سورن پلاس ؛ مشخصات فنی + تصاویر

سورن پلاس

سورن پلاس جدیدترین عضو خانواده سمند سورن ایران خودروست. این خودروی ملی از سال ۱۳۹۸ با نسخه های مختلف به سبد محصولات ایران خودرو اضافه شد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

سمند اولین خودروی ملی ایران پس از انقلاب است که توسط مهندسان ایران خودرو در اواخر دهه ۷۰ شمسی دیده به جهان گشود. پلتفرم سمند در اصل، پلتفرم به‌روزشده پژو ۴۰۵ افسانه ای است که با کمی تغییرات به عنوان اولین پلتفرم ملی ثبت شد. تولید سمند از اوایل دهه ۸۰ شروع شد و تنها چند سال پس از تولید به اولین فیس لیفت خود رسید. 

سورن، که نام اولین و تنها فیس لیفت سمند به بازار خودروی کشور است، در اواسط دهه ۸۰ معرفی شد. سرانجام بعد از حدود ۱۵ سال، نسل جدید این خودرو با تجربه تغییرات ظاهری و باطنی وارد میدان شده و به رقابت با دیگر برادرانش پرداخته است. سورن پلاس اکنون در ۴ نسخه مختلف تولید می شود، که تیپ ۴ آن فول ترین نسخه سورن پلاس محسوب می شود و در اواسط پاییز ۱۴۰۲ نزدیک به ۳۸۹ میلیون تومان در کارخانه قیمت دارد. 

طراحی سورن پلاس

سورن پلاس در بخش طراحی همان طور که پیش تر اشاره کردیم نسبت به قبل دستخوش تغییرات مختلفی شده است، اما در کل، ظاهر آن شبیه به سورن معمولی است. در نمای جلوی این خودروی ملی، اولین تغییرات به گرافیک داخلی چراغ های جلو مربوط می شود که کاملاً متحول شده اند. همچنین جلوپنجره خودرو میز به رنگ مشکی درآمده و سپر نیز ظاهر به‌روزتری پیدا کرده است. 

در نمای کناری به غیر از تیپ ۱ (رینگ فولادی) طراحی رینگ تغییر پیدا کرده است و حالا شاهد رینگ های دورنگ در این خودرو هستیم، همچنین دستگیره درها نیز به حالت آسان بازشو تغییر شکل داده اند. نمای عقب سورن پلاس نیز تنها گرافیک داخلی کاسه چراغ ها به‌روز شده و همچنین یک برآمدگی کوچک شبیه به بال عقب بر روی درِ صندوق قرار گرفته است. 

کابین سورن پلاس

با ورود به کابین سورن پلاس همچنان تغییرات، مانند نمای بیرونی، چندان زیاد نیست و اولین تفاوت بزرگ به طراحی غربیلک فرمان بازگشته که شبیه به سورن و سورن پلاس است. در برخی تیپ های سورن پلاس، داشبورد میانی میزبان یک سیستم مالتی مدیا به همراه صفحه نمایش لمسی است که کاملاً آپشنی بازارپسند محسوب می شود. همچنین در این نسخه ها پنل سیستم تهویه مطبوع نیز به صورت اتوماتیک و دیجیتال است. 

اما در برخی دیگر از تیپ های سورن پلاس خبری از سیستم مالتی مدیا با نمایشگر نیست و مانند قبل، یک سیستم پخش ساده بلوتوثی در کنار پنل کنترل دستی تهویه مطبوع قرار گرفته اند. نکته منفی در کابین سورن پلاس استفاده از متریال بی کیفیت است که بیش تر مالکان را ناراضی کرده است و جنس خوبی ندارد، اما از نظر فضای کابین و صندوق عقب همچنان سورن پلاس مانند دیگر برادران سدان خود، جزو خودروهای سدان خانوادگی پرطرف‌دار محسوب می شود. 

مشخصات فنی سورن پلاس

در بخش فنی، تفاوتی میان سورن پلاس با تیپ ها و نسخه های مختلفش وجود ندارد. قلب تپنده عضو جدید خانواده سورن همان پیشرانه معروف EF7 است، که یک پیشرانه ۱.۷ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ است. این پیشرانه توانایی تولید ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتن متر گشتاور را دارد. همچنین جعبه دنده آن نیز از نوع ۵ سرعته دستی است که نیرو را به چرخ های جلوی خودرو منتقل می کند. 

بیشینه سرعت سورن پلاس ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است و مصرف سوخت آن نیز حدود ۷.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است. سورن پلاس از نظر تعلیق هیچ تفاوتی با خانواده سمند و دنا ندارد و به همین دلیل، سواری نسبتاً نرمی را در پیش دارد. استفاده از پیشرانه EF7 به جای پیشرانه های خانواده XU سبب شده است شتاب این خودرو نیز عدد قابل قبولی داشته باشد. 

تیپ ها، امکانات رفاهی و ایمنی

سورن پلاس در بخش امکانات رفاهی و ایمنی، همان طور که پیش تر اشاره کردیم، در نسخه ها و کلاس های متفاوتی در حال تولید و عرضه است. سورن پلاس با چهار کد کلاسی با شماره های ۵۷۵۱۹، ۵۷۵۲۲، ۵۷۵۲۳ و ۵۷۵۲۴ تولید می شود، که تمامی این کلاس ها از نظر فنی مشخصات یکسانی دارند و تفاوت آن ها تنها در برخی امکانات رفاهی خودرو خلاصه می شود.

برخی از آپشن های سورن نظیر ترمز ضد قفل، ترمز جلو دیسکی، دو عدد ایربگ، فرمان هیدرولیک با کلیدهای کنترلی، تهویه اتومات، کانال تهویه برای سرنشینان عقب، دی لایت، چراغ روشنایی ترک خودرو، آینه های کناری تاشو برقی و کروز کنترل در همه کلاس ها وجود دارد، اما تفاوت این خودرو به طور کل در بخش مالتی مدیا، دوربین عقب، پاور ویندوز و رینگ آلومینیومی خلاصه می شود. 

کد کلاس ۵۷۵۲۲ در بخش سیستم صوتی، مجهز به مالتی مدیا شده است. دوربین دید عقب و رینگ آلومینیومی هم در این تیپ مشاهده می شود. نکته منفی این تیپ عدم بهره مندی آن از پاور ویندوز و آنتی ترپ است. این کد نیز مانند قبلی دارای سیستم مالتی مدیا و رینگ آلومینیومی است و آنتی ترپ و پاور ویندوز نیز برای آن لحاظ شده است. 

کد کلاس ۵۷۵۲۳ را باید ضعیف ترین تیپ سورن پلاس دانست، چراکه در آن خبری از مالتی مدیا و دوربین نیست و رینگ آن هم فولادی است. این تیپ در بین آپشن های اضافی تنها پاور ویندوز را داراست. این کد کلاس نیز یکی از کم آپشن ترین تیپ های سورن پلاس است و تنها تفاوت آن با کد ۵۷۵۲۴ برخورداری آن از رینگ آلومینیومی است. پاور ویندوز هم در این تیپ دیده می شود که در کد کلاس های ۵۲۳ و ۵۲۴ هم این مورد به چشم می آید.

تجربه رانندگی

با ورود به کابین سورن چندان شگفت زده نخواهید شد، چراکه متریال تشکیل دهنده داشبورد و اتاق اصلاً کیفیت مطلوبی ندارند. بسیاری از مالکان این خودروی ملی از این مورد شکایت داشتند و سر و صدای زیاد ادوات کابین جزو ایرادهای شایع سورن محسوب می شود. البته هنگام نشستن بر روی صندلی راننده برخلاف برخی از خودروهای داخلی ارگونومی کابین قابل قبول ارزیابی شده و همه چیز در دسترس راننده است. 

هنگام فشردن پدال گاز خودرو به سرعت گوش به فرمان شماست و شتاب می گیرد. به سبب بهره مندی این خودرو به پیشرانه EF7، قدرت و گشتاور مناسبی برای آن به وجود آمده است و همچنین مصرف سوخت نیز در شرایط ایده آل عدد نسبتاً قابل قبولی خواهد بود. همان طور که پیش تر اشاره کردیم، سیستم تعلیق این خودرو در چرخ های جلو از نوع مک فرسون و در چرخ های عقب از نوع فنر پیچشی است، که سواری نسبتاً نرمی را برای این خودرو به ارمغان آورده است. 

ضربه ها تا حدود نسبتاً زیادی توسط سیستم تعلیق جذب شده است و به اتاق منتقل نمی شوند، اما همین نوع سیستم تعلیق سبب شده است پایداری این خودرو مانند دیگر مدل های خانواده سمند و دنا چندان مطمئن نباشد. دید اطراف در این خودرو نسبت به خودروهایی همچون سمند و دنا چندان متفاوت نیست و به واسطه شیشه های بزرگ دید تمام زوایا مناسب ارزیابی می شود. 

رقبا 

سورن پلاس در دسته سدان های خانوادگی قرار دارد و مهم ترین رقبایش در بازار خودروی کشور برادران دیگرش هستند؛ خودروهایی همچون دنا، دنا پلاس معمولی، رانا پلاس، پژو پارس و همچنین دیگر مدل هایی مانند شاهین و جک J4 از جمله رقبای صفرکیلومتر این خودرو در بازار هستند. 

مزایای سورن پلاس

  • امکانات رفاهی قابل قبول
  • سواری نرم
  • پیشرانه قدرتمند
  • خدمات پس از فروش مناسب
  • بازار خوب

معایب سورن پلاس

  • طراحی همچنان ساده
  • پلتفرم قدیمی
  • کیفیت ساخت پایین
  • ایمنی نامعلوم
سورن پلاس چه مشخصاتی دارد؟

سورن پلاس دارای پیشرانه EF7 با حجم دقیق ۱۶۴۵ سی سی است. این پیشرانه قادر به تولید بیشینه قدرت ۱۱۳ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و بیشینه گشتاور ۱۵۳ نیوتن متر از دور ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ دور در دقیقه است. یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی نیروی تولیدی توسط پیشرانه سورن را به چرخ های جلوی این خودرو می رساند.

سورن پلاس چند تیپ دارد؟ 

به طور کلی، سورن پلاس چهار کد کلاس به ترتیب با شماره های ۵۷۵۱۹، ۵۷۵۲۲، ۵۷۵۲۳ و ۵۷۵۲۴ دارد. 

امکانات پایه سورن پلاس چیست؟

امکاناتی نظیر ترمز ضد قفل، ترمز جلو دیسکی، دو عدد ایربگ، فرمان هیدرولیک با کلیدهای کنترلی، تهویه اتومات، کانال تهویه برای سرنشینان عقب، دی لایت، چراغ روشنایی ترک خودرو، آینه های کناری تاشو برقی و کروز کنترل در همه کلاس های سورن پلاس ایران خودرو وجود دارد. 

۲.۷ امتیاز از ۲۳ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.