جاگر یا داستر؟ تقابل استیشن و کراس

جاگر و داستر
جاگر و داستر

در این محتوا قصد داریم  به بررسی دو خودروی محبوب و پرطرف‌دار داچیا در بازار اروپا بپردازیم؛ جاگر یک MPV و در واقع خودروی چندمنظوره است که رنو و داچیا آن را جایگزین ون لاجی (Lodgy) کردند. در طرف مقابل نیز داستر به عنوان یک کراس اوور دو دیفرانسیل، سخت جان و به نسبت آفرودر شناخته می شود.
هر دو خودرو مذکور در بازار اروپا قیمتی نسبتاً یکسان دارند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

ظاهر دو خودرو‌

در نمای جلو دو خودرو شاهد یک زبان طراحی به نسبت مشترک هستیم؛ جلوپنجره ای بزرگ که از دو طرف با چراغ ها درآمیخته است و گرافیک داخلی پیکان مانند چراغ های جلو که هم در داستر و هم در جاگر به صورت مشترک دیده می شود.

از نمای روبه‌رو شاهد ارتفاع بیش تر داستر از سطح زمین هستیم، اما نکته قابل توجه فرم خاص سقف جاگر است که سبب شده فضای داخلی این خودرو از داستر به خصوص در بخش ارتفاع بیش تر باشد.

جاگر و داستر
جاگر و داستر

وقتی از کنار به دو خودرو نگاه می کنید کاملاً تفاوت آن ها را درمی یابید؛ داستر با شکل و شمایلی متعارف و کاملاً کراس اوور گونه و جاگر با طرحی که بین یک کراس اوور تورینگ و یک خودروی MPV چندمنظوره گیر افتاده است.

نمای عقب داستر و به خصوص طراحی مربعی چراغ ها تا حدی ما را به یاد جیپ Renegade می اندازد و فرم عقب جاگر نیز بی شباهت به محصولات ولوو نیست. طراحی کاملاً جعبه ای جاگر در این بخش نیز نشان از اهمیت بیش تر طراحان به فضای داخلی این خودرو و کاربردی بودن آن دارد.

جاگر و داستر
جاگر و داستر

طراحی داخلی جاگر و داستر

در بخش داشبورد شاهد طراحی بهتر و پویاتر برای جاگر هستیم و مانیتور ایستاده این خودرو در بالاترین قسمت داشبورد نسبت به داستر به روزتر جلوه می کند. بسیاری از قطعات دکوراتیو و همچنین قطعات اصلی کابین در هر دو خودرو مشترک هستند.

وقتی با فضاسازی داخلی جاگر مواجه می شوید، به سرعت علت طراحی ظاهری آن و باکسی بودنش را درمی یابید. فضای داخلی جاگر به نحو شگفت انگیزی بزرگ و کاربردی است و می شود از این خودرو در صورت برداشتن و یا خواباندن صندلی ها به عنوان یک ون باری نیز استفاده کرد.

مشخصات فنی جاگر و داستر

برای هر دو خودروی حاضر در این مقایسه پیشرانه های ۱ لیتری توربو بنزینی، ۱ لیتری LPG و ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی ساخت رنو – نیسان به همراه جعبه دنده های ۶ سرعته دستی و یا اتوماتیک CVT قابل سفارش است.
اما داستر علاوه بر موارد فوق، بسته به بازار هدف، قابلیت سفارش گذاری با پیشرانه ۱.۳ لیتری توربو با ۱۵۰ اسب بخار قدرت را نیز به همراه گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دو کلاچه داراست.
در تست صورت گرفته هر دو این خودروها با پیشرانه ۱ لیتری ۳ سیلندر توربو با ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۷۰ نیوتن متر گشتاور به همراه جعبه دنده های ۶ سرعته دستی حضور داشتند. انتقال قدرت در این مدل ها به چرخ جلو صورت می پذیرد و قیمت داستر با پیشرانه مذکور ۱۷۳۰۰ یورو است و این در حالی‌ست که نمونه کاربردی تر یعنی همان جاگر، قیمتی برابر با ۱۶۷۰۰ یورو را داراست.
از آن جایی که در بازارهای بین المللی و خصوصاً بازار اروپا درست برعکس ایران، خودرو به هیچ عنوان یک کالای سرمایه ای محسوب نمی شود و صرفاً هر فرد بسته به نوع کاربری خود و کاربردی بودن خودرو آن را برمی گزیند، جاگر و به طور کل، خودروهای استیشن و MPV در بازار اروپا از فروش بسیار خوبی بهره مند هستند و این سبک خودروها در بازار اروپا به نوعی جایگزین پیکاپ ها شده اند و بسیاری از شرکت های حمل و نقل و پستی به جای انتخاب وانت بارها، به سراغ خرید خودروهای چندمنظوره یا همان MPV می روند.

رضا صفرآبادی فراهانی

پایگاه خبری اسب بخار

داچیا جاگر در چه سگمنتی است؟

جاگر یک خودروی چندمنظوره و یا MPV محسوب می شود.

داچیا جاگر و داستر چه مشخصاتی دارند؟

برای هر دو خودرو پیشرانه های ۱ لیتری توربو بنزینی، ۱ لیتری LPG و ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی ساخت رنو – نیسان به همراه جعبه دنده های ۶ سرعته دستی و یا اتوماتیک CVT قابل سفارش است.

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.