غیر از چین فعلاً مسیر دیگری نیست!

بازار خودروهای چینی
بازار خودروهای چینی

بازار خودروی کشور با شتاب بیش تری به سمت خودروهای چینی حرکت می کند. این موضوع برای بسیاری، پرسش ایجاد کرده است و منتظر خودروهای غیر چینی هستند، اما غیر از چین فعلاً مسیر دیگری نیست.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، طی روزهایی که از زمان برگزاری پنجمین اتو اکسپو تهران می گذرد، بازدیدکنندگان علاوه بر محصولات قدیمی تر با جدیدترین خودروهای معرفی‌شده، آشنا شدند و از نزدیک به بررسی امکانات و مشخصات فنی آن ها می پردازند.

با این حال، به رغم این که، محصولات متنوعی از برندهایی مانند کیا، هوندا و نیسان در این رویداد به معرض دید عموم درآمده اند، غلبه و تعدد برندها و محصولات سبک و سنگین چینی برای آن ها هنوز هم تعجب آور و گاه غیر قابل هضم و پذیرش است؛ علاقه‌مندان به خرید خودروهای خارجی توقع دارند با توجه به ادعای متولیان و مسئولان صنعت و اقتصاد باز هم پای برندهای غیر چینی به بازار خودرو باز شود، چون طی ماه های اخیر به دفعات از متولیان واردات خورو شنیده اند که موانع از پیش پای واردکنندگان برداشته شده است. از منظر وزارت صمت غیر از توانایی در واردات ۱۰۰ هزاردستگاه خودروی برقی تا پایان سال، پتانسیل واردات ۴۰ هزار دستگاه خودروی بنزینی نیز فراهم است. اگر این میزان وارد نشود شرکت ها باید پاسخ‌گو باشد.

با این حال، این پرسش برای مردم ایجاد شده است که به چه علت از یک‌سال گذشته و از زمانی که واردات به طور رسمی آغاز شده، به طور مرتب بر حجم وعده ها افزوده شده و در مقابل، هنوز آن‌چنان که باید گره ای از واردات خودرو باز نشده است. انجمن واردکنندگان نیز معتقد است ممنوعیت ها بعد از ۵ سال، زیرساخت های مورد نیاز را تخریب کرده و از بین برده است، بنابراین برای بازسازی مجدد زیرساخت ها و فراهم کردن مقدمات به زمان نیاز بود تا عوامل در کنار هم قرار بگیرد و شرایط مهیا شود. البته در این مسیر، برخی دست اندازها هم وجود دارد که مانع از افزایش سرعت واردات شده است. غیر از بحث ارز، نقل و انتقال های مالی، یک بحث در خصوص عوامل داخلی طولانی شدن فرآیند شماره گذاری است، چون این نهاد برای شماره گذاری دوباره اقدام به استعلام از سازمان و نهادهای مرتبط می کند. یعنی راهور برای شماره گذاری، به نوعی، پروسه را طولانی تر کرده است. این نهاد دوباره از سازمان هایی مانند استاندارد، محیط زیست، گمرک و سایر نهادها برای تأیید صحت گواهی ها دوباره استعلام می کند. این مسئله طبیعتاً باعث طولانی تر شدن فرآیند شماره گذاری شده است.

پلیس راهور هم می گوید در صورتی که مدارک کامل باشد، ظرف ۴۸ ساعت شماره گذاری انجام خواهد شد، ضمن این که، مشکل کمبود و عدم تخصیص ارز کافی هم به عنوان اصلی ترین مانع مطرح است، اما این مسائل از منظر مردم نمی تواند دلیل محقق نشدن وعده ها تلقی شود، بلکه برعکس نشانه نارکارآمدی و عدم درک و فهم متولیان از وضعیت امروز بازار و صنعت خودروسازی کشور است. مردم همچنان منتظر هستند برندهای اروپایی و آسیایی غیر چینی وارد کشور شوند. تیم وقت وزارت صمت نیز در ابتدای کار هم روی این موضوع مانور می داد. قرار بود با از سرگیری واردات، خودروهای آلمانی، فرانسوی، ژاپنی، کره ای هم در کنار چینی ها در دستور کار واردکنندگان قرار بگیرند. البته فهرست وارداتی ها با حذف و اضافه ها همراه شد و در ادامه با توجه به پابرجا بودن تحریم ها، شرایط آن چنان که باید مهیا نشد. نتیجه این که با گذشت بیش از یک‌سال هنوز تیراژ خودروهای وارداتی عرضه شده به ۱۰ هزار دستگاه نرسیده است.

اما مسئله اصلی این است که کشور همچنان در شرایط تحریم قرار دارد. واردکنندگان نمی توانند از مسیر عادی وارد مذاکره شوند و برای خرید خودرو اقدام کنند. شرایط برای نقل و انتقال های مالی هنوز مهیا نیست. در این میان، تنها مسیر چین جسته و گریخته باز است، فعلاً از این مسیر می توان در سطح دیگری انتظارات بازار خودرو را برآورده کرد. با این حال، آن چه از استقبال مردم برمی آید، آن ها به شدت در انتظار ورود غیر چینی ها هستند. این اتفاق قابل تحقق است، البته اگر برقی بازی اجازه بدهد.

۳.۹ امتیاز از ۷ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.