آپشنولوژی: هیوندای i20 پر آپشن تر است یا کیا ریو هاچ بک؟

کیا ریو هاچ بک و هیوندای i20
کیا ریو هاچ بک و هیوندای i20

هاچ بک ها از قدیم جایگاه ویژه ای در بازار خودرو داشته اند. هر چند، ورود کراس اوورها به کمرنگ شدن نقش آن ها در بازار دامن زد، اما هنوز هم افراد زیادی هستند که به عنوان خودرو دوم و به عنوان یک وسیله حمل و نقل جمع و جور به سراغ هاچ بک ها می آیند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

اگر در بازار خودرو ایران به دنبال یک هاچ بک جذاب باشید و نخواهید که از میان محصولات بی کیفیت داخلی انتخاب کنید، چند گزینه کارکرده وارداتی پیش رو دارید. هیوندای i20 یکی از آن هاست که از موفق ترین هاچ بک های وارداتی به کشور هم محسوب می شود. این خودرو در زمان عرضه فروش بالایی داشت و توانست نظر مثبت بسیاری از افراد را به خود جلب کند. i20 رقبای متعددی به خود می بیند، اما یکی از مهم ترین آن ها برادر دوقلویش، کیا ریو هاچ بک، است. خودرویی که برخلاف i20 چندان در ایران موفق نشد و در تعدادی بسیار اندک به خیابان ها آمد.

با این حال، نقش کمرنگ ریو در بازار خودرو سبب نمی شود که خریداران i20 هنگام تصمیم گیری برای خرید لحظاتی به آن فکر نکنند. این دو خودرو در باطن از یک پلت فرم مشترک بهره می برند و عملاً یک روح در دو جسم متفاوت هستند. با این وجود، از آن جا که بسیاری از ساخته های مشترک هیوندای و کیا، در عین شباهت فنی، تفاوت های جزئی با یکدیگر دارند، مقایسه فهرست آپشن های آن ها با یکدیگر می تواند مقایسه ای جالب و مفید برای خریداران باشد.

رفاهی: تفاوت در جزییات

هیوندای i20 وارداتی در دو مدل به ایران آمد. عمده مدل های موجود در بازار از نوع فیس لیفت هستند. در نسخه فیس لیفت i20، آپشن های قابل قبولی وجود دارد. با این وجود، جای خالی کروز کنترل در فهرست آپشن های رفاهی این هاچ بک کره ای بسیار به چشم می آید. در آن سو، ریو اولین برتری اش به i20 را با برخورداری از کروز کنترل اثبات می کند. سنسورهای دنده عقب به شکل فابریک در i20 وجود دارند. سنسور باران هم در این خودرو تعبیه شده است. فشار باد تایرها نیز توسط یک سنسور دیگر اندازه گیری می شود. سنسور نور، وظیفه روشن کردن چراغ ها در هنگام تاریکی هوا را برعهده دارد. تمام این سنسورها در ریو هم به چشم می خورند. در بخش تجهیزات نوری، متأسفانه i20های وارداتی فاقد چراغ های روزتاب هستند، اما اتولایت و مه شکن های جلو و عقب را به شکل فابریک دارند.

لامپ چراغ های جلو i20 از نوع هالوژنی است. ریو برخلاف i20 به دی لایت هم مجهز شده است. ریو هم به طور استاندارد از اتولایت و چراغ های مه شکن بهره می برد. نوع لامپ چراغ های جلوی ریو هم هالوژنی است و خبری از چراغ های زنون در این خودرو نیست.

جعبه فرمان i20 از نوع هیدرولیکی است، اما ستون آن را می توان در چهار جهت مختلف تنظیم کرد. غربیلک فرمان با چرم مصنوعی روکش شده است و کلیدهای اینترفیس نیز بر روی آن دیده می شوند. ریو در بخش فرمان یک تفاوت اساسی با i20 دارد و آن، برقی بودن جعبه فرمان است. این فرمان الکتریکی به سرعت هم حساسیت دارد و به طور هوشمند سفت می شود. روکش فرمان از چرم است و کلیدهای کنترلی در آن تعبیه شده اند. گرم کن فرمان دیگر آپشن جالب ریو است که با این مورد، برتری خود را بر رقیب دیکته می کند. در بخش سیستم صوتی متأسفانه از آن جا که i20های واردشده به کشور از تیپ فول آپشن نبوده اند، فاقد نمایشگر لمسی هستند. در حقیقت، به جای نمایشگر چندرسانه ای، یک نمایشگر اطلاعات کوچک برای این سیستم تعبیه کرده اند. البته دوربین عقب در i20 تعبیه شده است و تصویر آن را بر روی آینه می توان در اختیار داشت. ۶ بلندگو برای سیستم صوتی i20 در نظر گرفته اند. ریو در بخش سیستم صوتی، برتری خاصی نسبت به برادر هموطنش ندارد. در کابین ریو هم اثری از نمایشگر بزرگ به چشم نمی خورد، تعداد بلندگوها هم با i20 برابر است.

سیستم ورود بدون کلید و استارتر دکمه ای به شکل استاندارد در i20 وجود دارند. کیا ریو هم دقیقاً به همین دو آپشن مجهز است. سیستم تهویه i20 از نوع اتوماتیک است، اما فقط در یک کانال تنظیم می شود. ریو نیز تهویه اتوماتیک دارد، اما از قابلیت تنظیم دوگانه درجه حرارت بی بهره است. جالب این جاست که در هر دو خودرو می توان آپشن کول باکس را در اختیار داشت. آپشنی که البته قرار نیست کار یخچال را برای شما انجام دهد! بلکه صرفاً با استفاده از خنکی سیستم کولر خودرو، محتویات داخل خود را خنک نگه می دارد. صندلی های راننده و سرنشین جلو در i20 به شکل دستی تنظیم می شوند. البته صندلی راننده در دو جهت بیش تر نسبت به صندلی سرنشین، قابل تنظیم است. ریو هم از این نظر مشابه i20 است و صندلی های دستی دارد. کلاً از این کلاس خودروها نباید انتظار وجود آپشن لوکسی همچون صندلی های برقی را داشت. صندلی های عقب در هر دو خودرو برای افزایش فضای صندوق بار تا می شوند. گرم کن صندلی هم که آپشنی کاربردی برای شهرهای سردسیر است، خوشبختانه در هر دو هاچ بک کره ای برای راننده و سرنشین جلو به چشم می خورند.

روکش صندلی های i20 ترکیبی از چرم و پارچه است. سیستم ایزوفیکس هم در صندلی های عقب برای نصب صندلی کودک وجود دارد. در روکش صندلی های ریو از چرم بیش تری نسبت به رقیب استفاده شده است. صندلی های عقب ریو نیز ایزوفیکس را به شکل فابریک ارائه می دهند. آینه های کناری i20 به شکل برقی تا می شوند و مجهز به گرم کن هستند. در ریو نیز قابلیت های تاشوندگی اتوماتیک و گرم شوندگی برای آینه های کناری در نظر گرفته شده اند. شیشه های عقب در i20 به طور استاندارد، اندکی دودی تر از شیشه های جلو هستند. سان روف الکتریکی به عنوان یک آپشن نسبتاً لوکس، هم در کیا ریو هاچ بک و هم هیوندای i20 دیده می شود.

ایمنی: کاملاً مساوی

در بحث ایمنی، اصولاً زمانی که دو خودرو بر روی یک سازه مشترک طراحی شده باشند، تفاوت عمده ای با یکدیگر ندارند. هیوندای از جان سرنشینان i20 با ۶ کیسه هوا محافظت به عمل می آورد. کیا هم در این زمینه کم کاری نکرده و دقیقاً ۶ ایربگ برای کابین در نظر گرفته است. خوشبختانه در زمان واردات این خودروها به بازار، شرکت های واردکننده وطنی در بحث سفارش گذاری خساست به خرج نداده اند و حداقل می توان گفت که در زمینه ایمنی، خودروهای کره ای با فول ترین امکانات ممکن به ایران آمده اند.

شاید تعداد کیسه های هوا برای خودرویی در ابعاد i20 مناسب باشد، اما متأسفانه هیچ آپشن کمکی برای ارتقای پایداری و هندلینگ این هاچ بک در نظر گرفته نشده است! بنابراین اثری از ESP و دیگر سیستم های الکترونیکی پایداری در i20 به چشم نمی خورد. ریو هم از این نظر، وضعیت بهتری نسبت به i20 ندارد. عدم وجود ESP در این خودرو سبب شده که با تکان های عرضی و گهواره ای در محور عقب، به خصوص هنگام انجام مانورهای سریع، روبه‌رو باشیم. البته ریو در این بین فقط یک آپشن بیش تر از i20 دارد و آن، چیزی نیست جز سیستم کنترل ایستایی در سر بالایی که کمک شایانی به راننده می کند و در خیابان های پرشیب تهران کاملاً کاربردی است.

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار   

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.