وزیر صمت پای میز مذاکره با دانگ فنگ ؛ ماجرا چیست؟

مذاکره وزیر صمت با دانگ فنگ
مذاکره وزیر صمت با دانگ فنگ

وزیر صمت پای میز مذاکره با دانگ فنگ دیده می شود؛ ماجرا چیست؟ چرا این بار، حضور علی آبادی در چین با سکوت مواجه شده است؟

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، عباس علی آبادی به همراه معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت و تعدادی دیگر در چین حضور دارند. این یک امر معمولی است، هر وزیری بنا به اقتضای کاری‌اش می تواند به سفرهای متعدد برود؛ این کار، غیر طبیعی نیست، اما مسئله چرایی حضور علی آبادی در مذاکره با دانگ فنگ و شأن جایگاه وزارت در حد مدیرعامل یک شرکت است.

خبر یک تفاهم نامه، حضور تلخ وزیر صمت

طی دیروز و امروز، رسانه های متعددی اقدام به انتشار خبری با عنوان «تصویب نقشه راه همکاری های استراتژیک ایران خودرو و دانگ فنگ» کرده اند؛ در این خبر آمده است: «تفاهم نامه همکاری های استراتژیک گروه صنعتی ایران خودرو و شرکت دانگ فنگ با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت به امضای مدیران عامل دو شرکت رسید.»

در این تفاهم نامه، نقشه راه همکاری های آینده دو شرکت ایران خودرو و دانگ فنگ در زمینه محصولات آینده و همکاری های فناورانه ترسیم شده است و به زودی، به مرحله قرارداد و اجرا خواهد رسید. همچنین در جریان بازدید وزیر محترم صمت از شرکت دانگ فنگ، قرارداد عرضه خودرو برقی برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور میان این شرکت و گروه صنعتی ایران خودرو به امضا رسید و در مرحله اجرایی قرار گرفت.

با توجه به سابقه همکاری گروه صنعتی ایران خودرو با شرکت دانگ فنگ، به منظور سرعت بخشی در ورود خودروهای برقی به بازار خودرو، به ویژه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و تاکسی های کلان شهرهای کشور، همکاری با این شرکت از سر گرفته شده است و با توجه به آمادگی شبکه خدمات پس از فروش ایران خودرو برای ارائه خدمات به مشتریان محصولات این برند، پیش بینی می شود رضایت مصرف کنندگان این محصولات در زمینه خدمات جلب شود.

به طور طبیعی، ایران خودرو حق دارد این خبر را در حد وسیع منتشر کند، خبری که مطمئناً می تواند باعث شکل گیری رقابت و تلاش بیش تر سایر رقبا برای از دست ندادن بازار خودروهای برقی در آینده شود.

مسئله اصلی، حضور نفر اول وزارت صمت در مذاکرات با این شرکت چینی است؛ آیا این رفتار با حرکت نعمت زاده در جریان عقد قرارداد با پژو از نظر ماهوی تفاوتی دارد؟ در این جا، قصد مقایسه دولت های تدبیر و امید و دولت مردمی رئیسی را نداریم، بلکه تفاوت نگاه و سینه چاک دادن ها و وا وطن سردادن ها مدنظر است.

در تصویر منتشرشده، مدیرعامل ایران خودرو در کنار همتای چینی‌اش پشت میزی نشسته و در حال امضای قرارداد هستند. پشت سر آن ها یک فرد چینی، که قطعاً وزیر و معاون وزیر صنعت چین نیست، در کنار فردی ایستاده است که وزیر صمت ایران عباس علی آبادی است. این تصویر به تصاویر امضای قرار داد ایران خودرو با پژو در زمان وزارت نعمت زاده شباهت دارد، تنها تفاوت، غیر از دولت ها و اسم ها، سکوت برخی افراد و جریان هایی است که در آن زمان رگ غیرت‌شان به جوش آمده بود و عِرق ملی‌شان گل کرده بود؛ اما حالا، وزیر صمت پای میز مذاکره با دانگ فنگ می رود و ایستاده امضای قرارداد را تماشا می کند؛ ماجرا چیست؟ چرا این بار صدای کسی درنیامد؟ آیا در حداکثر کردن رابطه با خودروسازی چین تعمدی و بایدهای پنهانی نهفته است؟ چرا آنان که وجود وزیر در مذاکره با پژو را دون شأن ملت می دانستند، این بار چنین نظری ندارند؟

در این جا بحث ایران خودرو یا سایر شرکت ها یا مدیرعامل این شرکت مطرح نیست، چراکه صنعت خودروسازی کشور به طور دستوری اداره می شود؛ دو خودروساز بزرگ چاره ای جز اطاعت اوامر ندارند. آن چه باعث تعجب و ایجاد پرسش می شود نگاه متفاوت به یک رویکرد است. اگر حضور وزیر در جریان مذاکره با یک شرکت، ناپسند، مذموم و بد شمرده می شود، که علی آبادی و نعمت زاد ندارد، به قول معروف: «دزدی، دزدی است.»

آیا جریانی بالاتر و برتر از دولت علی آبادی را راهی چین کرده است؟ آیا در ایران فقط وزیر صمت درباره خودروهای برقی آگاهی کامل دارد؟ آیا مدیرعامل ایران خودرو توان مذاکره و چانه زنی نداشته است که شخص وزیر و معاون اصلی خودرویی‌اش هم راهی چین شده اند؟ و پرسش آخر این که چرا دانگ فنگ خوب است اما پژو بد بود؟

۴.۵ امتیاز از ۱۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.