
هجوم شورای رقابت به خودروسازان بخش خصوصی

شکاف ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی و زیان انباشته ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی تنها یکی از دستاوردهای اقتصاد دولتی برای خودروسازی کشور است، با این حال باز هم بازار خودرو شاهد عزم شواری رقابت برای خفه کردن خودروسازان بخش خصوصی شده است.


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بیش از یک دهه از استیلای شورای رقابت بر خودروسازی کشور می گذرد. این شورا برای این به وجود آمد که به زعم دولت وقت، انحصار دو خودروساز بزرگ کشور را بشکند و در ادامه، بازار خودرو را رقابتی کند و به تعادل برساند. به بیان ساده، رسالت و وظیفه اصلی این شورا حمایت از بخش خصوصی بود.
توزیع رانت به جای رقابت
اما آن چه در ادامه اتفاق افتاد، نه تنها رقابت ایجاد نکرد، بلکه با اتخاذ تصمیم های رانتمحور توانمندی و سرمایه های دو خودروساز بزرگ کشور را نیز به تاراج برد.
با توجه به زیان انباشته ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی و ایجاد شکاف ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی بازار واقعاً شاید استفاده از کلمه تاراج، نتواند بار سنگین اقدامات شورای رقابت و قیمت گذاری دستوری را منتقل کند. می توان از کلمات یغما، نابودی، غارت و چپاول هم استفاده کرد. البته تفاوت در این است که مشخص نیست که تاراج را چه کسی انجام داده است.
دستاورد یک دهه تلاش؛ هیچ!
با این حال آن چه در این بیش از یک دهه به دست آمده، به معنای واقعی کلمه هیچ است، هیچ. یعنی هر چه خودروسازان تلاش و مردم هزینه و صبوری کرده اند، تنها به دلیل عدم درک و فهم صحیح از بازار و مکانیزم آن از بین رفته است.
با این حال، طی سال های اخیر با توجه به نیاز کشور و جلوگیری از خاموشی چراغ تولید خودروسازان بزرگ و کوچک به شدت کوشش کردند مانع از تعطیلی خودروسازی شوند.
مزد تلاش؛ نابودی
خودروسازان با تمام فرازونشیب ها و کم و کاستی ها توانستند در این مأموریت با توجه به موقیعت موفق عمل کنند.
در این میان به نظر می رسد این موضوع به مزاج تفکر رانتمحور دولتی چندان خوش نیامده است، چراکه در گام اول با دخالت در اصلاح قیمت محصولات خودروسازان دولتی باز هم حاشیه سود زیادی برای سیستم رانتی ایجاد کردند و در گام بعدی با قیمت گذاری محصولات خودروسازان خصوصی در تلاش هستند تا علاوه بر به تعطیلی کشاندن تولید بخش خصوصی، زمینه را برای افزایش قیمت ها در بازار خودرو فراهم کنند.
هوشمندی سیستم رانت محور
البته آن ها به صورت بسیار هوشمندانهای عمل کرده اند و می کنند. در واقع، با استفاده از شرایط روانی جامعه و بازار، قیمت های جدید را به طرز عجیبی بسیار پایین تر از قیمت تولید قرار داده اند. این مسئله به نوبه خود با انتقاد و اعتراض خودروسازان همراه خواهد شد و در ادامه، آن ها را مقابل مردم قرار خواهد داد.
عملیات فریب شورای رقابت
به بیان ساده، این تفکر به راحتی با فریب قیمت گذاری به درستی ردپای خود را در به وجود آوردن وضعیت فعلی پاک خواهد کرد، اما وضعیت فعلی بازار از یک جهت آینه ای واقعیت امروز اقتصاد کشور است و از جهت دیگر حاصل قیمت گذاری دستوری است و ارتباطی به خودروساز ندارد.
همچنین طی سال های اخیر خودروسازان اختیار قیمت گذاری هم نداشته اند تا بتوانند بازار را کنترل کنند. بخشی از قیمت گذاری در اختیار شورای رقابت و بخش دیگر در اختیار سازمان حمایت و با تأیید آن ها بوده است.
دلیل آشفتگی بازار خودرو
بنابراین اگر امروز وضعیت بازار خودرو نابهسامان است، ریشه اش را از یک سو باید در سیستم تفکر دولتی و از سوی دیگر باید در سیاست خارجی جستوجو کرد.
با این حال، به نظر می رسد شورای رقابت به این مهم بسنده نکرده است و عزم خود را برای خفه کردن خودروسازان غیر دولتی با قیمت گذاری ها جدید جزم کرده است.
یک آغاز تلخ
البته به رغم بی اطلاعی و حتا نامه نگاری وزارت صمت به نظر از این قیمت ها اطلاع داشته است، چراکه پیش از اعلام قیمت ها، این وزارتخانه طی نامهای به خودروسازان خصوصی اعلام کرد باید از قیمتهای جدید اعلام شده برای خودروهای مونتاژی تبعیت کند و محصولات خود را براساس قیمتهای جدید برای مشتریان فاکتور کنند. همچنین در ادامه تأکید کرد مصوبه شورای رقابت درباره قیمتگذاری خودروهای مونتاژی، قطعی و لازمالاجراست.
حمایت اشتباه سازمان حمایت
پس از این نامه، شورای رقابت قیمت محصولات مونتاژی را بسیار پایینتر از شرایط اعلام شده از سوی خودروسازان اعلام کرد. این تصمیم با تأکید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تأیید شد. در واقع، سازمان حمایت در حالی قیمت خودروهای مونتاژی بخش خصوصی را براساس صورتهای مالی سال ۱۴۰۰ و تعدیلات دستمزد و… تا تاریخ ۱۱ بهمن سال ۱۴۰۱ اعلام کرد که ملاک فروش خودرو از خرداد ماه سال جاری خواهد بود.
افزایش هزینه های تولید
این قیمت ها در حالی اعلام شده است که از اواخر بهمن سال گذشته، نرخ ارز در نظر گرفته شده برای تعرفه قطعات خودرو از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۴۲ هزار تومان رسید که از افزایش ۵۰ درصدی هزینه ها حکایت می کند. ضمن این که افزایش ۲۷ درصدی حداقل دستمزد و افزایش نرخ سود تسهیلات به ۲۳ درصد هزینه تأمین مالی در کنار افزایش نرخ خرید اسقاط به طور کلی قیمت تمام شده را به شدت افزایش داده است.
تفاوت شرایط بقا
در این شرایط یک نکته بسیار مهم وجود دارد و آن تفاوت ادامه حیات خودروسازان بزرگ و بخش خصوصی است. دو خودروساز بزرگ به رغم تمام مشکلاتی که قیمت گذاری دستوری برای آن ها به وجود آورده است باز هم به دلیل جایگاهی که در اقتصاد کشور دارند، آشکار و پنهان حمایت شده و مانع از زمین خوردن آن ها شده اند.
برخلاف آن ها، خودروسازان بخش خصوصی براساس سرمایه های شخص اداره می شوند و بقای حیات آن ها تولید است.
تیشه به ریشه تولید
به بیان ساده، در صورت قطعی بودن قیمت های جدید شورای رقابت، همان بلایی که سر دو خودروساز بزرگ آمد بر سر خودروسازان خصوصی خواهد آمد، اما آن ها با حمایت های حاکمیت همچنان به بقای خود ادامه می دهند، اما غیر دولتی ها از بین خواهند رفت. این سرنوشت محتومی است که با قیمت گذاری دستوری در انتظار آن ها خواهد بود. حالا باید دید که اصرار برای اعمال این قیمت ها به نفع چه جریانی خواهد بود. در غیر این صورت، این گونه تیشه به ریشه تولید زدن هیچ معنای دیگر نخواهد داشت.
بنویس دلار ۲۸۰۰۰ تومانی گرفتن با دلار ۴۲۰۰۰ تومانی قیمت ها را به مردم میخوان تحمیل کنن.
بنویس قلمت را چند فروختی ؟؟؟؟
بنویس قلمت به خون ملت ایران زدی و این متن ها را مینویسی
از هزینه های تحمیل شده توسط حکومت به بخش خصوصی اطلاع داری ؟
همین دولت باعث شده مونتاژکار چینی با سود کلانی خودروی خودش رو به مردم بندازه!دم شورای رقابت گرم که جلوشون رو گرفت
از هزینه های سرسام اور تحمیل شده به مردم ایران توسط بخش خصوصی اطلاع داری؟
از هزینه وارد کردن تیگو ۸ پرو با لاستیک و باطری به صورت کامل به کشور خبر داری؟
پول دوتا بده یکی بخر
چقدر سهم داری تو خودروسازی ها؟
شاسیتو گرفتی داری اینجوری میتازی؟
سالهاست که متخصصان و دلسوزان میگن آقا در کارخونه ای که زیان انباشته داره رو گل بگیرید آقا نگران بیکاری نباشید با خودروسازان ژاپن و کره قرارداد ببندید بیاین گندتونو جمع کنن. بلاخره اونا هم نیروی کار میخوان.
با همه همسایه اا قهریم سوپر مارکت محله هم به ما جنس نمیفروشه.
اینارو بنویس خبرنگار. تو خودت دشمن ترین دشمنایی واسه این ملت ضعیف.
مرگ بر قلم فروش
جمع کن کازه کوزه رو وردار برو نمعلومه رسانه ی مردمی یا مونتاژیا؟
البته از کسی که با پول مونتاژی ها می ره خارج هیچی بعید نیست!
اقا نمی خوایم اینجور خبر رو بدی بیرون باید کیو ببینیم ها؟
من یه سوال دارم.؟! [به جای این چرت پرتا سود هر شرکت مونتاژ کننده رو برو تحقیق کن بگیر ؟ تیتر هم بزن به جون مادرم راست می گم .😶😐😑]
شما نمیخوای اینجور خبر رو ببینی باید خودتو ببینی اینجور که دیگه اینجا تشریف نیاری به همین راحتی.
فقط بعضی کامنت ها و لایک ها نگاه کوته و اکثریت عوام رو خب نمایان می کنه. به نظرم بهتره نویسنده حلاجی شده تر پس مطلب معایب رو برای این افراد ذکر کند!
با سلام به نظر من اگه قیمت گذاری دستوری اشتباه هست و به ضرر تولید کننده تمام میشه که قطعا هم همینطوره و باید دولت دست از سر قیمت گذاری برداره از اون طرف هم باید ورود خودرو به کشور را آزاد کنه که رقابت واقعی خودروسازان داخلی با خارجی اتفاق بیافته که خودروسازن داخلی برای رقابت کیفیت خودشون را بالا ببرن و امکانات خودروهاشون را هم بالا ببرن تا قابلیت رقابت با اونا را پیدا کنن که مردم هم این وسط ضرر نکنن
فقط از این فشاری که دارید می خورید و این همه دست و پایی که می زنید آدم مبهوت میمونه …
هر کی دلال و از اینکه قیمت پایین اومده و بیشتر ام میاد به امید خدا و با همین پولا میره چین مطمئنا ، خرج دارو و مریضی برا خودش بشه . به عزیزانش کار نداشته باشین
سلام
کاش یک فکری هم به حال مواد اولیه بکنن
توضیح:
ببینید اینکه ما همش بگیم مقصر خودرساز هستش نمی شه حالا فرقی هم نداره که داخلی باشه یا مونتاژِی ایرانخودرو باشه یا مدیران خودرو
اولا برای مونتاژی ها باید دید قیمت کارخانه مبدا و کشورهای همسایه چه جوریه بعد باید مالیات واردات برای این خودروساز ها کم شه تا مقلا خودرویی که در مثلا عربستان ۵۰۰ میلیونه ( به پول خودرمون) گمرکی نشه ۱.۵ میلیارد و اینکه باید تلاش بشه یکسری از قطعات خودروهای مونتاژی در داخل ایران تولید شن تا هزینه ها کمتر شه
و اینک خودروساز های داخلی خوب اینکه بگیم خودرهای داخلی کلا یا ۱۰۰درصد داخلی هستند کمی دروغه چین یک سری از قطعات وارداتی هستند و ۱۰۰درصد تولید داخلی نیستند باید فکری به حال ش کرد دوم اینکه دلیل دیگه گرانی خودرو اونم کارخانه (نبود نظارت همیشگیهم بی دلیل نیست) افزایش قیمت قطعات مخصوصا یدکی یا تولیدی خودرو هستند و باید اونجا هم نظارت بشه تا قیمت تمام شده خودرو هم کاهش پیدا کنه من خودم با افزایش قیمت خودرو مخالفم
یکی دیگر از دلایل افزایش خودرو متاسفانه مالیات هستش مالیاتی که باعث می شه خودرو همین جوری هم در بازار ازاد ۱۰۰ میلیون افزایش پیدا کنه
همون درصدی که بعد از خرید خودروی صفر کیلومتر از کارخانه باید مشتری پرداخت کنه خوب معلومه مشتری خودرویی مثل پژو پارس سال XU7P که قیمت کارخانه زده ۱۸۵ میلیون رو بده ۶۰۰ میلیون چرا؟! چون مالیات و هزینه پلاک گذاری هم بهش اضافه شده
پس باید: «کاش یک فکری هم به حال مواد اولیه بکنن»
چرا که مواد اولیه با کیفیت و ارزون باعث گردش یا تولید کارخانه می شه شما قیمت مواد اولیه یا قطعات خودرو رو کاهش بدین
نرخ مالیات رو کاهش بدین
فروش خودرو رو دوباره به نمایندگی ها واگذار کنید
واردات رو ازاد و ادامه بدین
فروش خودروی قسطی اونم از کارخانه یا نمایندگی رو هم به لیست فروشتون اضافه کنید
دلار رو هم حذف کنید
و اینکه خیلی بسیار مهمه که قیمت بازار ازاد رو حساب شده و کارشناسی شده بررسی و نظارت کنید چرا که وقتی من تولید کننده اگه ببینم قیمت محصولم در بازار ازاد خیلی بیشتر از حد مجاز باشه مثلا خودروی ۷۰۰ میلیونی رو در بازار ازاد ۲ تا ۳ میلیارد باشه خوب معلومه که تولید کننده ( اول خودروساز و بعد قطعه ساز) در فکر افزایش خودرو می افتد
تمام کشورهای آسیای ، اروپایی و حتی امریکای ( به جز خود امریکا) دارن دلار رو حذف می کنند
و…
اگر به موارد فوق توجه شود قیمت خودرو هم در کارخانه و هم بازار ازاد کنترل می شه دیگر کسی به فکر افزایش قیمت نمی افتد
البته مشکل بیکاری جوانان و وجود اشتغال پیمانی و قراردادی (از اونهایی که جوان وارد یک شرکت یا کارخانه می شود و نزدیک عید نوروز به خاطر نپرداختن کارفرما به حق عیدی به کارگر تعدیل نیرو یا همون اخراج می کند) باعث می شود که جوان ایرانی به فکر دلالی خودرو و مسکن باشد چرا که خودرویی که تا دیروز یک کالای مصرفی بود حالا شده یک شغل با ارزش برای جوان ایرانی
خیلی از قسمت های حرفت درست بود ولی در مورد مالیات باید توجه کرد که پارس ۱۸۵ میلیونی کارخونه با مالیات و عوارض و بیمه ثالث و … میشه ۲۲۰قیمت فروش کارخونه نه ۶۰۰! فاصله ۲۲۰ تا ۶۰۰ رو دلالهای محترم زحمتشو میکشن
مصاحبه مدیر عامل مکث موتور با بیت ران رو ببینید بعد نظر بدید ، قیمتها بندهای مخفی داره که به کارخونه نمیرسه و میره حاهای دیگه ، حالا شماها هی بگید دلال نمیدونم مافیا ، یا شایدم سلطان خودرو ، بابا ایراد کار اینه که چرا پول تو جیبت ارزشش از پول افغانستانم که حتا سیستم نداره پایینتره ؟ باقی حرفای بی ربطیه که از روی عصبانیت زده میشه ، برو حقت رو از اونجایی که باید بگیری بگیر .
قلم فروش
به بچه هات بگو قلمت آغشته به خون هزاران نفری است که ماهانه بر اثر تصادفات با ماشین های بی کیفیت از بین میرن.
از اسب بخار بعیده
شدین طرفدار این خودروساز ها که خون مردم رو کردن تو شیشه
حیا کنید خدا وکیلی شما خودت بار ها و بار ها تیتر زدی قیمت چینی ها دو سه برابر قیمت جهانی بعد اومدی میگی ضرر به خودروسازان خصوصی؟؟؟!!!!!!!!
گویا هرجا جو رفت شما هم میری یکک ثبات بد نیست .
به این فشاری که دارین میخورین خوش بینم D: دیگه رسانه شما رو دنبال نمی کنم . موفق باشید .
اسب بی بخار خیلی خوب پول دراوردی از رپورتاژ
نویسنده نمی دونه وقتی هی یه کلمه رو تکرار می کنه ، معلوم میشه موضوع رو از قبل براش تعیین کردن ؟
جای اینکه انقدر دنبال این باشی که بگی مقصر شورای رقابته ، کاش راهکار ارائه می دادی شاید یه مسئولی سایت شما رو بخونه
اسب بخار تا حالا چند بار در فضای مجای قیمت خودروهای چینی و را با دلار آزاد با کشورهای همسایه مقایسه کردی و گفتی خودروسازهای خصوصی ماشیناشونو چند برابر قیمت واقعی دارن به مردم قالب میکنن،حالا چی شده؟خود واقعیتونو دارین نشون میدین؟چقدر گیرتون میاد؟چقدر گرفتین؟؟؟
واقعا برای اولین باره تا اونجایی که یادم میاد؛ با این سرعت از یه سایتی که خوشم میامد و تعقیبش میکردم؛ الان بیزاالشدم ازش. نه اینکه فقط این مقاله باشه، ایت چندمین مقاله کاملا بودار از این رسانه هست.
انشالله این مافیا با ورود خود شخص و ارگان رهبری نابود بشه….
واقعا تا این حد قدرت و ثروت دارند که هیچ کس و هیچ چیزی زور مقابله باهاش رو نداره…
یک شبه کل اسب بخار رو خریدند
منم موافق بقای خودروساز خصوصی هستم ولی وقتی انصاف ندارن بهتره که نابود بشن
دلیل جدایی حسین دلاور هم معلوم شد
آقا اگه خودرو سازها دارن ضرر میدن ما ملت ایران راضی به ضررشان نیستم تعطیل کنن واردات آزاد بشه البته میدونم شما اسب بخاری ها چقدر دلتون برا بخش خصوصی میسوزه!!!!
دم اونایی که انتقاد کردن گرم قبل من خوب شستین و گذاشتینشون یه گوشه . کجای دنیا ماشینو دوبرابر یا حتی سه برابر قیمت مبدا میفروشن به مصرف کننده بعد ادعا میکنن زیان انباشته داریم . این زیان انباشتتون دقیقا چیه ؟ از کجا اومده ؟ چرا مادامی که چند برابر کشورهای همسایه همون ماشینو به مردم میفروشید باز میگید زیان انباشته داریم ؟
کاش برای این مقاله حق الزحمه خوبی بگیری
خودروی مونتاژی که فقط لاستیک و باطریش ایرانی هست هیچ نفعی در تولیدش بجز رساندن سود برای مالکینش نداره کاش تولید اینا متوقف بشه بجای همون وارداتش آزاد بشه الان از خون ما جیب بعضیها پر میشه
دو برابر قیمت جهانی به کارگر ایرانی که یک پنجم حقوق جهانی دستمزد میگیره ماشینها رو دارند حساب می کنند
این آخرین باری هست که دیگه اخبار و تحلیل ها رو از سایت اسب بخار پیگیری میکنم.
متاسفم برای دیدگاه نادرست نویسندگان اسب بخار.
متاسفم برای این همه دفاعی که به ناحق
از خودروسازان گرانفروش خصوصی در این چند وقت انجام دادین….
اسب بخار متاسفم که خودت رو در مقابل مردم
و قشر کارمند و ضعیف جامعه قرار دادی…
به چه قیمتی…؟
مرد نیستم اگه دیگه بیام این سایت.
عجبا…
سود شرکت خصوصی چند درصد قراره باشه؟ ۱۷ درصد یا ۱۱۷درصد؟!
خوبه وقتی قیمت هارو میزنید به سطح درآمد جامعه هم یه نگاهی داشته باشید…فقط جیب خودتان نیست
یه ۸۷ میلیون نفری هم هستن. بهشون میگن ملت! بهشون میگن مردم. اینروزا شماها میتازید ولی شرایط اینطور باقی نخواهد ماند…
خجالت نمیکشید این متن رو نوشتین؟چرا نگفتین قیمت یک تیگو ۸ در چین چنده و اینجا مونتاژکار با چه سودی تو پاچه ایرانی ها میکنه؟
چرا نگفتین قیمت یک تیگو ۸ در چین چنده و اینجا مونتاژکار با چه سودی تو پاچه ایرانی ها میکنه؟
خودشون میگن فقط باطری و لاستیک میزارن رو ماشینهای چینی میدن بازار تازه همین ماشینهای چینی تو کشورهای همسایه مثلا دیگنیتی ۶۰۰ تومنه از آه ناله این مردم بترسید
حالمونو بهم زدی اسب بی بخار
یه عده آدم بیسواد میان این خبرگزاریا مورد انتقاد قرار میدن اخه ادم گیج تو خودت جنسی داشته باشی حاضری به قیمت پارسال بفروشی زمینتا خونتا ماشینتا هزینه ها به شدت بالا رفته ارزش جایگزینی بالا رفته اگه هر ۶ ماه یه بار دولت بیسواد ۶ کلاسه بخواد فشار بیاره به شرکتا که به قیمت ۶ ماه پیش بفروش طبیعیه ورشکست بشن. همین چهارتا چینی ام که تو خیابون میبینیم دیگه نمیبینیم. با همین سیاستها وضع خودرو مملکت به این صورته . میدونم اکثر این کامنتا از دل دلالهای خورد و بی عرضه ماشین میاد که میخوان راحت کارخونه از جیب سهامدار ماشین مفت بده بهشون بیان بازار دوبل بفروشن .
واقعا اولین بار میدیدم یه نفر دونه دونه کلماتش اشتباه و زر مفت بوده . مرد حسابی خجالت بکش اون پول خوردن نداره که از دست دلالا میگیری مثه سک میندازه جلوت بخوری !!! ماشین رو با خونه مقایسه میکنی . ماشینی که هز سال مدل جدید میاد و از مدل قدیم قیمتش باید بریزه نه مثه این جا که یارو مدل ۲۰ سال پیش رو سی برابر کرده قیمتو !!! خجالت بکش . مونتاژ کار ها ببندن بهتره . ماشین اگه قراره بیاد بزار درست حسابی بیاد نه یه مشت اشغال چینی مونتاژی . پیرزن رو از تاکسی خالی نترسون .
۵۰ هزار تومان از من گرفتی گفتی ده تا خودکار میارم با قیمت ۷ تومن میفروشم آوردی توی نمایندگیت ۴ تاشو ۱۰ تومن فروختی الان میگی اون ۶ تای مونده رو دیگه ده تومنم هم نمیفروشم میخوام ۱۵ تومن بفروشم !!!!!
دلار با نرخ دولتی گرفتی الان با نرخ روز داری حساب میکنی
الهی که خدا از کمرت بزنه. ماشین چینی شده واسمون آرزو.
حق با شماست من اگه پولی رو با عرق ریختن دراوردم خونه خریدم اون خونه رو امسال پایین نمیدم ولی مونتاژکاران بدهکارن به دولت و مردم به خاطر ارز هایی که گرفتن،
بفهم نفهم
الاغ گرامی اگه این لگن هارو وارد هم بکنن قیمتش کمتر میوفته تازه با دلار نرخ روز و گمرکی و…
اینا تازه دارن میگن ما ۲۰ تا ۴۰ درصد داخلی سازی کردی
یه کلمه بی سواد میذارید کنار هر چیزی و هر شر و وری که دلتون میخواد میگید بدبختیه ما از خرایی مثل شماست
انتر برقی تو رو چه به تحلیل اینا شش ماه پیش هم سه برابر به مردم فروختن
یکی گفته تیتر زدین که ماشین داخل ایران دوسه برابر کشورهای دیگست و چرا الان این حرفا زدی؟! خب آدمهای عاقل وقتی حدود ۷۵ درصد گمرک و هزینه حمل و بیمه و …. میخوره به ماشین قیمت دوبل میشه بعد این سودش تو جیب دولت میره بعد همین دولت با شورای رقابت میخواد ماشینی که دوبل کرده و سودش تو جیب خودشه را از جیب شرکتا خصوصی نصف کنه واقعا از این همه بی اطلاعی افرادی که این خبرگزاریا پیگیری میکنن در عجبم
از طرفی هم وارداتا دولت محدود کرده همین باعث حلاب مثبت بازار ازاد شده حالا تاوان این همه حماقتا کارخانه دار و سهامدار شرکت باید بده؟! یه عده جوجه دلال هم ماشین بنویسن تو بازار ازاد بفروشن؟!
دلال که شمایی ولی دلال که کاره، اشکال نداره بیشتریا دزدن . بعدم کسی نگفت سه برابر والا داره ۱۰ ۱۵ برابر فرو میشه به مردم . کاش دو سه برابر بود
مرد حسابی اومدی میگی گمرکی و فلان ۷۵ درصده؟!! اینا مونتاژ کارن اصلا تولید خودرو زیر قیمت خرید یک خودرو کامل وارداتی براشون در میاد و دوبله سوبله پاچه میکنن . فارغ از اینا مگه کدوم افراد نمیزارن واردات بشه ؟ همین خصوصی سازا هستن خرشون تا مریخ میره میرسلیم این وسط چیکارس که مانع وارداته مگه دستش با همینا نیست؟ چطور شد که قیمت اصلاحی شورای رقابت یک هفته ای در برابر اینا دوام نیاورد؟ اینا گردن کلفت تر از این حرفان حالا شما دلسوز اینا شدی
حداقل اینقدر تابلو مقالات سفارشی ننویسید شما بیشتر به نظر میاد نگران صنعت خودروسازی چین باشید تا ایران
مافیا از خواب بیدار شه
شات نهایی مافیا انجام شد
شهر باخت
دیگه کم کم وقتشه اسب بی بخار روهم بذاریم تو بلک لیست
اینم شده مثله خودشون
مشخص نیست از کدوم طرف داره پول میگیره
دوست عزیز شما در جبهه مردم باش… دولت از طرق مختلف در حال سود کردن و سود رساندن به ارباب چین هست، اخه کجای دنیا همچین سیستم غلط عرضه و تقاضا خودرو وجود داره که شما دفاع هم ازش می کنید. نمیگم ماشین چینی نباشه، باشه و فروش بره… ولی نه به سه تا ۴ برابر قیمت اصلی!!!!
آقا بهتر نبود شما به جای این مقالات تحلیلی که سود و منفعت یه سری دلال و مونتاژکار گران فروش رو تامین میکنه همون خبر کار کنید. خدایی خبرها و برسی خودرو و این مسائل سایت شمارو جذاب کرده والا با این فرمون خیلی از مخاطبینتون رو از دست میدید.
من اگه جنسی دارم که براش عرق ریختم و با حقوق کارمندی خریدم نه ارزون نمیفروشم ولی اگه از دولت دلار ۲۸۰۰۰ تومانی گرفته باشم و هنوز به تعهدهام عمل نکرده باشم باید با دلار ۲۸۰۰۰ تومانی محاسبه کنم قیمت هارو.
دلال کدومه مرد حسابی؟ جوونا این ماشین های چینی هم براشون آرزو شده
تعطیل میشن مونتاژکارا؟! به درک! وقتی ۳برابر قیمت جهانی ماشین فاکتور میکردن باید فکر اینجاها رو هم میکردن.
اسب بخار جیره بگیر عزیز شک نکن قیمتا میاد پایین . همین تیگو ۸ پرویی که شما میگی ۱۷ هزار دلاره نهایت معادل ۷۱۴ میلیون تومان . الان مدیران چند میگه ؟ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یعنی بیش از ۳ برابر کرده قیمت رو باز هم ضرر میکنه ؟ این حرفهارو به کسی بگید که سواد تحلیل نداره نه مردم ما که فهمیدن داستان چیه . الان هم شورا گفته که بعد از تحویل خودرو هایی که وعده دادن قیمت ها اصلاح میشن
به جای این حرفا بنویس که توی این چند سال خودروساز های خصوصی چند هزار میلیارد گرانفروشی کردن و حق مردمو ضایع کردن نه اینکه بیای طرفداری کنی از امثال مدیران خودرو و بهمن موتور رشوه بگیر .
اقای اسب بخار واقعا این حجم از طرفداری از قاتلان مردم بی معنیه!کدوم تولید.اونا فقط قطعات رو بهم میچسبونن.تازه حتی قیمت خودرو ها رو هم به قیمت الان دلاری حساب بکنی باز کمتر میوفته.همون افراد با سرمایه، دارن خون مردم رو تو شیشه میگیرن.حالا که اینطوره دم شورای رقابت گرم.اخ جون که مونتاژکارا حالشون گرفته.بعدش هم حالا افتادید دنبال اینکه کارگر بدبخت میشه.اون موقع که باید به فکرشون بودید نبودید حالا ترحم خرید و فروش میکنید بخاطرش.بعدش هم با این اتفاق هیچ کارخونه ای تعطیل نمیشه.من خودم از دی دربه در دنبال تیگو ۷ پرو بودم.همین مونتاژکار (مدیران خودرو) این ماشین رو نمیداده فقط برای اینکه گرونتر بفروشش.چطور اون حق داره من حق ندارم؟حالا هم که این اتفاق افتاده نوش جونم میریم بجاش تیگو ۸ پرو رو میگیرم.اگر برای مونتاژکارا قانون جنگله، واسه مردم هم همون جنگله.بچرخن تا بچرخیم.