آریسان 2 گام جدی ایران خودرو در احیای سهم بازار وانت های سبک

وانت آریسان 2
وانت آریسان ۲

ایران خودرو با هدف احیای سهم خود از بازار وانت های کاری سبک، وانت آریسان ۲ را با تغییرات انبوهی از بخش فنی و شاسی نسبت به نسل قبلی به بازار عرضه کرده و طی این مدت تلاش کرده تا از نظر کیفی نیز این وانت را ارتقا دهد که این موضوع در دو شاخص CSI و IQS که به تازگی پایش شده اند، به خوبی مشخص است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

وانت آریسان شاید از نظر ظاهری شبیه به نسل قبلی به نظر برسد، اما به طور کلی شاسی و قوای محرکه متفاوتی دارد و ایران خودرو سعی کرده در این نسل بهبودهایی همه جانبه در این وانت کاری اعمال کند. این شرکت با لحاظ کردن نیاز مشتریان تغییراتی در شاسی و قوای محرکه نسل قبلی آریسان ایجاد کرده و طی همین چند ماهی که از عرضه نسل جدید این وانت کاری سبک گذشته، سعی در افزایش کیفیت آن داشته که این موضوع در شاخص های CSI و IQS که توسط ISQI به عنوان شرکتی بی طرف و ناظر بر کیفیت بررسی شده، مشهود است.

با استناد به جدیدترین پایش ISQI، وانت آریسان ۲ در بخش در بخش شاخص CSI بهبود ۱۱ درصدی داشته و در بخش ایرادات ظاهری که طی دو تا شش ماهه نخست استفاده توسط مشتری ابراز می شوند یا همان شاخص IQS نیز رشد ۲۷ درصدی داشته است. عواملی که بیشترین میزان تاثیر در جلب رضایت مشتریان را در خصوص این وانت داشته اند، افزایش شتاب، کاهش صدا و لرزش موتور، بهبود گیربکس، کاهش مصرف سوخت و استهلاک و آلایندگی بوده است.

مشخصات فنی

وانت آریسان ۲ از موتور XU7P بهره گرفته که یک موتور ۱.۸ لیتری هشت سوپاپ تنفس طبیعی است. این موتور ضمن ارتقا سطح آلایندگی آن به یورو ۵، تغییراتی هم در راستای کاهش مصرف سوخت، افزایش توان و عمر موتور، کاهش استهلاک و بهبود روغن‌کاری به خود دیده است. موتور XU7+ وانت آریسان ۲ قادر به تولید ۱۰۱ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور است. بدین ترتیب آریسان ۲ نسبت به نسل قبلی ۱۵ اسب بخار قدرت بیشتر و ۱۷ نیوتن متر گشتاور بیشتری تولید می کند. نحوه قرارگیری موتور از حالت طولی به عرضی تغییر پیدا کرده که دلیل اصلی آن تغییر محور محرک در این وانت کار است.

وانت آریسان ۲ دیگر عقب محرک نیست و نیروی تولیدی موتور به چرخ های جلو منتقل می شود. بدین ترتیب دیفرانسیل عقب و میل گاردان از زیر خودرو حذف شده که این موضوع فضای بیشتری در زیر بدنه فراهم کرده است. نیروی تولیدی موتور توسط گیربکس ۵ سرعته دستی BE به چرخ های جلو منتقل می شود. به لطف تغییر ضرایب دنده گیربکس BE نسبت به گیربکس قبلی وانت آریسان، کیفیت رانندگی در آریسان ۲ و شتاب‌گیری اولیه و ثانویه بهتر شده و تعویض دنده ها نیز نرم تر و ساده تر است. همچنین نویز و صدای پیشرانه در دورهای بالا نیز به مراتب کمتر شده و در مجموع باید گفت که سرنشین و راننده داخل کابین این وانت به مراتب راحت تر از نسل پیشین خواهند بود.

به لطف حذف میل گاردان و دیفرانسیل عقب، فضای زیادی در زیر بدنه وانت آریسان ۲ خالی شده و ایران خودرو از این فضا برای افزایش حجم مخزن CNG (گاز طبیعی) و جانمایی مخزن بنزین استفاده کرده است. در وانت آریسان قبلی تایر زاپاس پشت صندلی سرنشین قرار داشته و فضای زیادی از کابین را اشغال کرده بود. اما اکنون ایران خودرو یک زاپاس بند در زیر بدنه آریسان ۲ تعبیه کرده و به موجب این تغییر امکان تنظیم صندلی درون کابین وجود دارد و راحتی سرنشینان به مراتب بیشتر شده است.

جانمایی مخزن CNG در زیر بدنه باعث شده تا به هیچ عنوان از فضای بار وانت آریسان ۲ کاسته نشود و مضاف بر آن ایمنی این خودرو در تصادف هم بیشتر شده است. حجم مخزن CNG وانت آریسان ۲ معادل ۷۵ لیتر بوده که ۵ لیتر از نسل قبلی بیشتر شده است. به لطف کاهش مصرف سوخت و آلایندگی هم ایران خودرو حجم باک بنزین این خودرو را از ۵۲ به ۴۰ لیتر کاهش داده است.

وانت آریسان ۲ هرچند مانند نسل قبلی دارای ساختار شاسی یکپارچه بوده، اما ساختار شاسی آن کاملا متفاوت بوده و نسبت به نسل قبلی کاملا مقاوم سازی شده و در صورت حمل بار مجاز، به مراتب ایمنتر از نسل قبلی‌ است. اتصال شاسی جلو و عقب آریسان ۲ کاملا نسبت به نسل قبل تغییر کرده است. در واقع اورلب شاسی جلو و عقب به مراتب بیش‌تر از نسل قبلی بوده و محل اورلب به جای اینکه در پشت کابین باشد، تقریبا در قسمت های جلویی اتاق صورت گرفته است. ضمن اینکه پروفیل مقاوم تری برای شاسی استفاده شده که ترکیب آن با طول اورلب بیشتر شاسی های جلو و عقب موجب افزایش استحکام ساختار بدنه نسبت به نسل قبلی شده اند.

اضافه شدن سیستم کنترل پایداری ESP هم یکی دیگر از بهبودهای ایمنی آریسان ۲ محسوب می شود. با توجه به گشتاوری که حمل بار در سر پیچ ها ایجاد می کند، وجود سیستم ESP مانع از منحرف شدن خودرو از مسیر شده و با ترمزگیری و قطع کردن دریچه گاز برقی، خودرو را در شرایط بحرانی در مسیر حفظ می کند.

ایران خودرو با هدف پاس کردن استانداردهای ۸۵گانه، سیستم پایش فشار باد تایرها یا همان TPMS را نیز به وانت آریسان ۲ اضافه کرده که در صورت کاهش فشار باد تایرها، در نمایشگر پشت فرمان به راننده هشدار داده می شود. وجود این آپشن در یک خودروی کار و تجاری کمک زیادی به افزایش عمر تایرها و همچنین کاهش مصرف سوخت و بهبود کیفیت رانندگی می کند. از جمله دیگر امکانات آریسان ۲ می توان به شیشه بالابرهای برقی، چراغ روشنایی در روز، سنسور دنده عقب، سیستم تهویه مطبوع، مه شکن جلو و عقب و … اشاره کرد.

با در نظر گرفتن تمام این موارد، می توان اظهار کرد که وانت آریسان ۲، بروزترین و ایمنترین وانت کاری سبک در ایران بوده و ضمن بهره گیری از طراحی بروزتر نسبت به رقبا، تجهیزات ایمنی و رفاهی بیش‌تری هم ارایه می دهد.

۲.۸ امتیاز از ۱۸ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.