پاسخ محکم پلیس راهور به بهانه تراشی وزارت صمت

شماره گذاری خودروهای وارداتی
شماره گذاری خودروهای وارداتی

با پاسخ محکم پلیس راهور به بهانه تراشی وزارت صمت و تأکید بر شماره گذاری ظرف ۴۸ ساعت، به نظر می رسد متولیان این پروژه باید دنبال راهکاری دیگر برای فرار رو به جلو باشند. البته شاید مانند همیشه شرکت های واردکنندگان به گوشت دم توپ بدل شود.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، رئیس سازمان توسعه تجارت که به عنوان متولی اصلی واردات شناخته می شود، طی روزهای اخیر در پاسخ به چرایی عرضه های قطره چکانی بهانه تراشی کرده و این بار پای پلیس راهور را هم به ماجرا باز کرده است.

مهدی ضیغمی در پاسخ به این پرسش تسنیم مبنی بر این که: «امروز مشخص نیست شرکت‌ها و حتی وزارت صنعت چه تعداد خودرو به مردم تحویل داده‌اند و این که چرا شرکت‌ها تمایلی به تحویل خودروها به مردم ندارند؟» توضیح داده است:

«شرکت‌های واردکننده اعلام می‌کنند خودروها در روند شماره‌گذاری هستند؛ البته شرکت‌ها می‌گویند این فرآیند زمان‌بر است.» وی با تأکید بر این که شرکت‌ها می‌گویند پلیس راهور در اظهارنامه‌ها فرآیند را زمان‌بر می‌کند، گفت: «دلیل طولانی شدن عرضه خودروها را باید از پلیس راهور جویا شد که آیا این موضوعات صحت دارد یا این که شرکت‌ها از این زمان‌بر بودن استفاده می‌کنند تا ریال بیش تری دست‌شان بماند.»

شماره گذاری خودروهای وارداتی در ۴۸ ساعت

 معاون اجرایی پلیس راهور فراجا نیز در پاسخ به این ادعا با اشاره به زمان ۴۸ ساعته شماره‌گذاری خودروهای وارداتی، اعلام کرد: «طی ۱۰ ماه سال جاری ۶۱۰۰ خودروی وارداتی پلاک ملی شده اند.»

حسین رمضانی با تأکید بر این که پلیس برای شماره‌گذاری خودرو طبق قوانین کشور هیچ مانعی ندارد، گفت: «در صورتی که، ضوابط و مقررات از طرف واردکنندگان خودرو رعایت شده باشد و منع قانونی وجود نداشته باشد، پلیس راهور در کم‌تر از ۴۸ ساعت فرآیند شماره گذاری را انجام می‌دهد.»

وی گفت: «در سال جاری، بیش از ۱۱ شرکت درخواست واردات خودرو را به پلیس راهور ارائه و دستورالعمل شماره‌گذاری آن ها در کم ترین زمان ممکن صادر شده‌است.»

فقط هزار و صد وبیست خودروی سواری

معاون اجرایی پلیس راهور افزود: «در طول ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۹۸۰ خودروی سنگین و ۱۱۲۰ دستگاه خودروی سبک وارداتی شماره گذاری شده است، که مبین انجام وظیفه درست و سریع پلیس راهور نسبت به تکالیف قانونی خود است.»

رمضانی با اشاره به مقررات واردات وسایل نقلیه بیان کرد: «واردکنندگان وسایل نقلیه می بایست مجوزهای قانونی لازم را برای این فعالیت تخصصی از مبادی ذی‌صلاح دریافت و همچنین در قبال تمام وسایل نقلیه وارداتی باید مجوزها و تأییدیه های لازم (قوانین ومقررات گمرک و عوارض گمرکی، سازمان استاندارد، محیط زیست، رعایت شرط اسقاط خودروی فرسوده و…) را قبل از درخواست شماره گذاری به پلیس راهور ارائه نمایند.»

وی افزود: «پلیس راهور مکلف است در چارچوب قوانین ومقررات پس از نظارت و کنترل دقیق بر اسناد و مدارک ارائه شده مذکور، نسبت به شماره گذاری اقدام نماید.»

معاون اجرایی پلیس راهور ابراز امیدواری کرد: «واردکنندگان خودرو به جهت رعایت حق و حقوق هموطنان عزیز، قبل از اقدام به درخواست شماره گذاری، در چارچوب قوانین ومقررات تمام تأییدیه های لازم را اخذ کنند تا خریداران این خودروها نیز دچار سرگردانی نشوند.»

پس از شفاف سازی

با توجه به اظهارات صریح پلیس راهور باید دید وزارت صمت پس از شفاف سازی چه واکنشی خواهد داشت. براساس اظهارات معاون اجرایی پلیس راهور طی ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری، تنها ۱۱۲۰ دستگاه خودروی وارداتی سبک شماره گذاری شده است. هر چند وزارت صمت مدعی است که نزدیک به ۲۰ هزاردستگاه خودرو یا به کشور وارد شده و یا در حال حمل به سمت ایران است، اما واقعیت این است که برای ۳۱ هزار نفر باقی مانده تنها ۱۱۲۰ دستگاه خودرو پلاک شده است.

تناقض در آمار دو نهاد حاکمیتی

براساس آمار وزارت صمت، تاکنون ۸ هزار و ۲۲۰ دستگاه تحویل داده شده است و از این تعداد حدود ۴ هزار دستگاه پلاک شده اند. در این اعداد هم بازار شاهد تناقض در آمار دو نهاد حاکمیتی شده است. نزدیک به ۳ هزار دستگاه میان آمار این دو اختلاف وجود دارد، اما مشخص نیست چرا وزارت صمت اصل ماجرا را شفاف سازی نمی کند؛ کمبود ارز که طی ماه های اخیر به اصلی ترین چالش واردکنندگان بدل شده است، چرخش وزارت صمت و تکلیفی بودن واردات خودروهای برقی نیز که ثابت شده است. بنابراین به چه دلیل علت تأخیرها و عدم تحقق برنامه ها را به صورت ساده و پوست‌کنده بیان نمی کنند؟ اگر از التهاب بازار واهمه دارند که از یک سو، بازار همچنان ملتهب و مستعد افزایش قیمت است و از سوی دیگر، مردم، واردکننده و  تولیدکننده و همه و همه سرگردان و بلاتکلیف مانده اند. آینده بازار خودرو پر از ابهام است.

توصیه هایی مبنی بر عجله نکردن مردم نیز دردی دوا نخواهد کرد. هنوز کسی به درستی نمی داند که آیا واقعاً واردات به سرانجام خواهد رسید؟ آیا با توجه به تکلیف واردات خودروهای برقی به طور کل باید قید خودروهای بنزینی را زد؟ ضمن این که، با توجه به پاسخ صریح و قاطع پلیس راهور وزارت صمت دنبال بهانه های دیگری می رود و باز هم سعی می کند با حربه واردات سال جاری را با انبوهی از تقاضا و وعده های عمل نشده به ۱۴۰۳ برساند.

۴.۷ امتیاز از ۶ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.