موتور هزار چهره

موتور هزار چهره
موتور هزار چهره

پیشرانه خودرو پراید یا همان موتور m13، با بیش از ۳۰ سال حضور در بازار خودرو کشور، تأثیر غیر قابل انکاری بر رونق بازار خودرو داشته و در طول این سال‌ ها تغییرات گوناگونی را تجربه کرده است. این تغییرات از جنبه ‌های مختلفی از جمله بدنه و موتور پیشرانه خودرو پراید شامل شده است. در نسل قدیمی تر از پراید (پراید کلاسیک)، از یک موتور چهار سیلندر ۱.۳ لیتری با ۸ سوپاپ استفاده می‌شد. این موتور دارای بلوک فولادی و سر سیلندر آلومینیومی بود. این موتور از سیستم سوزاندن با کاربوراتور استفاده می‌کرد و دارای طراحی نسبتاً ساده ای بود. از جمله فولاد هایی که در موتور استفاده می شوند، فولاد mo40 و فولاد ck45 می باشند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

فولاد MO40، به عنوان یک فولاد با استحکام بالا و چقرمگی مطلوب شناخته می‌شود که دارای استفاده های مختلف و چند منظوره می باشد به طوری که همین ویژگی آن را در صنعت بسیار پر کاربرد نموده است. فولاد MO40 ویژگی‌ های مکانیکی قابل توجهی دارد که ترکیبی استثنایی از مقاومت در برابر ضربه و مقاومت در برابر سایش را باهم در خود جای داده است و فولاد ۱۱۹۱ که با نام فولاد CK45 نیز در بازار فروش فولاد آلیاژی معروف می باشد به عنوان فولاد عملیات حرارتی شناخته می ­شود که دارای ۰.۴۲ الی ۰.۵ درصد کربن می ­باشد. فولاد ۱۱۹۱ جوشکاری، ماشینکاری، استحکام و مقاومت در برابر ضربه نسبتا خوبی دارد که فولاد حامیران با داشتن بیش از نیم قرن تجربه در عرصه فولاد آمادگی تامین انواع فولاد در سایز های مختلف را دارد. برای اطلاع بیشتر از قیمت فولاد می توانید به نشانی اینترنتی hamiransteel.com   مراجعه فرمایید.

موتور پراید در ابتدا برای ساخت یک خودروی اقتصادی، کوچک و مناسب برای شهر توسط شرکت مزدا طراحی شد. این موتور سفارشی از شرکت فورد بوده و توسط شرکت مزدا ساخته شد. پس از آزمایش‌ها و ارزیابی ‌های صورت گرفته در آمریکای شمالی، این خودرو با نام مزدا ۱۲۱ و همچنین با نام فورد فستیوا در بازار آمریکا عرضه شد. اما به دلیل محدودیت‌ های ترافیکی و قوانین مربوطه، فروش این خودرو در آمریکا متوقف شد.

موتور پراید
موتور پراید

پس از آن، مجوز تولید پراید به شرکت کیاموتورز در کره جنوبی واگذار شد و این شرکت تا سال ۲۰۰۰ پراید را تولید کرد. سپس، مجوز تولید این خودرو به گروه خودروسازی سایپا انتقال یافت. سایپا تاکنون اقدام به تولید نسخه‌های مختلفی از پراید از جمله نسیم، صبا، سایپا ۱۳۲، سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۴۱ و سایپا ۱۵۱ کرده است.

در طول سالها، موتور پراید تحت بروزرسانی‌ها و بهبود های مختلف قرار گرفت. در مدل‌های بعدی مانند پراید سایپا ۱۳۲، ۱۳۱، ۱۴۱ و… که در ادامه به آنها می پردازیم.

موتور پراید در طول سال‌ها بهبود های متعددی را تجربه کرده است. به محضرتان توضیحاتی درباره مدل ‌های بعدی پراید سایپا می‌دهم:

پراید سایپا ۱۳۲: این مدل پراید از سیستم تزریق الکترونیکی سوخت استفاده می‌کند که به‌طور کلی کارایی و اقتصادیتر بودن را به ارمغان می‌آورد. همچنین، موتور آن دارای قدرت بیشتری نسبت به مدل کلاسیک پراید است.

پراید سایپا ۱۳۱: این مدل نیز از سیستم تزریق الکترونیکی سوخت استفاده می‌کند و بهترین نسخه از پراید تا آن زمان به‌شمار می‌رود. موتور آن از نوع SOHC (Single Overhead Camshaft) است و توانایی بهبود عملکرد و کارایی را دارد.

پراید سایپا ۱۴۱: این مدل از موتور چهار سیلندر ۱.۳ لیتری با سیستم تزریق الکترونیکی سوخت استفاده می‌کند. این موتور دارای تکنولوژی ترمز گازی است که در کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا موثر است.

در سال های اخیر موتور m13 تنها با کمی تغییر بر روی خودرو های دیگری از جمله تیبا، ساینا، کوییک و شاهین استفاده شده که در ادامه می توانید مشخصات موتور های این خودرو ها را مشاهده فرمایید.

موتور هزار چهره
موتور هزار چهره

مشخصات موتور پراید

نوع موتور۴ سیلندر با ۸ سوپاپ
نوع سوخت CNG و RON91حجم: ۱۳۲۳ سی سی
حداکثر گشتاور (حالت بنزینی)۱۰۶/۳۰۰۰ نیوتن متر در دور در دقیقه
حداکثر قدرت (حالت بنزینی)۶۸/۵۲۰۰h.p/rpm
حداکثر گشتاور (حالت CNG)۹۷/۳۰۰۰ نیوتن متر در دور در دقیقه
حداکثر توان (حالت CNG)۶۰/۵۲۰۰h.p/rpm
حداکثر دور موتور۶۰۰۰
طول× عرض× ارتفاع۶۱۰×۵۰۰×۶۶۵
جعبه دنده 5 دنده دستی
وزن موتور۱۰۲ کیلوگرم
سیستم خنک کنندهمایع، محصور، با جریان اجباری
استاندارد آلایندگیEURO II

مشخصات موتور ساینا

نام خودروکوییک
کشور سازندهایران
سال (طراحی)۱۳۹۶
موتور۴ سیلندر ۸ سوپاپه
حجم موتور۱۵۰۳ سی سی
تنفس موتورتنفس طبیعی
انتقال نیرودیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت۸۷ اسب بخار در ۵۳۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور۱۲۸ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه
جعبه دندهCVT یا ۵ دنده دستی
شتاب ۰ تا ۱۰۰
حداکثر سرعت
وزن۱۰۶۳ کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)۴۰۰۵ طول – ۱۶۷۸ عرض – ۱۴۹۲ ارتفاع
فاصله بین دو محور۲۴۱۵ میلیمتر

مشخصات موتور تیبا

سال (طراحی)۱۳۸۹
موتور۴ سیلندر ۸ سوپاپه
حجم موتور۱۵۰۳ سی سی
تنفس موتورتنفس طبیعی
انتقال نیرودیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت۸۷ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور۱۲۸ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه
جعبه دنده۵ دنده دستی
شتاب ۰ تا ۱۰۰۱۳.۵ ثانیه
حداکثر سرعت۲۰۰ کیلومتر در ساعت
اندازه (میلیمتر)۴۱۰۵ طول – ۱۶۴۱ عرض – ۱۴۸۴ ارتفاع

مشخصات موتور سایپا شاهین

کشور سازندهایران
سال (طراحی)۱۳۹۷
موتور۴ سیلندر ۸ سوپاپه
حجم موتور۱۴۹۷ سی سی
تنفس موتورتوربوشارژ
انتقال نیرودیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت۱۱۰ اسب بخار در ۵۰۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور۱۷۸ نیوتن متر در ۲۵۰۰ دور در دقیقه
جعبه دندهپنج سرعته دستی یا شش سرعته اتوماتیک

 [HT1]https://hamiransteel.com/

۴.۷ امتیاز از ۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.