خودروهای فراموش شده ؛ سانگ یانگ کایرون
کایرون یکی از محصولات سانگ یانگ موتورز کره جنوبی است که نزدیک به سه سال شانس حضور در بازار ایران را پیدا کرد. این خودروی دو دیفرانسیل یک شاسی بلند واقعی است و در همان سالهای عرضه حرفهای زیادی برای زدن داشت، اما به دلایلی از جمله تبلیغات نادرست رامک خودرو چندان نتوانست مانند دیگر رقبایش موفقیت چشمگیری به دست آورد. در این محتوا قصد داریم این SUV کرهای را بررسی کنیم.
سانگ یانگ یکی از قدیمیترین خودروسازان بزرگ کره جنوبی است و که از همان ابتدا با این که سابقه درخشانی در ساخت و مونتاژ خودروهای مختلف داشت، اما چندان خوش شانس نبود. سانگ یانگ از سال ۱۹۶۴ به صورت رسمی فعالیت خود را ابتدا با مونتاژ محصولات جیپ آغاز کرد. پس از آن، در سال ۱۹۸۶ رفتهرفته محصولاتی را با نام سانگ یانگ تولید کرد و توانست حدود ۵ سال بعد، در سال ۱۹۹۱، با شرکت دایملر – بنز در زمینه ساخت خودرو همکاری خود را شروع کند.
پس از همکاری با بنز آلمان، سانگ یانگ محصولات به مراتب باکیفیتتری را توانست تولید کند و به فروش برساند، اما سرنوشت سانگ یانگ نیز مانند برخی از خودروسازان بزرگ در سراسر دنیا چیزی جز دست به دست شدن چندین باره نبود! از دیگر شرکت بزرگ کرهای، دوو، گرفته تا سایک موتور چین و ماهیندرا هند همگی چند سالی مالکیت سانگ یانگ را در دست گرفته است، اما هیچ گاه نتوانستند این خودروساز را به سطحی که واقعاً لایق آن است برسانند. پس از ورشکستگیهای متعدد سانگ یانگ، یک شرکت کرهای در سال ۲۰۲۲ با نام KG Mobility عهده دار سهام سانگ یانگ شد. در ادامه باید دید KG Mobility چهقدر میتواند موفق عمل کند و روندی رو به رشد را داشته باشد.
قصه سانگ یانگ در ایران با دیگر کشورها کمی متفاوت بود. در اوایل دهه ۸۰ سانگ یانگ با گروه صنعتی تولیدی مرتب برای اولین بار به صورت رسمی با خودروی محبوب موسو که یک شاسی بلند بزرگ محسوب میشد پا به خاک ایران گذاشت. پس از فروش موفقیت آمیز موسو، مرتب خودرو به سراغ سدان چیرمن رفت که یک نسخه ارزانتر مرسدس S کلاس محسوب میشد. پس از مرتب خودرو، رامک خودرو به عنوان شریک تجاری سانگ یانگ در ایران انتخاب شد و حالا فرصت به مدلهای دیگر نیز رسید تا در بازار کشور عرض اندام کنند. در میان خودروهایی که از سانگ یانگ به ایران وارد شدند سانگ یانگ کایرون که یک خودروی شاسی بلند محسوب میشود جزو بی حاشیهترین آن ها است.
سانگ یانگ کایرون یکی از خودروهای شاسی بلند واقعی این خودروساز کرهای است که از سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۱۴ میلادی تولید میشد. سانگ یانگ کایرون توسط رامک خودرو از سال ۲۰۱۰ وارد کشور شد، اما نتوانست موفقیت چندانی را کسب کند. در آن زمان، خودروهای ژاپنی و کرهای دیگر مانند FJ کروزر و سورنتو با اختلاف قیمت کمی از این خودرو به بازار عرضه شده و به دلیل طراحی بهتر و قابلیتهای بیش تر نسبت به کایرون فروش بالاتری را تجربه کرده است و محبوب شدند. کایرون تا سال ۲۰۱۲ وارد ایران شد و در این مدت نتوانست موفقیت چندانی را تجربه کند به همین دلیل امروز، نسبت به خودروهای رقیب با این که قیمت پایینتری دارد، اما بازار خوبی ندارد.
طراحی ظاهری و کابین سانگ یانگ کایرون
پاشنه آشیل کایرون، طراحی ناموزون و بسیار ساده آن است که در مقایسه با دیگر هموطنانش حرف چندانی برای گفتن نداشت. همان طور که، پیشتر اشاره کردیم در آن سالها سانگ یانگ همکاری گستردهای با مرسدس بنز داشت و همین مورد سبب شده است بسیاری نمای جلوی این خودرو را شبیه به مدل S کلاس خودروساز آلمانی میدانند، اما ای کاش که این سبک طراحی خوب از آب درمیآمد! بسیاری از مدلهای سانگ یانگ در آن دوره طراحیهای خاصی داشتند که البته همه پسند نبود. با این که، کایرون یک خودروی شاسی بلند دو دیفرانسیل بود، اما هیچ گاه ظاهر آن چنین حسی را القا نکرده است و بیش تر افراد آن را با یک خودروی کراس اوور فول سایز اشتباه میگرفتند. چراغهای بزرگ و کشیده، به خصوص در نمای عقب، نیز هماهنگی چندانی با یکدیگر ندارند و کمکی به طراحی ظاهر آن نکردند. با ورود به کابین کایرون اما اوضاع کمی بهتر می شود و طراحی داشبورد آن چندان خسته کننده نیست. کیفیت متریال به کاررفته در داشبورد و اتاق مانند دیگر خودروهای کرهای قابل قبول بوده اما اکنون با گذشت چند سال ممکن است برخی قطعات آن مستهلک شده و نیاز به بازسازی داشته باشند. همچنین فضای کابین بسیار جادار و راحت بوده و همین مورد سبب میشود تا کایرون تبدیل به یک انتخاب بسیار خوب برای خانوادهها شود. طراحی داشبورد نیز اکنون ساده است و خبری از امکانات عجیب و غریب در آن نیست. صفحه کیلومترشمار هم به صورت تمام آنالوگ بوده و متأسفانه کامپیوتر سفری در آن تعبیه نشده است.
مشخصات فنی سانگ یانگ کایرون
سانگ یانگ کایرون از نظر مشخصات فنی اما یک خودرو مطمئن و قدرتمند است و این را میتوان یک نکته مثبت برای این شاسی بلند خجالتی در نظر گرفت. همان طور که پیشتر اشاره کردیم سانگ یانگ در آن سالها با مرسدس بنز همکاریهای مختلفی داشت و به همین دلیل در بخش فنی از قطعات مرسدس و یا تحت نظر آنها استفاده میکرد. بر روی کایرون نیز پیشرانههای مختلفی به کار رفته بود، اما نسخهای که به بازار ایران راه پیدا کرد یک پیشرانه ۶ سیلندر خورجینی ۳.۲ لیتر تنفس طبیعی را زیر کاپوت خود داشت که با مهندسی مرسدس بنز توسعه یافته بود. این قلب تپنده قدرتمند برای کایرون میتوانست حداکثر ۲۲۰ اسب بخار قدرت و ۳۱۲ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت نیز از طریق یک گیربکس ۵ سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک به هر چهار چرخ خودرو در صورت نیاز منتقل میشد. شاسی کایرون به صورت نردبانی است که از این نظر هم قابلیت آفرود و هم ایمنی بالایی دارد که یک نکته مثبت برای آن محسوب میشود. مصرف سوخت ترکیبی اعلام شده برای این خودرو نزدیک به ۱۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که البته در صورت استفادههای خارج از جاده این عدد قطعاً افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد. یکی از نقاط ضعف کایرون این است که هنگام شتابگیریها صدای زیادی وارد کابین این خودروی دو دیفرانسیل میشود، اما در مقابل، تعلیق این خودرو بسیار نرم است و همچنین ترمزهای قابل قبولی نیز بر روی آن استفاده شده است. همچنین زاویه ورود این خودرو ۲۶ درجه و زاویه خروج آن ۲۳ درجه است.
امکانات رفاهی و ایمنی سانگ یانگ کایرون
سانگ یانگ کایرون نسبت به سن و سالش اکنون دیگر خودروی پر آپشنی نیست. به عنوان مثال، در حال حاضر، به جای خرید یک کایرون کارکرده میتوان یک کراس اوور چینی صفرکیلومتر خرید که امکانات بیش تری نسبت به این خودرو دارد، اما کایرون در همان سالهای عرضه خودرویی نسبتاً پر آپشن محسوب میشد که از جمله امکانات آن میتوان با سیستمهای ترمز و پایداری ABS ،EBD ،ASR ،ESP ،APR ،HDC، سیستم صوتی با ۶ بلندگو و ۲ آمپلی فایر، تنظیم برقی صندلی راننده در ۸ جهت و سرنشین در ۴ جهت به همراه گرمکن و پوشش چرم صندلیها، آینه الکتروکرومیک، آینههای کناری برقی مجهز به گرمکن، سانروف، چراغهای اتوماتیک، سنسور پارک، کروز کنترل، دوربین دید عقب (در برخی نسخهها) و ترمز دستی برق، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و سیستم قفل مرکزی اشاره کرد.
ارزش خرید و بازار سانگ یانگ کایرون
سانگ یانگ کایرون اکنون با گذشت بیش از یک دهه دیگر خودرویی قدیمی محسوب میشود، اما همچنان میتوان آن را خودرویی قابل اعتماد در رانندگیهای جادهای دانست. قیمت نسخههای مختلف این خودرو در حدود قیمتی یک کراس اوور صفرکیلومتر چینی است و در حال حاضر، بازار بسیار کم رونقی دارد. بسیاری از رقبای این خودرو مانند کیا سورنتو و هیوندای سانتافه به دلایل مختلفی از این خودرو بازار بهتری دارند. به علت عرضه محدود سانگ یانگ اکتیون، قطعات این خودرو چندان به راحتی در بازار پیدا نمی شود و همچنین در صورت موجود بودن قیمت بالایی دارند. به همین دلیل، با وجود شایستگیهایی که سانگ یانگ کایرون به خصوص در بخش فنی دارد، اما ارزش خرید پایینی میتوان برای آن قائل بود.
واردات سانگ یانگ کایرون به همراه محصولات دیگری مانند اکتیون و رکستون قدیمی بر عهده رامک خودرو بوده و همچنین این خودرو از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ توانست پا به جادههای کشور بگذارد.
سانگ یانگ کایرون یک خودروی دو دیفرانسیل بوده و به یک پیشرانه ۶ سیلندر خورجینی ۳.۲ لیتر تنفس طبیعی مجهز شده که توانایی تولید ۲۲۰ اسب بخار قدرت و ۳۱۲ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت از طریق یک گیربکس ۵ سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک نیرو را به هر چهار چرخ منتقل میکند.
از جمله امکانات این خودروی شاسی بلند میتوان به سیستمهای ترمز و پایداری ABS ،EBD ،ASR ،ESP ،APR ،HDC سیستم صوتی با ۶ بلندگو و ۲ آمپلی فایر، تنظیم برقی صندلی راننده در ۸ جهت و سرنشین در ۴ جهت به همراه گرمکن و پوشش چرم صندلیها، آینه الکتروکرومیک، آینههای کناری برقی مجهز به گرمکن، سانروف، چراغهای اتوماتیک، سنسور پارک و… اشاره کرد.
سلام وقت بخیر من چند سالی است که سانگ یانگ اکتیون ۲۰۱۴دارم خودرو های این برند خودروهای کم استهلاک هستند.
سلام، لطفا از خودرو فراموش شده سیناد هم گزارش تهیه کنید، و چه اتفاقی برای کیش خودرو افتاد
من یه سانگ یانگ کایرون ۲۰۱۴ دارم ماشین فوق العاده ای هستش 👌
سلام
موتور کایرون ۶خطی است