استانداردهای آلایندگی و ایمنی خودروهای اروپایی

استانداردهای خودروهای اروپایی
استانداردهای خودروهای اروپایی

هنگام خرید خودروی جدید یا دست دوم ممکن است با اصطلاحات و عبارات فنی مختلفی روبه‌رو شویم که درک آن‌ها برای‌مان سخت باشد. استانداردهای انتشار گازهای خروجی یورو و استاندارهای ایمنی نمونه ای از این اصطلاحات است، که در این مقاله قصد داریم استاندارهای آلایندگی و ایمنی در جهان را با شما بررسی کنیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به طور ساده، استانداردهای انتشار گازهای خروجی یورو، به منظور سبزتر و بهتر شدن آینده ما با کاهش میزان انتشار گازهای آلوده در طول زمان است. شاید بپرسید چرا تولید خودروهایی که برای محیط زیست مضر هستند، متوقف نمی شود؟ پاسخ این است که هزاران خودروی جدید هر سال در کشورهای مختلف به منظورهای مختلف برای مصرف تولید می شوند، این کار یک وظیفه نزدیک به غیرممکن است. علاوه بر این، وقتی استانداردها در سال ۱۹۹۲ معرفی شدند، تکنولوژی نازل انتشار گازهای خروجی با کارایی بالا، که امروز علم به آن دست پیدا کرده است، وجود نداشت. همچنین هر ساله استانداردهای انتشار گازهای خروجی یورو در نسخه های جدید که بسیار سبزتر از نسخه‌های قدیمی‌تر آن‌ها هستند، یکپارچه تر می‌شوند و به برندها زمان می‌دهد تا به تحقیق و تولید جایگزین‌هایی که تمیزتر هستند بپردازند.

استانداردهای انتشار گازهای خروجی یورو به دنبال چیست؟

استانداردهای خودروهای اروپایی
استانداردهای خودروهای اروپایی

تعریف رسمی استانداردهای انتشار گازهای خروجی یورو توسط اتحادیه اروپا (EU) در سال ۱۹۹۲ صورت گرفته است. این استانداردها یک مجموعه از مقررات هستند که طراحی شده‌اند، تا حداکثر مقدار قابل قبول از گازهای خروجی که خودروهای فروخته شده در اتحادیه اروپا می‌توانند تراکم کنند، تعریف کند. هدف این استانداردها کاهش انتشار گازهای زیر به جو زمین است:

Carbon monoxide (CO)

Hydrocarbons (HC)

Nitrogen oxides (NOx)

Particulate matter (PM)

استانداردهای آلایندگی یورو مربوط به چه سال هایی هستند؟

خودروی شما باید با یک مجموعه خاص از محدودیت‌ها که وابسته به زمان ساخت آن است سازگار باشد. این جزییات استانداردهای یورو مختلف و تاریخ اعمال آن‌ها را نشان می‌دهد:

یورو ۱ – ۳۱ دسامبر ۱۹۹۲

یورو ۲ – ۱ ژانویه ۱۹۹۷

یورو ۳ – ۱ ژانویه ۲۰۰۱

یورو ۴ – ۱ ژانویه ۲۰۰۶

یورو ۵ – ۱ ژانویه ۲۰۱۱

یورو ۶ – ۱ ژانویه ۲۰۱۵

این جزییات باید به عنوان یک راهنما استفاده شوند و شما باید جزییات خودرویی که قصد خرید آن را دارید تأیید کنید، زیرا بسته به زمان شروع تولید دقیق آن خودرو، ممکن است بین گروه‌ها تلاقی وجود داشته باشد. استاندارد یورو ۷ قبل از این که تمام خودروهای جدید به خودروهای الکتریکی تبدیل شوند، منتشر شده است. در قوانین جدید، انتشارات خودروها در طول عمر آن‌ها ممکن است مورد نظارت قرار گیرد و طبق قوانین جدید رانندگی، خودروهای هیبریدی در برخی مناطق به طور کاملاً الکتریکی به فعالیت خود ادامه دهند.

استاندارهای ایمنی خودرو در جهان چیست؟

استانداردهای خودروهای اروپایی
استانداردهای خودروهای اروپایی

استانداردهای ایمنی خودرو در جهان به منظور بهبود ایمنی رانندگی و کاهش تعداد تصادف ها و صدمه های ناشی از آن‌ها تعیین شده‌اند. این استانداردها شامل مواردی مانند سازگاری با ترافیک، پایداری خودرو، سیستم‌های ترمز، سیستم‌های رانندگی خودکار، سیستم‌های کمکی نگهدارنده خط و تشخیص علائم ترافیکی، سیستم‌های کنترل پایداری و جلوگیری از انحراف، سیستم‌های کنترل استحکام و تعلیق، سیستم‌های کنترل خودرو در شرایط جوی نامساعد و غیره است.

بسیاری از کشورها در سراسر جهان دارای استانداردهای ایمنی خودرو هستند که برای تولید خودروهای جدید، باید به این استانداردها تطبیق یابند. برخی از این استانداردها عبارتند از:

استانداردهای ایمنی خودرویی اتحادیه اروپا (ECE)

استانداردهای ایمنی خودرویی آمریکا (FMVSS)

استانداردهای ایمنی خودرویی ژاپن (JIS)

استانداردهای ایمنی خودرویی استرالیا و نیوزیلند (ANZ)

استانداردهای ایمنی خودرویی کره جنوبی (KNCAP)

استانداردهای ایمنی خودرویی چین (C-NCAP)

استانداردهای ایمنی خودرویی روسیه (GOST)

استانداردهای ایمنی خودرویی هند (BIS)

بیش تر این استانداردها شامل مقرراتی برای ساخت، آزمایش و صدور مجوز خودروها در هر کشور هستند. به عنوان مثال، در اتحادیه اروپا، خودروها باید با استانداردهای ECE که شامل بیش از ۵۰ آیتم ایمنی می‌شود سازگار باشند.

سازگاری هوشمند سرعت (ISA)

 ISA یک سیستم است که با اخطار به راننده، از اتلاف حداکثر سرعت خودرو اطلاع می دهد. حداکثر سرعت درون خودرو به صورت خودکار به عنوان یک تابع از سرعت مجاز مشخص شده بر روی جاده تنظیم می‌شود. با استفاده از GPS و نقشه‌های دیجیتالی محدوده سرعت، فناوری ISA قادر به به‌روزرسانی مداوم حداکثر سرعت خودرو به سرعت مجاز جاده است.

جعبه سیاه (Black boxes)

جعبه‌های سیاه یا ضبط‌کننده رویداد می‌توانند به عنوان یک ابزار تحقیقاتی ارزشمند در خودروها برای نظارت و تأیید فناوری ایمنی جدید، تعیین حداکثر تحمل انسان و ثبت سرعت برخورد استفاده شوند. روش عمومی فعلی استفاده از کامپیوتر خودروست که در اکثر خودروها نصب شده است و سنسورها و داده‌های جمع‌آوری شده را تنظیم می‌کند.

چراغ های روز (DRL)

نورهای روز یا DRL نورهای چندمنظوره یا به‌طور خاص برای چراغ بخش جلویی خودرو طراحی شده‌اند تا در روز، قابلیت رؤیت خودرو را افزایش دهند و از برخورد چندطرفه جلوگیری کنند. در حال حاضر، نه کشور اروپایی از جمله دارنده‌های ضروری DRL برای خودروها هستند و کمیسیون اروپا در حال بررسی پیشنهادهایی برای الزاماتی در سراسر اتحادیه اروپا است.

سیستم های ترمز ضد قفل (ABS)

هدف اصلی سیستم ترمز ضد قفل یا ABS، جلوگیری از سر خوردن و از دست دادن کنترل و مدیریت خودرو در نتیجه قفل شدن چرخ‌ها در هنگام ترمزگیری شدید است. این گونه سیستم‌ها اکنون در بسیاری از خودروهای جدید نصب می‌شوند. یک متا-آنالیز از مطالعات تحقیقاتی نشان می‌دهد که در کلیه سطوح شدت و انواع تصادف ها، ABS به طور نسبتاً کم، اما با اهمیت آماری تعداد تصادف ها را کاهش می‌دهد.

کمک ترمز (Brake Assist)

کمک ترمز در شرایط اضطراری، یک فناوری است که به صورت استاندارد در برخی از خودروهای جدید عرضه می‌شود و توسط صنعت خودرو به عنوان بخشی از بسته قانونی حفاظت پیاده در اتحادیه اروپا پیشنهاد شده است. هدف آن، برطرف کردن مشکل کمبود فشار ترمز توسط رانندگان در شرایط اضطراری است که باعث افزایش مسافت توقف می‌شود.

کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)

استانداردهای خودروهای اروپایی
استانداردهای خودروهای اروپایی

کنترل پایداری الکترونیکی (ESC) مشکل سُرخوردگی و تصادف های ناشی از از دست دادن کنترل خودرو در جاده‌های بارانی یا یخ‌بندان را حل می‌کند. این دستگاه‌ها در حال حاضر در بازار خودروهای لوکس بزرگ معرفی شده‌اند و توسط برنامه ارزیابی خودروی جدید اروپا یا EuroNCAP ESP توصیه می‌شوند.

سیستم های تشخیص نقص

چندین سیستم برای تشخیص ناتوانی راننده ناشی از مصرف بیش از حد الکل، خواب‌آلودگی، بیماری یا سوءاستفاده از مواد مخدر وجود دارد که از حادثه جلوگیری می‌کنند یا به راننده هشدار می‌دهند و یا عملکرد کنترل اضطراری را انجام می‌دهند که باعث توقف خودرو می‌شود. در حالی که، بسیاری از این سیستم‌ها در مراحل مختلف توسعه قرار دارند و در برخی موارد، قابلیت اجرایی آن‌ها نامعلوم است، یکی از برنامه‌های ضروری، سیستم قفل کردن الکل هنگام رانندگی است.

سیستم های جلوگیری از برخورد

تحقیقات درباره سیستم‌های هشداردهنده و جلوگیری از برخورد در کشورهای ژاپن، ایالات متحده آمریکا و در اتحادیه اروپا در چارچوب برنامه ایمنی الکترونیکی Esafety کمیسیون اروپا در حال انجام است. بعد از مطالعات آزمایشگاهی، تخمین‌های بسیار بزرگی از قابلیت ایمنی این سیستم‌ها ارائه شده است، اما دامنه مسائل فنی و رفتاری مربوط به بسیاری از این مفاهیم، نیازمند ارزیابی کامل در جاده هستند.

۴ امتیاز از ۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.