دنا با موتورEF7 توربوشارژ گازسوز

دنا گازسوز توربو
دنا گازسوز توربو

دنا گازسوز توربو یک خودروی سدان، از گروه خوردوسازی ایران خودروست، که با هدف کاهش هزینه های سوخت و پیمایش مسافت های طولانی طراحی و ساخته شده است. در این مقاله با ما همراه باشید تا با پیشرانه دنا گاز سوز توربو بیش تر آشنا شویم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

شرکت تحقیقات موتور گروه خودروسازی ایران خودرو (IPCO) چند سالی است که روی موتور توربو تمام گاز EF7 کار می کند و این موتور برای اولین بار در سال ۱۳۹۸ بر روی خودروی سورن نصب و رونمایی شد. پس از گذشت دو سال، این پیشرانه با خودرو دنا معرفی شد و در حال حاضر بر روی این خودرو نصب شده است.

به طور کلی، خودروهایی که از پیشرانه های پایه گازسوز مانند موتور EF7 استفاده می کنند یا به صورت دستی یا کارگاهی گازسوز شده اند، مشکل دارند. برخی از مشکلات اصلی خودروهای گازسوز برای صاحبان خود عبارتند از:

۱. کوچک شدن فضای صندوق عقب: نصب مخازن گاز باعث اشغال بیش از نصف فضای صندوق خودرو می‌شود.

۲. کم بودن مقدار پیمایش خودرو: یکی از مشکلات خودروهای گازسوز، کم بودن مقدار پیمایش آن‌هاست. در بهترین حالت، رانندگی با نصب بزرگ ترین مخزن ممکن، که روی خودروی سمند نصب می‌شود، می‌توان حدود ۳۰۰ کیلومتر پیمایش داشت، اما در عمده خودروهای گازسوز، مقدار پیمایش حدود ۲۰۰ کیلومتر است.

۳. افت توان در زمان استفاده از سوخت گاز: یکی از مشکلات دیگر خودروهای گازسوز، افت توان در زمان استفاده از سوخت گاز است. به عنوان مثال، موتور EF7 طبق اعلام شرکت ایران خودرو در حالت گازسوز، حدود ۱۰۰ اسب بخار و ۱۳۶ نیوتن متر گشتاور دارد که این مقدار ۱۵ اسب بخار و ۲۰ نیوتن متر کم تر از حالت بنزین است.

۴. دوام پایین قطعات موتور: بیش تر دارندگان خودروهای گازسوز دستی از کاهش یافتن عمر موتور در هنگام استفاده از سوخت گاز شکایت می‌کنند، اما در موتورهای پایه گازسوز، کاهش عمر برخی قطعات خودرو کم تر به چشم می‌خورد. مهندسان شرکت تحقیقات موتور ایران خودرو ادعا می‌کنند توانسته‌اند این مشکلات را حل کنند و محصولی را ارائه دهند که می‌تواند ذهنیت مصرف کننده را نسبت به سوخت گاز بهبود دهد.

مشخصات پیشرانه دنا توربو گازسوز

دنا گازسوز توربو
دنا گازسوز توربو

قدرت موتور تمام گاز توربو EF7 برابر با ۱۷۰ اسب بخار است که ۲۰ اسب بخار بیش تر از خودروی توربوشارژ دنا پلاس است. علاوه بر این، گشتاور این خودرو ۲۵۰ نیوتن متر است که حدود ۳۵ نیوتن متر بیش تر از توربوشارژر دناپلاس است. در حال حاضر، با توجه به افزایش توان و گشتاور موتور، خودروی دنا توربوشارژر پایه گاز قوی‌ترین خودروی ایرانی است.

مهم ترین ویژگی و مزیت دنا با موتور توربو EF7 گازسوز این است که همیشه با CNG کار می کند، به همین دلیل، طراحان خودرو توانستند نسبت تراکم را تا ۱۳ به یک افزایش دهند. البته یک باک بنزین ده لیتری نیز برای استفاده اضطراری روی خودرو تعبیه شده است، اما عملکرد خودرو در حالت بنزین محدود شده و قرار است شما را به جایگاه CNG برساند. مخازن سوخت CNG دنا توربوشارژ گاز سوز دارای ظرفیت ۱۱۰ لیتر معادل ۱۸ کیلوگرم هستند. برای مقایسه با سایر خودروها، بزرگ ترین مخزن گاز خودروی سمند ۱۰۰ لیتر و بزرگ ترین مخزن گاز خودروی پراید ۶۰ لیتر است.

بیشتر بخوانید: موتور EF7 + نسخه‌های مختلف و مشخصات فنی

امکانات رفاهی و ایمنی

در رابطه با امکانات رفاهی و ایمنی، دنا توربوشارژر با توجه به قیمت خود در بازار، از امکانات نسبتاً خوبی همچون کیسه هوای ایمنی برای سرنشینان جلو، ترمز ضد قفل ABS و EBD، کلیدهای کنترلی سیستم صوتی روی فرمان و پاسخ‌گویی موبایل و کروز کنترل، سیستم تهویه اتوماتیک و دریچه تهویه برای سرنشینان عقب، دارای مالتی مدیا تصویری لمسی با (GPS)، بلندگوهای جلو و عقب تیوتر، چراغ‌های هالوژنی و LED، آینه‌های کناری برقی تاشونده اتوماتیک و راهنمادار، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، سیستم هشداردهنده هوشمند مرکزی ورود غیر مجاز، هشداردهنده موانع عقب با نمایش گرافیکی، سیستم عیب یابی هوشمند (مالتی پلکس)، سیستم کنترل بخار بنزین، شیشه‌های دودی، جا به جایی صندلی راننده و سرنشین جلو به صورت برقی، امکان نصب صندلی کودک در صندلی‌های عقب، ستون فرمان جمع شونده (تلسکوپی)، سیستم روشنایی موقت در محیط تاریک و دسترسی به صندوق عقب از داخل استفاده می‌کند.

۴.۱ امتیاز از ۱۰ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.