واردکنندگان بی نام و نشان خودرو ؛ دردسر جدید وزارت صمت برای مردم

واردکنندگان بی نام و نشان خودرو
واردکنندگان بی نام و نشان خودرو

آغاز جریان واردات خودرو منجر شد شرکت های متعددی این امر را در دستور کار خود قرار دهند، اما اخیراً برخی از این شرکت ها که مدعی واردات شده اند، از عقبه خاصی برخوردار نیستند و همین مسئله می تواند مشکلاتی را برای خریداران به همراه داشته باشد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، واردات خودرو بدون شک برای شرکت های واردکننده، سود و همچنین بازار مطلوبی را به ارمغان می آورد و همین موضوع شرکت های مختلف فعال در عرصه خودرو را بر آن داشته است که واردات خودرو را در دستور کار قرار دهند.

شرکت های بسیاری تاکنون توانسته اند مجوز واردات خودرو را از وزارت صمت دریافت کنند و با این حال، هنوز شاهد واردات گسترده خودرو به کشور نیستیم و پرسش های بسیاری در خصوص برخی از این شرکت ها وجود دارد. برای مثال، تاکنون چند شرکت مدعی واردات خودروهای نیسان و چند شرکت نیز ادعا می کنند که واردات خودروهای تویوتا را به انجام خواهند رساند. این در حالی است که برخی از این شرکت ها حتا یک وب‌سایت نیز ندارند و مشخص نیست وزارت صمت با استناد به چه سابقه ای اجازه واردات به این شرکت ها داده است. نکته دیگر این است که بسیاری از این شرکت ها، به هیچ عنوان با شرکت اصلی وارد مذاکره نشده اند و خودروهای مذکور را از نمایندگی های خودروسازان در کشورهای دیگر خرید خواهند کرد. این موضوع در کنار شرکت های بی نام و نشانی که واردات خودرو را به عهده گرفته اند، می تواند یک چالش جدی برای خریداران ایجاد کند و آن هم خدمات پس از فروش است.

زمانی که خودرویی از کمپانی اصلی خریداری نشود، نمی توان به تأمین قطعات و خدمات آن نیز امید داشت، چراکه شرکت مادر به تناسب سفارش های خود، خدمات پس از فروش را نیز تأمین می کند. از این رو، تنها در صورتی که یک بازار خاکستری برای قطعات و خدمات ایجاد شود، می توان نیاز این خوردوهای وارداتی را برطرف کرد. این در حالی است که یکی از مهم ترین شروط وزارت صمت برای مجوز واردات خودرو به شرکت ها این بود که خدمات پس از فروش به درستی صورت گیرد، که با شرکت هایی که اکنون خود را به عنوان واردکننده برندهای معتبر خودرو معرفی می کنند، بعید به نظر می رسد چنین امری محقق شود.

برخی از شرکت هایی که با نام های گوناگون مجوز واردات خودرو گرفته اند، آن قدر سابقه ندارند که یک وب‌سایت داشته باشند و در این بین پرسشی که مطرح می شود این است که چگونه می توان خدمات و برنامه های این شرکت ها را صحت سنجی کرد؛ اکنون باید دید وزارت صمت برای جلوگیری از این چالش چه اقدامی را در دستور کار قرار خواهد داد. البته که این وزارتخانه بارها ثابت کرده است بازار و مصرف کنندگان چندان هم مهم نیستند و آن چه اهمیت دارد، تحقق نیمه کاره وعده هایی است که با حقایق بازار فاصله بسیار دارند. وعده هایی مانند برقی کردن ناوگان تاکسی‌رانی و تولید خودروهای تمام برقی که به نظر می رسد بدون هیچ برنامه و بسترسازی خاصی به مرحله اجرا درآمده اند و مشخص نیست در آینده به چه وضعی دچار می شوند. واردات خودرو برای تنظیم بازار نیز یکی از همین وعده ها بود و اکنون، اعطای مجوز به شرکت هایی که هیچ نام و نشانی ندارند یکی از همان اقدامات اجرایی است که تنها هدف‌شان تحقق وعده است و نه بیش‌تر.

این در حالی است که وزارت صمت به ادعای بسیاری، عملکرد سختگیرانه ای برای صدور مجوز واردات خودرو دارد و هر شرکتی نمی تواند این امر را عهده دار شود. با این حال، شاهد هستیم که شرکت های گمنام تنها با صدور گواهی های مختلف و جشن های رونمایی، وعده واردات و تأمین خودرو را به مردم می دهند؛ خودروهایی که در برخی موارد حتا مشخص نیست از کجا خریداری خواهند شد و در این شرایط، بدون شک نمی توان به خدمات پس از فروش آن ها امیدوار بود.

۴.۹ امتیاز از ۱۰ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.