خرید هیوندای i20 وارداتی چه مزایا و معایبی دارد؟

هیوندای i20
هیوندای i20
هیوندای i20 پس از موفقیت چشمگیر هیوندای i30 در ایران، روانه بازار کشورمان شد. نسل اول i20 توسط شرکت آسان موتور به بازار آمد و بیش تر درخشش خود را هم در نسخه های فیس لیفت تجربه کرد.i20 در برهه ای از زمان، محبوب ترین هاچ بک وارداتی بازار بود و انتخاب اول بسیاری از جوانان به شمار می رفت. عرضه هیوندای i20 در نسل دوم، به دست کرمان موتور افتاد و این بار به صورت مونتاژی به دست خریداران ایرانی رسید. اما امروز در بازار دست دوم ها، هنوز می توان بر روی i20 نسل یک به عنوان گزینه ای قابل تأمل حساب باز کرد. هاچ بکی جمع و جور و در عین حال، پرآپشن، که ظاهر و مشخصات معقولی هم دارد و می تواند برای آن ها که از خودروهای چینی بیزارند، گزینه مناسبی باشد. اگر شما هم از مالکان یا علاقه مندان این خودرو هستید، پیشنهاد می کنیم که این مقاله را مطالعه کنید تا بیش تر با مزایا و معایب i20 آشنا شوید.

طراحی: ساده و شکیل

اولین و مهم ترین عامل اقبال عمومی به یک محصول، زیبایی ظاهری آن است. فاکتوری که اکثر محصولات هیوندای از آن برخوردارند. i20 هم شاید به اندازه برادران بزرگش، دلربا و لوکس نباشد، اما در کلاس خودش، خودرویی شیک و جذاب به نظر می آید. بیش تر تغییرات مدل های فیس لیفت به نمای جلو اختصاص یافته است. چراغ ها با تغییر فرم به حالت افقی، چهره دلنشین تری پیدا کرده اند. جلوپنجره همچون سایر اعضای خانواده i از یک نوار باریک تشکیل یافته است که چراغ ها را به هم اتصال می دهد. پروژکتورهای جلو بدون شک، یکی از زیباترین عناصر طراحی سپر این خودرو هستند.طول کوتاه کاپوت، یک بار دیگر، جمع و جور بودن این هاچ بک را یادآوری می کند. در نماهای کناری و عقب، تغییرات زیادی نسبت به نمونه قبل از فیس لیفت به چشم نمی خورد. خطوط بدنه بسیار قوی و پخته هستند. حجم پردازی گلگیرها هم به زیبایی انجام شده است. پنجره های ردیف عقب کوچک اند و به نظر می رسد که فضای کابین در این بخش اندکی دلگیر باشد. نمای عقب i20 برای یک هاچ بک شهری، زیبا و دوست داشتنی است. فرم ایستاده چراغ ها، برادر بزرگش، i30، را به یاد می آورد. خطوط سپر عقب و درِ پنجم در عین سادگی، زیبا و منطقی هستند. گرافیک چراغ های عقب نسبتاً قدیمی است.

کابین: ارگونومیک و باکیفیت

از یک هاچ بک درون شهری نمی توان انتظار یک کابین لوکس و راحت را داشت، اما هیوندای در i20 شما را از این جهت هم ناامید نکرده است! طراحی داخلی این خودرو با الگوبرداری از دیگر ساخته های هیوندای، بسیار مدرن، پویا و ارگونومیک جلوه می کند. پنل سیستم صوتی، کنترلرهای تهویه و دریچه ها همگی درون یک قاب چند ضلعی قرار دارند. سطح رویی داشبورد از پلاستیک خشک و ساده است. صفحه کیلومتر طراحی ساده ای دارد و با نورپردازی آبی روشن می شود. افزون بر آن، یک صفحه نشانگر اطلاعات ضروری هم در بالای داشبورد نصب شده است. غربیلک فرمان با فرم سه شاخه و روکش چرمی، کاملاً خوش دست به نظر می رسد.
کابین هیوندای i20
کابین هیوندای i20
دسته دنده هم طراحی کاربرپسندانه ای دارد. استفاده زیاد از پلاستیک های خشک در رودری ها و داشبورد ممکن است اندکی توی ذوق بزند، اما نباید از یک هاچ بک اقتصادی در بازار جهانی، انتظاری فراتر از این داشت. ضمن این که، باید کیفیت ساخت این پلاستیک ها را قابل قبول دانست و می توان با اطمینان گفت که حداقل در درازمدت، افت کیفیت زیادی را تجربه نمی کنند.

فهرست امکانات: فراتر از حد انتظار

وجود ۶ کیسه هوا برای یک هاچ بک درون شهری واقعاً جای تقدیر دارد. سیستم تهویه مطبوع i20 از نوع اتوماتیک تک کاناله است. نکته جذاب در این خودرو، وجود محفظه خنک نگه دارنده یا همان کول باکس است که در نوع خودش می تواند کاربردی باشد. سیستم صوتی i20 کیفیت پخش قابل قبولی دارد و صدای آن توسط ۶ بلندگو به گوش سرنشینان می رسد. میزان فشار باد تایرها در i20 توسط یک سنسور سنجیده می شود و به اطلاع راننده می رسد. اطلاعات سفر هم توسط یک کامپیوتر کوچک اندازه گیری شده و قابل رؤیت است. روکش صندلی های i20 از نوع چرم نیست؛ جنبه مثبت این قضیه، عرق نکردن در تابستان و سرد نشدن صندلی ها در زمستان است، اما از سویی دیگر، روکش های پارچه ای جلوه لوکس روکش های چرمی را ندارند. تنظیم صندلی ها به صورت دستی قابل انجام است. شاید جذاب ترین آپشن صندلی های این خودرو، وجود گرم کن برای هر دو سرنشین جلوست که در کم تر خودرویی در این کلاس دیده می شود. پشت سری های صندلی های i20 هم از نوع فعال شونده در تصادف هستند. آینه الکتروکرومیک، دیگر آپشن عجیب و جذاب هیوندای i20 است که در بسیاری از خودروهای گران تر از آن هم یافت نمی شود.
هیوندای i20
هیوندای i20
آینه های کناری دارای گرم کن هستند و به صورت برقی جمع می شوند. شیشه های خودرو نیز به طور فابریک، از نوع سولارند و اشعه مضر خورشید را خنثا می کنند. سان روف برقی قطعاً یکی از مهم ترین آپشن های i20 برای ما ایرانی هاست. چراغ های مه شکن در جلو و عقب تعبیه شده اند. برای افزایش رفاه راننده، سیستم ورود به خودرو بدون کلید است و برای استارت زدن پیشرانه هم نیازی به سوییچ نیست. سنسور نور و سنسور باران هم قطعاً در مواقع اضطرار به کارتان می آیند. سنسورهای دنده عقب هم که طبیعتاً در چنین خودرویی تعبیه شده اند. کروز کنترل به صورت استاندارد در هیوندای i20 وجود دارد. شاید برای تان سؤال شده باشد که چرا با وجود این همه آپشن های کامل، هیوندای از نصب نمایشگر چندرسانه ای برای سیستم صوتی خودداری کرده است؟ خب در کلاس خودروهای اقتصادی اصولاً وجود چنین آپشنی رایج نیست، اما نگران نباشید! چراکه دوربین عقب در i20 وجود دارد و تصویر آن هم در آینه وسط به شما نمایش داده می شود! کوچک است اما بودنش جای شکر دارد!

توانایی های فنی: ایده آل برای مصرف روزانه

نسل اول i20 زمانی که به ایران وارد شد، از یک پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۲۰ اسب بخاری برخوردار بود که واقعاً نسبت به جثه و هیکل این خودرو، پیشرانه سرحال و قدرتمندی محسوب می شد. اما با گذشت زمان، پای نسخه فیس لیفت به بازار باز شد که هر چند از نظر ظاهری زیباتر شده بود، اما در بحث فنی، یک بازگشت به عقب را تجربه کرد. به گونه ای که پیشرانه ۱.۴ لیتری تنفس طبیعی جای موتور ۱.۶ لیتری سابق را گرفت. قدرت این موتور جدید به حدود ۱۰۰ اسب بخار رسیده بود و فقط ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور داشت. در حالی که، هیچ ارتقایی هم در سیستم انتقال قدرت خودرو رخ نداد و کماکان i20 فیس لیفت از جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک بهره می برد.
هیوندای i20
هیوندای i20
با این اوصاف، طبیعی بود که شتاب قابل توجهی را نتوان از این خودرو دریافت کرد. شتاب صفر تا صد به گفته خود کمپانی سازنده، بیش از ۱۳.۰ ثانیه است. با تمام این حرف ها، i20 آن قدرها هم شما را ناکام نمی گذارد. شاید به درد کل کل های جوانانه نخورد، اما برای استفاده درون شهری و حتا برون شهری سبک، کاملاً تیز و آماده است. خوشبختانه در i20 حس کمبود قدرت موتور نسبت به وزن خودرو را تجربه نمی کنید. کیفیت سواری i20 را باید متوسط ارزیابی کرد. به گونه ای که در مجموع سواری لذت بخشی دارد، اما در دست اندازها و ناهمواری های مسیر اندکی می کوبد. در بحث هندلینگ با توجه به نبود سیستم کنترل پایداری در این خودرو، بهتر است زیاد سر به سرش نگذارید و رانندگی آرام و موقری با آن داشته باشید!

وضعیت بازار و خدمات: خیال تان راحت!

محصولات هیوندای یک مزیت بزرگ در ایران دارند، این که پول نقد محسوب می شوند و به سرعت قابل نقد شدن هستند. با توجه به واردات گسترده خودروهای کره ای به کشورمان در سال های گذشته، این خودروها به خوبی توانسته اند خود را در بین مشتری ها جا بیاندازند. همیشه برای آن ها تقاضا وجود دارد و کم تر پیش می آید مالک یک هیوندای، برای فروش اتومبیل خود به سختی بیافتد. البته از آن جا که i20 در کلاس هاچ بک ها قرار می گیرد، طبیعتاً نسبت به سدان ها و کراس اوورهای هیوندای، افراد کم تری به سراغش می آیند.
هیوندای i20
هیوندای i20
با این حال، هنوز بازار آن داغ است و مشتریان خودش را دارد. از نظر خدمات هم آسان موتور نمایندگی های زیادی در سراسر کشور دارد. از سویی، شرکت کرمان موتور هم در سال های اخیر به مالکان خودروهای هیوندای، خدمات ارائه می دهد. از سوی دیگر، با توجه به تعداد زیادی هیوندای های در حال تردد در کشور، بسیاری از تاجران و قطعه فروشان نیز به صورت شخصی قطعات این خودروها را وارد می کنند و در بازار می فروشند. پس جای هیچ نگرانی از بابت نگهداری i20 وجود ندارد.

تفاوت پیشرانه هیوندای i20 نسل اول و فیس لیفت چیست؟

نسل اول i20 از یک پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۲۰ اسب بخاری برخوردار است. نسخه فیس لیفت پیشرانه ۱.۴ لیتری تنفس طبیعی با قدرتی در حدود ۱۰۰ اسب بخار و گشتاوری معادل ۱۳۷ نیوتن متر دارد. هر دو نسخه جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک بهره می برد.سپهر عظیمیپایگاه خبری اسب بخار
به این مطلب رای دهید

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777
تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.