آیا باید منتظر ارزان شدن خودرو باشیم؟

ارزان شدن خودروها
ارزان شدن خودروها

طی روزهای اخیر، روند بازار ریزشی شده، عوامل برای تحقق ادعای کاهش قیمت ها مهیا شده است؛ آیا باز هم باید منتظر ارزان شدن خودرو باشیم؟

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، با توجه به توافق شورای رقابت و خودروسازان و تعیین تکلیف شدن قیمت خودروهای مونتاژی شرایط کاملاً برای تحقق اهداف کاهش قیمت ها فراهم شده است. بعد از دو ماه مخالفت و مقاومت درخصوص قیمت های جدید خودروسازان بخش خصوصی با هر اسمی اعم از تمکین، توافق و سازش قیمت های جدید را پذیرفته و ارسال دعوت‌نامه بر پایه قیمت های جدید آغاز شده است. دیگر برای عرضه و تحویل خودرو به مشتری براساس اولویت های تعیین شده، بهانه ای وجود ندارد. تکلیف غول های جاده مخصوص هم که مدت ها پیش روشن شده است.

در همین حال با تأیید هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلح نظام، آخرین مانع هم از پیش پای واردات خودروهای دست دوم برداشته شد. توپ واردات این خودروها در زمین دولت است، آن ها پس از ابلاغ توسط شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت باید به سرعت مقدمات را فراهم کنند. مجلس هم که به شدت موافق است و دست دولت را باز گذاشته و جای هر گونه تفسیر و تحلیل را نیز بسته است. پس در این شرایط با تدوین و نهایی شدن آیین نامه  واردات خودروهای دست دوم توسط وزارت صمت کار به سرعت باید آغاز شود، البته به گفته کارشناسان این پروسه حداقل دو ماه زمان نیاز دارد.

مقدمات واردات خودروهای صفرکیلومتر هم از آبان سال گذشته آغاز شده است. اواخر ماه گذشته تعرفه های جدید نیز تعریف و ابلاغ شد. پس برای ورود این خودروها غیر از اخذ مجوزهای الزامی سازمان ملی استاندارد و تأییدیه های سازمان محیط زیست نباید مانع عمده دیگر وجود داشته باشد، این پروسه نیز بنا بر شنیده ها در حال انجام است. بنابراین برای بازگردان نظم و تعادل به بازار خودرو تمام شرایط فراهم و ابزارهای لازم تهیه شده است. در این شرایط هیچ نکته دیگری جز مسئله کمبود و یا عدم تخصیص ارز باقی نمانده است.

در واقع، بنا به گفته متولیان واردات، مراحل به سرعت در حال انجام است. تکلیف آیین نامه واردات خودروهای دست دوم نهایتاً تا اواسط تابستان باید مشخص شود. برای عرضه خودروهای تولید داخل اعم از دولتی و غیر دولتی هم وضعیت مشخص شده است، بنابراین در حال حاضر اصلی ترین گره، مشکل کمبود ارز است، پیش تر خودروسازان نسبت به عواقب عدم تأمین آن هشدار داده اند، کسری قطعه هفته پیش برخی از خطوط تولید آبی پوشان جاده مخصوص را متوقف کرد، برخی خودروسازان نیز اعلام کرده اند تحویل به موقع اولویت های نیمه دوم سال جاری، منوط به تأمین ارز مورد نیاز است، واردات خودروهای صفر و دست دوم نیز به ارز نیاز دارند.

در این وضعیت، تمام چشم ها به دستان دولت دوخته شده است، چراکه دستیابی به اهداف مدنظر فقط و فقط به توانمندی، کارایی و سرعت قوه مجریه گره خورده است، چراکه در حال حاضر، به رغم ریزشی شدن بازار، چندان دادوستدی انجام نمی شود، بازار منتظر ورود خودروهای جدید است، اما تا چه زمانی می تواند صبر کند؟ تا کی می تواند به اعتماد ورود خودروهای وارداتی دست روی دست بگذارد؟ مصرف کنندگان واقعی تا چه زمانی می تواند تقاضای خودرو را نگه دارند؟

بعد از مدت ها تعداد فروشنده ها زیاد شده است، قیمت ها روند کاهشی را آغاز کرده اند، خریدار زیادی هم در بازار وجود ندارد. طی دو ماه اخیر توانسته اند با استفاده از ابزار واردات مانع از بروز رفتار هیجانی بازار شوند. بنابراین دولت باید به شدت از وضعیت پیش آماده استقبال و برای تثبیت آن تلاش کند. دولت باید بداند که در حال حاضر به دلیل اختلاف قیمتی پیش آمده، موج انصراف از خودروهای سامانه ای و همچنین فروش خودروهای خانگی ایجاد شده است؛  اگر نتواند توقع مردم را برآورده کند، بازار به سرعت حرکت در مسیر مخالف این روزها را آغاز خواهد کرد، تنها دلیل نیز کمبود ارز قلمداد می شود.

اگر روال کاری همانند ماه های اخیر باشد، به نظر می رسد باید شایعه ها را باور کرد، شایعه هایی مبنی بر این که دولت قصد دارد از طرق بازار خودرو، ارزهای خانگی و نقدینگی سرگردان را جمع آوری کند، یا این که قرار است تنها تعدادی محدود توسط عده ای معدود خودرو وارد شود. دولت اگر واقعاً قصد تنظیم بازار و کاهش قیمت ها را دارد، باید از هر ابزار و امکانی که در اختیار دارد برای تأمین ارز استفاده کند و بهانه دست بازار ندهد.

۴.۱ امتیاز از ۱۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.