واردات خودرو در جهان موازی وزیر صمت بیشمار است
وزیر صمت در حالی از واردات متعدد خودرو خبر میدهد که هنوز بازار به صورت جدی این واردات را حس نکرده و فاصله زیادی بین قیمت سامانهای خودروهای وارداتی و بازار آزاد وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، عباس علیآبادی، وزیر صمت در آخرین اظهارات خود بیان کرده است که «حدود ۵۰ هزار خودرو وارداتی در گمرکات کشور وجود دارد و مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم. علاوه بر این تا به امروز برای واردات ۱۳۰ هزار خودرو ثبت سفارش انجام شده است و این روند کماکان ادامه دارد.»
علیآبادی همچنین گفته است که «مردم برای خرید خودرو خارجی عجله نکنند و آن را با قیمت بالا از افرادی که به دنبال سوءاستفاده هستند، خریداری نکنند.»
این اظهارات وزیر صمت در حالی مطرح میشود که بازار خودرو همچنان به شدت تشنه عرضه خودروهای وارداتی است و اگر واردات خودرو به این حجم انجام شده، پرسشی که مطرح میشود این است که چرا این واردات به بازار تزریق نمیشود تا نرخها معقول شوند.
بازار آزاد خودرو بر خلاف آنچه که مسئولان و متولیان این حوزه در کشور میگویند، به دستورات کسی اهمیت نمیدهد و آنچه که این بازار را تحت تاثیر قرار میدهد، عرضه و تقاضاست.
زمانی که خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه به فروش رسیدند، تعدادی از خریداران این خودروها، کالای خود را وارد بازار آزاد کردند و در پی آن دیدیم که قیمتها در بازار آزاد به چندین برابر قیمت اصلی خودروها در جهان رسید. این در حالی است که دولت به واسطه دریافت تعرفههای گمرکی چشمگیر، یک بار قیمت خودروهای وارداتی را به شدت نسبت به قیمتهای اصلی افزایش داده بود و با این حال، دلالان نیز در بازار آزاد آن را دوچندان کردند و امروز شاهدیم که یک خودروی تویوتا کرولا ۲۰۲۳ در بازار کشور بیش از ۴ میلیارد تومان قیمتگذاری میشود.
این قیمتهای نجومی اما از آنجایی شکلگرفتهاند که بازار هنوز به شدت تشنه عرضههای جدید است و خودروهای وارداتی نیز با وجود عرضه ناچیز، تقاضای چشمگیری را به خود اختصاص میدهند و به عبارت دیگر خودروهای وارداتی در بازار به شدت کم یافت میشوند.
این موضوع به صورت صریح با گفتههای وزیر صمت مغایرت دارد و پارادوکسی که در این راستا ایجاد میشود، میتواند زوایای مختلفی را شامل شود.
اولین پرسشی که مطرح میشود این است که اگر این تعداد خودرو وارد شده و در بنادر کشور، جایی برای دپو کردن خودروها وجود ندارد، چرا وزیر صمت در ترخیص این خودروها گرهگشایی نمیکند تا بازار از وضعیت کنونی خارج شود؟ در شرایطی که واردات انجام شده و بازار نیز به شدت نیازمند است، چه مانعی اجازه نمیدهد خودروهای واردشده به خیابانها بیایند و نیاز مصرفکنندگان را مرتفع کنند؟
حال اگر وزیر صمت نمیتواند این مشکل را برطرف کند، آن هم در شرایطی که نرخ ارز در کشور همیشه به ضرر مصرفکننده تمام شده و کالاهای دپو شده را به نفع دپو کننده گران میکند، چرا بیشازپیش وعده بهبود شرایط بازار با واردات را میدهد؟
پرسش دیگری که باید مطرح کرد این است که اگر امکان واردات وجود نداشت و قرار است بازار با خبرهای مختلف درمان شود تا دلالان سودهای چندصد درصدی از مردم نگیرند، چرا وزیر صمت بهجای رفعورجوع کوتاهمدت مشکلات و کنترل بازار با استفاده از ابزارهای نامتعارف، به دنبال استفاده از ظرفیتهای موجود برای برطرفکردن ریشهای مشکل واردات نمیرود؟
تمام این پرسشها در حالی مطرح میشود که اگر مسئولان مربوطه، پیش از بروز چنین مسائلی نیاز بازار را شناسایی میکردند و بهجای تقدیم رانت به خودروسازان داخلی در راستای تعادل بازار گام برمیداشتند، هیچگاه کار به اینجا نمیکشید و نیاز نبود که اکنون به دنبال خبردرمانی و وعدههای عجیب واردات خودرو نبود.
یه سفره ای پهن کرده اند به نام سفره انقلاب ، هر از چندگاهی یک سری مینشینند و میخورند و میروند . سفره که خالی شد نفرات جدید میآیند و دور سفره مینشینند . دو باره از جیب مردم ( ولی نعمتان انقلاب و پا برهنگان و مستضعفان ) سفره را پر و رنگین میکنند تا وعده بعد ! وگرنه اگر کسی به فکر جیب مردم بود اول : واردات آزاد مثل باقی کشورها ، دوم : قیمتگذاری آزاد مثل باقی کشورها . سوم : جوابگو کردن مسؤلین مقصر مثل باقی کشورها . چهارم قراردادن متخصصان و نخبگان به جای فامیل و دوست و همپالگان سیاسی ، مثل باقی کشورها .
مشکل کشور ما در همه مسائل اقتصادی اینه که حکومت خودش بنگاه داری میکنه . به جای اداره کشور ، مغازه ای باز کرده و رٱسا اقدام به دلالی کالا ، خدمات ، رانت ، و صندلی مدیریتی میکنه .
پشتوانه و سرمایه این مغازه هم کسی نیست جز مردم . وقتی هم که مردم میبینند که راه رسیدن به خدا دلالی است ، آنها هم رو به دلالی میآورند !! تا دیروز خودروی داخلی دپو میکردند ، امروز خودروی خارجی ، فردا برنج و ماکارونی و روغن . بالاخره برای کسی که نمیتواند از دولت صندلی مدیریت بخره ، شراکت در سهمی از دلالی هم به مثابه فتح الفتوح هستش .
وقتی الگوی مردم ، دروغگویی و ریا و دلالی شد ، مردمی دروغگو و ریاکار و دلال خواهیم داشت . به جز تعداد قلیلی که وجدان پاکی دارند و این وجدان پاک هم باعث عقب ماندن آنها از روند رشد اقتصادی و دست آخر فلاکتشان خواهدشد .
در کشوری که نهاد نظارتی و نهاد عملیاتی و نهاد سیاسی و نهاد قضایی در اصل یک نهاد باشد ، نوشتن این مقالات و کامنت ها ، نتیجه ای جز سردرد و دردسر برای من و شما ندارد .
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من
آنچه البته بجائی نرسد فریاد است .
یا سوار قطار انقلاب بشوید و ظهر نهار رو دور سفره انقلاب بخورید ، یا اگر عقب ماندید و دستتان خالی بود ، ایراد از نهار نخوردنتان است ! خودش گفت !!
اگر امروز در تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۳۰ تویوتا کرولا در بازار ۴ میلیارد تومان قیمت دارد ، در تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۳۰ قیمتی کمتر از ۶ میلیارد تومان نخواهد داشت . اگر کسی که پول دارد امروز یکی نخرد و پولش را در بانک نگه دارد دقیقا ۲۰ درصد از پولش را طی یک سال از دست خواهد داد .
دلیل واضح اینه که نرخ افزایش مخارج دولت در یکسال خیلی بیشتر از ۴۰ درصد است و این کسری بالاخره باید از جایی کسب شود و بهترین محل ؟ جیب من و تو !
این خودروها با قیمت های نجومی وارد بازار می شوند و فقط قشر ثروتمند توان خرید آنها را دارند.
سلام بر دوست عزیز .
حرف دل میلیون ها ایرانی رو زدید ،
بزرگترین ضربه ای که این حکومت به مردم زد ،از بین رفتن اخلاقیات بود ،که به این سادگی قابل جبران نیست .
حکومتی که خودشان قانون درست میکنند، خودشان اجرا میکنند، خودشان وارد میکنند، خودشان تنبیه میکنند، ،بهتر از این نیست ،وقتی شخصی مهم میلیاردها رانت میخورد و بعد یک لقب انقلابی میدهند بهتر از این نیست .
دل مردم پر از درد هست ،و کسی نیست مرهم بگذارد
مردم نباید رفاه و آسایش و آرامش و… داشته باشند بلکه باید در فقر و نادانی و فساد و گمراهی باشند. هر ایرانی باید یک پرونده در دادگاه داشته باشد.