا و مسکن رو سرکوبکرده، اماخودرو رو نه، این هدیه ی مضاعفی ست که به خودرو سازهای میلی داده اند، اما پول هوشمند است و با مالیات و ننه من غریبم بازی خود را در معرض زیان قرار نخواهد داد
سلام
سال جدید با ورود خودرو های بنزینی و برقی و هیبریدی برند جهانی و محبوب Benelli 🇩🇪 به بازار بزرگ و جذاب و هیجانی ایران از دو ماه پیش دوستان و لیزینگ های معتبر و بنام اعلام پیش خرید خود را داشته و منتظر سایت فروش مجموعه میباشند…