چراغ های هشدار جلو آمپر

چراغ های هشدار جلو آمپر
چراغ های هشدار جلو آمپر

هر کدام از چراغ هایی که در جلو آمپر یا کلاستر خودروها روشن می شود مفهوم خاصی دارد و راننده باید با دیدن آن ها بفهمد چه تغییری در وضعیت خودرو به وجود آمده است تا در صورت لزوم نسبت به رفع مشکل اقدام کند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

یکی از بخش های مهم درون کابین خودرو که امروز نسبت به گذشته تغییرات بسیار زیادی دارد، کلاستر (Cluster) یا جلو آمپر خودروست. در گذشته کلاسترها چراغ های هشداردهنده و خبری کمی داشتند، اما با گذشت زمان و به کارگیری کامپیوتر موتور یا ECU، تعداد این چراغ ها بیش تر شد و از طرفی دیگر، با زیاد شدن آپشن های به کاررفته در خودروها نیز به تعداد چراغ های هشداردهنده افزوده شد تا در صورت بروز مشکل در هر یک از بخش های خودرو، راننده بتواند خبردار شود و برای رفع مشکل اقدامات لازم را انجام دهد.

مدیران 777 مدیران 777

حتماً بخوانید: جلو آمپر یا کلاستر (Cluster) چیست؟ + انواع مختلف

رنگ چراغ های جلو آمپر یا کلاستر چه هشداری به راننده می دهد؟

هر کدام از چراغ هایی که درون کلاستر (Cluster) روشن می شوند به رنگ های متفاوتی هستند و هر رنگ نشان دهنده اهمیت خاصی است که در صورت روشن بودن چراغی با آن رنگ، یا راننده باید با خیال راحت به مسیر خود ادامه دهد و یا این که مشکلی وجود دارد و راننده باید از آن آگاه شود.

چراغ های جلو آمپر با رنگ سبز و آبی

در صورت روشن بودن چراغی با این دو رنگ یعنی مشکلی وجود ندارد و راننده می تواند با خیال راحت به مسیر خود ادامه دهد. اصولاً چراغ های سبز و آبی مانند چراغ نور پایین، مه شکن جلو، نور بالا و… که در جلو آمپر روشن می شوند، هشداردهنده و یا دلیل بر وجود خطر نیستند.

چراغ های جلو آمپر با رنگ زرد و نارنجی

روشن شدن چراغی با رنگ زرد یا نارنجی نشان دهنده این است که راننده باید نسبت آن دقت داشته باشد و با احتیاط بیش تری رفتار کند تا مشکلی برای خودش یا دیگر خودروها به وجود نیاید. برای مثال، چراغ چک موتور (Check Engine Light) ، چراغ مه شکن عقب، چراغ هشدار باد تایر (TPMS)، چراغ بنزین و چراغ ESP یا کنترل کشش، زرد یا نارنجی رنگ هستند و در برخی شرایط راننده باید یا سرویس خاصی را انجام دهد و یا با یک دکمه درون کابین چراغ مورد نظر را خاموش کند.

چراغ های جلو آمپر با رنگ قرمز

روشن بودن چراغ قرمزرنگ به این معنی است که یا مشکل جدی‌ای در خودرو وجود دارد و یا یک مسئله ایمنی در خودرو رعایت نشده است و راننده باید کاملاً حواسش را جمع کند. برای مثال، در صورت روشن شدن چراغ روغن و یا چراغ آمپر آب، نیاز است به تعمیرگاه مراجعه کنید و در صورت روشن شدن چراغ ترمز دستی (ترمز پارک) و یا چراغ کمربند ایمنی، نیاز است ترمز را غیرفعال کنید و کمربند ایمنی خود را ببندید.

هر کدام از چراغ های جلو آمپر چه هشداری به راننده می دهند؟

چراغ های هشدار جلوآمپر
چراغ های هشدار جلو آمپر

در این زمان پس از فهمیدن این که هر کدام از چراغ های رنگی چه مقدار می تواند حساس باشد به سراغ فهمیدن نماد چراغ های درون کلاستر می رویم و متوجه می شویم که هر کدام از آن ها مربوط به کدام بخش از خودروست. البته باید گفته شود که در صورت باز کردن سوییچ در حالت ON، همه چراغ ها روشن می شوند و روشن شدن چراغ ها در آن حالت نشان دهنده وجود مشکل در خودرو نیست و تنها در زمان روشن بودن موتور است که می تواند یک هشدار باشد.

چراغ چک موتور (Check Engine)

چراغ چک موتور
چراغ چک موتور

روشن شدن چراغ چک می تواند دلایل مختلفی از جمله خراب شدن سنسور اکسیژن، پر شدن مبدل کاتالیست، خراب شدن سنسور مپ (MAP Sensor) و یا سنسور مف (MAF Sensor) و وجود مشکل در شمع و کویل و وایرها باشد. شما با دیدن این چراغ که به رنگ زرد است متوجه می شوید که هشدار داده شده جدی است و باید نسبت به عیب یابی دقیق آن با دستگاه دیاگ اقدام کنید.

حتماً بخوانید: چرا چراغ چک خودرو روشن می‌شود؟

چراغ دمای آب

چراغ دمای آب
چراغ دمای آب

با روشن شدن این چراغ می توان فهمید که آمپر آب خودرو به دلیل کم شدن مخلوط آب و ضدیخ (Coolant) بیش از اندازه بالا می رود و موتور جوش می آورد. در این زمان، چراغ خطر دمای آب روشن می شود و راننده با دیدن این چراغ باید سریعاً دمای موتور را به روش های مختلف پایین بیاورد. البته در برخی از خودروها مانند مزدا ۳ جدید و ام وی ام ۳۱۵، گیج دمای آب در کلاستر وجود ندارد و به همین دلیل راننده از پیش نمی تواند متوجه بالا رفتن دمای آب شود. در این خودروها پس از رسیدن به شرایط بحرانی چراغ هشدار روشن می شود.

حتماً بخوانید: هنگام جوش آوردن خودرو چه کنیم؟

هشدار فشار روغن

هشدار فشار روغن
هشدار فشار روغن

روشن شدن این چراغ نشان دهنده این است که فشار روغن درون موتور کاهش یافته است و علت آن هم می تواند کم بودن میزان روغن موتور باشد. در صورت روشن شدن این چراغ ابتدا باید خودرو را خاموش کنید و سپس به دنبال علت کم شدن روغن بگردید تا عیب اصلی را پیدا کنید.

هشدار فشار باد تایرها یا روشن شدن چراغ TPMS

هشدار فشار باد تایرها
هشدار فشار باد تایرها

با روشن شدن این چراغ متوجه می شوید که باد تایر شما یا بیش از اندازه زیاد است و یا بیش از اندازه کم که احتمال کم بودن آن بیش تر است. این اتفاق بیش تر در زمان پنچر شدن تایرها به وجود می آید. در صورت کم بودن میزان باد تایر باید پنچرگیری را سریع تر انجام دهید تا از آسیب رسیدن به رینگ ها جلوگیری کنید.

چراغ باتری

چراغ باتری
چراغ باتری

روشن شدن این چراغ به معنی کم شدن ولتاژ باتری است که می تواند در اثر فاسد شدن باتری، سولفات شدن سرباتری ها و یا خراب شدن دینام (Alternator) باشد.

حتماً بخوانید: دلایل روشن شدن چراغ دینام خودرو در حین رانندگی

چراغ کنترل کشش و ESP

چراغ کنترل کشش و ESP
چراغ کنترل کشش و ESP

خاموش بودن سیستم کنترل کشش و ESP و یا زمان عمل کردن این سیستم چراغ مربوط به آن، که زردرنگ است، روشن می شود. در زمان خاموش بودن این سیستم، چراغ هشدار می دهد که خودرو توسط ESP یا کنترل کشش مدیریت نمی شود و در زمان عمل کردن این سیستم چراغ روشن می شود تا راننده بفهمد که خودرو در حال لغزش است و باید با احتیاط بیش تری رانندگی کرد.

چراغ ترمز

چراغ ترمز
چراغ ترمز

روشن بودن چراغ ترمز می تواند نشان دهنده فعال بودن ترمز پارک و در صورت غیر فعال بودن آن می تواند نشان دهنده وجود مشکل در سیستم ترمزگیری خودرو باشد. برای مثال، کم بودن میزان روغن ترمز و یا خرابی در سیستم ABS از جمله مشکلات سیستم ترمزگیری است. در صورت روشن شدن این چراغ باید بسیار دقت کنید، زیرا ترمزگیری یکی از بخش های مهم ایمنی خودروست.

چراغ سوخت

چراغ سوخت
چراغ سوخت

روشن شدن این چراغ به شما هشدار می دهد که باک خودور حدود ۵ تا ۱۰ درصد حجم خود سوخت دارد (با دانستن حجم باک می توان فهمید که حدوداً چند لیتر سوخت درون باک وجود دارد) و با توجه به وجود رسوب درون باک، بهتر است زودتر سوخت گیری کنید تا رسوبات ته باک توسط پمپ سوخت مکش نشود.

چراغ کاتالیست

چراغ کاتالیست
چراغ کاتالیست

در برخی از خودروها از چراغی با نماد کاتالیست استفاده می شود که نشان دهنده درست عمل نکردن بخش پالایش آلاینده هاست. در صورت روشن شدن این چراغ ممکن است موتور بد کار کند و نیاز باشد مشکل به وجودآمده به طور کلی برطرف شود.

محمد جبارزاده شیاده

پایگاه خبری اسب بخار

رنگ چراغ های جلو آمپر یا کلاستر چه هشداری به راننده می دهد؟

در صورت روشن بودن چراغ آبی یا سبز یعنی مشکل خاصی وجود ندارد، روشن بودن چراغ زرد و نارنجی یعنی راننده باید با احتیاط بیش تری رانندگی کند و در صورت روشن بودن چراغ قرمز یعنی خطر جدی‌ای وجود دارد و یکی از بخش های ایمنی مشکل دارد.  

۳.۵ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.