آریسان ۲ با دی لایت به بازار آمد
به تازگی، گروه صنعتی ایران خودرو کد کلاس جدیدی از آریسان ۲ با دیلایت را به بازار عرضه کرده است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
نخستین بار، پاییز ۱۴۰۱ بود که گروه صنعتی ایران خودرو فروش وانت آریسان ۲ را با قیمت ۲۸۵ میلیون تومان آغاز کرد. با اجباری شدن آپشن دی لایت و پوزیشن لایت، حال شرکت ایران خودرو آریسان ۲ با دی لایت را روانه بازار کرده است که فرصتی دست داد تا با این نسخه دیدار داشته باشیم.
فهرست مطالب
اندکی درباره آریسان ۲
آذر ماه سال گذشته بود که ایران خودرو نخستین تست و بررسی آریسان ۲ را با حمل ۶۵۰ کیلوگرم بار بدون احتساب وزن دو سرنشین در مجموعه آبشار تهران برگزار کرد تا اثبات کند که شاسی و زیربندی آریسان جدید ارتقا یافته است و از طرفی، پیشرانه XU7 پلاس نصب شده روی آریسان هم توان بالاتری را نسبت به قبل ارائه می کند. می توان گفت هدف ایران خودرو از ارائه این پیکاپ، به دست آوردن مجدد سهم از دست رفته خود در بازار پیکاپ های سبک و بازپسگیری بازار از سایپا ۱۵۱ و از طرفی بازسازی چهره خدشه دار شده ی آریسان نزد مشتریان بود.
کد کلاس جدید آریسان ۲ با دی لایت
آریسان مورد تست و بررسی ما در این مطلب از گونه جدید این خودرو با کد کلاس ۱۶۹۰۳ بود. این خودرو پس از اجباری شدن آپشن دی لایت و پوزیشن لایت توسط سازمان استاندارد از سوی ایران خودرو روانه بازار شده است. دی لایت های آریسان جدید به صورت دایره ای شکل و به جای مه شکن های این خودرو تعبیه شده اند. البته با نگاهی به ظاهر آریسان موجود در این تست احتمالاً متوجه رینگ های آن نیز شده باشید، اما خوش بین نباشید، چراکه این رینگ ها توسط مالک خودرو به آن اضافه شده است و آریسان ۱۶۹۰۳ هیچ تغییری به جز افزوده شدن دی لایت و پوزیشن لایت نداشته است.
مشخصات فنی آریسان ۲ با دیلایت
آریسان ۲ با پیشرانه ۱.۸ لیتری ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ به بازار عرضه می شود. این پیشرانه، که نسخه ارتقایافته XU7 است و با نام XU7 پلاس تولید می شود، قدرت ۹۷ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۶ نیوتن متر تولید می کند و این گشتاور در حالت CNG به ۱۳۷ نیوتن متر در ۴۵۰۰ دور تقلیل می یابد. آریسان ۲ استاندارد آلایندگی یورو ۵ را هم دریافت کرده است. پیشرانه آریسان ۲ شبیه پیشرانه پژو پارس سال جدید است. همچنین با تغییر سرسیلندر، ورودی و خروجی هوا، نوع پاشش سوخت و… بازدهی پیشرانه بالا رفته و تا حدی استهلاک کاهش پیدا کرده است. البته که همچنان تولید پیکاپ شهری با چنین توان خروجی و فناوری ۸ سوپاپ، هیچ افتخاری را نمی تواند نصیب تولیدکننده کند.
باک بنزین آریسان ۲، به گفته کارخانه سازنده، ۴۰ لیتر حجم دارد و مصرف سوخت ترکیبی آن در حالت ایده آل ۸.۸ لیتر به ازای هر صد کیلومتر است. مخزن CNG این خودرو هم ۷۵ لیتری یکپارچه است، که در زیر محفظه بار و پشت فضای کابین سرنشینان نصب شده است. در حالت ایده آل استفاده از گاز طبیعی، آریسان ۲ حدود ۹.۳ لیتر گاز طبیعی را در هر صد کیلومتر استفاده می کند.
در آریسان جدید از جعبه دنده ۵ سرعته دستی استفاده می شود و توان را به چرخ های جلو می رساند. این در حالی است که آریسان قبلی، وانتی دیفرانسیل عقب به حساب می آمد.
تغییرات سازه
می توان گفت سازه و پلتفرم آریسان ۲ تا حد زیادی متفاوت از نسخه قبلی است. قوای محرکه، سیستم تعلیق، جلو بندی، اتصال اجزای سازه، سیستم انتقال قدرت، تقسیم وزن و بار، فضای بار و… از جمله مواردی است که در آریسان ۲ اصلاح شده است. همچنین به واسطه انتقال زاپاس به زیر بخش بار، تا حدی فضای کاربردی در کابین آریسان ۲ بهتر از نسخه اولیه است. در بخش بار هم شاهد هستیم که به دلیل تغییر موقعیت مخزن CNG و تغییر در ساختار محور عقب، فضای بار این پیکاپ کاربردی تر از نسخه قبلی شده است.
امکانات ایمنی و رفاهی
در بخش امکانات ایمنی و رفاهی، آریسان ۲ به مواردی از قبیل دو کیسه هوا، ترمز دیسکی و کاسه ای عقب، رینگ فولادی، ترمز ABS و EBD، شیشه های برقی، سیستم پخش بلوتوث، فرمان هیدرولیک، تهویه دستی، سنسور پارک عقب، دی لایت، پوزیشن لایت و… مجهز است.
نکات مثبت
۱- اصلاح ساختار سازه و ظرفیت تاب آوری بیش تر
۲- توان حرکتی بیش تر
۳- مصرف سوخت کم تر
۴- قابلیت پیمایش مسیر بیش تر با یک بار سوختگیری
۵- ظرفیت بار مناسب در جایگاه یک پیکاپ شهری
۶- شیبنوردی بهتر نسبت به گذشته
۷- فضای کابین بهتر از گذشته
۸- تجهیز به اقلامی همچون چراغ روز
نکات منفی
۱- ظرفیت دنده ۲ نه چندان مناسب
۲- حرکت های عرضی به نسبت زیاد
۳- کم فرمانی در حالت ظرفیت بار کامل
۴- نفوذ صدای پیشرانه به کابین
۵- کیفیت نه چندان مناسب متریال داشبورد
۶- فناوری نه چندان بهروز قوای محرکه
تصاویر : رضا زارع
آریسان ۲ با پیشرانه ۱.۸ لیتری ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ به بازار عرضه می شود. این پیشرانه، که نسخه ارتقایافته XU7 است و با نام XU7 پلاس تولید می شود، قدرت ۹۷ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۶ نیوتن متر تولید می کند و این گشتاور در حالت CNG به ۱۳۷ نیوتن متر در ۴۵۰۰ دور تقلیل می یابد.
در بخش امکانات ایمنی و رفاهی، آریسان ۲ به مواردی از قبیل دو کیسه هوا، ترمز دیسکی و کاسه ای عقب، رینگ فولادی، ترمز ABS و EBD ، شیشه های برقی، سیستم پخش بلوتوث، فرمان هیدرولیک، تهویه دستی، سنسور پارک عقب، دی لایت، پوزیشن لایت و… مجهز است.
مه شکن رو حذف کردن شده دی لایت؟!
اگه اینجوری باشه که اصلا خوب نیست…..
یعنی دی لایت رو توی خود کاسه چراغ نمی شد طراحی کرد؟!
چه ور لوکس فروش ها می تونن یک کارخونه ….. خخخخخ
آخع اصلا براشون نمیصرفه که یکم وقت و هزینه کنن
۲۵میلیون پول بی زبول اضافه شد به قیمت این ماشین بخاطر دیلایت واقعا دزدی و گران فروشی روز روشن
واقعا ۲۰ تومن گرفتن واسه دو تا چراغ خیلی ظلم هست
دی لایت رو به وانت هم بستن ؛ یه زمانی فقط ماشینای باکلاس این اپشنو داشتن الان دیگه خز شده روی اریسان و ساینا میبندن و بعد هم روی پراید و پیکان و ….
فروش کی آغاز میشود؟
مردم رو مسخره کردن با این آشغالای گرون
پلتفرم مربوط به دهه ۷۰ میلادی انگلیس
موتور دهه ۸۰ میلادی فرانسه که روغن موتور 0w20 باید بریزید داخلش چرا ؟ خودشون هم نمیدونن چیکار کردن که روغن موتور ۸سوپاپ ۴۰سال پیش با روغن موتور باکسر خودرو تویوتا جی تی ۸۶ یکی شده !!!
دی لایت هم چه عرض کنم لامپ هود اشپزخانه رو گذاشتن اون زیر !
از استحکام شاسی هم حرفی نباشه بهتره
واقعا خدا قوت فقط توی فروووو ش کردن هست استعداد تولیدات داخلی این مرز و بوم از خودرو تا لوازم خانگی و …
آخه آریسان دی لایت میخواد چکار خدا وکیلی از این بیشتر آبرو ریزی نکنید
من ۵سال این چرت رو دارم لگنه نخرید خالی بزور سربالایی بالا میره نخرید
بامحور جلو کردنش بابار سر بالایی باید دنده عقب بره وگرنه نصف زورش بکس باد هدر دادن لاستیک جلو
مدام بدگویی میکنید خوب برید بنز مدل ایکس بگیرید پول دارها
سلام پخششم بلوتوث دار نیست گفتید بلوتوث داره
کلا اریسان چون هم ماشین باره بود هم را خیلی راحته و مثل کابین پژوعه
ولی خب به درد بار های سبک با وزن متعادل میخوره.انتظار با نیسانی ازش نداشته باشید.
ولی اریسان ۲چون اتباهات قبل رفع شده میتونه گزینه خوبی باشه.ما هم. ثبت نام کردیم منتظر تحویل هستیم.بررسب کردم میزارم نتیجه رو.