بازی با قیمت های بازار برای تأخیر در واردات

تأخیر در واردات
تأخیر در واردات

هر چند در ظاهر، دستور رئیسی را می توان از زاویه کاهش التهاب و اضطراب‌ خریداران نگاه کرد، اما این سکه روی دیگر هم دارد و آن، بازی با قیمت های بازار برای تأخیر در واردات است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، پس از دو ماه بلاتکلیفی در هجدهم تیر ماه امسال، شورای رقابت قیمت‌های جدید خودروهای مونتاژی را اعلام کرد؛ فهرست جدید برخلاف آن چیزی بود که دو ماه پیش از آن، ۱۷ اردیبهشت ماه، منتشر شده بود. بلافاصله بعد از قیمت‌های جدید، شرایط فروش‌های جدید خودروسازان نیز اعلام شد، اما مطابق انتظار در بسیاری از محصولات آن گونه که فکر می‌کردند خریدی انجام نشد. همین مسئله نشان می‌دهد که از یک سو، مردم نسبت به نرخ‌های جدید اعلام شده واکنش منفی دارند و از سوی دیگر، چشم انتظار خودروهای وارداتی هستند.
با ورود این خودروها بسیاری از تقاضاهای به اجبار چینی‌شده، در حد توان به سمت دلخواه حرکت می کنند. در عین حال، با سرعتی که پروژه دست دوم ها برای نهایی و قانونی شدن طی کرد، ذهنیت ورود سریع آن ها نیز شکل گرفته است، بنابراین به طور طبیعی، مصرف کنندگان صبوری بیش تری به خرج خواهند داد.

ضمن این که در حال حاضر، واردات خودروهای دست دوم نه تنها مانعی پیش روی خود نمی بیند، بلکه با توجه به روشن بود جزییات و همچنین موافقت حداکثری نظام، کار وزارت صمت برای تدوین آیین نامه بسیار راحت است. ضمن این که، از همین حالا با توجه‌ موقعیت پیش رو، خریداران ایرانی در بازارهای کشورهای همسایه، به خصوص امارات، در حال فعالیت هستند. در همین شرایط، با تعیین تکلیف قیمت خودروهای تولید داخل، نوبت بررسی و آنالیز قیمت گذاری خودروهای وارداتی فرارسیده است، یعنی دیگر نه تنها منعی قانونی در مسیر ورود خودروهای وارداتی وجود ندارد، بلکه با حمایت و چشم انتظاری زیادی از سوی ارکان نظام و مردم همراه شده است. با این حال، به نظر می رسد فقدان ابزار لازم، تأمین منابع ارزی، با توجه به شوآف سنگین روی این خودروها، دولت را ترسانده است، یعنی برخلاف تمام تأکیدات و تبلیغات و حتا رونمایی ها و انتشار اخبار ترخیص ها و ثبت سفارش ها، هنوز نتوانسته است مقدمات لازم را فراهم کند، چون تا تعیین تکلیف قیمت خودروهای مونتاژی، پرونده وارداتی ها بررسی نمی شود.

این در حالی است که تا امروز هیچ یک از داوری های شورای رقابت سوم مورد پذیرش نبوده اند، بنابراین از یک سو، باز هم بازار دچار سرگیجه، تردید و بلاتکلیفی می شود و از سوی دیگر، مشخص نیست مأموریت مخبر، خاندوزی و علی آبادی چه زمانی به اتمام می رسد. در عین حال، با توجه به این که عنان قیمت وارداتی ها نیز در دست شورای رقابت قرار دارد، پذیرش آن نیز محل تردید است. همچنین طولانی شدن روند تأخیر در ورود و‌ حتا تحویل خودروهای پیش فروش‌شده وارداتی هم باعث تردید شده است، چراکه دیگر هیچ مانعی در مسیر صفر کیلومتر وجود ندارد، اما با گذشت پنج ماه از اولین پیش فروش و ترخیص چانگان، هنوز حتا یک خودرو هم تحویل نشده است. در این شرایط، مشخص نیست که آیا واقعاً قصد دارند وضعیت فعلی را تا پایان تابستان و کاهش تقاضا ها ادامه بدهند و یا این که سنگ بزرگ واردات، آن ها را با دشواری مواجه کرده است.

۳ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.