نیسان با مدعیان جدید در راه ایران

واردکنندگان نیسان
واردکنندگان نیسان

با توجه به بارگذاری سه محصول نیسان در سایت معین خودرو اروند به نظر می رسد نیسان با مدعیان جدید در راه ایران باشد، چون پیش‌تر نیز نامی خودرو پیشرو اعلام کرد در حال ترخیص محصولات این برند ژاپنی است؛ البته غیر از این دو شرکت، برخی حواشی، از ضلع سوم مدعیان این برند خبر می دهد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، چند روز پیش نامی خودرو پیشرو طی خبری اعلام کرد در حال ترخیص سه محصول نیسان (سیلفی، روگ و کیکس) از گمرک است. با توجه به حضور معین خودرو با تویوتا در سامانه فروش خودروهای وارداتی، به نظر می رسید این شرکت نظری به دیگر برندهای ژاپنی ندارد، اما دیروز (۲ آبان ۱۴۰۲)، معین خودرو اروند با بارگذاری سه محصول ایکس تریل، کیکس و سانی در سایت خودرو نشان داد که همچنان این شرکت نیز مدعی واردات نیسان است.

در همین حال، هر چند جهان نوین آریا اقدام خاصی برای واردات نیسان انجام نداده است، اما براساس شنیده ها، آن ها نیز در صدد واردات و همکاری مجدد با این شرکت ژاپنی هستند. جهان نوین با توجه به نوع مشارکت و قراردادی که با نیسان داشت توانست طی مدت کوتاهی جایگاه و ضریب نفوذی خوبی در بازار به دست بیاورد و خود را به عنوان یک بازیگر مطرح معرفی کند.

این در حالی بود که پیش‌تر، محصولاتی مانند تینا، رونیز، پیکاپ نیسان، ماکسیما، قشقایی و مورانو در پارس خودرو و نیسان وانت در زامیاد مونتاژ می شدند. با این حال، پس از برجام، هر کدام از طرف های قرارداد در همکاری با این خودروساز ژاپنی مسیر خود را می رفتند و تداخلی در کار هم ایجاد نمی کردند، اما برخلاف دور قبل، با از سرگیری  واردات، علاوه بر ناهماهنگی و عقد همزمان قرارداد واردات و تولید یک محصول توسط دو شرکت ایرانی، این بار بازار شاهد واردات یک محصول توسط دو شرکت خواهد شد؛ البته اگر جهان نوین را هم اضافه کنیم، غیر از شرکت هایی که سابقه تولید دارند با یک دوئل مثلثی مواجه خواهیم بود.

در حال حاضر، نامی خودرو پیشرو، معین خودرو اروند و جهان نوین مدعی واردات هستند. البته جهان نوین آریا فعلاً سیاست سکوت را پیش گرفته است، اما دو شرکت دیگر با توجه به اقدامات عملی به طور رسمی رودروی هم قرار گرفته اند، ضمن این که، هر کدام از این شرکت ها تاکنون از مدل هایی که بارگذاری کرده اند تنها یک نسخه وارد کرده اند، ضمن این که، دو مدل از محصولاتی که وارد کرده اند یکسان است؛ هر دو شرکت، کیکس آورده اند، ایکس تریل و روگ هم یکی هستند که نام‌شان در بازارهای مختلف تفاوت کرده، تنها محصول ناهمسان سیلفی و سانی است.

البته این موضوع مشکل خاصی به شمار نمی آید، بلکه بحث بر سر این است که بالاخره کدام شرکت متولی واردات نیسان است؛ نامی خودرو پیشرو یا معین خودرو اروند؟ به نظر می رسد هر دو توانسته اند مجوزهای مرتبط و لازم را از وزارت صمت اخذ کنند. حال این که، مباحثی مانند خدمات پس از فروش و انتقال تکنولوژی را چگونه حل و فصل کرده اند نیز نکته مبهم و مهمی است که مرجع وزارتی باید به آن پاسخ بدهد.

در این میان همچنین مشخص نیست وزارت صمت به چه دلیل به هر دو شرکت برای واردات یک محصول مجوز داده است؟ آیا صرفاً بحث کسب سود مطرح بوده است؟ قرار است هر کسی که زودتر محصول را روانه بازار کرد، برنده این دوئل باشد؟ برای بحث خدمات پس از فروش چه اقداماتی کرده اند؟ کدام شبکه نمایندگی را ایجاد کرده اند؟ آیا قرار است آن ها وارد کنند و با پرداخت یک مبلغ شرکت دیگری متقبل ارائه خدمات پس از فروش بشود؟ در این صورت، آیا تضمینی برای ارائه خدمات پس از فروش اصولی وجود دارد؟ چرا در دور جدید واردات، غیر از مشخص بودن سهم دولت، هیچ چیز شفاف و روشن نیست و مدام وعده آذر و دی داده می شود؟ آیا از کش دادن واردات قصد و هدف خاصی را دنبال می کنند؟

۳.۸ امتیاز از ۵ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.