چانگان CS55 پلاس؛ وارداتی جدید سایپا در راه ایران

چانگان CS55 پلاس

چانگان CS55 پلاس دیگر گزینه شرکت سایپا برای واردات خودرو است که به زودی به ایران می آید. در ادامه به بررسی این کراس اوور متوسط می پردازیم.

آریزو 8 آریزو 8

هفته گذشته بود که که در اسب بخار اعلام کردیم شرکت سایپا واردات چهار محصول از نشان چانگان را نهایی کرده است و واردات خودرو را با این چهار مدل آغاز می کند. اولین مدل چانگان، یونی تی بود که گزارشی در مورد نمونه وارداتی آن در شرکت سایپا منتشر کردیم و مدل های بعدی وارداتی CS35 پلاس، CS55 پلاس و یونی K هستند که به زودی به ایران می آیند. پیش از این که واردات خودرو جدی شود قرار بود سایپا به صورت مونتاژی عرضه محصولات چانگان را در ایران انجام دهد، اما حالا خبری از مونتاژ نیست و قرار است این کراس اوورها همگی به صورت وارداتی به بازار عرضه شوند. در ادامه، چانگان CS55 پلاس را از جنبه های مختلف بررسی می کنیم.

درباره چانگان CS55 پلاس

چانگان CS55 پلاس

این کراس اوور چانگان، که در رده کراس اوور کامپکت یا متوسط کوچک قرار می گیرد، در سال ۲۰۱۷ و در نمایشگاه خودروی شانگهای برای نخستین بار معرفی شد و پس از آن به بازار چین آمد. این خودرو در سبد محصولات چانگان پایین تر از CS75 و بالاتر از CS35 قرار می گرفت و از همان ابتدا فروش نسبتاً خوبی را در بازار چین و دیگر بازارهای هدف ثبت کرد. در سال ۲۰۱۸ کمپانی چانگان تغییراتی را در ظاهر این خودرو انجام داد و نسخه فیس لیفت این کراس اوور را معرفی کرد. در سال ۲۰۱۹ باز هم یک فیس لیفت عمیق تر بر روی این خودرو انجام شد و نام چانگان CS55 پلاس جایگزین شد. در نهایت، در سال ۲۰۲۱ کمپانی چانگان نسل جدیدی از CS55 پلاس را رونمایی کرد و همین نسخه است که با آخرین مدل به ایران می آید. پس با کراس اووری طرف هستیم که یک نسل و دو فیس لیفت را پشت سر گذاشته است و در دوران پختگی نسبی خود به ایران می آید.

طراحی چانگان CS55 پلاس

چانگان CS55 پلاس

کراس اوور چانگان در نسل دوم سبک جدید طراحی های این کمپانی را در ظاهر خود دارد. این سبک همان سبکی است که در سری یونی چانگان هم دیده می شود، اما در سری CS، المان ها ساده تر هستند. به عبارت ساده تر، با کراس اووری طرف هستیم که طراحی مدرن و سبک جدید طراحی چانگان را دارد، اما ظاهرش مثل یونی تی چندان رادیکال و فضایی نیست و بسیار سنتی تر طراحی شده است. چانگان CS55 پلاس ۴,۵۱۵ میلی متر طول، ۱,۸۶۵ میلی متر عرض، ۱,۶۸۰ میلی متر ارتفاع دارد و فاصله محوری ۱,۸۳۵ میلی متر است.

در نمای جلو، چراغ ها با فناوری ال ای دی، باریک و کشیده طراحی شده اند و چراغ های روشنایی روز در بالای کاسه چراغ قرار دارند. جلوپنجره در ابعاد بزرگ و با رنگ زمینه مشکی طراحی شده است و ورودی های بزرگ هوا را در پایین سپر می بینیم. در گوشه های سپر و در کنار خودرو قطعاتی نواری و با رنگ متضاد بدنه می بینیم که باعث شده اند این خودرو ظاهری اسپرت پیدا کند. در کنار خطوط نسبت به یونی تی ساده تر است و شیب سقف هم از یونی T کم تر است. اسپویلر معمولی را در عقب می بینیم، اما به کاررفتن چراغ سوم ترمز روی آن باعث شده است طراحی جذاب تر شود. رینگ ها ۱۹ اینچی هستند و در مجموع، طراحی قابل قبولی را در چانگان CS55 پلاس نسبت به دیگر چینی های حاضر در بازار ایران می بینیم. به نوعی می توان گفت این کراس اوور انتخاب کسانی است که ظاهری ساده تر را از یک کراس اوور نسبتاً مدرن چینی می خواهند.

مشخصات فنی چانگان CS55 پلاس

چانگان CS55 پلاس
چانگان CS55 پلاس

کراس اوور چانگان به پیشرانه ۱.۵ لیتر توربو با فناوری GDi مجهز است که توان تولید نهایت قدرت ۱۷۸ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۸۰ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۷ سرعته دوکلاچه تر به رخ های جلو منتقل می شود. سیستم تعلیق در جلو مکفرسون است و در عقب سیستم چند اتصاله یا مولتی لینک را داریم و در کل، مشخصات فنی مشابه یونی تی را در چانگان CS55 پلاس می بینیم، با این تفاوت که میزان قدرت در این خودرو کمی بیش تر است. پیشرانه این کراس اوور از سری بلوکُر چانگان است و این یعنی عملکرد قدرتی پیشرانه و راندمان حرارتی آن نسبت به دیگر چینی های حاضر در بازار بهتر است.

کابین و مشخصات فنی چانگان CS55 پلاس

کابین چانگان CS55 پلاس
کابین چانگان CS55 پلاس

کابین کراس اوور وارداتی سایپا همانند یونی تی بسیار با آن چه در دیگر چینی ها دیده بودیم متفاوت است. سبک طراحی مدرن و به‌روز است و ارگونومی کابین هم نسبتاً خوب ارزیابی می شود. جلوآمپر دیجیتال عقب تر از چیزی قرار گرفته که در خودروهای معمول می بینیم و طراحی مدرنی دارد. طراحی فرمان الگوی طراحی های پژو را دارد و در پایین کنسول هم فضای باز را مشابه با یونی تی داریم. در مجموع، طراحی داخلی، مدرن و زیبا ارزیابی می شود و مهم ترین المان در آن متفاوت بودن الگوهای طراحی است.

برای این کراس اوور در بازارهای هدف سه تیپ قابل سفارش است که در نسخه فول چانگان CS55 پلاس امکانات خوبی نظیر چراغ های تمام ال ای دی، سنسور نور و باران، سقف پانورامیک، صندلی برقی ۶ حالته راننده، صندلی ۴ حالته برقی شاگرد، صفحه نمایش لمسی ۱۰ اینچی مولتی مدیا، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم پاکسازی PM 0.1 و یونیزاسیون، سیستم صوتی پایونیر، اتصال اپل کارپلی، شارژر وایرلس، دوربین ثبت وقایع، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم فرمان صوتی، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی، سیستم ضد واژگونی، سنسور پارک عقب، ۶ ایربگ ده نقطه ای، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)، قابلیت استارت با ریموت، کروز کنترل تطبیق پذیر، رادار خطی، هشدار برخورد از جلو و ترمز هوشمند اتوماتیک را می بینیم. البته به دلیل محدودیت های قیمتی واردات، نسخه فول را در ایران نخواهیم دید و در نهایت باید دید سایپا چه امکاناتی را برای این کراس اوور وارداتی در نظر خواهد گرفت.

قیمت و زمان عرضه چانگان CS55 پلاس

چانگان CS55 پلاس
چانگان CS55 پلاس

در بازارهای هدف چانگان CS55 پلاس بسته به تریم در بازه قیمتی ۲۰ تا ۲۵ هزار یورو به فروش می رسد، پس بر این اساس باید نسخه ای نزدیک به نسخه پایه را در ایران ببینیم. البته چون واردات سایپا در تعداد بالا انجام می شود احتمال دارد گزینه های کامل تر با قیمت توافقی پایین تر توسط سایپا خریداری شود. از آن جا که سایپا چانگان CS55 پلاس را به عنوان اولویت های وارداتی خود معرفی کرده است، این کراس اوور را تا پایان سال و یا اوایل سال آینده در ایران خواهیم دید. عرضه همانند همه وارداتی ها در بورس کالا انجام می شود و انتظار می رود قیمت پایه ای در محدوده ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان را برای این کراس اوور چینی داشته باشیم.

ویدیو چانگان CS55 پلاس؛ وارداتی جدید سایپا در راه ایران

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.