همه چیز در مورد هیوندای i20 و تفاوت نسخه های مختلف آن

هیوندای i20

سلیقه بازار خودرو در تمام دنیا به سمت خرید کراس اوورها رفته است اما نمی توان از کلاس مهم و پرطرف دار هاچ بک گذشت. در این مقاله سعی می کنیم معرفی کاملی از نسخه های مختلف «هیوندای i20» داشته باشیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

گرچه این روزها تمام خودروها قیمت بالایی دارند اما در گذشته ای نه چندان دور خرید یک خودروی معمولی و وارداتی به اندازه امروز دست نیافتنی نبود. یکی از برندهایی که همواره در ایران پرطرف دار بوده «هیوندای» است؛ خودروساز کره ای که حالا در اوج تاریخی خود به سر می برد، چراکه از نظر کیفی در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. یکی از مدل های پرطرف دار هیوندای، i20 است، هاچ بکی که در خیابان ها و جاده های ایران هم حضور دارد و نسل های مختلف آن را به صورت وارداتی و مونتاژی در بازار می بینیم.

تاریخچه هیوندای i20

در سال ۲۰۰۸ بود که کمپانی هیوندای مدل i20 را برای نخستین بار تولید کرد. این مدل قرار بود جانشین مدل نسبتاً ناموفق “Getz” باشد و از همان ابتدا کمپانی بازار وسیع تری را برای i20 در نظر گرفته بود. با ورود i20 به بازا کره، این مدل از همان ابتدا محبوبیت بالاتری نسبت به Getz داشت و خیلی زود یکی از مدل های پرفروش کمپانی شد. البته داستان تولید هیوندای تنها جایگزین کردن مدلی برای Getz نبود و آن ها در نظر داشتند که خودرویی را پس از i10 و i30 معرفی کنند که از نظر کلاس بدنه دقیقاً بین این دو قرار گیرد. حالا یکی از هاچ بک های پرطرف دار هیوندای، i20 است و تولید آن همچنان در اقصا نقاط جهان ادامه دارد.

هیوندای i20

اولین نسل هیوندای i20

همان طور که گفته شد، i20 برای نخستین بار سال ۲۰۰۸ به بازا آمد. کمپانی در آغاز هدف گذاری ۱۰۰۰ دستگاه در بازار داخل کره را برای این خودرو در نظر گرفت، اما هدف از تولید این خودرو تصاحب بازار اروپا بود و تنها ۲ سال طول کشید تا i20 به جمع پرفروش های قاره سبز اضافه شود. در همان سال های ابتدایی، i20 رقیبی سرسخت مثل «هوندا Jazz» را کنار زد چراکه هاچ بک هیوندای با قیمت کم تر میزان امکانات و آپشن های بیش تر را ارائه می داد و چیزی نگذشت که خیلی زود همه i20 را به عنوان خودرویی قابل اعتماد شناختند.

حتماً ببینید: تست و بررسی هیوندای i10 و i20

حضور اولین نسل i20 در ایران

اولین نسل از i20 به ایران هم آمد. شرکت «آسان موتور» هاچ بک هیوندای را با مدل ۲۰۱۱ وارد ایران کرد. این خودرو مجهز به پیشرانه ۱٫۶ لیتری ۴ سیلندر است که توان تولید ۱۲۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۷ نیوتن متر گشتاور را دارد. قدرت این پیشرانه توسط جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شد و در مجموع، می توان گفت که با یک هاچ بک شهری طرف بودیم که در آن زمان طراحی مدرنی داشت اما شتاب و عملکرد فنی عجیب و غریبی را ارائه نمی داد.

نسل اول i20 در ایران نهایت سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت را داشت و در ۱۱ ثانیه شتاب گیری می کرد. یکی از مزیت های این خودرو مصرف پایین آن بود که در هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۵٫۸ لیتر بنزین مصرف می کرد. ایمنی این خودرو نیز شرایط خوبی داشت و توانسته بود در مجموعه یورو انکپ پنج ستاره ایمنی آن سال را کسب کند. از جمله امکانات ایمنی این خودرو می توان به ترمز ABS، ترمز EBD، سیستم کنترل پایداری، ایربگ راننده، سرنشین، کناری و پرده ای اشاره کرد. همچنین این نسخه از i20 به آپشن های زیر مجهز بود:

سانروف

سنسور نور و سنسور باران

استارت دکمه ای

گرم کن صندلی های جلو

تریم داخلی چرم و پارچه

بلوتوث

کروزکنترل

سنسور عقب

سیستم تهویه اتوماتیک

آینه تاشو برقی

معرفی فیس لیف هیوندای i20

i20 در بازار اروپا از اقبال خوبی برخوردار بود اما ایرادهایی هم به این خودرو وارد می شد که کمپانی تصمیم گرفت فیس لیفتی برای این مدل رونمایی کند. برخی مشتریان i20 به کیفیت فرمان پذیری این خودرو انتقاد داشتند و همچنین ظاهر این خودرو تکراری شده بود و رقبا فیس لیفت های جذابی معرفی کرده بودند. هیوندای به خوبی با یک فیس لیفت متوسط ظاهر این خودرو را ارتقا داد و کیفیت فنی این خودرو را نیز بالا برد. البته در بازار اروپا انتقادهای زیادی به هزینه سرویس های دوره ای نسخه فیس لیفت i20 وارد بود اما در مجموع، این نسخه موفقیت نسخه قبل را ادامه داد.

حضور نسخه فیس لیفت هیوندای i20 در ایران

آسان موتور نسخه فیس لیفت هیوندای i20 را با مدل ۲۰۱۴ در ایران عرضه کرد. نسبت به نسل قبل i20 تغییراتی را در ظاهر این خودرو داشتیم. از جمله این تغییرات، جلوپنجره، چراغ ها و سپر جدید بود و همچنین چراغ های عقب نیز چهره جدیدی به خود گرفتند. نکته منفی i20 فیس لیفت، پیشرانه ضعیف تر ۱٫۴ لیتری آن نسبت به پیشرانه ۱٫۶ لیتری مدل های قبل از فیس لیفت است. زیر کاپوت این نسخه از i20 یک پیشرانه ۱٫۴ لیتری ۴ سیلندر قرار گرفته که توان تولید ۹۹ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور را دارد. قدرت پیشرانه در این خودرو از طریق جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شود.

حتماً بخوانید : مقایسه هیوندای i20 با سیتروئن C3

با توجه به افت قدرت در این نسخه از هیوندای i20، می توان آن را بیش تر مناسب برای استفاده های شهری دانست. این خودرو امکانات ایمنی مانند ترمزABS ، ترمز EBD ،سیستم کنترل پایداری ، ایربگ راننده، سرنشین، کناری و پرده ای را دارد و مجموعه زیر فهرست امکانات و آپشن های این خودروست:

سانروف

سنسور نور و باران

استارت دکمه ای

گرم کن صندلی های جلو

تریم داخلی چرم و پارچه

بلوتوث

کروزکنترل

سنسور عقب

سیستم تهویه اتوماتیک

آینه تاشو برقی

سنسور جلو

مانیتور (سفارشی)

دوربین عقب (سفارشی)

هیوندای i20 مونتاژ

معرفی نسل جدید تر هیوندای i20

در سال ۲۰۱۴ نسخه جدیدی از مدل i20 در بازارهای هند و اروپا رونمایی شد که تفاوت های ظاهری زیای با نسخه قبل خود داشت و در بحث پلتفرم تغییر کرده بود. این نسخه همان مدلی از i20 است که توسط «کرمان موتور» در ایران مونتاژ شد. در بحث پیشرانه همان موتور ۱٫۴ لیتری زیر کاپوت این خودروست، اما چهره این خودرو به مراتب زیباتر شده است. این پیشرانه با توجه به اطلاعات منتشر شده از جانب کرمان موتور، قدرتی برابر با ۹۸ اسب بخار را با گشتاور ۱۳۴ نیوتن متر تولید می کند. البته که پیشرانه ۱٫۴ لیتری تنفس طبیعی هیوندای برای i20 نسل دوم، در برخی بازارها توان ۱۰۱ اسب بخار را هم فراهم می سازد. البته ناگفته نماند که شرکت کرمان موتور در راستای کاهش قیمت نهایی خودرو تغییراتی را در رابطه با تجهیزات و امکانات آن اعمال کرده است، که می توان به حذف سانروف (سقف شیشه ای)، ایربگ پرده ای، کروزکنترل،گرم کن صندلی ها و… آن اشاره کرد. همچنین طراحی داخلی در این خودروی مونتاژی چنگی به دل نمی زند و نسبت به i20 موجود در بازار جهانی بسیار ساده به نظر می رسد. دلیل حذف آپشنی مثل سقف شیشه ای در این خودرو این بود که کرمان موتور قطعات مونتاژی را از کشور ترکیه تأمین می کرد و زیرساخت های مونتاژ و حمل آپشنی مثل سقف شیشه ای و آپشن های دیگر برای این شرکت فراهم نبود.

حتماً بخوانید: تجربه رانندگی با هیوندای i20 (مونتاژی)

هیوندای i20 در سال ۱۳۹۵ و تا اواخر ۹۶ با مدل پایه و کم آپشن تولید و عرضه می شد، اما در اواخر سال ۹۶ کرمان موتور تصمیم به ارتقای امکانات این مدل گرفت و آخرین نسخه های تولیدشده در این شرکت سطح بالاتری از امکانات را ارائه می دادند و به آپشن های زیر مجهز بودند.

کنترل حرکت در سربالایی

نمایشگر فشار باد لاستیک

سنسور نور

سنسور باران

ورود بدون کلید

کامپیوتر سفری

مانیتور

آینه های حساس به نور

دوربین عقب

دستگیره های کرومی

چراغ روز

رهیاب ماهواره ای

سیستم تهویه اتوماتیک

در حال حاضر امکاناتی نظیر کروز کنترل، گرمکن صندلی های جلو و آینه های جانبی تاشو هوشمند به صورت آپشن غیر رسمی برای هیوندای i20 کرمان موتور در بازار آزاد عرضه می شود. اما در صورت نصب چنین امکاناتی و دستکاری در سیستم برق، تمامی گارانتی های مربوط به سامانه الکتریکی لغو می شود.

حتماً ببینید: شتاب هیوندای i20

هیوندای i20 یکی از محبوب ترین هاچ بک ها در بازار ایران و دنیا بوده و هست. با توجه به این که این خودرو پیشرانه قوی و امکانات بالا را نداشت اما استهلاک و مصرف پایین در این خودرو باعث شده بود که مردم به خرید این خودرو تمایل داشته باشند. در سال ۹۷ قرار بود کرمان موتور خط تولید این خودرو را تجهیز کند و آن را با امکانات بیش تر عرضه کند، اما اعمال دوباره تحریم ها باعث شد خط تولید این خودرو به کلی متوقف شود. با افزایش قیمت ارز و بازار صعودی این روزهای خودرو، مدل های صفر این خودرو بالای ۶۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری و خرید و فروش می شوند.

پایگاه خبری اسب بخار

محمدرضا پاداش

هیوندای i20 در چند نمونه وارد بازار ایران شده است؟

نسل اول هیوندای آی ۲۰ به صورت وارداتی و در دو نمونه اولیه و فیس لیفت به بازار ایران عرضه شد. نسل دوم این هاچ بک کره ای به صورت مونتاژ SKD توسط کرمان موتور به بازار آمد و حدود ۳ سال تولید در استان کرمان را تجربه کرد. هیوندای i20 مونتاژی در دو نمونه ساده و آپشنال در بازار یافت می شود.

هیوندای i20 وارداتی چه پیشرانه هایی دارد؟

هیوندای آی ۲۰ وارداتی در نسخه اولیه به پیشرانه ۱٫۶ لیتری و جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک مجهز است. اما پس از فیس لیفت مدل ۲۰۱۳، پیشرانه ۱٫۴ لیتری ۴ سیلندر بر روی آن نصب شد و جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک وظیفه انتقال قدرت را به چرخ های جلو داشت.

هیوندای i20 کرمان موتور از چه پیشرانه ای استفاده می کند؟

هیوندای آی ۲۰ مونتاژ کرمان موتور به پیشرانه ۱٫۴ لیتری ۴ سیلندر مجهز است و قدرتی معادل ۹۸ تا ۱۰۱ اسب بخار را با گشتاور ۱۳۴ نیوتن متر تولید می کند. جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت این پیشرانه را به چرخ های جلوی هیوندای آی ۲۰ مونتاژی دارد.

۳.۵ امتیاز از ۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.