انتصابات غیرکارشناسی بلای جان صنعت خودرو/ از مداحی تا هیئت مدیره زامیاد

احد قدمی
احد قدمی

احتمالاً بارها خبر تقدیم شدن پست های مدیریتی به افراد غیرکارشناس را در کشور شنیده اید، خبری که این روزها به اوج خود رسیده است و افرادی که هیچ سابقه ای در آن فرم کاری ندارند، پست های مدیریتی را به دست می گیرند. صنعت خودرو نیز از قاعده مستثنا نیست و چه بسیارند کسانی که بدون دانش فنی و مدیریتی، بر منصب مدیریت نشسته اند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، آخرین اخبار مربوط به صنعت خودرو حکایت از آن دارد که احد قدمی، که پیش تر مداح بود، به عنوان عضو هیئت مدیره شرکت زامیاد انتخاب شده است.

احد قدمی، مداح و داماد پروین احمدی نژاد (خواهر محمود احمدی نژاد)، تنها فعالیت مرتبطی که با صنعت خودرو دارد، حضور در حراست یکی از شرکت های خودروسازی در دهه ۸۰ است. قدمی به عنوان مداح و همراه همیشگی عبدالرضا هلالی (مداح) شناخته می شود و با ارائه نظرات عجیب خود در صداوسیما در رابطه با شهروندان اهل سنت به شهرت رسید. تا جایی که، اهانت های او منجر به احضارش به دادسرای فرهنگ و رسانه و بازداشتش شد و شبکه پنج تلویزیون ایران را وادار به عذرخواهی کرد. قدمی علاوه بر مداحی، حضور در مراکز حراست سازمان شهرداری ها، ده‌یاری ها و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران را در کارنامه خود دارد. وی در سال ۸۹، گرچه حکم انفصال اجباری از خدمت گرفت، اما بی‌کار نشد و از سوی رئیس وقت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور به سمت ریاست مجموعه ورزشی شهید کشوری منصوب شد. وی در مصاحبه ای که سال ۱۳۹۵ با شبکه اینترنتی تی وی پلاس داشت، اعلام کرد که سابقه حضور در سپاه پاسداران و تحصیلات حوزوی را هم دارد.

نگاه به فعالیت ها و تحصیلات این مدیر جدید زامیاد نشان از آن دارد که در شرایط دشوار صنعت خودرو کسی به فکر بهتر کردن اوضاع نیست و همچنان در بر همان پاشنه توزیع رانت و تقدیم انحصار می چرخد. وضعیتی که صنایع کشور را به این روز انداخته است و دولت‌مردان طوری رفتار می کنند که گویی حقیقتاً کارشناسی در کشور باقی نمانده است، که البته با وجود مهاجرت چشم‌گیر قشر تحصیل‌کرده و نخبه، این امر دور از ذهن هم نیست. با این وجود، در سال های اخیر، همیشه شرط انتصاب و انتخاب مدیران در بیش تر جایگاه های کشور، وفاداری به مدیران بالادست و روابط بوده و آن چه کم ترین نقش را در حوزه های مدیریتی ایفا می کند، کارشناسی و تجربه است.

در چنین شرایطی نمی توان امیدوار بود که وضع صنعت خودروسازی کشور بهبود پیدا کند، چراکه برای پیشرفت و توسعه در ابتدا باید جریان فکری مدیریت این حوزه توسعه‌محور باشد و از شرکتی که هنوز نیسان آبی را تولید می کند و به هزار بهانه و با دستور رئیس جمهوری محصولات خود را بدون استاندارد روانه بازار می کند، بیش از این نیز انتظار نمی رود. ناگفته نماند که این انتصاب تنها مشتی نمونه خروار است و در شرکت های خودروسازی ایران خودرو و سایپا تا دل‌تان بخواهد از این جایگاه ها وجود دارد، که مدیریت‌شان به اشخاصی غیرکارشناس در آن حوزه مشخص واگذار شده است.

۵ امتیاز از ۱۳ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.