استقبال از یوآز روسی در روزگار یکه‌تازی چینی‌ها

پاتریوت یوآز روسی
پاتریوت یوآز روسی

سروش دیزل مبنا یکی از معدود خودروسازان بخش خصوصی است که توانست با ارائه محصولات غیر چینی در بازار با اقبال خوبی مواجه شود. کیفیت خودرو از یک سو و همچنین قابلیت های بالایی که این خودرو در تست ها از خود نشان داد باعث استقبال از یوآز روسی در روزگار یکه تازی چینی ها شد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

این خودروساز بخش خصوصی در سال ۱۴۰۰ با توجه به اهدافی که شرکت در ارتباط با عرضه محصولات شرکت یوآز روسیه با خودروهای پاتریوت و خودروی پیکاپ در دو نوع دنده‌ای و اتوماتیک داشت، توانسته است براساس برنامه ریزی ها حرکت کرده و آن اهداف را محقق کند.

نماینده یوآز روسیه در ایران  طی سال گذشته موفق شد تمامی مجوزهای شماره‌گذاری را دریافت و خودروهای یوآز را به بازار عرضه کند. از سوی دیگر، با توجه به سهم بازار، این شرکت توانست سیستم خدمات پس از فروش را نیز توسعه دهد. در همین حال، توانسته است به رغم مشکلات موجود، دپوی قطعات یدکی‌ برای خودروهای یوآز را در حد استاندارد یک سازمان خدمات پس از فروش تأمین کند. در واقع، با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته بود، تقریباً ۹۰ درصد اهداف تعیین‌شده‌ برای فروش محصولات یوآز در ایران محقق شده‌ است.

یوآز، یک خودروی آفرودی کامل

سروش دیزل مبنا در پاسخ به برخی انتقادها مبنی بر این که استقبال از یوآز به دلیل غیر چینی بودن این خودرو است بیان می کند: «این محصول با توجه به تست های بسیار سختی که انجام داد و سربلند بیرون آمد، با اقبال همراه شد. این موضوع نه تنها در بازار ایران بلکه در سایر بازارهایی که یوآز به آن ها ورود کرد با توجه به کفیت بالا و مختصات فنی نیز تکرار شده و واقعاً هیچ ارتباطی به چینی و غیر چینی بودن نداشته است، بلکه استقبال به دلیل مشخصات فنی و کیفی محصولات یوآز بوده است، چراکه این خودرو، یک خودروی آفرود کامل است که مشابه آن در ایران وجود ندارد. به بیان دیگر، تمام خودروهایی که در ایران  به‌عنوان خودروی آفرود ارائه شده‌اند، ‌اغلب در کلاس، کراس اوور بوده اند و برخی اس یو وی SUV لاکچری هستند. ضمن این که، یوآز  خودرویی است که توانمندهای خود را  در جاده‌های کوهستانی، برفی و  صخره‌ای به صورت کامل نشان داده است.»

ادامه حضور یوآز در ۱۴۰۱

در حال حاضر، شرکت سروش دیزل ۱۲ نوع محصول در بازار ارائه می‌کند که هشت نوع محصول آن هیوندای و چهار نوع محصول هم برای یوآز است. استراتژی شرکت، تمرکز روی وضعیت فعلی و توسعه فروش و خدمات پس از فروش محصولات است، اما با توجه به برنامه‌هایی که از پیش تعیین شده است، برای ورود در حوزه بحث اتوبوس و کامیون‌های کِشنده با چندین شرکت معتبر اروپایی و غیرچینی و آسیایی مذاکره کرده است که احتمال دارد در سال جاری این محصولات هم وارد سبد محصولات شرکت سروش دیزل شوند.

پروفی و‌ هانتر؛ در آستانه شماره گذاری

همچنین سروش دیزل مبنا قصد دارد در کنار ادامه فعالیت و حضور در بازار با محصولات هیوندای و یوآز، دو محصول دیگر به نام های پروفی و هانتر را نیز به سبد محصولات خود اضافه کند. در حال حاضر، این دو محصول در مرحله اخذ مجوزهای شماره‌گذاری هستند. در واقع، نمونه های پروفی و‌ هانتر وارد شده اند، تست‌های مختلف مورد نیاز سازمان استاندارد هم روی آن انجام شده و با توجه به روندی که پیش گرفته شده است، در یکی، دو ماه آینده احتمال اخذ مجوزهای شماره‌گذاری خودروها بسیار زیاد است، به نحوی که، از سه ماهه دوم سال جاری این خودروها وارد بازار خواهند شد.

کاهش هزینه ها در صورت احیای برجام

در همین حال، سروش دیزل مبنا معتقد است در صورت دست یابی به توافق هسته ای و احیای برجام، بحث هزینه‌های تولید و خرید عملاً کاهش پیدا می‌کند، میزان خرید بیش تر خواهد شد، ضمن این که، با توجه به آغاز شدن فرایندهای مرتبط با بحث پرداخت، شرایط استفاده از LC دوباره فراهم شده است و توانمندی را برای خرید قطعات منفصله بالاتر می‌برد، چراکه در حال حاضر، با توجه به شرایط موجود، هزینه های خرید به طور نقدی پرداخت می شود. این مسئله نیازمند سرمایه سنگین است که به طور کامل توسط شرکت تأمین می شود. از سوی دیگر، درگیر شدن سرمایه برای خرید باعث کاهش میزان خرید و در نتیجه، تولید می شود. بنابراین اگر توافق حاصل و شرایط عادی شود، به طور طبیعی علاوه بر افزایش تولید، با کاهش قیمت نیز همراه خواهیم شد.

نقش تولیدکنندگان واقعی در تولید خودرو

سروش دیزل مبنا معتقد است اگر شرایط مطلوب فراهم شود و شرکت هایی که واقعاً تولیدکننده هستند بتوانند کیفیت را به سطوح بالا برسانند، نه تنها شاهد شکل گیری رضایتمندی مصرف کنندگان خواهیم بود، بلکه در کنار شدت گرفتن رقابت، شرایط برای صادرات نیز مهیا خواهد شد.

با این حال، این تولیدکننده بخش خصوصی اعتقاد دارد مشکل اصلی خودروسازی در کشور این است که دو مجموعه بزرگ تولید خودرو دولتی هستند. با توجه به دولتی‌بودن و بوروکراسی بالا، امکان رشد کیفی در این مجموعه‌ها بسیار کم خواهد بود. ضمن این که، در این بوروکراسی از یک سو، امکان سرمایه گذاری شرکت های خارجی بسیار کم است و از سوی دیگر، با توجه به زیان انباشته‌ای که دارند، امکان توسعه و رشد آن‌ها نیز بسیار کم است. اما اگر سیستم‌های دولتی اجازه دهند، بخش خصوصی امکان رشد بسیار بالایی دارد. در واقع، همین که بخش خصوصی در دوره تحریم‌ها توانست میزان تولید را بالا ببرد، اشتغال را افزایش دهد و خدمات پس از فروش را به صورت کامل ارائه کند، نشان می دهد که پس از تحریم‌ها نیز می‌تواند یک توسعه کلان در بحث صنعت خودروسازی داشته باشد.

علی طجوزی

پایگاه خبری اسب بخار

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.