ترفند جدید دولت برای هضم و پذیرش قیمت خودروهای وارداتی
به نظر می رسد انتقادهای اخیر به تعرفه و قیمت گذاری خودروهای وارداتی باعث شده است پاستورنشینان به دنبال راه چاره ای جدید باشد؛ به احتمال زیاد، خبر منتفی شدن ورود خودروهای دست دوم می تواند ترفند جدید دولت برای هضم و پذیرش قیمت خودروهای وارداتی و ایجاد ترس از افزایش قیمت ها باشد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، خبر منتفی شدن واردات خودروهای دست دوم را می توان یکی از تأثیرگذارترین اخبار و عوامل مؤثر در التهاب و برهم خوردن سکوت و سکون بازار دانست؛ دولت و در اصل، حکمرانی اقتصادی کشور با استفاده ابزاری از این حربه و ایجاد امید واهی ارزان سازی قیمت های بازار، در دومین ماه از سال توانسته اند جریان منفی علیه این لایحه را به یک جریان حمایتی قوی بدل کنند.
در آن مقطع و پس از عزل فاطمی امین حواشی و جبهه جدیدی علیه خودروسازان غیر دولتی شکل گرفته بود. به خصوص این که موافقان، مخالفان و وزیر سابق صمت پیش و حتا در خلال استیضاح به دفعات بر مافیا تأکید می کردند و مستقیم و غیر مستقیم کد و نشانی غیر دولتی ها را می دادند.
در این شرایط، یکباره قیمت برخی محصولات مونتاژی به شکل عجیب و غریب منتشر شد، فهرستی که با دو واکنش عمده مواجه شد، خودروسازان غیر دولتی به شدت علیه آن موضع گرفتند و در مقابل، مردم و شواری رقابت با جدیدت تمام از این قیمت ها استقبال کردند.
با توجه به نحوه ناقص قیمت گذاری، طبیعی بود که مونتاژکاران زیر بار نروند. در همین وضعیت، وزارت صمت، شورای رقابت و منتقدان مونتاژکاران با مطرح کردن واردات خودروهای دست دوم، هم مقاومت مونتاژکاران را شکستند و هم جو بسیار سنگین و منفی علیه آنان به راه انداختند. این جو موجب شد برخی موانع دیگر نیز از پیش پای این طرح برداشته شود. این روند تا امروز نیز ادامه داشته است. در واقع، مسئولان توانستند بازار را با استفاده از واردات خودرو کنترل کنند.
اما به نظرمی رسد انتقادهای اخیر نسبت قیمت خودروهای وارداتی، دولت را بر آن داشته است تا با ایجاد نگرانی و التهاب در بازار و به احتمال زیاد اثری که این خبر بر قیمت ها خواهد گذاشت، از یک سو، منتقدان را وادار به سکوت کند و از سوی دیگر، برای پذیرش استفاده از ارز با منشأ خارجی فشار را روی منتقدان بیش تر و بیش تر کند. پیش تر نیز با استفاده از این ترفند توانستند قیمت خودروهای مونتاژی را کنترل و با فروش سامانه ای جریان عرضه را نیز در دست خود بگیرند.
به بیان ساده تر، دولت به جای این که به دنبال آرام کردم فضا و آغاز حرکت به سمت کاهش قیمت ها باشد، به شکل ماهرانه ای مسیر را طوری طراحی کرده است که از وضعیت موجود درآمدزایی کند. این درآمدزایی در حالی است که مصرف کنندگان هیچ نقشی در به وجود آمدن شرایط فعلی نداشته اند، حتا اگر هجوم تقاضا با نیات مختلف را هم در نظر بگیریم، باز هم این وضعیت محصول سیاست های داخلی و خارجی است.
در این میان اما برخلاف وعده ها و تأکیدات فراوان، بازار خودرو به محلی امن برای کسب درآمد دولت تبدیل شده است. با این حال، تعریف تعرفه ها، که گویا برخی مجلسیان تازه با آن آشنا شده اند، به محل انتقاد به دولت بدل شده است. دولت نیز نمی تواند از این درآمد چشم پوشی کند. ضمن این که، با توجه به روند فرسایشی و کندی که واردات خودرو طی کرده است، هنوز دولت برای تحقق اهداف درآمدی شکاف زیادی دارد. بنابراین به همین سادگی و راحتی از خیر واردات خودرو نخواهد گذشت، چون آن ها نیز می دانند در صورت قطعیت عدم ورود خودروهای کارکرده، سمت و سوی بازار تغییر می کند و آرامش تصنعی این روزها به توفانی عظیم بدل خواهد شد.
با این تفاسیر نمی توان باور کرد مواد الحاقی به قانون ساماندهی خودرو لغو و یا فراموش شود، شاید دولت با تکیه بر دلایل و استدلال های خاص خود بتواند زمان اجرای آن را به تأخیر بیاندازد، اما با توجه به قانونی بودن آن، امکان عدم اجرای آن وجود ندارد. در همین حال، با توجه به اثرگذاری عرضه این خودروها بر بازار و نزدیک شدن به ایام پایانی سال، بسیار بعید است که در این برهه دولت بخواهد با اقدامات خود بازار را به هم بریزد.
در واقع، وزارت صمت به احتمال زیاد می خواهد با ایجاد جو روانی جدید، از یک سو، باز هم عطش بازار را بسنجد و هم با یادآوری اثرگذاری این خودروها بر بازار یک تیر و دو نشان بزند. با این روش، دیگر کسی به قیمت خودروهای وارداتی اعتراض نخواهد کرد و همچنین منابع ارزی مورد نیاز این خودروها شاید سریع تر فراهم شود. دولت با سامانه خودرو، پیش فروش خودروهای وارداتی و جمع آوری نقدینگی نشان داده است که هم شناخت خوبی از بازار به دست آورده است و هم با ترفندهای جدید به آن چه می خواهد دست پیدا می کند؛ نکته قابل تأمل این است که آن چه دولت به دست می آورد کاملاً با منافع مردم در تضاد است و کسی هم پاسخگو نیست.
دولت ولایتی مستضعفان مالیات سال اینده دو برابر خواهد شد. ده سال رشد اقتصادی صفره ولی مالیات با تورم هر سال رشد داشته و از همه مهمتر تورم خودش مالیات پنهان از مردم میگیرن . دولت خودش بزرگترین دلال و انحصاگر در کشوری هست . مادر کشوری زندگی میکنیم که ۸۵ درصد اقتصاد در دستان دولت و شبهه دولتی هاس مالیات واقعی نمیدن ولی نگاه دولت به دست ۱۵ درصد خلاصه شده .
همه ارگان ها به فکر درامد از جیب مردم هستن امروز در تیتر خبرها پیشنهاد فروش پلک رند توسط پلیس راهنمایی رانندگی دیدم. فکرمیکنم یا ما معنی قانون متوجه نشدیم یا قانون فقط قانون جنگل به قول یه دوستی تامام (تمام خودمون )
بدبخت مردم ایران از افغانستان هم کمتریم لندکروز سوار میشوند ما اینجا با همان پول ده بار خودرو ثبت نام کردیم ولی چیزی به اسممان در نیامد یا درنیاورند با داشتن معلولیت ونیازمبرم به وسیله نقلیه هیچ کسی پاسخگو نیست که ما پول خودرو داخلی آزاد رانداریم چه برسد به خارجی چه خاکی بر سرمان بریزیم به جانبازان خودرو تخصیص دادند که ممنون وحداقل صدایشان درنیاید ولی انگار معلولین باید بمیرند این چه وضعی است دراین مملکت پول به خودروساز میدهیم که یک خودرو به یک معلول بدهند هیچکس جوابگو نیست در کشورهای دیگر با وام وحداقل تعرفه به معلولان خودرو میدهند تا بتوانند امورات خودرا انجام دهند وباری روی دوش جامعه نباشد مااز این دولت جز دروغ وتبعیض ووعده توخالی چیزی ندیدیم خدا به فریاد ما بی کسان برسد
وزیر صمت خاین چی شد کاهش تعرفه خودروهای وارداتی؟ چه شد واردات خودروهای دست دوم، فقط رانت و فساد.
کاملا تابلو و مشخصه که دولت الکی جو میده. وگرنه مشکل ارز و خدمات پس از فروش، که تازه بوجود نیومده از اولش هم میدونستند. دولت هم از درآمد مالیاتی و عوارض گمرکی چشم پوشی نمیکنه. چون براش کیسه دوخته. فقط با معطلی و ایجاد تاخیر میخواد عطش مردم و بازار رو بیشتر کنه که کسی در مقابل تعرفه ها شکایتی نداشته باشه. مثل عروس که زیر لفظی رو که بگیره بله رو میگه و خوش بحال داماد میشه. احتمالا کشش میده تا بهمن و بمناسبت دهه فجر یه چرخش قهرمانانه میده و شروع به ثبت سفارش با کندی میکنه و بازار شب عید رو هم با اون کنترل میکنه و مردم عید رو سر کار هستند تا ماشین ها بیان و ۷ خوان رستم بعدی رو طی کنن یه ۶ ماه هم اینطوری رد میشه. در این فاصله با نمایش حمایت از مردم و ورود خودرو، انتخابات رو هم برگزار میکنن. وگرنه یه کارشناسی کارگروه مربوط به آیین نامه که نباید آنقدر زمان ببره. دو حالت داره یا کارشناسان توان و درایت لازم رو ندارن یا تحت تاثیر گروهی مثل مافیای خودرو هستند که در نهایت دولت قدرت ابلاغ و اجرا رو نداره.
دوستانی که از شنیدن این اتفاق ناراحت شدن ، همونهایی هستند که از دیدن سی بار انتخاب نشدن در سامانه ثبت نام ایرانخودرو ناراحت شدن ، همونهایی که هر روز با افزایش قیمت همه چیز ناراحت میشن ، همونهایی که با عدم توانایی خرید گوشت و ماهی ناراحت میشن ، همونهایی که با دیدن زندگی مردم در کشورهای دیگه و مقایسه اون با زندگی خودشون ناراحت میشن و همونهایی که هرروز در این مملکت ناراحت میشن و امممما ! همونهایی هستند که سه ماه دیگه ساعت ۵ صبح پشت در محل صندوق اخذ رای منتظر نشسته اند !! جمع کنید بابا ! اینم میگذره و باز هم وزرا و وکلای مجلس پالان به دست منتظر مردم شریف ایران !هستند تا پالان رو پشتشون بگذارند و سواری بگیرند !
دقیقاً
هر بلایی سرمون میاد حقمونه. آشغالترین و ارزونترین ماشینهای خارجی رو میارن میلیاردی بهمون میدن و میخریم. قیمت ارزونترین ماشین وارداتی بالای یک میلیارده که اگر صد سال هم پول جمع کنیم نمیتونیم بخریمش البته شاید ما راه دزدی رو بلد نیستیم و این میلیارد واسه اقایون پول خورده.
خیلی نامردیه . راستش نامردی کلمه کوچیکه برای دولت و حکومت . به نظرم حروم زاده بهترین کلمه ای هست که میشه بهشون گفت و من مطمئنم خودمون کاری کردیم که باید اینطور تاوان پس بدیم .
به خدا قسم مجلس و آدمهاش را اخراج کنند ودزدیهایی که کردن را بین مردم تقسیم کنن وحقوقشان را برای گاوداری سرمایه گذاری کنن ۷۰ درصد مشکلات حل میشه
دولت دروغ گو و رانت خور و دزد تو بقیه زمینه ها که مردم قطع امید کردن از شما تمام امیدشون به خودرو و واردات دست دوم بود که اون هم دروغ در اومد
ما مردم ایران رو خیلی بیچاره کردن همه کالاها رو باید چندین برابر قیمت جهانی اش بخریم اونم با حقوق صد و پنجاه تا دویست دلاری در ماه، بعدشم خیلی کالاهای برند جهانی تو ایران نیست همش کالاهای بی کیفیت چین کمونیست پر شده و بازار ایران در انحصار کامل کالاهای بی کیفیت چین کمونیست قرار دادن به عبارتی یه کاپیتالسیون اقتصادی برای چین کمونیست ایجاد کردن
باز هم دَمِ اسب بخار گرم که حرف دل ما رو میزنه . از کارشناسان تست خودروی این سایت وزین خواهش میکنم یه تست جاده ای با چانگان cs55 هم داشته باشند . پایداری و شتاب و لگ های احتمالی سوالاتیه که با معرفی و رونمایی در نمایشگاه و شوروم و … جوابش مشخص نمیشه.
البته متوجهم که همکاری شرکت سایپا هم مهمه ولی بهتره سایپا به مشتریانش ارزش قائل بشه و با گذاشتن خودروها در بوته نقد کارشناسان سایتهای خودرویی ، انگیزه خرید رو در کشور ایجاد کنه.
سوالات دیگه هم هست، اینکه بعد از شروع مونتاژ یا راه اندازی خط تولید در ایران ، آیا قیمت وارداتی ها افت میکنه؟ کاش یه جور قیمت گذاری کنن که مثل ماکان چانگان های قدیمی وارداتی ضرر نکنیم. در مورد تامین قطعات هم صحبت بشه با توجه به مشکل دارندگان چانگان های قدیمی. سپاسگزارم
دوستان دلخوش واردات خودرو دست دوم نباشید هیچ وقت وارد نمیشه فقط با اخبار کذب بازارو کنترل مبیکنن .پارسال پونصد میلیون پول مردومو گرفتن قرار شد ۱۰۰ هزار خودرو وارد بشه ولی کلا ۳۶۰۰ تا وارد شده که کمتر از ۲۰۰ تاش پلاک شده .از اینورم ایرانخودرو هر دو ماه یه بار به بهانه های مختلف سی چهل درصد گرون میکنه کسایی که از پارسال منتظرن نوبتشون بشه با افزایش قیمت روبه رو میشن و بین دو راهی خریدن و نخریدن موندن .مطمعن باشد دو ماه اینده افزایش شدید قیمتو داریم چون نزدیک عید میشه عرضه کم و تقاضا زیاده پس اگه قصد خرید دارین واسه خودتون الان موقع خریده
هر بلایی سرمون بیارن حقمونه بزنن تو سرمون و صدامون درنیاد. ۴۴ ساله خوردو حل نشده و نخواهد شد فقط وعده های مردم فریب خودروهای آشغال ب قیمت فضایی اونم با التماس میگیریم