انواع رینگ های (Rim) به‌کاررفته در خودروها

انواع رینگ خودرو
انواع رینگ خودرو

یکی از بخش هایی که تأثیر زیادی در زیبایی و بازده خودرو دارد رینگ (Rim) است که در خودروهای مختلف شاهد رینگ های مختلفی هستیم و دلیل این تفاوت ها نیز سلیقه افراد و همچنین نیاز خودروست.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به طور کلی، چهار نوع رینگ بر روی خودروها نصب می شود که هر کدام از آن ها با توجه به طرح، جنس و هزینه خریدی که دارند انتخاب می شوند.

۱) رینگ فولادی (Steel Rim)

رینگ فولادی
رینگ فولادی

در اکثر خودروهای ارزان قیمت از رینگ هایی استفاده می شود که اغلب به رنگ مشکی هستند و شکل و شمایل خاص و چشمگیری ندارند. این رینگ ها به علت ارزان بودن فرآیند تولید آن ها و همچنین ارزان بودن جنس به کاررفته در آن ها، بیش تر در خودروهای ارزان قیمت و اقتصادی استفاده می شوند. طرح و نقش های این رینگ ها تقریباً شبیه هم هستند و رنگ اکثر آن ها مشکی است.

رینگ فولادی
رینگ فولادی

برای افزایش زیبایی خودروهایی که در آن ها از این رینگ ها استفاده شده است از قالپاق (Hubcap) پلاستیکی استفاده می شود که بر روی رینگ ها قرار می گیرند و نمای بهتری به آن می دهند، اما با این وجود، باز هم طرح چشمگیری ندارند و چنگی به دل نمی زنند. این رینگ ها در اندازه های مختلف تولید می شوند و از استحکام مناسبی نیز برخوردارند.

۲) رینگ آلومینیومی (Alloy Rim)

رینگ آلومینیومی
رینگ آلومینیومی

سری دیگری از رینگ ها که در خودروها استفاده می شوند رینگ های آلومینیومی اند که از آن ها در خودروهای نسبتاً گران قیمت و لوکس استفاده می شود. شکل و نمای این رینگ ها زیبایی بسیار بیش تری نسبت به رینگ های فولادی دارند و به همین دلیل خودروهایی که از این رینگ ها دارند دیگر نیازی به قالپاق های پلاستیکی ندارند. جنس این رینگ ها از فلزات مختلفی تشکیل شده است، اما درصد زیادی از آن فلزات را آلومینیوم تشکیل می دهد. مزیت اصلی رینگ های آلومینیومی این است که در عین حال که وزن کم تری نسبت به دیگر رینگ ها دارند، دارای استحکام مناسب و قابل قبولی اند و از سوی دیگر، عمر طولانی تری نیز دارند. از این رینگ ها به طور گسترده در خودروهای تولید داخل مانند ۲۰۷، دنا، ساینا و… استفاده می شد، اما امروز می بینیم که شرکت های خودروساز به بهانه تحریم های اقتصادی در بسیاری از خودروها رینگ های آلومینیومی را با رینگ های فولادی تعویض کرده اند.

۳) رینگ کرومی (Chrome Rim)

رینگ کرومی
رینگ کرومی

ساختار رینگ های کرومی به طور کلی از کروم نیست، زیرا این فلز ساختار سخت و جامد ندارد و از این فلز بیش تر برای روکش قطعات فلزی استفاده می شود. از کروم در برخی از قطعات فلزی که سطح آن ها کدر و بدنما است استفاده می شود تا براقیت و تمیزی را به آن قطعه اهدا کند، رینگ های کرومی نیز همین گونه اند، جنس اصلی ساختار آن ها از کروم نیست زیرا کروم استحکام لازم را ندارد. پس از ساخته شدن رینگ یک لایه نازک از کروم بر روی آن قرار می گیرد تا براقیت و شفافیت آن بیش تر شود. وزن این رینگ ها کمی بیش تر از دیگر رینگ هاست، اما این رینگ ها در برابر زنگ زدی مقاومت بیش تری از خود نشان می دهند و از طرفی دیگر به دلیل نرمی کروم به راحتی خراشیده می شوند و نیاز به مراقبت و نگهداری بیش تری دارند.

رینگ کرومی
رینگ کرومی

در برخی از رینگ های کرومی از مواد شیمیایی مضر استفاده شده، به همین دلیل استفاده از این رینگ ها در برخی نقاط دنیا ممنوع شده است.

۴) رینگ افترمارکت (Aftermarket Rim)

رینگ افترمارکت
رینگ افترمارکت

در کنار رینگ های گفته شده برخی دیگر از رینگ ها نیز هستند که طرح و رنگ آن ها با بقیه فرق دارند. جنس رینگ های افترمارکت بیش تر از جنس آلومینیوم و یا کرومی است، اما طرح و رنگ آن ها متفاوت است. این رینگ ها در شرکت های تولیدکننده خصوصی تولید می شوند و در بازار آزاد به فروش می رسند. در این میان، برخی رینگ های موجود در بازار نیز هستند که تقلبی اند و از استحکام کافی برخوردار نیستند. این رینگ ها در ظاهر مانند رینگ های افترمارکت اصل به نظر می رسند، اما از نظر استحکام با آن ها قابل مقایسه نیستند.

رینگ افترمارکت
رینگ افترمارکت

محمد جبارزاده شیاده

پایگاه خبری اسب بخار

از چه نوع رینگ هایی بر روی خودروها استفاده می شود؟

به طور کلی چهار نوع رینگ بر روی خودروها نصب می شود که هر کدام از آن ها با توجه به طرح، جنس و هزینه خریدی که دارند انتخاب می شود؛ این چهار نوع شامل رینگ فولادی، رینگ آلومینیومی، رینگ کرومی، رینگ افترمارکت است.

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.